Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ciężko śniadanie zjeść. W zasadzie to zjadam od 3 dni kromke na sile, poza tym wczoraj bolał mnie wieczorem krzyż. Brzuch pobiera cały czas.
    właśnie zaczynam prace zatem życzę wam miłego dnia!!!!

Cassie lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) tez mam mdlosci dzis sie ratuje woda:-) magnez z witB6 wziete wiec powinno byc lepiej.
    Tez mam takie stopy...:(

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Mi z kolei jest non stop zimno, najchętniej bym się owinęła kocem i siedziała tak cały dzień. Trochę się niepokoję bo jakiś wirus się mnie czepia, gardło mnie boli, katar, kaszel... czuje jak mi po gardle cieknie wydzielina :/ Mam syropek prenalen co mogę jeszcze? Jeszcze w pracy prawie wszyscy chorzy kichają, smarkają :( urlop dopiero od piątku

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez jest non stop zimno a jak sie juz zagrzeje to mi tak goraco ze moglabym po dworze bez kurtki chodzic.

Tez macie problem z wyproznianiem sie? Mam takie zaparcia jak bo calym kartonie czekolady. Jak jem kiszone ogorki to jest lepiej ale jesli nie zjem to brzuch wzdety i nie umiem sie zalatwic :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_sz duzo zdrowka

magda sz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co to moja trzecia ciaza ale w zyciu bym nie pomyslala ze bede tak wariowac na jej punkcie, jestem wyczulona na kazdy objaw a jak go nie ma swiruje ze go nie ma. Zwariuje ;)

• lys Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    bardzo kiepsko się dziś czuję. Nie mogłam spać w nocy, głowa mi pęka i jestem koszmarnie zmęczona, jak bym całą noc szalała na mieście :(

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam wczoraj u gina, ale było widać tylko pęcherzyk ciążowy, który jest jeszcze mały 6,5 mm. Gin mówi że idziemy "do przodu", bo 2 tygodnie temu nie było widać nic. Spotykamy się ponownie za tydzień :)

Pati Belgia, Cassie lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Hej, byłam wczoraj u gina, ale było widać tylko pęcherzyk ciążowy, który jest jeszcze mały 6,5 mm. Gin mówi że idziemy "do przodu", bo 2 tygodnie temu nie było widać nic. Spotykamy się ponownie za tydzień :)

Edka u mnie prawie identycznie :) 6,5 mm wczoraj to wskazuje na 5 tydzień BBF trochę oszukuje :) w powiększeniu widać kropeczkę w środku :)

Cassie lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze duzo z nas ma dzis kiepskie samopoczucie... lacze sie z Wami kochane... a jeszcze musze do sklepu jechac dla mojego syna podkoszulki kupic.... mam nadzieje, ze pawia tam nie wyczaruje....

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam "ustawienia ciąży" ciąża liczona na podstawie daty owulacji i teraz by się zgadzało :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do samopoczucia to u mnie dzis kiepsko.
    Piersi nie daja spokoju a mdli mnie tak ze ruszac sie nie moge. Ledwie kawe wypilam. Zaraz musze zjesc cokolwiek bo wiem ze trzeba.
    Ale jak tylko otwieram lodowke to mnie cofa ;(
    Ale wczoraj na noc oczywiscie frutki i cole zjadlam... Buuu dzis od tego boli mnie brzuch.
    Niestety cierpie na nadwrazliwe jelito i takie ekscesy koncza sie u mnie tragicznie.
    Co do zapart to tez mam ale ja poprosze dzis hinke o recepte na syropek Duphalak czy jakos tak.
    Pomaga nam Kobietom w Ciazy wyproznic sie. Tulko nie wiem czy konieczna jest recepta na to.

Cassie lubi tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Mi z kolei jest non stop zimno, najchętniej bym się owinęła kocem i siedziała tak cały dzień. Trochę się niepokoję bo jakiś wirus się mnie czepia, gardło mnie boli, katar, kaszel... czuje jak mi po gardle cieknie wydzielina :/ Mam syropek prenalen co mogę jeszcze? Jeszcze w pracy prawie wszyscy chorzy kichają, smarkają :( urlop dopiero od piątku

Ja jem tonami czosnek - na śniadanie na kanapkę, na obiad zrobiłam makaron ze szpinakiem i dużą ilością czosnku, dużo natki pietruszki, bo ma baaardzo dużo witaminy C, herbata z miodem i cytryną lub imbirem. Mi dzisiaj lepiej niż wczoraj. Gardło boli jakby mniej, nie rozkłada mnie bardziej. Jutro rano idę do gina, a później do pracy - jak pracuję z domu to siedzę dłużej przed kompem niż jak siedzę w pracy.
    Idziecie na świąteczny urlop? Mi szkoda strasznie urlopu, kiszę ile można, żeby wykorzystać jak już dzidzia będzie na świecie. Na L-4 mi też szkoda iść, bo na początku roku jest premia roczna...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 071- jak czujesz sie na silach by pracowac to pracuj. Ja gdyby nie zaslabniecia to w pierwszej ciazy pracowalabym dluzje nic do 6m. Zas jesli sie nie czujesz to pamietaj ze teraz nie jestes sama w swoim ciele i musisz o Was dbac ;) lepiej isc na to l4 niz mialoby sie cos stac.

Cassie lubi tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką pracę, że mogę robić większość rzeczy zdalnie - umówić spotkania na jedne dzień, żeby wszystko pozałatwiać, a resztę zrobię z domu. Ale tak jak mówię, gdy mam w domu komputer to pracuję więcej niż gdy jestem przy biurku...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ledwo zyje jednak.woda i witaminka pomogla na chwile...mam dosc:-(((((3 ciaza i zaczyna sie jak te poprzednie:-(

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O duzo z Was dzisia ma zle samopoczucie. Kochane a u nas grypa zoladkowa panuje,narzeczony wisi nad toaleta, ja wczoraj tylko silna biegunka ale z krwia, myslalam ze poronilam, przepraszam za doslownosc ale jestem przerazona...czlowiek jest taki bezradny.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry i ja sie witam w ten wtorkowy poranek :-) dzis o dziwo nie mdli mnie bardzo rano troche mnie to martwi, pospalam sobie troszke dluzej ,bo ostatnio cierpialam na bezsennosc.Witam wszystkie nowe mamusie,ale fajnie ze jest nas coraz wiecej,ah to bedzie magiczny czas ....sierpien<3

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dziś zdecydowanie jest dzień łóżkowy (w łóżku miska na wymioty).

8599hqvkfbce0bon.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzis wizyte u gin. Ciekawe kiedy zapisze mi usg ;)
    Troszke sie stresuje ;(

qb3co7ese836ar93.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ