SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Ona ja też polecam prenalen, nawet w rossmanie można je kupić
5ylwia piękna ta Twoja siostrzenica. W sam raz do schrupania
Magda dzięki za pomocne info od położnej
Somebodytolove witamy
Ja już raz rodziłam siłami natury i teraz też mam taki zamiar
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Na pewno wszystko będzie dobrze
niecierpliwa, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Czesc nazywam się Agata i jestem z Gdańska mam 30 lat to moja 2 ciaza pierwsza zakonczyla sie samoistnym poronieniem w 7tc w sumie z mezem staralismy sie poltora roku i teraz jestem w 16tc siedzę w domu na L4 poniewaz w 10 tc wyladowalam w szpitalu z krwawieniem na szczescie wszystko wporzadku ale musze lezec
przyczyna poronienia byl niedobor progesteronu tak wiec od poczatku tej ciazy bylam na luteinie dopochwowej 100 mg i duphastonie w sumie na luteinie nadal jestem ale z dawki 4x2 tabl teraz biore juz 2x1 tabl i moja ginekolog zmniejsza mi dawki w celu calkowitego odstawienia bo lozysko przejelo funkcje tabletek
Podczytuje was regularnie od 2 tygodni ale dopiero teraz odwazylam sie odezwac bo caly czas mam stracha ale widze ze kazda ma jakies obawy termin mam na 24.08 licze ze urodze 16 w moje urodziny byłby to najcudowniejszy prezent pod sloncem nie wiemy czy syn czy corka w sumie oby zdrowe o plec obojetnie
To tak w skrocie0na88, magda sz, Aga89, euforia, KasiaeN., niecierpliwa, lys, Pati Belgia, sylwucha89, Neyla, Paula_071, psioszka11, kasiuleek, rybka1988, somebodytolove94, gianna88, Y, witaminkab, ainer85, Maniuś, małaMyszka, Cassie, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Bardzo mila atmosfera u was panuje umilacie mi czas i podsuwacie smaczne propozycje dziekuje za przyjecie do grona sierpnioweczek
niecierpliwa, lys, KasiaeN., ainer85, małaMyszka, Cassie, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Witaj aaaga!
Napewno wszystko bedzie dobrze :*
Kochane ratujcie mnie!! Tak dopieprzylam barszcz, ze pali w buzi boje sie, ze moje kolezanki tego nie przezyjaMoge go jakos'oslabic??
Edit: ale jestem glupia...cukier! Cukier mi troche zbilansowalWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:00
somebodytolove94, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Co do dnia teściowej to ja dziś napewno do mojej dzwonić nie będę bo dziś jest pogrzeb jej zięcia (szwagra mojego A.)
Wszyscy są na pogrzebie a mój zabronił mi jechać, powiedział że to za duże emocje jak dla mnie. Mam wyrzuty sumienia ale nie miałam siły żeby się z nim o to sprzeczać. Tym bardziej że dowiedziałam się że trumna stoi od wczoraj już w domu (tam mielibyśmy też spać) a to mnie trochę przeraziło.
JA jutro idę do nowego lekarza na NFZ, zobaczymy co z tego wyjdzie. Będzie spoko albo bede szukała nowego.
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Bardzo mi przykro z powodu szwagra..
Musisz teraz myśleć o sobie i dziecku a wiadomo, że pogrzeb to ogromny stres. Lepiej pomódl się za niego w domu.niecierpliwa, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
5ylwia, Chryste jakie słodkości! Zakochałam się!
Aga89 my mieszkamy 20 km od EłkuAle w Mrągowie byłam 3 miesiące temu na konkursie, bardzo ciekawe miejsce muszę przyznać, bo po samym wjeździe mijał nas samochodem facet bez żadnych drzwi, i non stop wychodziły nam kaczki na drogę
A co do dróg to nie wiem, jak wy tam sobie dajecie z nimi radę
Aaaaga witam Cię serdecznie
Witam się i ja kochane, zmykam lepić pierogiMiłego dnia życzę
!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:05
niecierpliwa, Aga89, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny... ale mam ochotę na te paskudne zupki chińskie...ser w ziołach...
A wiecie, że już chyba czuję czasami jak mój mały pierdzioch się wierci, takie delikatne stuki rano, albo wieczorem jak już odpoczywam.
Wreszcie przekroczyłam wagę 55kg. Brzuch rośnie jak szalony. 9.03 mam wizytę i może bejbuś ujawni swoją płeć.
Po wyjściu ze szpitala cały czas odpoczywam, skurcze mam już sporadyczne.
Czytam, że już szykujecie wyprawkę i kupujecie wózki, a ja jak tylko zacznę troszkę szperać, to się wkurzam i rzucam w pierony to całe planowanie. Zakochałam się w wózku GRACO SYMBIO - ale ma dużo negatywnych opinii i cena ok. 2500zł.
Myślałam, że przygotowania będą mi sprawiały ogromną radość, a teraz tylko mnie irytują. Ostatnio nawet wpadłam na pomysł, że dam kasę mamie i siostrze i żeby same wszystko kupiły...jestem nienormalna
I tak czekam na płeć, żeby wiedzieć co i jak. Potrzebuję słońca, żeby wyjść ze skorupy. WIOSNO przybywaj!
sylwucha89, somebodytolove94, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Neyla ja miesiąc walczyłam z chęcią na amino pomidorową no i wczoraj zgrzeszyłam ale tak mnie nosiło.. dobrze się czuje ale jakiegoś moralniaka mam. Więcej nie zjem, zachcianka spełniona i koniec
Właśnie zrobiłam pranie koszul męża i wstępne pranie śpiochów (drugi raz wypiorę przed porodem już wszystkie ciuchy jakie nazbieramMęża koszule pachną bobasem ahhh
heheh
Fajnie taka suszarka wygląda
0na88, Aga89, KasiaeN., psioszka11, ainer85, somebodytolove94, lys, małaMyszka, mamasia, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Po wizycie. Wszystko ok. Płeć nieznana jeszcze. Opowiem wieczorem
0na88, magda sz, Aga89, KasiaeN., kasiuleek, niecierpliwa, witaminkab, Paula_071, sylwucha89, Y, lys, mamasia, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Neyla wrote:Dziewczyny... ale mam ochotę na te paskudne zupki chińskie...ser w ziołach...
A wiecie, że już chyba czuję czasami jak mój mały pierdzioch się wierci, takie delikatne stuki rano, albo wieczorem jak już odpoczywam.
Wreszcie przekroczyłam wagę 55kg. Brzuch rośnie jak szalony. 9.03 mam wizytę i może bejbuś ujawni swoją płeć.
Po wyjściu ze szpitala cały czas odpoczywam, skurcze mam już sporadyczne.
Czytam, że już szykujecie wyprawkę i kupujecie wózki, a ja jak tylko zacznę troszkę szperać, to się wkurzam i rzucam w pierony to całe planowanie. Zakochałam się w wózku GRACO SYMBIO - ale ma dużo negatywnych opinii i cena ok. 2500zł.
Myślałam, że przygotowania będą mi sprawiały ogromną radość, a teraz tylko mnie irytują. Ostatnio nawet wpadłam na pomysł, że dam kasę mamie i siostrze i żeby same wszystko kupiły...jestem nienormalna
I tak czekam na płeć, żeby wiedzieć co i jak. Potrzebuję słońca, żeby wyjść ze skorupy. WIOSNO przybywaj!
Neyla myslałam ze tylko ja mam ciagoty do zupek chińkskich - przed ciaza zajadałam sie nimi od czasu od czasu. skoro Cie wszystko irytuje to może poradze Ci :
"zjedź zupke chińską i przestań gwiazdorzyć"
Aga89, magda sz, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Co do wyprawki mamy duzo rzeczy po maluszkach moich kuzynek chyba ze 4 kartony musze przejzec co sie nadaje ale czekam z tym do poznania płci z wiekszych rzeczy to dostalismy juz lozeczko uzywane ale w bdb stanie musimy dokupic materacyk wozek dziadkowie kupuja sami kupilismy juz monitor oddechu lampke nocna z kubusiem puchatkiem i spiochy tez z kubisiem do tej pory uwielbiam puchatka chociaz stara jestem
a i moj maz musial zakupic jak zobaczyl termometr do wanienki taka żółta kaczuszke śmiejemy sie ze to najistotniejszy zakup
0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
somebodytolove94 wrote:Aga89 my mieszkamy 20 km od Ełku
Ale w Mrągowie byłam 3 miesiące temu na konkursie, bardzo ciekawe miejsce muszę przyznać, bo po samym wjeździe mijał nas samochodem facet bez żadnych drzwi, i non stop wychodziły nam kaczki na drogę
A co do dróg to nie wiem, jak wy tam sobie dajecie z nimi radę
Ja czasami przejeżdżam przez Ełk jak na Białystok jadę do teściowejWiesz dla mnie Mazury to nowość. Mój A. dostał tu pracę i sprowadził się tu w sierpniu 2013 i dopiero wtedy pierwszy raz przyjechałam na mazury
Przez prawie 1,5 roku jeździliśmy do siebie po 500km w weekend także te drogi dały mi mocno w kość
Teraz od lutego wyprowadziłam się z Warszawy od rodziców i mieszkamy już razem
To była ciężka decyzja bo zostawiam za sobą całe życie- rodzinę, znajomych, pracę i zaczynam wszystko od nowa w nowym mieście
Mam nadzieję że szybko się tu zaaklimatyzuje
somebodytolove94, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga w lecie będziesz miała za to bajkę
Kocham mazury, często na surwiwale tam jeździliśmy z mężem, kiedyś dziki napadły na nasz namiot
spaliśmy na wyspie gdzie kozy nam do namiotu wchodziły i żuły linki od namiotu
no piękne wspomnienia
Aga89, somebodytolove94, małaMyszka, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny właśnie wróciłam od lekarza i moje objawy są przez wydolność płuc która przy mojej astmie z 80% spadła mi na 60% i niby to ma wszystko dlumaczyć mam zmienione leki na astme i mam robić wstawki z sterydów doustnych
0na88, ainer85, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Aga w lecie będziesz miała za to bajkę
Kocham mazury, często na surwiwale tam jeździliśmy z mężem, kiedyś dziki napadły na nasz namiot
spaliśmy na wyspie gdzie kozy nam do namiotu wchodziły i żuły linki od namiotu
no piękne wspomnienia
haha no to rzeczywiście nie złe wspomnieniano w lecie to wiem że fajnie będzie. W zeszłym roku jak wpadałam to całe dnie nad jeziorem spędzaliśmy, do tego jak wieczorem na spacer chodziliśmy też fajnie. Ale w lato to trochę wiecej się dzieje a teraz to miasto opustoszało
Do tego teraz jak jestem na L4 to umieram z nudów bo nikogo tu nie znam
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
witam się słonecznie i zimowo
znowu się rozpisałyścieee i super, bo zdecydowanie czytanie was umila dzień.
co do lekarzy to ja też szukałam długo mojej pani doktor, ale na szczęście znalazłam jeszcze przed tym jak zaszłam w ciążę. także dziewczyny zmieniajcie, bo nie wszyscy lekarze są tacy! ja naprawdę w pewnym momencie myślałam, że żeby zostać ginekologiem trzeba przejść jakiś specjalny kurs "jak zostać mega bucem", a okazuje się, że nie.
bardzo fajne spodnie ciążowe, w samą porę, bo właśnie miałam szperać na allegro, bo moje ostatnie w których się dobrze czuję zaczynają się kurczyć. Ale się cieszę, bo w końcu będzie może widać jakiś brzuszek ciążowy, a nie tylko tłuścioch ( dziewczyny powyżej 80, wiem co czujecie, już myślałam, że tu same chudziny i ja)
co do zupek chińskich to też mnie nosi na ser w ziołach i chyba w końcu nie wytrzymię i zjem.
wszystkim życzę udanych wizyt i nie stresujcie się, bo wszystko będzie dobrze!magda sz, 0na88, lys, małaMyszka, Andzia 34 lubią tę wiadomość