X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zależy widzę od dobrych chęci farmaceuty. Obok mnie jest Ziko aptetka i zawsze stoję w kolejce to jednej pani, ostatnio jak zapomniałam pieczątki na receptę i zwolnienie to sprzedała mi i tak leki spisała tylko adres Luxmedu (duphaston i euthyrox kupowałam), jeszcze mi dorzuciła w promocji kwasy Omega i lizaczka z witaminami :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdasz my tez planujemy urlop w ostatnim tygodniu kwietnia, ale nad Baltyk, gdyz dla mnie latanie to ogromny stres i nie bede sobie fundowac takich wrazen, a pozatym jestem panikara i balabym sie jak cholera jakby przytrafilo sie cos co by wymagalo wizyty w szpitalu w obcym kraju, to nie na moje nerwy, ale tez bym polezala pod palma ;)
    Rezerwacji jednak dokonamy chwile przed, bo nie jestesmy w stanie przewidziec samopoczucia. Na Twoim miejscu czekalabym na lasta albo kupilabym ubezpieczenie od rezygnacji.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w kwestii wyjazdów my w maju lecimy do Rzymu, bilety już dawno zakupione i mam tylko nadzieję, że maleństwo nie przysporzy mamie złego samopoczucia :)

niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka, Andzia 34 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czekamy na lasta, ja to kocham latać kiedyś nawet zaczęłam kurs na stewardesę ale się zakochałam..a że miłość na odległość nie wchodzi u mnie w grę to wróciłam na studia robić magistra. W szpitalu za granicą byłam nie raz i powiem że nawet wolę zagraniczną opiekę, skakali wokół mnie na okrągło, czułam się jak w hotelu 5 gwiazdek i to czy Europa czy inne kontynenty także mam dobre wspomnienia, ważne żeby mieć dobre ubezpieczenie. Z maluszkiem planujemy polecieć gdzieś jak będzie miał rok, żeby weszła mu w krew miłość do podróży jak i rodzicom :)

mamasia, psioszka11, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam abonament premium do konca kwietnia i raczej przedluzac nie bede bo niby po co?
    Na obu paskach pokazuje mi tak samo ale nie skugeruje sie bo i tak bede miala cc.

Dom prawie na blysk wysprzatany, zostala lazienka i pranie ale to jutro. Na dzisiaj juz wystarczy szalenstwa ;)

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez prawie wszystko wysprzątałam :) Zostało tylko zmycie podłogi..a tego najbardziej nielubie bo nie mam dywanów tylko wszędzie płytki albo parkiet, wiec wszystko trzeba oblecieć z mopem i na dodatek schody..ale musze sie zabrac, wlasnie przysiadłam do kolejnej przerwy;p odpoczne i lece po mopa !

Czy któraś z was posiada parkiet ? Do tej pory ciagle uzywam sidoluxa do drewna,ale po nim podłoga jest taka matowa, nie ma połysku, raz kupiłam też jakis inny płyn, juz nawet nie pamietam nazwy,ale badziewko.. mozecie cos polecic?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam deskę barlinecką i też mi po sidoluxie matowieje, kiedyś Clinem czyściłam ale kolana mi wysiadały od polerowania- fakt błyszczała się podłoga jak psu jajca :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clinem ? Tym do szyb :D?

Ja raz schody wypolerowałam pronto do mebli, lodowisko..padalismy za kazdym razem jak sie zapomnieliśmy o tym ze trzeba sie trzymac balustrady! na bosaka ok ale w skarpetach/rajstopach to byla masakra, miałam taką dupe obitą jakbym wyszła z jakiejs patologii ;p
    TAKZE TEGO POMYSŁY NIE POLECAM !

No ja bym chyba sie wykończyla całą podłoge czyscic na kolanach, mamy 140m2 gdzie tylko w kuchni,lazience i korytarzu są płytki, reszta parkiet..

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schody mam z prawdziwego drewna a podlogi panele ktore i tak sa matowe... dostaje szalu jak mam je myc a na dodatek mam wielkie okno i drzwi szklane wejsciowe i jest przeswit jak cholera... gdyby to byl moj dom to od razu bym parkiet polozyla...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o sliska podloge to ja nie polecam uzywac odzywe w sprayu na takich powierzchniach bo wyjatkowo 'gladzi' podloge i jezdzi sie jak na lyzwach...

• magda sz Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahha noo też kiedyś wypróbowałam Pronto na podłogi i lodowisko :D kość ogonowa była obita po maksie.
    Tak ja tym clinem do szyb, tam jest alkohol a nie środek natłuszczający tak jak w pronto i nie ślizgam się, a podłoga się błyszczy.
    Płytki w kuchni, przedpokoju i łazience myje Ajaxem a jak tak na szybko to też Clinem także polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 16:01

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku nie chciałam parkietu, ale mąż sie uparł ze ma byc drewno..
    Mnie przeraża wizja szczelin za jakis czas no i jednak dla drewna mało trzeba zebhy byly rysy. Juz u nas w paru miejscach są jakies wgnioty ;/ na pierwszy rzut oka nie ma,ale jak ja zmywam podłoge to widze jak po 3 latach sie porysowała. Jeszcze pare lat i trzeba bedzie cyklinowac.. no a wiadomo jak przy dziecku, jak ebdzoe sie bawic zabawkami. Wygląda to bardzo ładnie, takiej ciepłosci dodaje, ale szczerze mówiąc drugi raz bym sie zastanawiała czy drewno czy panele albo deska barlinecka. Koszt jest duzy i bardzo trzeba dbać. W 2 pokojach mamy jesion a reszta to dąb, to mam wrażenie ze jesion mniej sie rysuje, albo to dlatego ze tamte pokoje są mniej uzytkowane..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, mam w domu clina to chociaz szchody przelece nim:D Dzieki !

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wciągnęłam z pół kilo arbuza :) dalej się ode mnie nie odczepił :P aaa w międzyczasie zrobiłam mini serniczki i czekam aż się upieką, oby wyszły, bo to mój debiut z takimi mini ciastami (no poza muffinkami) :P

małaMyszka, magda sz, psioszka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz na szczescie arbuzowe szalenstwo przeszlo ;)

• mamasia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałyście to -> http://www.popularnie.pl/roczek-dziecka-i-mamy/?bonie

w oczekiwaniu na serniczki zalałam się łzami ze wzruszenia

małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah, takie filmiki robią ze mnie beksę!Mnie się bardzo podoba ten https://www.youtube.com/watch?v=U9VEDJt70Wc&feature=share&fb_ref=share

małaMyszka, Maniuś, mamasia lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najbardziej lubie tego typu filmiki, są takie prawdziwe..

https://www.youtube.com/watch?v=bulQyImiJzc

wzruszyłam sie !

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie to chyba Ty robiłaś listę z wyprawką? Czy się pomyliłam? Jak masz gdzieś listę najpotrzebniejszych rzeczy w pierwszym miesiącu maluszka to proszę wklej ją tu dla mnie. Dziękuję:*

psioszka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trochę octu zdziała cuda. Ja po remoncie nie mogłam podłogi doprowadzić do ładu, a po dodaniu trochę octu ( tyle żeby później nie capiło) błyszczała się jak jajca :)

v40cu9h.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ