SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co, z jednej strony mysle sobie - o ja..juz 16tc, zdaje się niedawno dowiedziałam się o ciąży (była to końcówka 4tc) a to juz 16!
a z drugiej strony sobie mysle- o ja..to dopiero 16tc..jak bym chciała zeby to był juz 30..
Babie nie dogodzisz ;P
Wiecie co..wkurzyłam się. Brat z bratową kupili mieszkanie i teraz je urządzają, bratowej nie lubie, brat tam nie ma nic do gadania, a ona jest jak dla mnie straszną egoistką. My mamy 2 komody (jedna z 4 drzwiczkami, druga ta z 2x drzwiczki a po środku szuflady) i rtv z black red white model AUGUST.
Ona kupiła wszystko to samo tylko ze KASPIAN, nawet kolor ten sam!!
A nigdy z jej gęby nie usłyszałam zeby jej sie podobały nasze meble. Jeszcze dzisiaj mój brat do mnie napisał ze ona wpadnie obejrzec nasz stółChyba przygrzalo.
Cassie, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarolina moja tesciowa malpowala i nadal malpuje moje ciuchy :p jak jade na zakupy a jestem w PL to mowi jeeeeeeeeee ale cudneeeeeeeeeeeeeeee dlaczego mi nie kupilas????????? a gdzie kupilas? a za ile? a pojedziesz tam ze mna to sobie tez kupie... bla bla bla...
I szczerze? Ja jej tez nie lubieKkarolinaaaa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja nienawidze małpowania
teraz wszysytkiego jest tak ogromny wybór i mebli i ciuchów, wszystkiego pełno, to robic tak samo? No ludzie..przeciez te meble różnią się tylko tym że nasze są masywniejsze..ale na pierwszy rzut oka to kazzdy bedzie myslał ze mamy takie same. Żeby ona chociaz kiedykolwiek powiedziała ze u nas jest ładnie, ze jej sie cos podoba, a zawsze jak dojdzie coś nowego to ona udaje ze nie widzi..a teraz kurde okazuje sie ze meble beda prawie takie same i jeszcze nasz stół chce oglądac..niech jeszcze kupi taki sam, takie same krzesła i kolorystyke niech zrobi taka sama-bo inaczej bedzie za duzo różnic.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Moze i niepotrzebnie sie wkurzam,ale za duzo czasu spędziłam nad projektowaniem naszego domu, wszystko z mamą wymyslałysmy same, jakies skosy,kominek,półeczki, dopasowywałysmy meble..nie uzywałysmy zadnych gazet, chciałam zeby było oryginalnie i przyznam szczerze że wprowadziliśmy się tutaj 3 lata temu, od razu po slubie, a nic bym tu nie zmieniła i jestem bardzo dumna jak ktoś mówi ze mamy bardzo ładne wnetrze, bo to JA i MOJA MAMA wszystko obmyślałyśmy i w jednym czasie miałam na głowie ślub i dom i dałam rade, ale głowa mi sie przegrzewała bo jednak i jedno i drugie wymagało dużego obmyślenia żeby niczego nie żałować, a teraz ta małpa tylko kopiuje. Nawet żyrandol kupiła bardzo podobny ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 11:10
-
Mi płaci pracodawca aż do rozwiązania a Zus mu oddaje. Dopiero na macierzyńskim dostaje się przelewy od Zusu. Dziś się wkurzyłam bo wchodzę na konto a pensja mniejsza...zadzwoniłam do kadrowej i wyjaśniła że to Zus wylicza ilość dni pracujących i za marzec będzie lepiej.
Dziewczyny też sikam jak najęta- 2x w nocy to standardbije się sama ze sobą bo nie chcę się wstawać ale boje się że przyśni mi się kibelek...
Martucha witamy:) Agaa ja też miałam takiego krwiaczka 14,5 na 9mmm ale po miesiącu się wchłonąłDużo leżałam z nogami do góry, nie dzwigałam, po schodach bardzo delikatnie schodziłam i jakoś pomogło aa no i brałam większą dawkę Dupka.
Jej co tu by dziś zrobić, wieczorem urodziny kolegi ale do wieczora duużo czasu. Chyba posprzątam...szok że tak sama z siebie bez gadania męża.małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Karolina relax
To znaczy że jej się podoba i że jesteś na jakiś sposób jej autorytetem
Ja to mam wywalone na takie rzeczy jak ktoś małpuje po mnie a nawet przeciwnie, pomogę znaleźć gdzie coś kupiłam itp. Mogę się podzielić wszystkim z bliźnimi ale jest wyjątek- nie podzielę się z nikim mężem:)
Ps. możesz jej kiedyś powiedzieć ooo widzę że wzorujesz się na moim guście, jakże mi miłoz takim wiesz wrednym wyrazem twarzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 11:17
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A słuchajcie mam takie pytanie bo zapomniałam zapytać się położnej, jak to jest z pieszczotami piersi w trakcie seksu? Wiem że od jakiegoś czasu przed porodem nie można żeby skurczy nie spowodować ale konkretnie od kiedy?
-
Magda, ale mi właśnie chodzi o to że właśnie ona nigdy nie powie ze coś jest ładne, tylko wrecz udaje ze nie widzi a potem patrze-ma to samo.. Zeby chociaz mowiła ze jej sie te meble bardzo podobają, ze by chciala takie same, no to ok skoro az tak ci sie podobają i nie bedzie jej przeszkadzało ze bedziemy mieli takie same to sobie kupuj (i tak kazdy bedzie wiedział kto od kogo małpował) ale ona nigdy NIC nie pochwali, nawet jak jest jakis obiad u nas i np. kazdy zachwyca sie jakimś daniem, ona słowem nie powie ze jej smakuje, po prostu przez gardło jej by nie przeszło sprawienie dla mnie przyjemności.
-
No to skomentuj to kiedyś, nie w taki sposób że -no nic nie mówiłaś że tak Ci się u nas spodobało a kupujesz to samo... tylko właśnie tak dyplomatycznie jej dowal że chyba powinnaś zostać architektem wnętrz skoro inni tak wzorują się na Tobie czy coś podobnego. a jak się odezwie to wtedy powiedz że nie podoba Ci się takie zachowanie, małpowanie że Ty jako kulturalna osoba byś się zapytała czy nikt nie będzie miał nic przeciwko jak ściągnę trochę wystroju
-
gratuluje wizyt i super rosnacych dzieciaczków! ja muszę jeszcze poczekać 2 tygodnie do wizyty. ale mam nadzieję, że już poznam wtedy płeć. do tej pory nie byłam jakoś spcjalnie ciekawa, bno jest mi naprawdę bez różnicy, ale ciekawość we mnie wzbiera z dnia na dzień.
Kkarolinaaaa mam dokładnie tak samo, niby już tak daleko, a z drugiej strony tyle do końca...
ależ mam dziś apatyt!cały czas bym jadła i mam ochote na wszysko o czym piszecie. dobrze, że jestem w pracy, to koże się troche opanuje!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Wróciłam z zakupów i przeholowałam z ciężarami- Leon daje znać,że nie podoba mu się to dźwiganie. Automatycznie podniosłam siatki i od razu wymioty, ledwo doszłam do domu. Skończyłam te "normalne" mdłości, ale zostały właśnie te z dźwiganiem- jak tylko podniosę coś ciężkiego od razu mnie "rzuca".
Kupiłam sobie majtusie ciążowe i skarpetki bezuciskowe na te moje żyły i stopy.
Co do L4- ja jestem od samego początku. Przelew mam od pracodawcy, a Zus się z nim rozlicza- i tak jak do tej pory miałam wypłatę 26go każdego msca, tak i teraz normalnie dostaję, kwota się nie zmieniła. Jak byłam ostatnio w kadrach to tylko powiedziano mi,że jak urodzę to na piśmie muszę złożyć wniosek co z macierzyńskim- czy będę pół roku i dostawać będę 100% czy rok i 80% wynagrodzenia- my zdecydowaliśmy już,że będę rok.
Czas iść do kuchni.KasiaeN., Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Hej Dziewczęta!
Moje plany na dziś to posprzątać mieszkanie, ale zwlec z przed komputera się nie mogę, tyle naskrobałyścieWstawiłam pierwsze pranie, zupka grzybowa już się gotuje a na drugie wczorajsze pulpety w sosie pomidorowym, tyle, ze z ryżem.
A dziś mój Adam poinformował mnie, że w niedzielę zaprasza mnie do kina i na obiad do naszej ulubionej knajpkiW soboty zawsze on gotuje obiad więc od dzisiejszego wieczora mam luz blues!
Miłego piąteczku!niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moje krwiaczysko....ma 4 cm na 2 cm...
...biorę luteinę, wcześniej duphaston czyli standard w walce z krwiakiem. Pocieszam się, że u większości wszystko kończy się dobrze...a te wszystkie straszne scenariusze lekarz musi mi przedstawić bo to jego obowiązek.
Wczoraj widziałam jak mój Syn robił nóżkami rowerek. Mąż nie mógł się pogodzić ze nie wszedł ze mną na badanie. Cały wieczór musiałam mu opowiadać co widziałam. NIE MA NIC CUDOWNIEJSZEGO!!!
Karola szkoda nerwów...ma tupet Kobieta...
Mam 3 braci i Bratowe fajne laski;)...uf a ryzyko było duże...któryś mógł trafić na Zolze;). Dwóch jest w stałych związkach...a Młody ma dziewczynę. Wszystko na dobrej drodze.
To forum uzależnia:D!!!
Coś czuje ze dni w łóżku będą mijały mi coraz szybciej.aaaaga, niecierpliwa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wczoraj też zamówiłam sobie kilka ciuchów w SMYKu dla mojej małej dziewczynki. Zamówiłam, zapłaciłam (strasznie długo się czeka na wysyłkę, ja zamówiłam wczoraj a data wysyłki widnieje 10.03!, no ale nieważne). Po czym tak sobie myślę, cholerka ale będą jaja jak jednak się okaże że to chłopak jest. Wszystko typowo dla dziewczynki kupiłam
Po ost. usg nie dostałam info, że 100% dziewczynka, tylko że 95%. No nic na razie się po prostu wstrzymam z kupowaniem do wizyty 18.03
Jeszcze mówię wczoraj mężowi, że nie wytrzymałam i zamówiłam kilka ciuszków, na co on: "no ale wcześnie jeszcze jest, poczekajmy jeszcze z kupowaniem", więc mu pokazałam co zamówiłam, no i oszalał, że to takie śliczne, że super że zamówiłam, że czemu tylko tylehahahahha szał się udziela
KasiaeN., niecierpliwa, czarnaruda, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mam też do Was pytanie z innej beczki, mianowicie od jakiegoś czasu się zastanawiam czemu belly pokazuje 2 różne daty porodu? W kalendarzu ciąży z boku w rubryce Twoja ciąża pokazuje mi
Data porodu:
15 sierpnia 2015
(pozostało 162 dni)
natomiast nad kalendarzem na pasku z % zaawansowania ciąży na końcu za polem Trymestr 3 jest zielone pole i data 18 sie 2015
Kto mi wyjaśni czemu tak?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
kochane, a czy macie jakiś internetowy sklep z odzieżą dla kobiet w ciązy, który mogłbyście polecić? Jakoś coraz ciaśniej w normalnym spodniach, a w czymś do pracy trzeba chodzić (po domu ganiam już w samych majtorach
)
Ewa123 -
melduje ze pazurki zrobione, od razu wiosne pocuzłam ha!
Ewa123 ja cos ogladam na allegro ale jeszcz enic nie zakupiłam, niestety w mojej miescinie ciezko dostać coś sensownego typowo ciążowego, spodnie zakupie ale z bluzek bede kupować szersze typu "oversize"Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Dzięki, zadzwonię i dopytam. Ja mam termin na 2.08 wiec tez ten drugi kurs to trochę poznawo
ja chodzę do J.Sliza. a jakaś deklaracje tam się wypełnia?
Nic mi Pani nie powiedziała o deklaracji, zapisałam się telefonicznie, prosiła żeby jeszcze potwierdzić po świętach, że będę na 100% chodzić.
Dzisiaj jest zły dzień. Rano wstałam z bólem podbrzusza. Wzięłam magnez, wysłałam męża po nospę do apteki. Jakby lepiej, ale nie jest dobrze... Dziś leżący dzień. Jak dobrze, że nie musiałam dzisiaj jeszcze iść do pracy.niecierpliwa, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.