Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się zdrowo odżywiać odkąd wiem, że jestem w ciąży, dlatego m.in. codziennie piję sok z grejpfruta(i z pomarańczy, bo inaczej kwasota grejpfruta by mnie zabiła). A tu http://zdroweodzywianiewciazy.pl/grejpfruty-w-ciazy/ciekawy artykuł, może Wam się przyda, jeśli macie zaparcia.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe... myślałam, że tylko ja tak panikuję ze wszystkim, a tu proszę :P A poważnie to : mam mdłości - źle... przeszły, jeszcze gorzej- bo "pewnie" coś się dzieje. I tak w kółko. w każdym razie w weekend było prawie bez- za to wczoraj wróciły na nowo... że mam już dość :P najgorsze to jak Cię mdli i mdli.. wolałabym już się do muszli przytulic i raz dwa mieć to za sobą a nie męczyć się tak... Co do piersi ani teraz ani w 1 ciąży mnie nie bolały. Nawet bałam się i wtedy i teraz, że flaki więc pewnie coś niedobrego... ale nie - tu akurat taka moja uroda. Mi znacznie się powiększyły dopiero koło 2-3 trymestru i wiadomo po porodzie :)
    Co do wagi....chlip... niestety sam początek ciąży a ja przybrałam. Mam na odwrót niż wy - mimo,że nie chce mi się jeść bo mdli to jem- zmuszam się bo wtedy jest trochę lzej... no i już ponad kg do przodu kolo 1,5 :/ A w pierwszej ciąży o tej porze było 3 kg do tyłu.... buuuu ;(
    Dziewczyny, czy któraś z was będzie miała cesarkę? Pozdrowienia z szarego burego Krakowa....

Cassie, apaczka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palenie bierne jest też szkodliwe, koniecznie powiedz.
    Nie mówiłaś szefowi, że jesteś w ciąży? Bo rozumiem, że jak nagle powiesz mu, żeby nie palił przy Tobie to będzie dziwne...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to ja uważam za nieprzyzwoite palić przy osobie niepalącej! Brak szacunku.

Cassie, Sana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla ja bede miala cc, raz mam mega traume po drugim porodzie dwa problemy ze skaczacym pulsem.

brzydal nie wiem jak to wytrzymujesz. Palenie bierne jest gorsze od tego jesli Ty sama bys palila. Szef szefem ale zdrowie wazniejsze.

Pospalam i mi lepiej ;)

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, głowa do góry z tymi objawami :) Ja dziś właśnie pisałam, że czułam się świetnie, aż tu nagle, dosłownie z dnia na dzień... dół :( Mało przyjemnie, naprawdę. W szczególności jeśli pracujesz. Taki kurde lęk i niezręczność, co jeśli nagle zachce mi się wymiotować... nie chcę na razie nikomu mówić

apaczka lubi tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzydal i takie podejscie mi sie podoba. Ps. dlaczego masz nick brzydal? Smiesznie mi sie do Ciebie pisze ;)

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja popijam bawarkę własnie - jeszcze godzinka w pracy i do domu.

czy mówił wam ginekolog na wizycie jak grube macie endometrium? u mnie wczoraj stwierdzono ze 20mm, chcialam porównać jak jest u was.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączę termin mam tez na sierpień 5 tydzień 6 dzień i tez nie wymiotuję . Miałam bóle pleców na początku biorę 3x duphaston i jest lepiej

Cassie lubi tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości na razie też brak. Zauważyłam tylko, że bardziej senna się robię no i ten ból piersi... :) A tak to wczoraj miałam gorszy dzień i trochę panikowałam bo zaczęłam plamić, ale póki co mam brać dalej luteinę i brak przytulanek z mężem:(, bo niestety zauważyłam ,że po tym mam plamienia.

iv09gu1r9swezozr.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj. Mam znów nadgodziny w pracy i nie mogę Was nadrobic. Boli mnie krzyż i brzuch trochę. I tak chciałam Was zapytać jak było u Was, bo ja codziennie robie testy zaczęłam od soboty i codziennie są bardziej widoczne ale jeszcze dużo brakuje do grubej drugiej kreski.
    Na bete mogę dopiero w piątek ale nie wiem czy wtedy powtarzać w pn, bo to odstęp 3 dni.

Żabka gratulacje, idziemy równo :) byłaś na becie?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny hehe, no przyznam że troszkę świruje czasami ;) ale na swoje wytłumaczenie mam, że czekaliśmy na to maleństwo prawie dwa lata i bardzo się cieszymy z naszego malutkiego cudu :) postaram się wyluzować ale nie gwarantuję, że się uda, w każdym razie jak tylko zaczną się mdłości to poinformuję ;)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, a czemu tak wcześniej byłaś na wizycie u gina?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzydal współczuję Ci warunków pracy, mnie irytują nawet ludzie, którzy na ulicy idą przede mną i kopcą, bierne palenie to coś czego musimy teraz bardzo unikać.
    Zetka ja zrobiłam tylko jeden test (ostatni jaki był w domu) a później tylko bhcg ale planuję jeszcze jeden, na którym będą 2 piękne krechy na pamiątkę ;)

Cassie, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka ja w pierwszej ciazy nie mialam praktycznie zadnych dolegliwosci. Troche UU bolaly i tyle.
    Teraz mam najgorzej rano i popołudniu.

Co do obiadu to zero. Kumpela z MacDonaldem wpadnie ;) maz jadl w pracy a Syn z wczoraj.

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzydal - jesli masz mozliwosc to popros aby nie palil. Ewentualnie powiedz mu o ciazy.
    Nieladnie z jego strony.

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka ja tez taki jeden test z dwiema wyraznymi kreskami planuje ;)

qb3co7ese836ar93.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka milo Cie widziec :)
    Jesli mowa o testach mam z soba 8 ;) 3 dni temu testowa byla juz ciemniejsza od kontrolnej wiec jestem spokojna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide budyn czekoladowy ugotowac, 4 dni za mna chodzi

Kitaja lubi tę wiadomość

• Edka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzupełniłam swoje dane w tabelce :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ