SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Uuuu biedna Ofka <tule>. Ja myslalam,za nim okazalo sie ,ze jestem w ciazy ,ze mam grype zoladkowa,a tu taka niespodzianka.Pracuje w przedszkolu i w tym czasie grypa zoladkowa szalala...uffff ochydne chorobstwo.Niech maz pije duzo wody by sie nie odwodnil,duzo zdrowka dla wasCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Ofka wrote:O duzo z Was dzisia ma zle samopoczucie. Kochane a u nas grypa zoladkowa panuje,narzeczony wisi nad toaleta, ja wczoraj tylko silna biegunka ale z krwia, myslalam ze poronilam, przepraszam za doslownosc ale jestem przerazona...czlowiek jest taki bezradny.
Ale krwi nie powinno być. Może do zwykłego lek. rodzinnego chociaż pójdź zapytaj.
Trzymaj sie ciepło. -
Ellena wrote:Dzien lozkowy a ja mam ochote podczas drzemki Syna umyc okna poniewaz ladna pogoda u Nas...
Ale nie mam nic do umycia tych okien.
A niech to...mialam checi ale srodkow brak i biedny maz bedzie musisl to na weekendzie zrobic
Ja 2 tygodnie temu pomyłam wszystkie okna, więc całe szczęście mam to już z głowy. Do mycia okien wystarczy płyn do mycia naczyń, a potem woda z octem:)13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
qska wrote:Kitaja
u ciebie taki pogodny wpis ... ja muszę uważać żeby w klawiaturę nie zwymiotować : )
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Witajcie nowe Brzuchatki
Ale nas przybywa, jak grzybów po deszczu! A tak grudzień kiepsko się zapowiadał na OVU...
Ja zmieniam zdanie o moich objawach... Do końca zeszłego tygodnia mogłam zjeść słonia, co chwilę cos małego musiałam podjadać i pić, a potem zaraz siusiuOd wczoraj mdłości jak ta lala.... Masakra
Mąż w weekend wysprzątał mi auto i powiesił piękny świeży zapach - wczoraj poprosiłam go by go niestety wyjął
Drażnią mnie ostre zapachy a nawet wyraźniejsze jedzenie. Najchętniej jadłabym bezsmakowe rzeczy. Wczoraj myślałam, że nie dojadę, było mi tak niedobrze, wieczór się umęczyłam aż padłam. Ot co u mnie.
Mimo wszystko dobrego dnia kochane. -
nick nieaktualnyA jak u Was z waga?
U mnie ponad 1kg w dol.
Jak przez caly rok probowalam schudnac to sie nie dalo a teraz jestem w ciazy i waga spada.
Kurcze ta ciaza od poczatku jest inna, dlatego powoli zaczynam swirowac... jak cyckow nie czuje to sie macam czy mnie bola, leze nic mnie nie boli to wstaje i jak czuje ze podbrzusze boli znowu sie klade... jest mi za mokro latam do wc czy nic nie leci, mam za sucho lece i tez sprawdzam... ja oszalejeMangusia lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Ja jem tonami czosnek - na śniadanie na kanapkę, na obiad zrobiłam makaron ze szpinakiem i dużą ilością czosnku, dużo natki pietruszki, bo ma baaardzo dużo witaminy C, herbata z miodem i cytryną lub imbirem. Mi dzisiaj lepiej niż wczoraj. Gardło boli jakby mniej, nie rozkłada mnie bardziej. Jutro rano idę do gina, a później do pracy - jak pracuję z domu to siedzę dłużej przed kompem niż jak siedzę w pracy.
Idziecie na świąteczny urlop? Mi szkoda strasznie urlopu, kiszę ile można, żeby wykorzystać jak już dzidzia będzie na świecie. Na L-4 mi też szkoda iść, bo na początku roku jest premia roczna...
Paula dzięki za radyoby poradziło. Spróbuję wytrzymać do piątku pozniej mam 9 dni wolnego. Na l4 jakoś w połowie lutego do końca ciąży a do obecnej pracy nie wrócę więc nie mam nic do stracenia.
-
magda sz wrote:Paula dzięki za rady
oby poradziło. Spróbuję wytrzymać do piątku pozniej mam 9 dni wolnego. Na l4 jakoś w połowie lutego do końca ciąży a do obecnej pracy nie wrócę więc nie mam nic do stracenia.
Ja właśnie nie wiem jak będzie z moim powrotem, może się okazać, że też nie będzie dla mnie miejsca (już nie raz widziałam, jak dziewczyny po macierzyńskim dostawały u mnie wypowiedzenie i nawet jak szły do sądu to przegrywały).13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
U mnie też waga stoi, ale przez mdłości od kilku dni nie spojrzałam na słodycze a trzeba wspomnieć, że jestem łasuchem. Przez ostatni rok przytyłam 6 kilo, ale było trochę stresów i wcinałam dużoooo czekolady i lodów. Nie leczona tarczyca też pewnie swoje dołożyła.
Mój mąż jest kochaniutki i postanowił że muszę jeść tylko super zdrowe rzeczy więc przywozi mi ekologiczny twaróg i warzywka z drugiego końca miasta : )Cassie lubi tę wiadomość
-
Ja byłam wczoraj u mojej ginki i niestety nie dowiedziałam się za wiele. Powiedziała, że zasinienie pochwy małe, a macica trochę rozpulchniona, ale jeszcze nic specjalnego. Kazała zrobić za parę dni betę, a USG najwcześniej za tydzień, bo teraz i tak pewnie nic nie zobaczę, wygląda na to, że ciąża wcześniejsza niż by wychodziło z ostatniej miesiączki (to akurat prawdopodobne, bo myślę, że miałam owulację 18 dnia cyklu).
Problem tylko, że jak próbowałam się umówić na USG w Luxmedzie (mam tam abonament, więc USG za darmo), pierwszy termin dali mi na 9 stycznia!((
Zapisałam się, ale stwierdziłam, że nie wytrzymam czekania przez ponad 3 tygodnie i zapisałam się odpłatnie w Medicoverze na prywatne USG na 22 grudnia. Teraz moja mama i mój mąż zgodnie twierdzą, że mi odbiło i że histeryzuję, a to wcześniejsze USG wcale mi nie jest do niczego potrzebne:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 11:30
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Paula_071 wrote:Ja 2 tygodnie temu pomyłam wszystkie okna, więc całe szczęście mam to już z głowy. Do mycia okien wystarczy płyn do mycia naczyń, a potem woda z octem:)
he he he trzeba miec jeszcze plyn do mycia naczyn i ocet a u mnie brak takich specyfikow.
-
kehlana_miyu wrote:Problem tylko, że jak próbowałam się umówić na USG w Luxmedzie (mam tam abonament, więc USG za darmo), pierwszy termin dali mi na 9 stycznia!
((
Też mam abonament w luxmedzie - miedzy Twoją firmą a Luxmedem musi być podpisana umowa wraz z opisem tzw. standardów, gdzie luxmed deklaruje że w ciągu np. 3 dni( tak jest u mnie) zapewni wizytę na usg. Zadzwoń i poproś o sprawdzenie standardów i umówienie we wcześniejszym terminie, wtedy placówka w której zwolni się termin zadzwoni do Ciebie. To dotyczy się nie tylko usg ale wszelkich badań czy wizyt lekarskich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 11:48
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Ja dziś musiałam odprowadzić kuzynki na autobus i kurcze zaspałam... budzik zadzwonił a ja zamiast 5 min drzemki go wyłączyłam i zasnęłam
Ach... miałam być u dziewczyn o 6:40, byłam o 6:55... dziewczyny jeszcze sobie spały, a autobus miały o 7:20... ledwie zdążyły. A ja? Przez te biegi czułam się jakbym miała stan przedzawałowy, jakby mi ktoś płuca podpalił, masakra. Wróciłam do domu i od 7:25 spałam do 10:00. A teraz taka słaba jak mucha jestem.
Miałam dziś po skierowania jechać no ale nie ma szans, nie czuję się na siłach, jutro rano pojadę, może wyproszę też usg.
Tabelkę uzupełnię jak tylko będę miała dostęp do kompa. Póki co zaktualizowałam listę w wątku. Wszystko mam zapisane w notatniku w komórce także na pewno wszystkie dane do tabelki zostaną wpisane
Właśnie sobie mandarynki naszykowałam do jedzenia, mniama zaraz sprzątanie. Miłego dnia
Cassie lubi tę wiadomość
Julia07.2015
-
Kitaja wrote:Uuuu biedna Ofka <tule>. Ja myslalam,za nim okazalo sie ,ze jestem w ciazy ,ze mam grype zoladkowa,a tu taka niespodzianka.Pracuje w przedszkolu i w tym czasie grypa zoladkowa szalala...uffff ochydne chorobstwo.Niech maz pije duzo wody by sie nie odwodnil,duzo zdrowka dla was