SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
gosia.b wrote:U mnie nie ma różnicy - tu 18.08 i tam na tym zielonym pasku też 18.08
Może zależy jak zaznaczysz w ustawieniach TP - czy wg OM, czy wg wykresu z Ovufriend - wtedy chyba istotny jest dzień owulacji
Nigdy nie byłam na Ovufriend:)
Zmieniłam w ustawieniach żeby pokazywało datę z ostatniej miesiączki a nie owulacji, i wtedy pokazuje mi termin porodu na 19 sierpnia, zaś 6 września na zielonym pasku dalej został.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 13:24
gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja mam poradę o butach
że płaskie, woow nie wiedziałam
Ale mnie leń złapał o tej 13Zamiast sprzątać szukam wycieczki na kanary po świętach, już widzę wchodzę do basenu z moim brzuchem i poziom wody podnosi się o 5 cm
Paula_071, mamasia, Maniuś, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Czy wy tez kichacie częsciej niz przed ciążą ? ja nie pamietam dnia bez kichania, pare razy dziennie kicham juz od długiego czasu, a przeziębiona nie jestem, czy to moze miec jakis zwiazek z ciaza ?
Neyla, psioszka11, małaMyszka, somebodytolove94, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Czy wy tez kichacie częsciej niz przed ciążą ? ja nie pamietam dnia bez kichania, pare razy dziennie kicham juz od długiego czasu, a przeziębiona nie jestem, czy to moze miec jakis zwiazek z ciaza ?
Też to ostatnio zauważyłam, ale kicham tylko z rana. Nie zastanawiałam się nigdy dlaczego, ale może faktycznie jest jakiś związek?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Nie lubie kichac jak czuje ze apsik nadchodzi odrazu kucam bo cale podbrzusze mnie boli w trakcie kichania i ciagnie a jak kucne to mniej
ale czy czesciej a nie mam pojecia
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
spoko dlatego robiłam 3 kursy bo tak nie było cieżko:) z synem jak byłam w ciąży to do końca pracowalam w kwiaciarni więc tam tez trzeba było nosić. Jest dobrze nic nie boli:) ale dzieki za troskę...
Wózek to tako jumper gt. na moje drozki w lesie będzie git;)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kichanie wrr...często i silnie "psikam"...zawsze chwytam się za brzuch...jakoś odruchowo....nie cierpię kichac w ciąży.
W nocy nie chodzę do toalety
Poradę każda ma chyba inna ja dziś przeczytałam ze czerwone mięso jest bardzo zdrowe i mam wcinac...jednak u mnie ciężko z jedzeniem...ciągle mi się czegoś chce ale sama nie wiem czego;).
Zazdroszczę prac domowych...uwielbiam sprzątać...od kilku tygodni w domu wszystko robi Mój Krzysiek....stara się chłopak...ale cóż...opanował tylko podstawy;). I tak jest dzielny bo wszystko na jego głowie.
Na allegro można spoko ubrania upolować...ostatnio kupiłam sukienkę...miła odmiana od powyciaganych dresów:).małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Dziewczyny, jak to jest z L4 w ciaży? Kto mi wypłaca pieniądze ? Zus czy pracodawca?
Coś mi sie obiło o uszy że część płaci zus, a część pracodawca, a nie wiecie ile wypłaca zus ?
Chodzi o to ze jestem zatrudniona u teściowej od maja tamtego roku bo często tam pomagam, czasami całe 2 miesiace pracowałam itp. no i zatrudnili mnie dla wygody bo jednak moge odbierać towar,podpisywac faktury no i nie oszukujmy sie - macierzyński.
Mam wpisane ze zarabiam jakos ok 2200 na reke, ale zarabiam tak naprawde tyle ile przepracuje, to jest tylko na papierze. Mam zamiar iść na L4 bo teściowa juz i tak nie chce mnie brać do pracy (strasznie skacze nademną;p) no i jak pójde na zwolnienie to nie bede brała pieniedzy od niej, tylko to co wypłaci zus, ale wlasnie nie wiem do końca jak to wyglada..
U mnie jest tak że w jednej szkole (która zatrudnia więcej niż 20osób) szkoła mi wypłaca w terminie pensji. Natomiast w drugiej (mniej niż 20osób) wypłaca mi ZUS, w terminie do 30 dni od daty dostarczenia L4 przez pracodawcę.
I z racji tego, ten m-c jest dla nas cholernie trudny finansowo, bo z jednej szkoły jeszcze nie dostałam kasy, a kredyt sam się nie spłaci...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hermiona wrote:No kurde, niczego tam nie ma prawa być, tylko jelito grube. Wątroba i trzustka są wyżej. Może to po prostu wypchane jelita?
Ja mam lozysko dosc nisko i czasami wlasnie maluch mi sie tak pokazuje, jak przyloze reke,
to jest tak w przyblizeniu wielkosci dloni. Skoro podrecznik anatomi, mowi, ze nie ma tam prawa nic byc...psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja też mam identycznie.Tzn termin porodu na 10 sierpnia i na tym wykresie też 10 sierpnia.
Obiad ugotowany, mieszkanie wypucowane, kupiłam w Lidlu tulipany i włożyłam do wazonu, słońce świeci.No jest cudniepsioszka11, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
O ja tez ostatnio czesto kicham - ale moze to miec poniekad zwiazek z tym katarem ciezarnych
Do nocnych spacerow do lazienki juz przywyklam, nawet nie mam pozniej specjalnego problemu z zasnieciem
A ja zla jestem - smietanka nie chce mi sie ubic. Chlodzi sie od wczoraj, a chyba i tak jeszcze za ciepla. W akcie desperacji wstawilam miske ze smietanka do zamrazalnika. Jaka ja dzisiaj skoncze ten tort...psioszka11, małaMyszka, somebodytolove94 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Zwykłą, bo forte jest na receptę. Ale w takim razie wezmę jeszcze jedną tabletkę.
Lys, mi datę porodu wyznacza na 22.08 zaś na tym wykresie jest 6 września. Nie mam pojęcia co to jest, ale ja jakoś specjalnie nigdy nie interesowałam się innymi zakładkami niż forum;)
Forte jest na recepte, ale max juz nie a maja ten sam sklad. Kup sobie nospe max bo szkoda zoladkaPaula_071, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moja dzisiejsza porada w skrocie jest taka, zebym wlaczyla sobie muzyke i tanczyla = ruch + endorfiny. Byle nie bylo za glosno
A z tym TP na suwaku z procentowym zaawansowanej ciazy, to widac tylko dobrze w abonamencie premium. Ja nie mam i na koncu jest 6 wrzesnia 2014 :plys, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Moja dzisiejsza porada w skrocie jest taka, zebym wlaczyla sobie muzyke i tanczyla = ruch + endorfiny. Byle nie bylo za glosno
A z tym TP na suwaku z procentowym zaawansowanej ciazy, to widac tylko dobrze w abonamencie premium. Ja nie mam i na koncu jest 6 wrzesnia 2014 :p
Ja mam abonament premium i z boku mam termin 15.08.15, a na końcu paska 18.08.15małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mnie się wydaje, że to chodzi o abonament. Jak miałam miesiąc bezpłatny to pokazywało idealne- tu 3.08 i na końcu 3.08, a odkąd nie wzięłam premium- po lewej 03.08, a na końcu 06.09! Więc chyba nie warto się tym sugerować.
Ja skończyłam naleśniki faszerować szpinakiem, sosik mi jeszcze został. Emek przyjdzie za chwilę- w pt wcześniej kończy. Brzuch cały czas czuje po tych nieszczęsnych zakupach.
Miłej reszty dnia!niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Forte jest na receptę? Mi normalnie sprzedają, czasem marszczą brwi ale mówię że jestem w ciąży i no problem.
Oderwałam się od wakacji posegregowałam rzeczy dla dziecka do kartonów, póki jeszcze nie ma komody dodatkowej. Najchętniej już bym zamówiła wycieczkę ale kurczę w tym stanie chyba przed samymi świętami kupimy albo i po świętach jakiegoś lasta bo nie daj Boże znowu będę się zle czuć to nie polecę przecież a tak mi się marzy plaża i plamymałaMyszka lubi tę wiadomość