X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziekuje bardzo dziewczyny ;)

A jeszcze jak to jest, bo słyszałam że są kontrole z zusu, no i jak przyjdą a mnie nie bedzie ? czesto są takie kontrole ? zus jest 40km od mojego miejsca zamieszkania, moga pytać o powód zwolnienia ?
    Zalezy co lekarz napisze Ci na zwolnieniu, jak bedziesz miala wpisana 2 - chory musi lezec, to przychodza do domu, jak masz 1 - chory moze chodzic, no to wzywaja na kontrole do placowki. Czesciej wzywaja kobiety, ktore prowadza krotko wlasna dzialalnosc i oplacaja najwyzsze skladki. A tak, to raczej rzadko. A w razie czego, gdyby pytali o powod zwolnienia - lekarz uznal, ze dla dobra dziecka tak bedzis lepiej, wiec sie nie sprzeciwialam. A jak to bedzie malo, yo zawsze mozna powiedziec o twardniejacym brzuchu, bolach, nudnosciach, zawrotach glowy, ktore przy wykonywaniu Twojej pracy byly uciazliwe ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    A my sie dzis wizytujemy :-) juz prawie gotowa do wyjscia jestem. Troche sie denerwuje ale chyba bardIej tym ze to nowy lekarz ;-)
    Trzymam kciuki!!!

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na was zawsze mozna liczyc ;) Dziekuje :)!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak byłam w ciąży z Blana i poszłam na L4 to przysłali mi wezwanie. miała przyjść z książeczka ciążową. Poszłam, usiadłam, dałam książeczkę, babsztyl coś zapisał, oddała, "dziękuje i do widzenia " . I tyle było ...:)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to lux :) wiec ide na zwolnieni :) Zresztą moja Lusia juz mnie wczesniej pytała, bo miejsce mojej pracy to sklep z zabawkami i akcesoriami dla dzieci i często jest tak ze musiałam wchodzic na drabine sciągać cos z wyzszych półek, albo wnosic rowerki na góre (ktore są jednak ciezkie) ..a teraz jak ostatnio byłam w pracy to co raz musiałam kogos wołac,bo a to ciezkie,a to wysoko, no bałam sie wchodzic na drabine tak wysoko i tesciowa sama mówi zebym poszła na te L4 bo..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm.. no to juz nie wiem, ostatnie 12 miesiecy sie liczy czy ostatnie 6 miesiecy, bo u mnie wówczas jest zasadnicza róznica, przez ostatnie 6 miesiecy miałam duzo lepsze zarobki

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    hm.. no to juz nie wiem, ostatnie 12 miesiecy sie liczy czy ostatnie 6 miesiecy, bo u mnie wówczas jest zasadnicza róznica, przez ostatnie 6 miesiecy miałam duzo lepsze zarobki
    Mi mówili o 12 :)

i tu też tak jest

http://www.gofin.pl/17,2,95,120243,wynagrodzenie-za-prace-i-chorobe-dla-pracownicy-w-ciazy.html

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak tez mi sie wydaje bo z tego co dostałam za styczeń to tak by to wychodziło, zobaczymy jak wpłynie za luty, spadam sobie zrobić jajeczniczke i biorę sie za pazurki, położe sobie hybrydke w kolorze neonowego rozu, a co wiosna idzie !

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Katowic i okolic może Was zainteresuje :)

http://www.miskuleczka.pl/aktualnosci/item/303-bezplatne-spotkanie-dla-mamy-i-taty

bzkxskf.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaruda wrote:
    Hej, ja się muszę pochwalić, że byłam dziś na wizycie i będziemy mieli dziewuszkę;)

Bardzo się cieszę, choć raczej obstawiałam chłopca (bazując na tzw. przesądach, kalendarzu chińskim i śnie o synku).
    Najważniejsze, że mała zdrowo rośnie, waży prawie 170g.

Muszę tylko zmienić manierę mówienia do brzuszka per "on", bo teraz to już nie pasuje.
    gratuluje dziewczynki:)

małaMyszka, czarnaruda lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)...postanowiłam zadebiutować;).
    Jestem w 19 tygodniu pierwszej ciąży i wg lekarza zostane mamą Chłopca:). Czuliśmy to z mężem od samego początku;). Jestem z Wami od początku.
    Od dnia testu przebywam na zwolnieniu...od początku plamiłam, później miałam trzy krwawienia i teraz walczę z krwikiem w macicy...cała ciążę leżę. Wierze ze będzie dobrze i około 4 sierpnia będę tulic Stasia:).
    Karola pytałaś o wynagrodzenie na L4...mi od początku płaci pracodawca...mojej koleżance tez przez całą ciążę płacił pracodawca...wydaje mi się że od jakiegoś czasu tak jest. Póki co 3 wynagrodzenia dostałam od pracodawcy:)...są wyższe gdyż pracodawca wylicza średnia z całego roku:).
    Witam się raz jeszcze:)!!!
    Fajnie Was poczytać w ciężkich chwilach...

sylwucha89, Cassie, somebodytolove94, aaaaga, kasiuleek, witaminkab, magda sz, małaMyszka, Pati Belgia, lys, KasiaeN., niecierpliwa, gosia.b, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczęta ;)

Ja dzisiaj też wizytuję musiałam trochę przyśpieszyć spotkanie z maluszkiem bo wczoraj na zakupach dostałam skurczy :/ mam nadzieję że nic złego się nie dzieje... Uspakaja mnie bardzo fakt że synuś już bardzo ruchliwy i czuję go całkiem wyraźnie kilka razy dziennie ;) właśnie daje mamie znać żeby pozdrowiła wszystkie ciocie od niego :) trzymajcie kciuki!

Cassie, rybka1988, somebodytolove94, mamasia, małaMyszka, Pati Belgia, psioszka11, niecierpliwa, czarnaruda, gosia.b lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha 3 maj sie kochana ja tez walcze z krwiakiem stąd mialam krwawienie w 10tc a na ostatniej wizycie gin powiedziala ze sie ladnie wchlania wiec bedzie dobrze :-)

Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Witam nowe mamusie :) coraz wiecej sie ujawinia :D

czarnaruda gratuluje dziewczynki :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

Odnosnie siku, przed spaniem ide zawsze 2x, dziennie budze sie ok 1-1.30 i smieje sie ze gdybym nie miala planowanego cc to pewnie male o tej porze przyszloby na swiat ;) moj mlodszy mnie na siku budzil 4.30 i dokladnie o tej godzinie sie urodzil ;)
    Potem drugie siku ok 5 ale to juz takie przymusowe bo moj wstaje do pracy przy okazji ja tez sie budze no i ide siku... ;)

Na obiad mam lazanki, zostala mi polowa porcji z wczoraj wiec nie gotuje. Jutro chce ogorkowa zrobic.

Milego dnia!!!

małaMyszka, Pati Belgia, niecierpliwa, czarnaruda lubią tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i ślicznych maluszków :)!

Fajnie że jest nas coraz więcej.

Karola mi wynagrodzenie wypłaca pracodawca a później rozlicza się z zusem.

Aga czekam na relację z wizyty.

Życzę wszystkim udanego dnia :)

Cassie, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do kadr żeby zapytać o wynagrodzenie w ciąży na L4...i Pan Konsultant wyjaśnił mi uprzejmie, że wpływ będę miała zawsze od pracodawcy a to pracodawca rozlicza się z Zusem:). AAA I średnia z 12 miesięcy:).

Aga wiem co czujesz...jaki duży jest Twój krwiak?
    Musimy być dobrej myśli :)!

5fo2vs9.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Cześć:)...postanowiłam zadebiutować;).
    Jestem w 19 tygodniu pierwszej ciąży i wg lekarza zostane mamą Chłopca:). Czuliśmy to z mężem od samego początku;). Jestem z Wami od początku.
    Od dnia testu przebywam na zwolnieniu...od początku plamiłam, później miałam trzy krwawienia i teraz walczę z krwikiem w macicy...cała ciążę leżę. Wierze ze będzie dobrze i około 4 sierpnia będę tulic Stasia:).
    Karola pytałaś o wynagrodzenie na L4...mi od początku płaci pracodawca...mojej koleżance tez przez całą ciążę płacił pracodawca...wydaje mi się że od jakiegoś czasu tak jest. Póki co 3 wynagrodzenia dostałam od pracodawcy:)...są wyższe gdyż pracodawca wylicza średnia z całego roku:).
    Witam się raz jeszcze:)!!!
    Fajnie Was poczytać w ciężkich chwilach...

To zależy gdzie pracujesz. Jezeli Twój pracodawca zatrudnia 20 pracowników, to wynagrodzenie wypłaca on, jeżeli mniej niz 20 -tu, to Zus. Ale zawsze za pierwsze 33 dni wypłaca pracodawca. ZUS przejmuje po 33 dniu.

bzkxskf.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!
    A ja dzisiaj pospałam prawie do 10 :D
    Obiadek został mi z wczoraj. Mam nadzieję, że już zupka troszkę ,,ochłoneła'' i nie będzie już taka pikantna ;) Najwyżej upieczemy jakąś rybkę :)

Cassie U mnie bardzo podobnie:) Zawsze wstaje tak po 1.00 i o 5 mąż mnie budzi jak przychodzi z pracy, podaje mi tabletkę i jak się rozbudzę muszę zbiegać na dół siusiu;)

Dzisiaj wyjątkowo obudził mnie przed 5 taki dziwny ból brzucha przy kości biodrowej z lewej strony. Mniej, ale boli do teraz. Myślę, że to jednak brzuszek rośnie :) , bo to już 17 tydzień, a nic jeszcze nie widać..

Gratuluje wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :)
    Miłego dnia!

Cassie, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnam wstac z tej kanapy i isc domek ogarnac... a tak mi sie nie chce...
    Ojjj

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Zadzwoniłam do kadr żeby zapytać o wynagrodzenie w ciąży na L4...i Pan Konsultant wyjaśnił mi uprzejmie, że wpływ będę miała zawsze od pracodawcy a to pracodawca rozlicza się z Zusem:). AAA I średnia z 12 miesięcy:).

Aga wiem co czujesz...jaki duży jest Twój krwiak?
    Musimy być dobrej myśli :)!

14mm na 5mm jakos tak pani dr powiedziala ze nie duzy i tego sie trzymam

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ