X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się...

mamasia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka nie bój:) zobaczysz maluszka na monitorze to banan z twarzy Ci do nocy nie zejdzie:)

małaMyszka, chcebycmama, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka wieczorem bedziesz najszczesliwsza :)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    hej dziewczyny
    dziś się nie oddzywałm bo cały dzień fatalnie się czuje cisńienie słabe puls niby ok a ja cała się trzęse zmierzyłam dziś kilka razu cukier i tak rano miałam 85 po opiedzie godzine 121 przed kolacją 80 godzine 163 po 2h 154. jeszcze zmierze jak bede szła spać jaki jest. i teraz się zastanawiam czy to przez cukier tak cała się trzęsę a puls ok ? z tego co widać to cukier spada czyli to może jednak jest ok ten cukier. a może poprostu mam stary i popsuty glukometr.. eh.. mam dość tego wszystkiego jeszcze moja "kochana" szwagierka twierdzi że za bardzo się przejmuje i zwracam na to wszystko uwagę. no ale jak mam sie nie przejmować skoro ja się żle czuje. wszystko ok a siedze i nagle robi mi się nie dobrze gorąco i ręce zaczynają latać i mam wrażenie że serce mi nagle wyskoczy z klatki.
    Olinka, skoro tak zle sie czujesz, to moze wybierz sie do lekarza rodzinnego. Moze da Ci skierowanie na kilka badan i dojdzie w czym rzecz. Wiesz my tu mozemy dywagowac co Ci dolega, a w miedzyczasie Tobie sie pogorszy, zamiast wprowadzac odpowiednie leczenie. Zasadniczo to moze byc wszystko, od cukru, cisnienia, problemow z TSH, sercem albo cos na podlozu neurologicznym - moze gdzies uciska Ci cos na kregoslup. Mysle, ze nie ma co zwlekac - tylko czas odwiedzic lekarza.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj rozpoczynam 19tc. Jeszcze tydzien i polmetek ;)
    Musze sie zmobilizowac, zeby wdrapac sie na pietro i zrobic pranie. Oprocz tego w planie przygotowanie reszty dekoracji na tort. Jutro pieczenie przekladanie i pozostanie tylko poprzyklejac dekoracje i bedzie cacy ;)
    Pomimo, ze dopiero rozpoczynam zabawe z lukrem plastycznym, to jak skoncze te dekoracje, to bede sie brala za lepienie i rzezbienie szczerbatka z "Jak wytresowac smoka". Musze skonczyc przed swietami :) Dostalam figurke na wzor - zobaczymy co z tego bedzie. Jam nie wyjdzie, beda pingwiny z madagaskaru ;)

mamasia, Maniuś, małaMyszka, KasiaeN., lys, bosa, Pati Belgia, gosia.b lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka pingwiny z madagaskaru tera z na topie :D

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej musialam nadrobic po wieczornej nieobecnosci:)

Ja chce rodzic naturalnie,ze wzgledu na samopoczucie po porodzie, bo jednak duzo szybciej dochodzi sie do siebie,no i wiekszosc znajomych mialo sn i mowia ze boli ale pozniej jest mega ulga i sie lata ;)

Wiecie,chyba juz zaczynam cieszyc.sie ciaza, zaczyna do mnie docierac ze nosze w sobie moje dzieciatko i ze ma sie dobrze :)

Naprawde macie zachcianki?:p kurcze ja to w sumie jem jak przed ciaza,ani mniej ani napewno nie wiecej,jedynie wedliny mi sie nie chce,ale zachcianek za bardzo nie mam zeby czyms zagryzac cos:p
    Ta moja ciaza jest mi laskawa,ani wymiotow,ani zachcianek:p
    To chyba genetyczne,moja mama,ciocia i babcia tez tak przechodzily ciaze :)

Maniuś, małaMyszka, bosa, Pati Belgia, somebodytolove94 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Boję się...
    Jesteśmy z Tobą :-)

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    A ja dzisiaj rozpoczynam 19tc. Jeszcze tydzien i polmetek ;)
    Musze sie zmobilizowac, zeby wdrapac sie na pietro i zrobic pranie. Oprocz tego w planie przygotowanie reszty dekoracji na tort. Jutro pieczenie przekladanie i pozostanie tylko poprzyklejac dekoracje i bedzie cacy ;)
    Pomimo, ze dopiero rozpoczynam zabawe z lukrem plastycznym, to jak skoncze te dekoracje, to bede sie brala za lepienie i rzezbienie szczerbatka z "Jak wytresowac smoka". Musze skonczyc przed swietami :) Dostalam figurke na wzor - zobaczymy co z tego bedzie. Jam nie wyjdzie, beda pingwiny z madagaskaru ;)
    Pochwal się później efektem prac tortu :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 08:37

bzkxskf.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) ciezka noc mialam...nie moglam zasnac pozniej co chwile sie budzilam...i jak maz do pracy wychodzil to juz oczy jak 5 zl :P takze moze ze 2 godz spalam...
    Mycha,nie boj nic :) przeciez za chwilke zobaczysz swoje cudenko :) zycze Ci zeby bylo chlopcem,cobys ten zaklad z mezem wygrala :P dawaj znac po wizycie!!! Kciuki zacisniete &&& <3
    Ja chcialabym rodzic naturalnie o ile nie bedzie przeciwskazan...
    Kuzwa w poniedzialek +15,a dzis zima i snieg sypie...marzec :D
    A i razem z moim ALEXiatkiem :) witamy pieknie wszystkich w 16 tygodniu <3 do wizyty 4 dni <3

małaMyszka, psioszka11, lys, bosa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo a co w końcu dokupilas dla Taty? I jakimi pysznościami się raczylas? :-)

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa. ... dziś dzień tesciowej :-) planujecie jakieś podarki/ telefon z zyczeniami/wizytę? Czy darujecie sobie :-P?

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia, raczej nie:) myśle ze nie jest to świeto któe sie obchodzi, tak samo jest dzien synowej, tescia

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Aaa. ... dziś dzień tesciowej :-) planujecie jakieś podarki/ telefon z zyczeniami/wizytę? Czy darujecie sobie :-P?

Bilet w jedna strone na bezludna wyspe :p

niecierpliwa, małaMyszka, KasiaeN., mamasia, psioszka11, lys, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Karo a co w końcu dokupilas dla Taty? I jakimi pysznościami się raczylas? :-)

Nie miałam pomysłów,ale jak byłam w sklepie zobaczyłam lizaka róże i kupiłam :p

A jakimi pysznosciami ? ojoj duuuzo! żeberka,roladki z piersi kurczaka z serem w sosiku smietanowym i duzo ciasta :D

małaMyszka, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja też nie planuje żadnych telefonów, wizyt itp. Popieram Cassie. :-)

Ja też witam się w 16 t.c. :-) do wizyty 5 dni! :-)

euforia, małaMyszka, KasiaeN., Maniuś, psioszka11, niecierpliwa, bosa, Cassie lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wyślę teściowej życzenia smsem :D zła w sumie nie jest, a wiem jak będzie się cieszyc bo lubi takie wszelkie "święta" :D

ale noc za mną, więcej się kręciłam w łóżku niż spałam... a teraz łeb mi pęka ehh

miłego dnia :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha Ty pewnie pół nocy nie spałaś :P pociesz się tym że już jesteś wypucowana na błysk, a ja dopiero muszę się za siebie zabrać, a wizyta na 15:00 ;/
    jaki tu ruch od rana i to już od 5 rano!!

małaMyszka, bosa, Cassie lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!

Jeśli chodzi o poród to też bym chciała naturalnie, no ale zobaczymy jak to się skończy. Na rower bym nie wsiadła a to dlatego, ze tak jak Cassie pisała, mamy dobre i złe doświadczenia z przeszłości.Ja kochałam rower i mogłabym jeżdzić na nim całymi dniami.Ale dwa lata tremu miałam wypadek i złamałam na rowerze obie ręce na raz.Skończyło się operacją i do tej pory mam problem z prawą ręką także ja mam uraz i u mnie w grę wchodzi ewentualnie stacjonarny ;)

Myszka trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze!I już niebawem będziesz nam tu pisać o swoim maleństwie :)

Miłego dnia! :)

małaMyszka, bosa, Cassie lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    mycha Ty pewnie pół nocy nie spałaś :P pociesz się tym że już jesteś wypucowana na błysk, a ja dopiero muszę się za siebie zabrać, a wizyta na 15:00 ;/
    jaki tu ruch od rana i to już od 5 rano!!
    Wypachniona od wczoraj. Goliłam się prawie godzinę. A dzisiaj już tylko szybki i dokładny prysznic podwozia. No nic... Zbieram się. Mąż idzie z małą i jedziemy, bo jeszcze do labo.
    A noc? Zasnęłam może po 1, obudziłam się o 4:20, potem może zasnęłam o 6? Wstalam o 7 poleżałam i wzięłam się za śniadanie...

ainer85, KasiaeN., mamasia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ