WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba faktycznie piątek 13-go!
    właśnie dostałam smsa, że między 11 a 13 będzie u mnie kurier. Tylko, że ja niczego nie zamawiałam kurierem...
    na myśl przychodzi mi tylko szybka do telefonu, ale zapłaciłam za przesyłkę listem poleconym... yyyyyy dziwne...

mamasia lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer no piekna zagadka :P Ja sie poddaje, moja wyobraznia jest ogRaniczona, ale jak Mycha tam widzi plecy i pupke to zazdroszcze wyobrazni :D

Aaa! Moja corcia bedzie chyba tak samo przekorna jak ja, ledwo rano pochwalilam sie, ze juz od niedzieli nie rzygalam i godzine pozniej calowalam toalete :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 10:24

futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz - suwaczek dobrze pokazuje, że jesteś w 18 tyg???? Bo ja równo tydzień mniej, a do takiego brzuszka mi daleko! Twój wygląda na prawdziwy ciążowy brzuch! Nie jakieś przejedzenie, jak u mnie :/ Jest większy, ale jak chodzę w luźnych ubraniach, to chyba się jeszcze postronni nie mogą zorientować, że jestem w ciąży.

W środę widziałam się z koleżanką, siedziałyśmy parę godzin miło gawędząc, a dziś wspólny kolega powiedział mi, że ona jest w ciąży, 10 tyg. Nie powiedziała mi, a ja nie powiedziałam jej. Jakoś cały czas mi dziwnie tak mówić: a wiesz, jestem w ciąży. No ale teraz do niej napisałam z tą wiadomością :)

Wczoraj w końcu miałam porządny obiad. Poszłam do Biedronki przy pracy, bo moja jest Beznadziejna (mała) i nie ma w niej niczego prawie np. z tygodnia portugalskiego. Więc kupiłam upragnioną ośmiornicę (mrożona w całości) i zrobiłam z nią risotto, om-nom-nom. Szkoda, że wyszło z tego tylko 2 porcje. Myślałam, że z kilogramowego zwierza będzie więcej. A dziś to nie wiem. Niby jestem cały dzień w domu i mogłabym coś ugotować, ale może poczekam aż m. wróci z pracy i coś zrobi, bo nie mam weny.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie czy u Was też ludzie mają odruch dotykania brzucha?
    Ja tego nie lubię, szczególnie w wykonaniu kuzynki córki 14-letniej, która robi to strasznie namolnie i już zaczęłam się odsuwać.
    Głupio mi tak reagować a z drugiej strony jakoś mnie to drażni.
    Teraz widzę koszulkę z napisem "Nie, nie możesz dotknąć brzucha" ale chyba nie odważę się jej kupić :D

somebodytolove94, Paula_071, magda sz, Martucha86, Maniuś, Neyla, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Dziewczyny z Wrocławia i okolic, które będą na warsztatach we wtorek targacie swoich mężów/partnerów? Bo mój coś nie chce się dać namówić :-P

Ja idę sama:)
    Maila żadnego z potwierdzeniem nie widzę, ale to może dlatego że przy rejestracji podałam maila, którego podaję zawsze do tego typu internetowych akcji i przychodzi mi tam kilkadziesiąt maili dzienni i mogło mi umknąć:)

Karolina - moja mama wczoraj robiła pierogi ruskie, z kapustą i grzybami i ze szpinakiem. Jadę dzisiaj do rodziców na weekend więc się załapię na wyżerkę ;)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja tego nie lubię, szczególnie w wykonaniu kuzynki córki 14-letniej, która robi to strasznie namolnie i już zaczęłam się odsuwać.
    Teraz widzę koszulkę z napisem "Nie, nie możesz dotknąć brzucha" ale chyba nie odważę się jej kupić :D

Szczerze? Dostaje juz szalu z tym dotykaniem brzucha... nienawidze tego.

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja jeszcze tak nie mam, tzn. moja przyjacióła dotyka, ale ona chciałaby też zaskoczyć, więc mówi, że zbiera fluidki :)

Futuremama jeszcze nie dostałam @ w kwestii warsztatu :) a może koszulka z napisem "Uwaga! kopie!" :P

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, więc jak słowa nie będą działać zakupie koszulkę :D
    W moim bliskim gronie jest mało ciąż i ludzie jakoś się strasznie poczuwają:D Ale odnośnie stwierdzenia "nasz maluch" już irytowałam się wcześniej :D

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer ale żeś zagadkę dowaliła :D To chyba jakieś stare fotki jak była jeszcze fasola? Czy świeże usg? jak świeże to się poddaje :D

Moje ostatnie fotki to w kawałkach: genitalia, głowa od tyłu, brzuch, kość udowa :) W całości nie dało już rady objąć.
    Wczoraj przestraszyłam się że moja niunia przerośnięta jak Was czytałam że w 20 i 21 tyg na usg dzieciaczki miały od 310-400 gram. a moja tyyyle w 19. Zadzwoniłam do sis położnej czy przypadkiem mojego lekarza nie poniosła wyobraźnia że 425gram. Powiedziała że to normalne, że czasem dzienny przyrost to kilka gram a czasem kilkanaście, waga idzie skokowo i nasze dzieci będą się ścigać w przerastaniu. Może być tak że dziś moja ma 425 a za kilka dni będzie tylko 435 gdzie inne dziecko mogło przybrać w ciągu tych kilku dni np. z 400 do 440.

Hermiona mi wyskoczył bębenek dosyć szybko i teraz w oczach rośnie, dzidzia mi siedzi przy samej skórze brzucha jak to powiedział gin. dlatego czuje mrowienie i ruchy prześcieradła jak leżę na lewym boku :D Zaraz Wam wstawię zestawienie fotek jak mi brzuch rósł. Ciesz się że masz mniejszy, nie chcesz wiedzieć jak nogi goliłam ostatnio :D

Maniuś, Hermiona, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab
    Jaki rozmiar wziełas? to ja wrzucałam linka do spodni ale jeszcze nei zamowilam hih:) normalnie nosze 36/38 mysle ze jak bym zamowila 38 to tez bym miala do konca ciazy, kupiłam getry ciazowe 36 to w brzuchu duzo za duze, musze rozpruc i sciagnac gumka bo mi leca i krok w kolanie

u nas pogoda deszczowa, na obiad pomidorowa i pierożki domowe ruskie, ale robione recznie przez tesciowa:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    a proszę bardzo zgadywanki z rana :D
    e9hi7d.jpg

9qzf2s.jpg

powodzenia ;P
    Pierwsze zdjecie pipatrz w poziomie od prawej strony jest glowka i widac raczki i stopki. A drugie za chwile zbadam:-)

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie tez glowka tylko zblizenie jest:-)widac dwie polkule, i szczeke. Nie patrz na ta podluzna biala plame bo to moze byc lozysko. Ta biala kuleczka po lewej stronie to dlon. tak to wyglada w mojej ocenie:-)

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wilku mowa - dostałam przypomnienie z bezpiecznego malucha.

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa przed ciążą nosiłam 40, ale jak przestałam ćwiczyć to szybko zrobiło się za ciasne. wzięłam 42 i mam duużo miejsca, ale mi nie spadają. w takim razie dzięki za link, bo są przede wszystkim super wygodne i cena jest super. obok mojej pracy jest sklep z odzieżą ciążową, ale ceny są absurdalne. nie mam zamiaru płacić 120-150 zł za spodnie na kilka miesięcy, albo 70 za bluzkę dyskusyjnej jakości :/

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    magda sz - suwaczek dobrze pokazuje, że jesteś w 18 tyg???? Bo ja równo tydzień mniej, a do takiego brzuszka mi daleko! Twój wygląda na prawdziwy ciążowy brzuch! Nie jakieś przejedzenie, jak u mnie :/ Jest większy, ale jak chodzę w luźnych ubraniach, to chyba się jeszcze postronni nie mogą zorientować, że jestem w ciąży.

W środę widziałam się z koleżanką, siedziałyśmy parę godzin miło gawędząc, a dziś wspólny kolega powiedział mi, że ona jest w ciąży, 10 tyg. Nie powiedziała mi, a ja nie powiedziałam jej. Jakoś cały czas mi dziwnie tak mówić: a wiesz, jestem w ciąży. No ale teraz do niej napisałam z tą wiadomością :)

Wczoraj w końcu miałam porządny obiad. Poszłam do Biedronki przy pracy, bo moja jest Beznadziejna (mała) i nie ma w niej niczego prawie np. z tygodnia portugalskiego. Więc kupiłam upragnioną ośmiornicę (mrożona w całości) i zrobiłam z nią risotto, om-nom-nom. Szkoda, że wyszło z tego tylko 2 porcje. Myślałam, że z kilogramowego zwierza będzie więcej. A dziś to nie wiem. Niby jestem cały dzień w domu i mogłabym coś ugotować, ale może poczekam aż m. wróci z pracy i coś zrobi, bo nie mam weny.
    Też tak patrzałam na tą ośmiornicę, ale w końcu się nie skusiłam i jak smakuje? :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzis kupiłam po raz pierwszy pare bodziaków , półspiochy .. w sumie jakies 6 rzeczy przez internet i banan nie schodzi z mojej twarzy. Bardziej mi to poprawiło humor niz gdybym sama sobie cos kupiła . Jak przyjda to sie pochwale :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 11:20

niecierpliwa, Aga89, futuremama, chcebycmama, magda sz, Cassie, Martucha86, małaMyszka, mamasia, psioszka11, Migotkaa, lys lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Pierwsze zdjecie pipatrz w poziomie od prawej strony jest glowka i widac raczki i stopki. A drugie za chwile zbadam:-)

Też mi się tak zdaje. Po prawej jest taka wyprostowana nóżka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 11:22

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jakie piękne!!!!
    Już zamówiłam, nie mogłam się oprzeć.
    Pierwsze ubranko dla mojego maluszka!!!! Podobnie jak Ona88, też pierwszy raz coś kupiłam. :-)

http://www.smyk.com/cool-club-pajac-rozmiar-68,p1099058143,ubranka-dla-dzieci-p
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bb5f1d4ffc2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 11:29

futuremama, magda sz, KasiaeN., Martucha86, Cassie, Aga89, małaMyszka, 0na88, mamasia, kasiuleek, lys, somebodytolove94 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mnie zamorduje - zamawiam też :D

chcebycmama, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o dotykanie brzucha to mnie tez to denerwuje na maxa.Nie wiem dlaczego ludzie uzurpują sobie prawo do tego, że skoro jestem w ciąży to mogą mnie macać?Przecież ja nie podchodze do nich i ich nie dotykam!!!!Też się odsuwam za każdym razem gdy sę to dzieje, szczególnie jak robią to np starzy wujkowie bo to dla mnie obrzydliwe.STOP DOTYKANIA CIĄŻOWYCH BRZUSZKÓW!

futuremama, chcebycmama, Cassie, Martucha86, małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ