X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.b wrote:
    U mnie nie ma różnicy - tu 18.08 i tam na tym zielonym pasku też 18.08 :)
    Może zależy jak zaznaczysz w ustawieniach TP - czy wg OM, czy wg wykresu z Ovufriend - wtedy chyba istotny jest dzień owulacji :)

Nigdy nie byłam na Ovufriend:)

Zmieniłam w ustawieniach żeby pokazywało datę z ostatniej miesiączki a nie owulacji, i wtedy pokazuje mi termin porodu na 19 sierpnia, zaś 6 września na zielonym pasku dalej został.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 13:24

gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poradę o butach :) że płaskie, woow nie wiedziałam :D

Ale mnie leń złapał o tej 13 :) Zamiast sprzątać szukam wycieczki na kanary po świętach, już widzę wchodzę do basenu z moim brzuchem i poziom wody podnosi się o 5 cm :D

Paula_071, mamasia, Maniuś, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez kichacie częsciej niz przed ciążą ? ja nie pamietam dnia bez kichania, pare razy dziennie kicham juz od długiego czasu, a przeziębiona nie jestem, czy to moze miec jakis zwiazek z ciaza ?

Neyla, psioszka11, małaMyszka, somebodytolove94, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Czy wy tez kichacie częsciej niz przed ciążą ? ja nie pamietam dnia bez kichania, pare razy dziennie kicham juz od długiego czasu, a przeziębiona nie jestem, czy to moze miec jakis zwiazek z ciaza ?

Też to ostatnio zauważyłam, ale kicham tylko z rana. Nie zastanawiałam się nigdy dlaczego, ale może faktycznie jest jakiś związek?:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• lys Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam tak z kichaniem, teraz ciutkę mniej, ale na początku ciąży całymi dniami kichałam.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubie kichac jak czuje ze apsik nadchodzi odrazu kucam bo cale podbrzusze mnie boli w trakcie kichania i ciagnie a jak kucne to mniej :-) ale czy czesciej a nie mam pojecia

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja, nawet na kichanie ciaza ma wpływ :D

Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko dlatego robiłam 3 kursy bo tak nie było cieżko:) z synem jak byłam w ciąży to do końca pracowalam w kwiaciarni więc tam tez trzeba było nosić. Jest dobrze nic nie boli:) ale dzieki za troskę...

Wózek to tako jumper gt. na moje drozki w lesie będzie git;)

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kichanie wrr...często i silnie "psikam"...zawsze chwytam się za brzuch...jakoś odruchowo....nie cierpię kichac w ciąży.
    W nocy nie chodzę do toalety :)
    Poradę każda ma chyba inna ja dziś przeczytałam ze czerwone mięso jest bardzo zdrowe i mam wcinac...jednak u mnie ciężko z jedzeniem...ciągle mi się czegoś chce ale sama nie wiem czego;).
    Zazdroszczę prac domowych...uwielbiam sprzątać...od kilku tygodni w domu wszystko robi Mój Krzysiek....stara się chłopak...ale cóż...opanował tylko podstawy;). I tak jest dzielny bo wszystko na jego głowie.
    Na allegro można spoko ubrania upolować...ostatnio kupiłam sukienkę...miła odmiana od powyciaganych dresów:).

5fo2vs9.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja kicham częściej niż przed ciążą :)

bzkxskf.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny, jak to jest z L4 w ciaży? Kto mi wypłaca pieniądze ? Zus czy pracodawca?

Coś mi sie obiło o uszy że część płaci zus, a część pracodawca, a nie wiecie ile wypłaca zus ?

Chodzi o to ze jestem zatrudniona u teściowej od maja tamtego roku bo często tam pomagam, czasami całe 2 miesiace pracowałam itp. no i zatrudnili mnie dla wygody bo jednak moge odbierać towar,podpisywac faktury no i nie oszukujmy sie - macierzyński.

Mam wpisane ze zarabiam jakos ok 2200 na reke, ale zarabiam tak naprawde tyle ile przepracuje, to jest tylko na papierze. Mam zamiar iść na L4 bo teściowa juz i tak nie chce mnie brać do pracy (strasznie skacze nademną;p) no i jak pójde na zwolnienie to nie bede brała pieniedzy od niej, tylko to co wypłaci zus, ale wlasnie nie wiem do końca jak to wyglada..

U mnie jest tak że w jednej szkole (która zatrudnia więcej niż 20osób) szkoła mi wypłaca w terminie pensji. Natomiast w drugiej (mniej niż 20osób) wypłaca mi ZUS, w terminie do 30 dni od daty dostarczenia L4 przez pracodawcę.
    I z racji tego, ten m-c jest dla nas cholernie trudny finansowo, bo z jednej szkoły jeszcze nie dostałam kasy, a kredyt sam się nie spłaci... :(

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    No kurde, niczego tam nie ma prawa być, tylko jelito grube. Wątroba i trzustka są wyżej. Może to po prostu wypchane jelita?
    No chyba, ze Twoj dzidzius sie tak ladnie wybrzuszyl pleckami i chcial sie przywitac z mama ;) Ja mam lozysko dosc nisko i czasami wlasnie maluch mi sie tak pokazuje, jak przyloze reke,
    to jest tak w przyblizeniu wielkosci dloni. Skoro podrecznik anatomi, mowi, ze nie ma tam prawa nic byc... :D

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam identycznie.Tzn termin porodu na 10 sierpnia i na tym wykresie też 10 sierpnia.

Obiad ugotowany, mieszkanie wypucowane, kupiłam w Lidlu tulipany i włożyłam do wazonu, słońce świeci.No jest cudnie :)

psioszka11, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja tez ostatnio czesto kicham - ale moze to miec poniekad zwiazek z tym katarem ciezarnych ;)
    Do nocnych spacerow do lazienki juz przywyklam, nawet nie mam pozniej specjalnego problemu z zasnieciem :)
    A ja zla jestem - smietanka nie chce mi sie ubic. Chlodzi sie od wczoraj, a chyba i tak jeszcze za ciepla. W akcie desperacji wstawilam miske ze smietanka do zamrazalnika. Jaka ja dzisiaj skoncze ten tort...

psioszka11, małaMyszka, somebodytolove94 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Zwykłą, bo forte jest na receptę. Ale w takim razie wezmę jeszcze jedną tabletkę.

Lys, mi datę porodu wyznacza na 22.08 zaś na tym wykresie jest 6 września. Nie mam pojęcia co to jest, ale ja jakoś specjalnie nigdy nie interesowałam się innymi zakładkami niż forum;)

Forte jest na recepte, ale max juz nie a maja ten sam sklad. Kup sobie nospe max bo szkoda zoladka

Paula_071, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiejsza porada w skrocie jest taka, zebym wlaczyla sobie muzyke i tanczyla = ruch + endorfiny. Byle nie bylo za glosno ;)
    A z tym TP na suwaku z procentowym zaawansowanej ciazy, to widac tylko dobrze w abonamencie premium. Ja nie mam i na koncu jest 6 wrzesnia 2014 :p

lys, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Moja dzisiejsza porada w skrocie jest taka, zebym wlaczyla sobie muzyke i tanczyla = ruch + endorfiny. Byle nie bylo za glosno ;)
    A z tym TP na suwaku z procentowym zaawansowanej ciazy, to widac tylko dobrze w abonamencie premium. Ja nie mam i na koncu jest 6 wrzesnia 2014 :p

Ja mam abonament premium i z boku mam termin 15.08.15, a na końcu paska 18.08.15 :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje, że to chodzi o abonament. Jak miałam miesiąc bezpłatny to pokazywało idealne- tu 3.08 i na końcu 3.08, a odkąd nie wzięłam premium- po lewej 03.08, a na końcu 06.09! Więc chyba nie warto się tym sugerować.
    Ja skończyłam naleśniki faszerować szpinakiem, sosik mi jeszcze został. Emek przyjdzie za chwilę- w pt wcześniej kończy. Brzuch cały czas czuje po tych nieszczęsnych zakupach.
    Miłej reszty dnia!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forte jest na receptę? Mi normalnie sprzedają, czasem marszczą brwi ale mówię że jestem w ciąży i no problem.

Oderwałam się od wakacji posegregowałam rzeczy dla dziecka do kartonów, póki jeszcze nie ma komody dodatkowej. Najchętniej już bym zamówiła wycieczkę ale kurczę w tym stanie chyba przed samymi świętami kupimy albo i po świętach jakiegoś lasta bo nie daj Boże znowu będę się zle czuć to nie polecę przecież a tak mi się marzy plaża i plamy

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forte jest na recepte, a max nie. Jak w aptece powiesz, ze prosisz nospe forte to daja max, kiedys o to pytalam farmaceutke i mi to tak wytlumaczyla

‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ