SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
chyba faktycznie piątek 13-go!
właśnie dostałam smsa, że między 11 a 13 będzie u mnie kurier. Tylko, że ja niczego nie zamawiałam kurierem...
na myśl przychodzi mi tylko szybka do telefonu, ale zapłaciłam za przesyłkę listem poleconym... yyyyyy dziwne...mamasia lubi tę wiadomość
-
Ainer no piekna zagadka
Ja sie poddaje, moja wyobraznia jest ogRaniczona, ale jak Mycha tam widzi plecy i pupke to zazdroszcze wyobrazni
Aaa! Moja corcia bedzie chyba tak samo przekorna jak ja, ledwo rano pochwalilam sie, ze juz od niedzieli nie rzygalam i godzine pozniej calowalam toaleteWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 10:24
futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz - suwaczek dobrze pokazuje, że jesteś w 18 tyg???? Bo ja równo tydzień mniej, a do takiego brzuszka mi daleko! Twój wygląda na prawdziwy ciążowy brzuch! Nie jakieś przejedzenie, jak u mnie
Jest większy, ale jak chodzę w luźnych ubraniach, to chyba się jeszcze postronni nie mogą zorientować, że jestem w ciąży.
W środę widziałam się z koleżanką, siedziałyśmy parę godzin miło gawędząc, a dziś wspólny kolega powiedział mi, że ona jest w ciąży, 10 tyg. Nie powiedziała mi, a ja nie powiedziałam jej. Jakoś cały czas mi dziwnie tak mówić: a wiesz, jestem w ciąży. No ale teraz do niej napisałam z tą wiadomością
Wczoraj w końcu miałam porządny obiad. Poszłam do Biedronki przy pracy, bo moja jest Beznadziejna (mała) i nie ma w niej niczego prawie np. z tygodnia portugalskiego. Więc kupiłam upragnioną ośmiornicę (mrożona w całości) i zrobiłam z nią risotto, om-nom-nom. Szkoda, że wyszło z tego tylko 2 porcje. Myślałam, że z kilogramowego zwierza będzie więcej. A dziś to nie wiem. Niby jestem cały dzień w domu i mogłabym coś ugotować, ale może poczekam aż m. wróci z pracy i coś zrobi, bo nie mam weny.0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A powiedzcie czy u Was też ludzie mają odruch dotykania brzucha?
Ja tego nie lubię, szczególnie w wykonaniu kuzynki córki 14-letniej, która robi to strasznie namolnie i już zaczęłam się odsuwać.
Głupio mi tak reagować a z drugiej strony jakoś mnie to drażni.
Teraz widzę koszulkę z napisem "Nie, nie możesz dotknąć brzucha" ale chyba nie odważę się jej kupićsomebodytolove94, Paula_071, magda sz, Martucha86, Maniuś, Neyla, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Dziewczyny z Wrocławia i okolic, które będą na warsztatach we wtorek targacie swoich mężów/partnerów? Bo mój coś nie chce się dać namówić
Ja idę sama:)
Maila żadnego z potwierdzeniem nie widzę, ale to może dlatego że przy rejestracji podałam maila, którego podaję zawsze do tego typu internetowych akcji i przychodzi mi tam kilkadziesiąt maili dzienni i mogło mi umknąć
Karolina - moja mama wczoraj robiła pierogi ruskie, z kapustą i grzybami i ze szpinakiem. Jadę dzisiaj do rodziców na weekend więc się załapię na wyżerkęmamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyfuturemama wrote:A powiedzcie czy u Was też ludzie mają odruch dotykania brzucha?
Ja tego nie lubię, szczególnie w wykonaniu kuzynki córki 14-letniej, która robi to strasznie namolnie i już zaczęłam się odsuwać.
Teraz widzę koszulkę z napisem "Nie, nie możesz dotknąć brzucha" ale chyba nie odważę się jej kupić
Szczerze? Dostaje juz szalu z tym dotykaniem brzucha... nienawidze tego.małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:A powiedzcie czy u Was też ludzie mają odruch dotykania brzucha?
Teraz widzę koszulkę z napisem "Nie, nie możesz dotknąć brzucha" ale chyba nie odważę się jej kupić
Futuremama jeszcze nie dostałam @ w kwestii warsztatua może koszulka z napisem "Uwaga! kopie!"
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ok, więc jak słowa nie będą działać zakupie koszulkę
W moim bliskim gronie jest mało ciąż i ludzie jakoś się strasznie poczuwająAle odnośnie stwierdzenia "nasz maluch" już irytowałam się wcześniej
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ainer ale żeś zagadkę dowaliła
To chyba jakieś stare fotki jak była jeszcze fasola? Czy świeże usg? jak świeże to się poddaje
Moje ostatnie fotki to w kawałkach: genitalia, głowa od tyłu, brzuch, kość udowaW całości nie dało już rady objąć.
Wczoraj przestraszyłam się że moja niunia przerośnięta jak Was czytałam że w 20 i 21 tyg na usg dzieciaczki miały od 310-400 gram. a moja tyyyle w 19. Zadzwoniłam do sis położnej czy przypadkiem mojego lekarza nie poniosła wyobraźnia że 425gram. Powiedziała że to normalne, że czasem dzienny przyrost to kilka gram a czasem kilkanaście, waga idzie skokowo i nasze dzieci będą się ścigać w przerastaniu. Może być tak że dziś moja ma 425 a za kilka dni będzie tylko 435 gdzie inne dziecko mogło przybrać w ciągu tych kilku dni np. z 400 do 440.
Hermiona mi wyskoczył bębenek dosyć szybko i teraz w oczach rośnie, dzidzia mi siedzi przy samej skórze brzucha jak to powiedział gin. dlatego czuje mrowienie i ruchy prześcieradła jak leżę na lewym bokuZaraz Wam wstawię zestawienie fotek jak mi brzuch rósł. Ciesz się że masz mniejszy, nie chcesz wiedzieć jak nogi goliłam ostatnio
Maniuś, Hermiona, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
witaminkab
Jaki rozmiar wziełas? to ja wrzucałam linka do spodni ale jeszcze nei zamowilam hih:) normalnie nosze 36/38 mysle ze jak bym zamowila 38 to tez bym miala do konca ciazy, kupiłam getry ciazowe 36 to w brzuchu duzo za duze, musze rozpruc i sciagnac gumka bo mi leca i krok w kolanie
u nas pogoda deszczowa, na obiad pomidorowa i pierożki domowe ruskie, ale robione recznie przez tesciowa:)
-
ainer85 wrote:a proszę bardzo zgadywanki z rana
powodzenia ;PmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Drugie tez glowka tylko zblizenie jest:-)widac dwie polkule, i szczeke. Nie patrz na ta podluzna biala plame bo to moze byc lozysko. Ta biala kuleczka po lewej stronie to dlon. tak to wyglada w mojej ocenie:-)
-
Migotkaa przed ciążą nosiłam 40, ale jak przestałam ćwiczyć to szybko zrobiło się za ciasne. wzięłam 42 i mam duużo miejsca, ale mi nie spadają. w takim razie dzięki za link, bo są przede wszystkim super wygodne i cena jest super. obok mojej pracy jest sklep z odzieżą ciążową, ale ceny są absurdalne. nie mam zamiaru płacić 120-150 zł za spodnie na kilka miesięcy, albo 70 za bluzkę dyskusyjnej jakości
-
Hermiona wrote:magda sz - suwaczek dobrze pokazuje, że jesteś w 18 tyg???? Bo ja równo tydzień mniej, a do takiego brzuszka mi daleko! Twój wygląda na prawdziwy ciążowy brzuch! Nie jakieś przejedzenie, jak u mnie
Jest większy, ale jak chodzę w luźnych ubraniach, to chyba się jeszcze postronni nie mogą zorientować, że jestem w ciąży.
W środę widziałam się z koleżanką, siedziałyśmy parę godzin miło gawędząc, a dziś wspólny kolega powiedział mi, że ona jest w ciąży, 10 tyg. Nie powiedziała mi, a ja nie powiedziałam jej. Jakoś cały czas mi dziwnie tak mówić: a wiesz, jestem w ciąży. No ale teraz do niej napisałam z tą wiadomością
Wczoraj w końcu miałam porządny obiad. Poszłam do Biedronki przy pracy, bo moja jest Beznadziejna (mała) i nie ma w niej niczego prawie np. z tygodnia portugalskiego. Więc kupiłam upragnioną ośmiornicę (mrożona w całości) i zrobiłam z nią risotto, om-nom-nom. Szkoda, że wyszło z tego tylko 2 porcje. Myślałam, że z kilogramowego zwierza będzie więcej. A dziś to nie wiem. Niby jestem cały dzień w domu i mogłabym coś ugotować, ale może poczekam aż m. wróci z pracy i coś zrobi, bo nie mam weny.małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
dziewczyny dzis kupiłam po raz pierwszy pare bodziaków , półspiochy .. w sumie jakies 6 rzeczy przez internet i banan nie schodzi z mojej twarzy. Bardziej mi to poprawiło humor niz gdybym sama sobie cos kupiła . Jak przyjda to sie pochwale
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 11:20
niecierpliwa, Aga89, futuremama, chcebycmama, magda sz, Cassie, Martucha86, małaMyszka, mamasia, psioszka11, Migotkaa, lys lubią tę wiadomość
-
rybka1988 wrote:Pierwsze zdjecie pipatrz w poziomie od prawej strony jest glowka i widac raczki i stopki. A drugie za chwile zbadam:-)
Też mi się tak zdaje. Po prawej jest taka wyprostowana nóżka:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 11:22
-
Zobaczcie jakie piękne!!!!
Już zamówiłam, nie mogłam się oprzeć.
Pierwsze ubranko dla mojego maluszka!!!! Podobnie jak Ona88, też pierwszy raz coś kupiłam.
http://www.smyk.com/cool-club-pajac-rozmiar-68,p1099058143,ubranka-dla-dzieci-p
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bb5f1d4ffc2.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 11:29
futuremama, magda sz, KasiaeN., Martucha86, Cassie, Aga89, małaMyszka, 0na88, mamasia, kasiuleek, lys, somebodytolove94 lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Jeśli chodzi o dotykanie brzucha to mnie tez to denerwuje na maxa.Nie wiem dlaczego ludzie uzurpują sobie prawo do tego, że skoro jestem w ciąży to mogą mnie macać?Przecież ja nie podchodze do nich i ich nie dotykam!!!!Też się odsuwam za każdym razem gdy sę to dzieje, szczególnie jak robią to np starzy wujkowie bo to dla mnie obrzydliwe.STOP DOTYKANIA CIĄŻOWYCH BRZUSZKÓW!
futuremama, chcebycmama, Cassie, Martucha86, małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość