X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Witam
    Nie spie od 2 bo drzemki 40 minutowe to nie sen :-( musialam nospe w nocy lykac i znowu drzenie brzucha mialam kurde co to jest milego weekendu ciezarowki

Aaaga mi tez brzuch drzy kazdego dnia i powiem Ci szczerze, ze nie niepokoi mnie to, mysle, ze taki urok ciazy ;)

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tak jak Wam pisalam weekend spedzam u rodzicow i szukajac czegos w szafie natknelam sie na cos rozowego, a ze ostatnio jestem wyczulona na ten kolor to musialam zobaczyc co to, a to pajacyk dla maluszka. Idac dalej tym tropem znalazlam wiele innych rzeczy glownie dla dziewczynki, niebieski rozek i recznik z kapturkiem na glowe. Jakie to wszystko piekne!! :) Ja nie przyznalam sie jej, ze powoli zaczynam zakupy, ani ona mnie :D Po polowkowych bede musiala zrobic wyprawkowa konfrontacje zebysmy sie nie dublowaly :P W ogole ciekawa jestem skad wie, ze bedzie wnuczka bo z ta nowina czekamy do swiat ;)
    A moze mama by chciala wnuczke dlatego kupuje rozowe ubranka? A moze przeczucie...

Witam sie z rana:-)
    Maz dzis wolne wiec pospalam:-) pol nocy uciekalam od meza bo glaskal i calowal brzuszek:-)
    Na obiad barszcz bialy zrobie,ogarne szybko ciuchy maluchow bo moje dziecko kochane szukalo bluzki i wszystko wyrzucilo. Czy wasze maluchy tez wyrzucaja dresy? Moj ma 3,5latka i dresow nie zalozy nawet na dwor :/ jeansy i koszule sa najlepsze.
    Kiedys czytalam ze jak kobieta malo pije to ja glowa boli nie wiem ile w tym prawdy...

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) A ja się obudzilam zla po 6 i mówię "tak to nie będzie, w tyg chce mi się spać a jak weekend to oczy jak 5 zł". Udało mi się zasnąć i szybko pożałowam - takie pierdoly mi się śniły że obudziłam się zdenerwowana, pies zaczal wymiotowac i się zerwałam z łóżka mocno uderzając stopą w kant parapetu:/
    Dla męża to oznaczało niestety tez pobudke.
    Teraz robi śniadanko i tez chce isc na spacer, ale nawet nie odsłaniając rolety czuje jaka jest pogoda.
    Za to wyczailam że nasz dzidziuś budzi po 9 - w pracy i teraz tez fika. Oby mu tak zostalo jak sie urodzi :D

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    A moze mama by chciala wnuczke dlatego kupuje rozowe ubranka? A moze przeczucie...

Witam sie z rana:-)
    Maz dzis wolne wiec pospalam:-) pol nocy uciekalam od meza bo glaskal i calowal brzuszek:-)
    Na obiad barszcz bialy zrobie,ogarne szybko ciuchy maluchow bo moje dziecko kochane szukalo bluzki i wszystko wyrzucilo. Czy wasze maluchy tez wyrzucaja dresy? Moj ma 3,5latka i dresow nie zalozy nawet na dwor :/ jeansy i koszule sa najlepsze.
    Kiedys czytalam ze jak kobieta malo pije to ja glowa boli nie wiem ile w tym prawdy...

Niestety u mnie ten bol glowy nie z malej ilosci wypitych plynow. Wczoraj to tak mnie suszylo, ze wypilam 1,5 l wody i spijalam wszystknw co stanelo mi na drodze, a potem tak mi sie zachcialo gazowanej oranzady, ze nimd umialam tego opanowac i wypilam ok. 1 litra, a pragnienie dalej bylo, takiego suchara mialam caly dzien.
    A wypilam kawke i bol glowy minal jak reka odjal...

KasiaeN., aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaadzik masz rację z tą wodą. Ja jak mało pije to mam ogromny ból głowy. Ale teraz wydaje mi się ,że to przez to ciśnienie bardziej.
    My już po śniadanku, teraz pomyję tylko naczynia i wybieramy się na Bio Bazar do Katowic,a w drodze powrotnej do moich rodziców bo mamunia zrobiła nam gołąbki na jutro na obiad i upiekła chlebek :D I już nie mogę się doczekać jutrzejszego śniadanka z pysznym chlebusiem od mamy, wędzoną makrelką i pomidorem :D

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzen2210 wrote:
    Hej u mnie tez pospane. Ta chol....zgaga nie daje mi spac i normalnie funkcjonowac. W pierwszej ciazy bylo to samo. Spalam na siedzaco, fo dopiero polowa. Wspomagam sie rennie ale mala ulga po tym jest.

Mi pomaga Gaviscan w płynie (zawiesina)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosna jest chyba znowu u mnie... :D ;-) :-)

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) tak wcześnie wstajecie a ja o 9.45 musiałam się zmusić żeby wyjść z łóżka.. Jedynie dlatego bo bałam się, że jeszcze trochę i cały dzień będę zamulona i będzie mnie bolała głowa.. A w dzień pozwalacie sobie na drzemki? Ja w dzień nie śpię, w nocy wstaję min 3 razy siku później mam problemy żeby usnąć może dlatego tak długo później śpię ;-)
    Pogoda paskudna, nic się nie chcę ale biorę się za sprzątanie :)
    Miłego weekendu :-*

małaMyszka lubi tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pamiętacie mnie jeszcze??
    Rzadko tu wchodzę na forum bo jakoś nie mam weny. co słychać?

U nas po mału. Płeć już znamy będzie synuś waży 275 gram :) a wy już znacie? 1.04 idzie y na polowkowe.
    Ć czujecie już ruchy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 10:53

lys, małaMyszka, KasiaeN., 0na88, Hermiona, sylwucha89, Neyla, mamasia lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

ja po obciazeniu glukoza - udalo mi sie tym razem ! :) dzieki za rade z cytryna -zbawienie.

Ktoras z was pisala o drzeniu brzucha - z tego co gdzies czytalam to pdobno czkawka malucha, tylko nie pamietam od ktorego tygodnia ciazy wystepuje i od kiedy jest przez nas odczuwalna. Jem sniadanie i ruszam do dziekanatu po odbior magisterki , prawie rok sie zbieralam zeby go odebrac , ale kto wie ile jeszcze popracuje wiec chce zaniesc ksero do swoich dokumentow w pracy i miec z glowy.

milego dnia brzuchatki.

kasiuleek, niecierpliwa, małaMyszka, sylwucha89, mamasia lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Dzień dobry :) tak wcześnie wstajecie a ja o 9.45 musiałam się zmusić żeby wyjść z łóżka.. Jedynie dlatego bo bałam się, że jeszcze trochę i cały dzień będę zamulona i będzie mnie bolała głowa.. A w dzień pozwalacie sobie na drzemki? Ja w dzień nie śpię, w nocy wstaję min 3 razy siku później mam problemy żeby usnąć może dlatego tak długo później śpię ;-)
    Pogoda paskudna, nic się nie chcę ale biorę się za sprzątanie :)
    Miłego weekendu :-*

ja nie wstaję wcześnie, spać zawsze chodzę po północy, bo wcześniej nie mogę zasnąć, nawet jak jestem bardzo zmęczona i senna, w nocy wstaję 2-3 razy na siku. Między 5 a 6 rano budzi mnie kotka bo to jest jej pora na śniadanie, wstaję daję jej jeść i idę spać dalej, aż zadzwoni budzik o 9.45 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 10:49

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    Hej, pamiętacie mnie jeszcze??
    Rzadko tu wchodzę na forum bo jakoś nie mam weny. co słychać?

U nas po mału. Płeć już znamy będzie synuś waży 275 gram :) a wy już znacie? 1.04 idzie y na polowkowe.
    Ć czujecie już ruchy?

Gratulacje :) Tutaj część osób zna już płeć, a część jeszcze nie. Pewnie po usg połówkowym wszyscy będą już wiedzieć.
    U mnie dziewczynka :) Nie czuję jeszcze żadnych ruchów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 10:57

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę spać 22-23 i nie budzę się szybciej niż 8. 5 tygodni pracowałam z domu, więc mogłam sobie pozwolić na takie długie spanie, ale od poniedziałku wracam do pracy więc nie wiem jak przeżyję wstawanie o 6:30 :(
    Jestem u rodziców, bo jak nie ma męża to stwierdziłam, że raźniej będzie mi u nich. Wczoraj mama mi zafarbowała włosy, potem ja jej. Zaraz idziemy na zakupy, chociaż pogoda nie zachęca. Miłego dnia :)

lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochaniutkie,
    Ja dziś mam zapieprz bo gości wpadają i zaraz biorę się za ciasto, sałatkę, grzanki, tortille, muffinki.
    Goście będą z dziećmi więc kupiłam kredki, malowanki, mąż od rodziców przywiozł pudło klocków LEGO, będzie próba wytrzymałościowa naszego mieszkania :) tyle dzieci jeszcze tu nie było. A przy okazji zobaczymy co jest "niebezpieczne".
    Wczoraj przyszła do mnie sąsiadka zapłakana że jej wnuczek 11 będzie miał chyba amputację częściową małego paluszka u rączki- półka spadła z zawiasów...a on był obok Jezu jak to trzeba uważać :(
    No to biorę się za robotę.... mąż ze szmatą a ja z mikserem.

Miłej soboty :*

małaMyszka, KasiaeN., Neyla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ten Gaviscon jest niezastąpiony przy zgadze, ja jem słodkie na przemian z kwaśnym więc nie wiem po czym dokładnie zgaga czy przez to pierwszy czy przez drugie. Fakt że łykając tą zawiesinę mam odruch wymiotny ale 10 sek pózniej ulgaaaa :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda, w smaku okropne, ale szybko daje ulgę. Mnie oprócz zgagi często męczy refluks i na to gaviscon równie szybko pomaga :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda...u moich znajomych u coreczki w wieku 6 miesiecy cos wyskoczylo na malym paluszku u reki,okazalo soe ze to jakies zmiany nowotworowe,miala.juz zabieg,ale prawdopodobnie beda musieli jej tego paluszka amputowac,w maju skonczy roczek,a juz takie rzeczy..
    U jej mamy (tej malutkiej) w rodzinie przypadkow raka jest bardzo duzo i to juz idzie genetycznie, po prostu mala dostala ten gen..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;)
    nie uwierzycie jaki ja miałam sen..
    śniło mi się że chodziłam do szkoly i romansowałam z nauczcielem nawet się z nim przespałam caly sen oszukiwałam ja swojego męża a nauczyciel swoją żone. kosmos.. jak ja tak mogłam.. jak dobrze ze to tylko sen przeciesz kocham swojego mężą a jeszcze w nocy serduszkowaliśmy a sen był nad radem i co najlepsze ze ja nawet tego faceta nie znm ale jak mnie w śnie pociągał heheheh

Pulpecja, magda sz, małaMyszka, Hermiona, Martucha86, sylwucha89 lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sny w ciąży są niezłe. Mi też się już kilka razy śnił seks z kimś innym niż mąż, ale u mnie to chyba z braku, bo na razie mamy zakaz.
    Ale ostatni sen sprzed okolo tygodnia mnie rozwalil, bo snil mi sie zamach na Putina..., a teraz slysze w tv że od paru dni sie nigdzie nie pojawia i nikt nie wie co się z nim dzieje.

Y, olinka, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zakupiłam wkoncu cos dla siebie....koszulę nocną do szpitala,różową w czarne kropki rozpinaną z przodu. Jeszcze jedną muszę zakupić ale chciaĺabym trochę inną z inną opcią na karmienie,zebyniebyła na guziki,widziałam już na allegro fajną.

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ