Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu biedna Ofka <tule>. Ja myslalam,za nim okazalo sie ,ze jestem w ciazy ,ze mam grype zoladkowa,a tu taka niespodzianka.Pracuje w przedszkolu i w tym czasie grypa zoladkowa szalala...uffff ochydne chorobstwo.Niech maz pije duzo wody by sie nie odwodnil,duzo zdrowka dla was

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien lozkowy a ja mam ochote podczas drzemki Syna umyc okna poniewaz ladna pogoda u Nas...
    Ale nie mam nic do umycia tych okien.
    A niech to...mialam checi ale srodkow brak i biedny maz bedzie musisl to na weekendzie zrobic ;)

qb3co7ese836ar93.png
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja :) u ciebie taki pogodny wpis ... ja muszę uważać żeby w klawiaturę nie zwymiotować : )

8599hqvkfbce0bon.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka m9ze jakas krwinka pekla.
    Ewentualnie skonsultuj to przy najblizszej wizycie z lekarzem.

qb3co7ese836ar93.png
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    O duzo z Was dzisia ma zle samopoczucie. Kochane a u nas grypa zoladkowa panuje,narzeczony wisi nad toaleta, ja wczoraj tylko silna biegunka ale z krwia, myslalam ze poronilam, przepraszam za doslownosc ale jestem przerazona...czlowiek jest taki bezradny.

Ale krwi nie powinno być. Może do zwykłego lek. rodzinnego chociaż pójdź zapytaj.
    Trzymaj sie ciepło.

8599hqvkfbce0bon.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    Dzien lozkowy a ja mam ochote podczas drzemki Syna umyc okna poniewaz ladna pogoda u Nas...
    Ale nie mam nic do umycia tych okien.
    A niech to...mialam checi ale srodkow brak i biedny maz bedzie musisl to na weekendzie zrobic ;)

Ja 2 tygodnie temu pomyłam wszystkie okna, więc całe szczęście mam to już z głowy. Do mycia okien wystarczy płyn do mycia naczyń, a potem woda z octem:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qska wrote:
    Kitaja :) u ciebie taki pogodny wpis ... ja muszę uważać żeby w klawiaturę nie zwymiotować : )
    Bo sie wyspalam w koncu,i nie mdli tak jak zawsze,ale tym to sie troszke martwie:-(

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe Brzuchatki :) Ale nas przybywa, jak grzybów po deszczu! A tak grudzień kiepsko się zapowiadał na OVU...

Ja zmieniam zdanie o moich objawach... Do końca zeszłego tygodnia mogłam zjeść słonia, co chwilę cos małego musiałam podjadać i pić, a potem zaraz siusiu :) Od wczoraj mdłości jak ta lala.... Masakra :( Mąż w weekend wysprzątał mi auto i powiesił piękny świeży zapach - wczoraj poprosiłam go by go niestety wyjął :( Drażnią mnie ostre zapachy a nawet wyraźniejsze jedzenie. Najchętniej jadłabym bezsmakowe rzeczy. Wczoraj myślałam, że nie dojadę, było mi tak niedobrze, wieczór się umęczyłam aż padłam. Ot co u mnie.

Mimo wszystko dobrego dnia kochane.

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z waga?
    U mnie ponad 1kg w dol.
    Jak przez caly rok probowalam schudnac to sie nie dalo a teraz jestem w ciazy i waga spada.

Kurcze ta ciaza od poczatku jest inna, dlatego powoli zaczynam swirowac... jak cyckow nie czuje to sie macam czy mnie bola, leze nic mnie nie boli to wstaje i jak czuje ze podbrzusze boli znowu sie klade... jest mi za mokro latam do wc czy nic nie leci, mam za sucho lece i tez sprawdzam... ja oszaleje

Mangusia lubi tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się nie ważyłam... Cassie, muszę to nadrobić :)

Cassie lubi tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• lys Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga stoi w miejscu :)

Cassie lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja jem tonami czosnek - na śniadanie na kanapkę, na obiad zrobiłam makaron ze szpinakiem i dużą ilością czosnku, dużo natki pietruszki, bo ma baaardzo dużo witaminy C, herbata z miodem i cytryną lub imbirem. Mi dzisiaj lepiej niż wczoraj. Gardło boli jakby mniej, nie rozkłada mnie bardziej. Jutro rano idę do gina, a później do pracy - jak pracuję z domu to siedzę dłużej przed kompem niż jak siedzę w pracy.
    Idziecie na świąteczny urlop? Mi szkoda strasznie urlopu, kiszę ile można, żeby wykorzystać jak już dzidzia będzie na świecie. Na L-4 mi też szkoda iść, bo na początku roku jest premia roczna...

Paula dzięki za rady :) oby poradziło. Spróbuję wytrzymać do piątku pozniej mam 9 dni wolnego. Na l4 jakoś w połowie lutego do końca ciąży a do obecnej pracy nie wrócę więc nie mam nic do stracenia.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Paula dzięki za rady :) oby poradziło. Spróbuję wytrzymać do piątku pozniej mam 9 dni wolnego. Na l4 jakoś w połowie lutego do końca ciąży a do obecnej pracy nie wrócę więc nie mam nic do stracenia.

Ja właśnie nie wiem jak będzie z moim powrotem, może się okazać, że też nie będzie dla mnie miejsca (już nie raz widziałam, jak dziewczyny po macierzyńskim dostawały u mnie wypowiedzenie i nawet jak szły do sądu to przegrywały).

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też waga stoi, ale przez mdłości od kilku dni nie spojrzałam na słodycze a trzeba wspomnieć, że jestem łasuchem. Przez ostatni rok przytyłam 6 kilo, ale było trochę stresów i wcinałam dużoooo czekolady i lodów. Nie leczona tarczyca też pewnie swoje dołożyła.
    Mój mąż jest kochaniutki i postanowił że muszę jeść tylko super zdrowe rzeczy więc przywozi mi ekologiczny twaróg i warzywka z drugiego końca miasta : )

Cassie lubi tę wiadomość

8599hqvkfbce0bon.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj u mojej ginki i niestety nie dowiedziałam się za wiele. Powiedziała, że zasinienie pochwy małe, a macica trochę rozpulchniona, ale jeszcze nic specjalnego. Kazała zrobić za parę dni betę, a USG najwcześniej za tydzień, bo teraz i tak pewnie nic nie zobaczę, wygląda na to, że ciąża wcześniejsza niż by wychodziło z ostatniej miesiączki (to akurat prawdopodobne, bo myślę, że miałam owulację 18 dnia cyklu).

Problem tylko, że jak próbowałam się umówić na USG w Luxmedzie (mam tam abonament, więc USG za darmo), pierwszy termin dali mi na 9 stycznia! :(((
    Zapisałam się, ale stwierdziłam, że nie wytrzymam czekania przez ponad 3 tygodnie i zapisałam się odpłatnie w Medicoverze na prywatne USG na 22 grudnia. Teraz moja mama i mój mąż zgodnie twierdzą, że mi odbiło i że histeryzuję, a to wcześniejsze USG wcale mi nie jest do niczego potrzebne:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 11:30

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja 2 tygodnie temu pomyłam wszystkie okna, więc całe szczęście mam to już z głowy. Do mycia okien wystarczy płyn do mycia naczyń, a potem woda z octem:)

he he he trzeba miec jeszcze plyn do mycia naczyn i ocet a u mnie brak takich specyfikow.

qb3co7ese836ar93.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Problem tylko, że jak próbowałam się umówić na USG w Luxmedzie (mam tam abonament, więc USG za darmo), pierwszy termin dali mi na 9 stycznia! :(((

Też mam abonament w luxmedzie - miedzy Twoją firmą a Luxmedem musi być podpisana umowa wraz z opisem tzw. standardów, gdzie luxmed deklaruje że w ciągu np. 3 dni( tak jest u mnie) zapewni wizytę na usg. Zadzwoń i poproś o sprawdzenie standardów i umówienie we wcześniejszym terminie, wtedy placówka w której zwolni się termin zadzwoni do Ciebie. To dotyczy się nie tylko usg ale wszelkich badań czy wizyt lekarskich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 11:48

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glupie pytanie zadam ale nie wiem wiec pytam: po co Wam ocet przy myciu okien???

qska lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dziś musiałam odprowadzić kuzynki na autobus i kurcze zaspałam... budzik zadzwonił a ja zamiast 5 min drzemki go wyłączyłam i zasnęłam :/
    Ach... miałam być u dziewczyn o 6:40, byłam o 6:55... dziewczyny jeszcze sobie spały, a autobus miały o 7:20... ledwie zdążyły. A ja? Przez te biegi czułam się jakbym miała stan przedzawałowy, jakby mi ktoś płuca podpalił, masakra. Wróciłam do domu i od 7:25 spałam do 10:00. A teraz taka słaba jak mucha jestem.
    Miałam dziś po skierowania jechać no ale nie ma szans, nie czuję się na siłach, jutro rano pojadę, może wyproszę też usg.

Tabelkę uzupełnię jak tylko będę miała dostęp do kompa. Póki co zaktualizowałam listę w wątku. Wszystko mam zapisane w notatniku w komórce także na pewno wszystkie dane do tabelki zostaną wpisane :)

Właśnie sobie mandarynki naszykowałam do jedzenia, mniam :) a zaraz sprzątanie. Miłego dnia :)

Cassie lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Uuuu biedna Ofka <tule>. Ja myslalam,za nim okazalo sie ,ze jestem w ciazy ,ze mam grype zoladkowa,a tu taka niespodzianka.Pracuje w przedszkolu i w tym czasie grypa zoladkowa szalala...uffff ochydne chorobstwo.Niech maz pije duzo wody by sie nie odwodnil,duzo zdrowka dla was
    dziekuje kochana.

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ