SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja juz podlogi odkurzylam i pomylam. Nawet zmienilam firanke w kuchni
teraz przerwa i biore sie za salon bo tu 3 duze okna. Nie myje ich bo wg mnie sa czyste. A swierze firanki az ciesza oko
Male sie rusza wiec robie przerwyKasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziś nie mam zajęć na uczelni ani nawet niczego do zrobienia w domu, więc postanowiłam, że posprzątam trochę mieszkanie. Nie kryguję się mówiąc, że jest u nas bałagan. Nie sprzątałam od nie wiem kiedy, bo albo źle się czułam na początku ciązy albo ostatnio miałam mnóstwo pracy. Poza tym odkąd jestem w ciąży mąż sprząta chętniej, tyle że wg niego sprzątanie to: umycie naczyń, odkurzenie podłogi, przetarcie podłóg mopem (ale już np. nie pod fotelem czy za kanapą). No więc wyobraźcie sobie, jak to wygląda. Ale jeszcze się za to nie zabrałam
Jeszcze by pasowało ogródek przed blokiem doprowadzić do jakiegoś stanu, bo przed zimą nie usunęłam nawet kikutów starych roślin
Co do sikania, to chwała Bogu, sikam normalnie. Bałam się, że będę wstawała w nocy sikać, ale na razie się to nie dzieje. Trochę częściej mi się chce, ale przesypiam noc. To chyba kwestia indywidualna, bo mam koleżankę, która nie jest i nigdy nie była w ciązy, ale co noc się budzi na siku. I to nie jest tak, że ja mało piję.
I jeszcze jedno, nie wiem, czy się martwić, czy nie. Czasem rano (np. dziś) jak leżę i macam się po brzuchu to czuję coś twardszego po prawej stronie. POdłuzny kształt, zaczyna się trochę nad pępkiem i idzie w dół, wielkości może dłoni. Ewidentnie da się wyczuć, a dziś to nawet mi brzuch po prawej stronie pępka sterczał, dziwnie to wyglądało. Nie boli ani nic, badania mam w normie, ale to trochę dziwne. Co tam jest? Wątroba? Muszę pooglądać atlas anatomicznymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny ja juz ogarnęłam cale mieszkanko, wtargalam wózek na drugie piętro 3 kursami bo kurier przywiozl, ale nie wniósł. Wiec po co czekac na męża sama rozpakowalam i na raty nosilam:) i jestem mega zadowolona:P) do spacerówki wlazł nawet moj synek i mial miejsce.!!!
lys, mamasia, KasiaeN., Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Mam też do Was pytanie z innej beczki, mianowicie od jakiegoś czasu się zastanawiam czemu belly pokazuje 2 różne daty porodu? W kalendarzu ciąży z boku w rubryce Twoja ciąża pokazuje mi
Data porodu:
15 sierpnia 2015
(pozostało 162 dni)
natomiast nad kalendarzem na pasku z % zaawansowania ciąży na końcu za polem Trymestr 3 jest zielone pole i data 18 sie 2015
Kto mi wyjaśni czemu tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 21:31
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Magda Sz, mamy w rodzinie położną i rozmawiałam z nią o tym, stwierdziła, że póki co to spokojnie, ale w ostatnim miesiącu należy uważać, bo można wywołać skurcze, dlatego część lekarzy wręcz zaleca, jeśli poród się opóźnia
Paula_071, trzymam kciuki i życzę Ci w takim układzie dużo zdrówka i miłego dnia! Wszystko będzie dobrze, zobaczysz
U mnie ubranek moja mama pełno kupiła, w ogóle bardzo nam pomogła, bo zorganizowała od znajomych łóżeczko z komodą i przewijakiem, kupi nam wózek w prezencie, no i większość ubranek jest właśnie od niej i te co ja kupiłam. Za wcześnie myślę, że nigdy nie jest, ostatnio jak czekałam do ginekologa to spotkałam kobitkę, która jest w 38 tyg. i lekarz nie powiedział jej płci, bo niby dziecko nie tak ułożone, albo że nie widziI to mnie właśnie zmotywowało. Poza tym jak wpadnie coś super w ręce to weź i nie weź
Z teściową to mam tak, że większość narzeka na zrzędliwe, a moja jest nadopiekuńczamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
No kochane widze, ze przy piatku wzielysmy sie za porzadki
Odkurzone, kurze starte, podlogi wymyty, jedzonko gotowe to teraz zostaly mi 3 godziny na ogarniecie siebie zanim babeczki przyjda
Musialam sobie zrobic godzinna przerwe, bo od rana na nogach i plecy dawaly mi sie we znaki.
Ja przed snem tj. od 19 staram sie juz zbyt duzo nie pic, przed spaniem siusiu 2 razy i w nocy po 2 wstaje do kibelka, a potem juz o 6 jak maz wstaje, a w ciagu dnia sikam jak najetaJa mam tak, ze nie cierpie korzystac z wc w miejscach publicznych, wiec w pracy potrafilam sikac raz lub dwa w ciagu calego dnia, a teraz z 20 razy jak nic
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:
No u mnie 3 dni, u Ciebie 1 - teraz to już w ogóle nie wiem o co z tym chodzi. Dziewczyny, jeszcze któraś ma inaczej?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
rybka1988 wrote:hej dziewczyny ja juz ogarnęłam cale mieszkanko, wtargalam wózek na drugie piętro 3 kursami bo kurier przywiozl, ale nie wniósł. Wiec po co czekac na męża sama rozpakowalam i na raty nosilam:) i jestem mega zadowolona:P) do spacerówki wlazł nawet moj synek i mial miejsce.!!!
! masz oficjalnego opr!
lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Paula a jaka nospe bierzesz zwykla czy max?? Bo jak mnidm tak bolal 2 dni temu to dopiero po max mi przeszlo
Zwykłą, bo forte jest na receptę. Ale w takim razie wezmę jeszcze jedną tabletkę.
Lys, mi datę porodu wyznacza na 22.08 zaś na tym wykresie jest 6 września. Nie mam pojęcia co to jest, ale ja jakoś specjalnie nigdy nie interesowałam się innymi zakładkami niż forum;)małaMyszka, somebodytolove94 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej brzuchatki ,
ja coraz gorzej sie czuje , ale kupilam te leki dla ciezarnych i sie kuruje , wzielam wolne w pracy i gotuje rosol ( sic ! w piatek? ) trudno , zawsze rosol kojarzyl mi sie z zupa na przeziebieniaa na drugie gulasz z duza iloscia cebuli , czosnku , papryki na wzmocnienie podam z kasza gryczana i ogorkiem. W Krakowie piekne slonce ale obiecalam mezowi ze sie nie rusze z domu - wiec siedze nie uczesana , nie umalowana i czuje sie jakos lyso - a tu na macierzynskim pewnie bedzie to moja codziennosc
piekego dnia kochane !niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Zwykłą, bo forte jest na receptę. Ale w takim razie wezmę jeszcze jedną tabletkę.
Lys, mi datę porodu wyznacza na 22.08 zaś na tym wykresie jest 6 września. Nie mam pojęcia co to jest, ale ja jakoś specjalnie nigdy nie interesowałam się innymi zakładkami niż forum;)
Ty to już w ogóle masz jakoś 2 tygodnie rozbieżności. No nic w takim razie chyba pozostanie to zagadką
EDIT: Miałam teorię, że jedna data to wyliczona z owulacji, a druga z ost. miesiączki, ale tez bez sensuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 13:14
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Ty to już w ogóle masz jakoś 2 tygodnie rozbieżności. No nic w takim razie chyba pozostanie to zagadką
EDIT: Miałam teorię, że jedna data to wyliczona z owulacji, a druga z ost. miesiączki, ale tez bez sensulys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:No u mnie 3 dni, u Ciebie 1 - teraz to już w ogóle nie wiem o co z tym chodzi. Dziewczyny, jeszcze któraś ma inaczej?
U mnie nie ma różnicy - tu 18.08 i tam na tym zielonym pasku też 18.08
Może zależy jak zaznaczysz w ustawieniach TP - czy wg OM, czy wg wykresu z Ovufriend - wtedy chyba istotny jest dzień owulacji
Gratuluję wszystkim wizyt i poznania płciśliczne te bobaski są
Mnie dziś się śniło, że byłam na USG i widziałam bardzo dokładnie mini kopię mojego męża w dodatku z kilkudniowym zarostemAle się uśmiałam
lys, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość