X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • bosa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ona ja też polecam prenalen, nawet w rossmanie można je kupić :)
    5ylwia piękna ta Twoja siostrzenica. W sam raz do schrupania ;)
    Magda dzięki za pomocne info od położnej :)
    Somebodytolove witamy :)
    Ja już raz rodziłam siłami natury i teraz też mam taki zamiar ;)
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Na pewno wszystko będzie dobrze :)

niecierpliwa, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc nazywam się Agata i jestem z Gdańska mam 30 lat to moja 2 ciaza pierwsza zakonczyla sie samoistnym poronieniem w 7tc w sumie z mezem staralismy sie poltora roku i teraz jestem w 16tc siedzę w domu na L4 poniewaz w 10 tc wyladowalam w szpitalu z krwawieniem na szczescie wszystko wporzadku ale musze lezec
    przyczyna poronienia byl niedobor progesteronu tak wiec od poczatku tej ciazy bylam na luteinie dopochwowej 100 mg i duphastonie w sumie na luteinie nadal jestem ale z dawki 4x2 tabl teraz biore juz 2x1 tabl i moja ginekolog zmniejsza mi dawki w celu calkowitego odstawienia bo lozysko przejelo funkcje tabletek
    Podczytuje was regularnie od 2 tygodni ale dopiero teraz odwazylam sie odezwac bo caly czas mam stracha ale widze ze kazda ma jakies obawy termin mam na 24.08 licze ze urodze 16 w moje urodziny byłby to najcudowniejszy prezent pod sloncem nie wiemy czy syn czy corka w sumie oby zdrowe o plec obojetnie
    To tak w skrocie :-)

0na88, magda sz, Aga89, euforia, KasiaeN., niecierpliwa, lys, Pati Belgia, sylwucha89, Neyla, Paula_071, psioszka11, kasiuleek, rybka1988, somebodytolove94, gianna88, Y, witaminkab, ainer85, Maniuś, małaMyszka, Cassie, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaga cześć !

rozgość się u nas :)

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga witamy:) kurcze ile Was tam jeszcze nas podczytuje a się nie ujawnia co ? :) Nie bać się zapraszamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 11:40

aaaaga, psioszka11, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mila atmosfera u was panuje umilacie mi czas i podsuwacie smaczne propozycje dziekuje za przyjecie do grona sierpnioweczek :-)

niecierpliwa, lys, KasiaeN., ainer85, małaMyszka, Cassie, gosia.b lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj aaaga! :) Napewno wszystko bedzie dobrze :*

Kochane ratujcie mnie!! Tak dopieprzylam barszcz, ze pali w buzi boje sie, ze moje kolezanki tego nie przezyja :P Moge go jakos'oslabic??

Edit: ale jestem glupia...cukier! Cukier mi troche zbilansowal :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:00

somebodytolove94, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie I ja dzis...
    Trzymam kciuki za wizytujace dzis:-)
    Ja narazie przez ten nowy projekt mam malo czasu ale czytam Was w miare na biezaco...
    Milego dnia brzuchatki:-)

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Co do dnia teściowej to ja dziś napewno do mojej dzwonić nie będę bo dziś jest pogrzeb jej zięcia (szwagra mojego A.) :( Wszyscy są na pogrzebie a mój zabronił mi jechać, powiedział że to za duże emocje jak dla mnie. Mam wyrzuty sumienia ale nie miałam siły żeby się z nim o to sprzeczać. Tym bardziej że dowiedziałam się że trumna stoi od wczoraj już w domu (tam mielibyśmy też spać) a to mnie trochę przeraziło.

JA jutro idę do nowego lekarza na NFZ, zobaczymy co z tego wyjdzie. Będzie spoko albo bede szukała nowego.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty <3

Bardzo mi przykro z powodu szwagra..
    Musisz teraz myśleć o sobie i dziecku a wiadomo, że pogrzeb to ogromny stres. Lepiej pomódl się za niego w domu. :(

niecierpliwa, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia, Chryste jakie słodkości! Zakochałam się!
    Aga89 my mieszkamy 20 km od Ełku :D Ale w Mrągowie byłam 3 miesiące temu na konkursie, bardzo ciekawe miejsce muszę przyznać, bo po samym wjeździe mijał nas samochodem facet bez żadnych drzwi, i non stop wychodziły nam kaczki na drogę :D A co do dróg to nie wiem, jak wy tam sobie dajecie z nimi radę :D
    Aaaaga witam Cię serdecznie ;)
    Witam się i ja kochane, zmykam lepić pierogi :D Miłego dnia życzę :) !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:05

niecierpliwa, Aga89, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... ale mam ochotę na te paskudne zupki chińskie...ser w ziołach...

A wiecie, że już chyba czuję czasami jak mój mały pierdzioch się wierci, takie delikatne stuki rano, albo wieczorem jak już odpoczywam.

Wreszcie przekroczyłam wagę 55kg. Brzuch rośnie jak szalony. 9.03 mam wizytę i może bejbuś ujawni swoją płeć.

Po wyjściu ze szpitala cały czas odpoczywam, skurcze mam już sporadyczne.

Czytam, że już szykujecie wyprawkę i kupujecie wózki, a ja jak tylko zacznę troszkę szperać, to się wkurzam i rzucam w pierony to całe planowanie. Zakochałam się w wózku GRACO SYMBIO - ale ma dużo negatywnych opinii i cena ok. 2500zł.
    Myślałam, że przygotowania będą mi sprawiały ogromną radość, a teraz tylko mnie irytują. Ostatnio nawet wpadłam na pomysł, że dam kasę mamie i siostrze i żeby same wszystko kupiły...jestem nienormalna :/

I tak czekam na płeć, żeby wiedzieć co i jak. Potrzebuję słońca, żeby wyjść ze skorupy. WIOSNO przybywaj!

sylwucha89, somebodytolove94, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla ja miesiąc walczyłam z chęcią na amino pomidorową no i wczoraj zgrzeszyłam ale tak mnie nosiło.. dobrze się czuje ale jakiegoś moralniaka mam. Więcej nie zjem, zachcianka spełniona i koniec :)

Właśnie zrobiłam pranie koszul męża i wstępne pranie śpiochów (drugi raz wypiorę przed porodem już wszystkie ciuchy jakie nazbieram :) Męża koszule pachną bobasem ahhh :) heheh

Fajnie taka suszarka wygląda

855ba84fc38f67f9m.jpg

0na88, Aga89, KasiaeN., psioszka11, ainer85, somebodytolove94, lys, małaMyszka, mamasia, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Wszystko ok. Płeć nieznana jeszcze. Opowiem wieczorem

0na88, magda sz, Aga89, KasiaeN., kasiuleek, niecierpliwa, witaminkab, Paula_071, sylwucha89, Y, lys, mamasia, gosia.b lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Dziewczyny... ale mam ochotę na te paskudne zupki chińskie...ser w ziołach...

A wiecie, że już chyba czuję czasami jak mój mały pierdzioch się wierci, takie delikatne stuki rano, albo wieczorem jak już odpoczywam.

Wreszcie przekroczyłam wagę 55kg. Brzuch rośnie jak szalony. 9.03 mam wizytę i może bejbuś ujawni swoją płeć.

Po wyjściu ze szpitala cały czas odpoczywam, skurcze mam już sporadyczne.

Czytam, że już szykujecie wyprawkę i kupujecie wózki, a ja jak tylko zacznę troszkę szperać, to się wkurzam i rzucam w pierony to całe planowanie. Zakochałam się w wózku GRACO SYMBIO - ale ma dużo negatywnych opinii i cena ok. 2500zł.
    Myślałam, że przygotowania będą mi sprawiały ogromną radość, a teraz tylko mnie irytują. Ostatnio nawet wpadłam na pomysł, że dam kasę mamie i siostrze i żeby same wszystko kupiły...jestem nienormalna :/

I tak czekam na płeć, żeby wiedzieć co i jak. Potrzebuję słońca, żeby wyjść ze skorupy. WIOSNO przybywaj!

Neyla myslałam ze tylko ja mam ciagoty do zupek chińkskich - przed ciaza zajadałam sie nimi od czasu od czasu. skoro Cie wszystko irytuje to może poradze Ci :

"zjedź zupke chińską i przestań gwiazdorzyć" :-)

Aga89, magda sz, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki mamy duzo rzeczy po maluszkach moich kuzynek chyba ze 4 kartony musze przejzec co sie nadaje ale czekam z tym do poznania płci z wiekszych rzeczy to dostalismy juz lozeczko uzywane ale w bdb stanie musimy dokupic materacyk wozek dziadkowie kupuja sami kupilismy juz monitor oddechu lampke nocna z kubusiem puchatkiem i spiochy tez z kubisiem do tej pory uwielbiam puchatka chociaz stara jestem :-) a i moj maz musial zakupic jak zobaczyl termometr do wanienki taka żółta kaczuszke śmiejemy sie ze to najistotniejszy zakup

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Aga89 my mieszkamy 20 km od Ełku :D Ale w Mrągowie byłam 3 miesiące temu na konkursie, bardzo ciekawe miejsce muszę przyznać, bo po samym wjeździe mijał nas samochodem facet bez żadnych drzwi, i non stop wychodziły nam kaczki na drogę :D A co do dróg to nie wiem, jak wy tam sobie dajecie z nimi radę :D

Ja czasami przejeżdżam przez Ełk jak na Białystok jadę do teściowej :) Wiesz dla mnie Mazury to nowość. Mój A. dostał tu pracę i sprowadził się tu w sierpniu 2013 i dopiero wtedy pierwszy raz przyjechałam na mazury :D Przez prawie 1,5 roku jeździliśmy do siebie po 500km w weekend także te drogi dały mi mocno w kość :P Teraz od lutego wyprowadziłam się z Warszawy od rodziców i mieszkamy już razem :) To była ciężka decyzja bo zostawiam za sobą całe życie- rodzinę, znajomych, pracę i zaczynam wszystko od nowa w nowym mieście :P Mam nadzieję że szybko się tu zaaklimatyzuje :P

somebodytolove94, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga w lecie będziesz miała za to bajkę :) Kocham mazury, często na surwiwale tam jeździliśmy z mężem, kiedyś dziki napadły na nasz namiot :D spaliśmy na wyspie gdzie kozy nam do namiotu wchodziły i żuły linki od namiotu :) no piękne wspomnienia

Aga89, somebodytolove94, małaMyszka, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny właśnie wróciłam od lekarza i moje objawy są przez wydolność płuc która przy mojej astmie z 80% spadła mi na 60% i niby to ma wszystko dlumaczyć mam zmienione leki na astme i mam robić wstawki z sterydów doustnych

0na88, ainer85, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Aga w lecie będziesz miała za to bajkę :) Kocham mazury, często na surwiwale tam jeździliśmy z mężem, kiedyś dziki napadły na nasz namiot :D spaliśmy na wyspie gdzie kozy nam do namiotu wchodziły i żuły linki od namiotu :) no piękne wspomnienia

haha no to rzeczywiście nie złe wspomnienia :) no w lecie to wiem że fajnie będzie. W zeszłym roku jak wpadałam to całe dnie nad jeziorem spędzaliśmy, do tego jak wieczorem na spacer chodziliśmy też fajnie. Ale w lato to trochę wiecej się dzieje a teraz to miasto opustoszało :D Do tego teraz jak jestem na L4 to umieram z nudów bo nikogo tu nie znam :P

małaMyszka lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka dobrze ze poszłaś , bedziesz spokojniejsza wiedzac jak działac.

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się słonecznie i zimowo :)
    znowu się rozpisałyścieee i super, bo zdecydowanie czytanie was umila dzień.
    co do lekarzy to ja też szukałam długo mojej pani doktor, ale na szczęście znalazłam jeszcze przed tym jak zaszłam w ciążę. także dziewczyny zmieniajcie, bo nie wszyscy lekarze są tacy! ja naprawdę w pewnym momencie myślałam, że żeby zostać ginekologiem trzeba przejść jakiś specjalny kurs "jak zostać mega bucem", a okazuje się, że nie.
    bardzo fajne spodnie ciążowe, w samą porę, bo właśnie miałam szperać na allegro, bo moje ostatnie w których się dobrze czuję zaczynają się kurczyć. Ale się cieszę, bo w końcu będzie może widać jakiś brzuszek ciążowy, a nie tylko tłuścioch ( dziewczyny powyżej 80, wiem co czujecie, już myślałam, że tu same chudziny i ja ;) )
    co do zupek chińskich to też mnie nosi na ser w ziołach i chyba w końcu nie wytrzymię i zjem.
    wszystkim życzę udanych wizyt i nie stresujcie się, bo wszystko będzie dobrze!

magda sz, 0na88, lys, małaMyszka, Andzia 34 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ