SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wrociłam od lekarza maluszek urósł waży 280 gram, co do płci to dalej nie wiadoma bo miał skrzyżowane nóżki i ni jak nie dało się zobaczyć. Może za miesiąc się dowiem.
niecierpliwa, Paula_071, 0na88, mamasia, sylwucha89, małaMyszka, Cassie, kasiuleek, lys, somebodytolove94, KasiaeN., Maniuś, magda sz, gosia.b, futuremama, zabka11 lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:Uwaga świetne spodnie ciążowe!
Właśnie odebrałam od kuriera i już je mam na sobie!
Świetny materiał, miękki w dotyku, kupiłam rozmiar M i strzał w 10!
http://cangaroo.pl/pl/spodnie-ciazowe-taree.html
Ale to takie dresowe, tak? Do chodzenia po domu?małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Ja robię krokiety po swojemu:
farsz: 0,5 kg mięsa mielonego, 3 małe cebule, 0,5 kg pieczarek, 300g kapusty kiszonej. Mięsko podpiekam na patelni, osobno pieczarki smażę i cebulkę ,mieszam z mięsem a na końcu kapustę, chwilę,żeby kapucha nie była twarda. Do tego przyprawy i gotowy farsz. Potem smażę naleśniki i zawijam farsz. Zupkę robię z torebki, nie bawię się w tarcie burakówCassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
A ja dzisiaj zrobiłam gulaszową
i troszkę sypnelo mi się za dużo ostrej papryki... ogień ;P
Mąż tylko spojrzał i powiedział ,,lepiej nie jedz bo zaszkodzisz juniorkowi''
i zjadł grzecznie wszystko:) Kochany!
Fajnie, że dodajecie linki jak coś któraś kupi. Może sama skusze się na te spodniachy:)
A u nas właśnie słonko wyszło zza chmur, więc uciekamy na spacerek:)niecierpliwa, lys, somebodytolove94, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cassie wrote:Hej wybaczcie neta nie mam od rana a ten w tel chodzi fatalnie.
Na obiad mialam lazanki.
Prosze o przepis na krokiety i barszcz czerwony.
Milego popoludnia
No wiec krokiety pierw robie farsz:
1 kg kapusty kiszonej gotuje z 2 potartymi marchewkami ok. 40 minut
grzyby suszone mocze, a potem gotuje tez ok. 40 minut, jak nie mam grzybow to daje pieczarki. Potem ugotowane grzyby siekam i podsmazam z cebulka. Dodaje kapuste i doprawiam sola i pieprzem.
Nalesniki robie wg niezawodnego przepisu tesciowej:
500g maki
500 ml wody gazowanej
500 ml mleka
2 Jajka
Szczypta soli
ok. 3-4 lyzki oleju
I potem smaze je juz bez oleju na patelni. Potem nakladam farsz, zawijam, mocze w jajku i bulce tartej i smaze.
Barszcz z kolei robie wg przepisu Gesslerowej bo ma rewelacyjny kolor
2 kg burakow (pieke je w piekarniku ok 100 minut, jak ostygna obieram ze skorki)
1 Seler
Pare grzybkow suszonych
1 Cebul
2 Zabki czosnku
3 Liscie laurowe
5ziel angielskich
Buraki tne na talarki, wrzucam pozostale skladniki i na wolnym ogniu gotuje ok 1 h. Jak sie zagotuje dolewam 3 lyzki octu i dalej na wolnym ogniu ok1 15 minut az sie zagotuje i skrecam, a potem doprawiam sola, pieprzem i cukrem.
Polecam ten barszcz, ja zakochalam sie w jego kolorze bo wreszcie moj barszcz nie jest brazowo-bordowy a rubinowy
0na88, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
kasiuleek wrote:A ja dzisiaj zrobiłam gulaszową
i troszkę sypnelo mi się za dużo ostrej papryki... ogień ;P
Mąż tylko spojrzał i powiedział ,,lepiej nie jedz bo zaszkodzisz juniorkowi''
i zjadł grzecznie wszystko:) Kochany!
Fajnie, że dodajecie linki jak coś któraś kupi. Może sama skusze się na te spodniachy:)
A u nas właśnie słonko wyszło zza chmur, więc uciekamy na spacerek:)
To tak jak ja dzis, jak sypnelam pieprzu do barszczu to szokmałaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:No wiec krokiety pierw robie farsz:
1 kg kapusty kiszonej gotuje z 2 potartymi marchewkami ok. 40 minut
grzyby suszone mocze, a potem gotuje tez ok. 40 minut, jak nie mam grzybow to daje pieczarki. Potem ugotowane grzyby siekam i podsmazam z cebulka. Dodaje kapuste i doprawiam sola i pieprzem.
Nalesniki robie wg niezawodnego przepisu tesciowej:
500g maki
500 ml wody gazowanej
500 ml mleka
2 Jajka
Szczypta soli
ok. 3-4 lyzki oleju
I potem smaze je juz bez oleju na patelni. Potem nakladam farsz, zawijam, mocze w jajku i bulce tartej i smaze.
Barszcz z kolei robie wg przepisu Gesslerowej bo ma rewelacyjny kolor
2 kg burakow (pieke je w piekarniku ok 100 minut, jak ostygna obieram ze skorki)
1 Seler
Pare grzybkow suszonych
1 Cebul
2 Zabki czosnku
3 Liscie laurowe
5ziel angielskich
Buraki tne na talarki, wrzucam pozostale skladniki i na wolnym ogniu gotuje ok 1 h. Jak sie zagotuje dolewam 3 lyzki octu i dalej na wolnym ogniu ok1 15 minut az sie zagotuje i skrecam, a potem doprawiam sola, pieprzem i cukrem.
Polecam ten barszcz, ja zakochalam sie w jego kolorze bo wreszcie moj barszcz nie jest brazowo-bordowy a rubinowy
Aż zrobie w soboteniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja dziś na obiad miałam pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaczki i ogórek zielony.Na jutro zostaną jeszcze pulpeciki bo trochę ich zrobiłam, ale zjemy z ryżem dla odmiany
No i zupka grzybowa
Już moczę grzyby
I przełamałam się i poczyniłam dziś zakupy ciuszkowe dla dzidziusia :)Jak zaczęłam to nie mogłam skończyć
Tylko mam z tym problem bo mało jest ubranek w pastelowych kolorach.Więc moja córka będzie chodziła w ubrankach chłopięcych
Ale już nie mogę się doczekać kiedy przyjdą
somebodytolove94, niecierpliwa, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U mnie jak krokiety są robione to zazwyczaj na dzień drugi, w sensie robię rosół, mięsko sobie stygnie, jest mielone podsmażam cebulkę, pieczarkę i paprykę, potem to mieszam i doprawiam. Robię naleśniki, dodaje farszu, obtaczam w panierce i na patelnię. Rodzinka lubi z ketchupem jeść
Ale właśnie mnie natchnęłyście, bo została mi kapusta i pieczarki z dzisiejszych pierogów, z kapustką jeszcze nie robiłam, to dosmażę mięso mielone i będę miała obiad na sobotę. A tak kombinowałam, co z tym farszem zrobić
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
KasiaeN. wrote:Ja dziś na obiad miałam pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaczki i ogórek zielony.Na jutro zostaną jeszcze pulpeciki bo trochę ich zrobiłam, ale zjemy z ryżem dla odmiany
No i zupka grzybowa
Już moczę grzyby
I przełamałam się i poczyniłam dziś zakupy ciuszkowe dla dzidziusia :)Jak zaczęłam to nie mogłam skończyć
Tylko mam z tym problem bo mało jest ubranek w pastelowych kolorach.Więc moja córka będzie chodziła w ubrankach chłopięcych
Ale już nie mogę się doczekać kiedy przyjdą
?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zapisałam się do szkoły rodzenia przy szpitalu w którym chcę rodzić, zajęcia trwają 10 i są bezpłatne dla osób zameldowanych we Wrocławiu. Niestety zostały tylko zajęcia w ciągu dnia, więc będę musiała się urwać z pracy dwa razy w tygodniu;)
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Za 3 tyg już może się ujawni...
Pierwsza opcja była dziewczynką, ale dr powiedziała, że mamy się jeszcze nie chwalić, bo nie da nam tej pewności.
No i pech chcial, że spadł mi tel. i potłukł się wyświetlacz... Ehhhh muszę wymienić póki to szybka, a nie wyświetlacz cały...
Wytrzymam 3 tyg. Myślałam, że wizyta będzie po całym miesiącu, ale jak to jeszcze marzec to damy radę.
Cytologię pobrała. Szyjka długa i bardzo ładna. Następne badanie to tylko mocz i FT4, bo troche za mocno spadło.lys, niecierpliwa, bosa, euforia, KasiaeN., ainer85, psioszka11, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Chciałam sobie kupić jeszcze kilka ciuszków dla bobasa, no i nie wiem, co z tym rozmiarem? Kupować rozmiar 56, a jak tak to po ile sztuk? Czy lepiej od razu 62, a co z rozmiarem 68?
Niech mi ktoś jak krowie na rowie napisze, jak to ugryźć?niecierpliwa, bosa, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziekuje za przepisy, zapisane.
56 mam po 3 zmiany. Reszte kupilam 62. Poki co kolorki neutralne.
68 chce juz kupowac wg plci ale na to jest czas po porodzie
Mialam dzisiaj 2 razy krwotok z nosa. Cisnienie niskie ale puls wysoki
Martwi mnie to bo ciagle mocno kreci mi sie w glowie.lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny