SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkarolinaaaa wrote:Dziekuje bardzo dziewczyny
A jeszcze jak to jest, bo słyszałam że są kontrole z zusu, no i jak przyjdą a mnie nie bedzie ? czesto są takie kontrole ? zus jest 40km od mojego miejsca zamieszkania, moga pytać o powód zwolnienia ?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
jak byłam w ciąży z Blana i poszłam na L4 to przysłali mi wezwanie. miała przyjść z książeczka ciążową. Poszłam, usiadłam, dałam książeczkę, babsztyl coś zapisał, oddała, "dziękuje i do widzenia " . I tyle było ...
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No to lux
wiec ide na zwolnieni
Zresztą moja Lusia juz mnie wczesniej pytała, bo miejsce mojej pracy to sklep z zabawkami i akcesoriami dla dzieci i często jest tak ze musiałam wchodzic na drabine sciągać cos z wyzszych półek, albo wnosic rowerki na góre (ktore są jednak ciezkie) ..a teraz jak ostatnio byłam w pracy to co raz musiałam kogos wołac,bo a to ciezkie,a to wysoko, no bałam sie wchodzic na drabine tak wysoko i tesciowa sama mówi zebym poszła na te L4 bo..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:hm.. no to juz nie wiem, ostatnie 12 miesiecy sie liczy czy ostatnie 6 miesiecy, bo u mnie wówczas jest zasadnicza róznica, przez ostatnie 6 miesiecy miałam duzo lepsze zarobki
i tu też tak jest
http://www.gofin.pl/17,2,95,120243,wynagrodzenie-za-prace-i-chorobe-dla-pracownicy-w-ciazy.htmlmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
no tak tez mi sie wydaje bo z tego co dostałam za styczeń to tak by to wychodziło, zobaczymy jak wpłynie za luty, spadam sobie zrobić jajeczniczke i biorę sie za pazurki, położe sobie hybrydke w kolorze neonowego rozu, a co wiosna idzie !
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
czarnaruda wrote:Hej, ja się muszę pochwalić, że byłam dziś na wizycie i będziemy mieli dziewuszkę
Bardzo się cieszę, choć raczej obstawiałam chłopca (bazując na tzw. przesądach, kalendarzu chińskim i śnie o synku).
Najważniejsze, że mała zdrowo rośnie, waży prawie 170g.
Muszę tylko zmienić manierę mówienia do brzuszka per "on", bo teraz to już nie pasuje.małaMyszka, czarnaruda lubią tę wiadomość
-
Cześć
...postanowiłam zadebiutować
.
Jestem w 19 tygodniu pierwszej ciąży i wg lekarza zostane mamą Chłopca:). Czuliśmy to z mężem od samego początku;). Jestem z Wami od początku.
Od dnia testu przebywam na zwolnieniu...od początku plamiłam, później miałam trzy krwawienia i teraz walczę z krwikiem w macicy...cała ciążę leżę. Wierze ze będzie dobrze i około 4 sierpnia będę tulic Stasia:).
Karola pytałaś o wynagrodzenie na L4...mi od początku płaci pracodawca...mojej koleżance tez przez całą ciążę płacił pracodawca...wydaje mi się że od jakiegoś czasu tak jest. Póki co 3 wynagrodzenia dostałam od pracodawcy:)...są wyższe gdyż pracodawca wylicza średnia z całego roku:).
Witam się raz jeszcze:)!!!
Fajnie Was poczytać w ciężkich chwilach...sylwucha89, Cassie, somebodytolove94, aaaaga, kasiuleek, witaminkab, magda sz, małaMyszka, Pati Belgia, lys, KasiaeN., niecierpliwa, gosia.b, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczęta
Ja dzisiaj też wizytuję musiałam trochę przyśpieszyć spotkanie z maluszkiem bo wczoraj na zakupach dostałam skurczymam nadzieję że nic złego się nie dzieje... Uspakaja mnie bardzo fakt że synuś już bardzo ruchliwy i czuję go całkiem wyraźnie kilka razy dziennie
właśnie daje mamie znać żeby pozdrowiła wszystkie ciocie od niego
trzymajcie kciuki!
Cassie, rybka1988, somebodytolove94, mamasia, małaMyszka, Pati Belgia, psioszka11, niecierpliwa, czarnaruda, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Martucha 3 maj sie kochana ja tez walcze z krwiakiem stąd mialam krwawienie w 10tc a na ostatniej wizycie gin powiedziala ze sie ladnie wchlania wiec bedzie dobrze
Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
Witam nowe mamusiecoraz wiecej sie ujawinia
czarnaruda gratuluje dziewczynki
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!
Odnosnie siku, przed spaniem ide zawsze 2x, dziennie budze sie ok 1-1.30 i smieje sie ze gdybym nie miala planowanego cc to pewnie male o tej porze przyszloby na swiatmoj mlodszy mnie na siku budzil 4.30 i dokladnie o tej godzinie sie urodzil
Potem drugie siku ok 5 ale to juz takie przymusowe bo moj wstaje do pracy przy okazji ja tez sie budze no i ide siku...
Na obiad mam lazanki, zostala mi polowa porcji z wczoraj wiec nie gotuje. Jutro chce ogorkowa zrobic.
Milego dnia!!!małaMyszka, Pati Belgia, niecierpliwa, czarnaruda lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt i ślicznych maluszków
!
Fajnie że jest nas coraz więcej.
Karola mi wynagrodzenie wypłaca pracodawca a później rozlicza się z zusem.
Aga czekam na relację z wizyty.
Życzę wszystkim udanego dniaCassie, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zadzwoniłam do kadr żeby zapytać o wynagrodzenie w ciąży na L4...i Pan Konsultant wyjaśnił mi uprzejmie, że wpływ będę miała zawsze od pracodawcy a to pracodawca rozlicza się z Zusem:). AAA I średnia z 12 miesięcy:).
Aga wiem co czujesz...jaki duży jest Twój krwiak?
Musimy być dobrej myśli!
-
Martucha86 wrote:Cześć
...postanowiłam zadebiutować
.
Jestem w 19 tygodniu pierwszej ciąży i wg lekarza zostane mamą Chłopca:). Czuliśmy to z mężem od samego początku;). Jestem z Wami od początku.
Od dnia testu przebywam na zwolnieniu...od początku plamiłam, później miałam trzy krwawienia i teraz walczę z krwikiem w macicy...cała ciążę leżę. Wierze ze będzie dobrze i około 4 sierpnia będę tulic Stasia:).
Karola pytałaś o wynagrodzenie na L4...mi od początku płaci pracodawca...mojej koleżance tez przez całą ciążę płacił pracodawca...wydaje mi się że od jakiegoś czasu tak jest. Póki co 3 wynagrodzenia dostałam od pracodawcy:)...są wyższe gdyż pracodawca wylicza średnia z całego roku:).
Witam się raz jeszcze:)!!!
Fajnie Was poczytać w ciężkich chwilach...
To zależy gdzie pracujesz. Jezeli Twój pracodawca zatrudnia 20 pracowników, to wynagrodzenie wypłaca on, jeżeli mniej niz 20 -tu, to Zus. Ale zawsze za pierwsze 33 dni wypłaca pracodawca. ZUS przejmuje po 33 dniu.
-
Dzień dobry wszystkim!
A ja dzisiaj pospałam prawie do 10
Obiadek został mi z wczoraj. Mam nadzieję, że już zupka troszkę ,,ochłoneła'' i nie będzie już taka pikantnaNajwyżej upieczemy jakąś rybkę
Cassie U mnie bardzo podobnie:) Zawsze wstaje tak po 1.00 i o 5 mąż mnie budzi jak przychodzi z pracy, podaje mi tabletkę i jak się rozbudzę muszę zbiegać na dół siusiu;)
Dzisiaj wyjątkowo obudził mnie przed 5 taki dziwny ból brzucha przy kości biodrowej z lewej strony. Mniej, ale boli do teraz. Myślę, że to jednak brzuszek rośnie, bo to już 17 tydzień, a nic jeszcze nie widać..
Gratuluje wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze
Miłego dnia!
Cassie, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Martucha86 wrote:Zadzwoniłam do kadr żeby zapytać o wynagrodzenie w ciąży na L4...i Pan Konsultant wyjaśnił mi uprzejmie, że wpływ będę miała zawsze od pracodawcy a to pracodawca rozlicza się z Zusem:). AAA I średnia z 12 miesięcy:).
Aga wiem co czujesz...jaki duży jest Twój krwiak?
Musimy być dobrej myśli!
14mm na 5mm jakos tak pani dr powiedziala ze nie duzy i tego sie trzymam