X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a jaka nospe bierzesz zwykla czy max?? Bo jak mnidm tak bolal 2 dni temu to dopiero po max mi przeszlo

małaMyszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz podlogi odkurzylam i pomylam. Nawet zmienilam firanke w kuchni ;) teraz przerwa i biore sie za salon bo tu 3 duze okna. Nie myje ich bo wg mnie sa czyste. A swierze firanki az ciesza oko :)
    Male sie rusza wiec robie przerwy ;)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nie mam zajęć na uczelni ani nawet niczego do zrobienia w domu, więc postanowiłam, że posprzątam trochę mieszkanie. Nie kryguję się mówiąc, że jest u nas bałagan. Nie sprzątałam od nie wiem kiedy, bo albo źle się czułam na początku ciązy albo ostatnio miałam mnóstwo pracy. Poza tym odkąd jestem w ciąży mąż sprząta chętniej, tyle że wg niego sprzątanie to: umycie naczyń, odkurzenie podłogi, przetarcie podłóg mopem (ale już np. nie pod fotelem czy za kanapą). No więc wyobraźcie sobie, jak to wygląda. Ale jeszcze się za to nie zabrałam :) Jeszcze by pasowało ogródek przed blokiem doprowadzić do jakiegoś stanu, bo przed zimą nie usunęłam nawet kikutów starych roślin :/

Co do sikania, to chwała Bogu, sikam normalnie. Bałam się, że będę wstawała w nocy sikać, ale na razie się to nie dzieje. Trochę częściej mi się chce, ale przesypiam noc. To chyba kwestia indywidualna, bo mam koleżankę, która nie jest i nigdy nie była w ciązy, ale co noc się budzi na siku. I to nie jest tak, że ja mało piję.

I jeszcze jedno, nie wiem, czy się martwić, czy nie. Czasem rano (np. dziś) jak leżę i macam się po brzuchu to czuję coś twardszego po prawej stronie. POdłuzny kształt, zaczyna się trochę nad pępkiem i idzie w dół, wielkości może dłoni. Ewidentnie da się wyczuć, a dziś to nawet mi brzuch po prawej stronie pępka sterczał, dziwnie to wyglądało. Nie boli ani nic, badania mam w normie, ale to trochę dziwne. Co tam jest? Wątroba? Muszę pooglądać atlas anatomiczny :/

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wypucowałam kuchnie :) teraz zrobiłam sobie przerwe, zaraz wezme sie za łazienke !

Albo nie, najpierw zjem spaghetti ! sniadanie jadłam o 8;20 wiec juz nie dziwne ze zaczynam odczuwać głod.

Zjem i bede sprzatać dalej :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja juz ogarnęłam cale mieszkanko, wtargalam wózek na drugie piętro 3 kursami bo kurier przywiozl, ale nie wniósł. Wiec po co czekac na męża sama rozpakowalam i na raty nosilam:) i jestem mega zadowolona:P) do spacerówki wlazł nawet moj synek i mial miejsce.!!!

lys, mamasia, KasiaeN., Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988, jaki model kupiłas?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Mam też do Was pytanie z innej beczki, mianowicie od jakiegoś czasu się zastanawiam czemu belly pokazuje 2 różne daty porodu? W kalendarzu ciąży z boku w rubryce Twoja ciąża pokazuje mi
    Data porodu:
    15 sierpnia 2015
    (pozostało 162 dni)
    natomiast nad kalendarzem na pasku z % zaawansowania ciąży na końcu za polem Trymestr 3 jest zielone pole i data 18 sie 2015
    Kto mi wyjaśni czemu tak?
    Aż 3 dni różnicy? u mnie tylko 1 i tak sobie wydedukowałam, że ta data od zielonego pola to już dni z dzidziusiem, bo nowy kolorek, ale nie wiem na 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 21:31

bzkxskf.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde, niczego tam nie ma prawa być, tylko jelito grube. Wątroba i trzustka są wyżej. Może to po prostu wypchane jelita?

ijpbo7esx952zvu4.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz, mamy w rodzinie położną i rozmawiałam z nią o tym, stwierdziła, że póki co to spokojnie, ale w ostatnim miesiącu należy uważać, bo można wywołać skurcze, dlatego część lekarzy wręcz zaleca, jeśli poród się opóźnia ;)
    Paula_071, trzymam kciuki i życzę Ci w takim układzie dużo zdrówka i miłego dnia! Wszystko będzie dobrze, zobaczysz ;)
    U mnie ubranek moja mama pełno kupiła, w ogóle bardzo nam pomogła, bo zorganizowała od znajomych łóżeczko z komodą i przewijakiem, kupi nam wózek w prezencie, no i większość ubranek jest właśnie od niej i te co ja kupiłam. Za wcześnie myślę, że nigdy nie jest, ostatnio jak czekałam do ginekologa to spotkałam kobitkę, która jest w 38 tyg. i lekarz nie powiedział jej płci, bo niby dziecko nie tak ułożone, albo że nie widzi :D I to mnie właśnie zmotywowało. Poza tym jak wpadnie coś super w ręce to weź i nie weź :D
    Z teściową to mam tak, że większość narzeka na zrzędliwe, a moja jest nadopiekuńcza :(

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane widze, ze przy piatku wzielysmy sie za porzadki ;) Odkurzone, kurze starte, podlogi wymyty, jedzonko gotowe to teraz zostaly mi 3 godziny na ogarniecie siebie zanim babeczki przyjda :P
    Musialam sobie zrobic godzinna przerwe, bo od rana na nogach i plecy dawaly mi sie we znaki.

Ja przed snem tj. od 19 staram sie juz zbyt duzo nie pic, przed spaniem siusiu 2 razy i w nocy po 2 wstaje do kibelka, a potem juz o 6 jak maz wstaje, a w ciagu dnia sikam jak najeta :P Ja mam tak, ze nie cierpie korzystac z wc w miejscach publicznych, wiec w pracy potrafilam sikac raz lub dwa w ciagu calego dnia, a teraz z 20 razy jak nic :P

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Aż 3 dni różnicy? u mnie tylko 1 i tak sobie wydedukowałam, że ta data od zielonego pola to już dni z dzidziusiem, bo nowy kolorek, ale nie wiem na 100%

u mnie to wygląda tak:
    96ab69a09af37e2dm.jpg

No u mnie 3 dni, u Ciebie 1 - teraz to już w ogóle nie wiem o co z tym chodzi. Dziewczyny, jeszcze któraś ma inaczej?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    hej dziewczyny ja juz ogarnęłam cale mieszkanko, wtargalam wózek na drugie piętro 3 kursami bo kurier przywiozl, ale nie wniósł. Wiec po co czekac na męża sama rozpakowalam i na raty nosilam:) i jestem mega zadowolona:P) do spacerówki wlazł nawet moj synek i mial miejsce.!!!
    szalona! nie wolno Ci dźwigać Kobieto :P! masz oficjalnego opr!

lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Paula a jaka nospe bierzesz zwykla czy max?? Bo jak mnidm tak bolal 2 dni temu to dopiero po max mi przeszlo

Zwykłą, bo forte jest na receptę. Ale w takim razie wezmę jeszcze jedną tabletkę.

Lys, mi datę porodu wyznacza na 22.08 zaś na tym wykresie jest 6 września. Nie mam pojęcia co to jest, ale ja jakoś specjalnie nigdy nie interesowałam się innymi zakładkami niż forum;)

małaMyszka, somebodytolove94 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki ,

ja coraz gorzej sie czuje , ale kupilam te leki dla ciezarnych i sie kuruje , wzielam wolne w pracy i gotuje rosol ( sic ! w piatek? ) trudno , zawsze rosol kojarzyl mi sie z zupa na przeziebienia :) a na drugie gulasz z duza iloscia cebuli , czosnku , papryki na wzmocnienie podam z kasza gryczana i ogorkiem. W Krakowie piekne slonce ale obiecalam mezowi ze sie nie rusze z domu - wiec siedze nie uczesana , nie umalowana i czuje sie jakos lyso - a tu na macierzynskim pewnie bedzie to moja codziennosc ;-)

piekego dnia kochane !

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie akurat jest to samo: tu i tu na 20 sierpnia:)

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• lys Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Zwykłą, bo forte jest na receptę. Ale w takim razie wezmę jeszcze jedną tabletkę.

Lys, mi datę porodu wyznacza na 22.08 zaś na tym wykresie jest 6 września. Nie mam pojęcia co to jest, ale ja jakoś specjalnie nigdy nie interesowałam się innymi zakładkami niż forum;)

Ty to już w ogóle masz jakoś 2 tygodnie rozbieżności. No nic w takim razie chyba pozostanie to zagadką :)
    EDIT: Miałam teorię, że jedna data to wyliczona z owulacji, a druga z ost. miesiączki, ale tez bez sensu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 13:14

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałyście dzisiejszą poradę (o ile każda ma to samo, bo może się losowo wyświetlają :P)?

to tak w temacie pasów o których ostatnio rozmawiałyśmy :

a7559fb70e0080bem.jpg

Paula_071, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    A widziałyście dzisiejszą poradę (o ile każda ma to samo, bo może się losowo wyświetlają :P)?

to tak w temacie pasów o których ostatnio rozmawiałyśmy :

a7559fb70e0080bem.jpg

Heheheh, nie ja mam poradę o jodze.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ty to już w ogóle masz jakoś 2 tygodnie rozbieżności. No nic w takim razie chyba pozostanie to zagadką :)
    EDIT: Miałam teorię, że jedna data to wyliczona z owulacji, a druga z ost. miesiączki, ale tez bez sensu ;)
    to chyba tylko admini mogą nam pomóc w rozsupłaniu tej zagadki :P

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    No u mnie 3 dni, u Ciebie 1 - teraz to już w ogóle nie wiem o co z tym chodzi. Dziewczyny, jeszcze któraś ma inaczej?

U mnie nie ma różnicy - tu 18.08 i tam na tym zielonym pasku też 18.08 :)
    Może zależy jak zaznaczysz w ustawieniach TP - czy wg OM, czy wg wykresu z Ovufriend - wtedy chyba istotny jest dzień owulacji :)

Gratuluję wszystkim wizyt i poznania płci :) śliczne te bobaski są :)

Mnie dziś się śniło, że byłam na USG i widziałam bardzo dokładnie mini kopię mojego męża w dodatku z kilkudniowym zarostem :P Ale się uśmiałam :P

lys, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ