Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym posszla na L4 i nawet moj juz nie pali przy mnie czy w domu bo od razu widzi moja mine i mam odruchy wymiotne wtedy.

A ja jutro popoludniu bede miala wynik bety i mysle czy powtorzyc i zrobic z rana ta po 48godz

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny widze, ze nalrawde te nasze samopoczucia sa okropne dzis. Ja dopoero co sie obudzilam bo tak mnie mdlosci wymeczyly, ze wkoncu usnelam... a o 12 ze szkoly dzwonili zeby syna odebrac bo placze z bolu ucha.... jak jechalam to myslalm, ze na deske rozdzielcza pawia puszcze... tak wiec z moim dzieciem jutro do pediatry jade. Wizyte mam na 9:15 akurat wtedy kiedy sa najwieksze mdlosci... I jak tu ktoras z Was pisalam, chyba Kropka, ja tez sie boje wycjodzic z domu jak mnie meczy bo od razy mysle, ze zwymiotuje np. na lade w sklepie.... w sobote jak bylam z mezem na oddaniu krwi, to az mi sie slano zrobilo, normalnie krew mi smierdziala... dziwne bo nigdy tego nie czulam.... ale szybko moj maz napelnil woreczek I pojechalismy do domu. W marcu odda plytki krwi...
    A ja dzis na obiadek mam krupniczek I pyzy z miesem bo bardzo mi sie ich chcialo od kilku dni....:-)

Kropka_1 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)

Cassie czyli w którym mniej więcej dniu po owu miałas kochana gruba kreche? :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • gosiak2412 Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja jeszcze w pracy siedzę, ale już was nadrobiłam :) pocieszam się myślą, że jeszcze 3dni i weekend. A potem jeszcze 3dni i mam wolne do 7.01. Tylko nie wiem kiedy ja w takim razie święta zrobię?? :>

Ciężka noc za mną bo córa mi się pochorowała. Gardło czerwone, temperatura. Na 19.20 jadę nią do pediatry. Synek narazie zdrowy, ale dziś zostawiłam go z Mają i moim M w domu.
    Co do objawów to u mnie nadal ich brak. Trochę mnie to martwi, ale <3 widziałam to musi być dobrze :)
    Magda sz - zdrówka dla Ciebie
    Pati, kropka - współczuję mdłości
    Brzydal - pogoadaj z szefem i poproś by przy Tobie nie palił :)

Milego wieczoru wam życzę :*
    Postaram się jeszcze zajrzeć. Buziaki :*

Pati Belgia, Cassie, Kropka_1, magda sz lubią tę wiadomość

<3 Zostań z nami Okruszku <3
    m3sxyx8dyygmrk7v.png
    <3 16.06.2009 - Maja
    <3 22.12.2011 - Bartuś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziękuję dziewczyny :)

Cassie czyli w którym mniej więcej dniu po owu miałas kochana gruba kreche? :)

Zetka w 14dpo

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiak2412 wrote:
    Hej :)
    Ja jeszcze w pracy siedzę, ale już was nadrobiłam :) pocieszam się myślą, że jeszcze 3dni i weekend. A potem jeszcze 3dni i mam wolne do 7.01. Tylko nie wiem kiedy ja w takim razie święta zrobię?? :>

Ciężka noc za mną bo córa mi się pochorowała. Gardło czerwone, temperatura. Na 19.20 jadę nią do pediatry. Synek narazie zdrowy, ale dziś zostawiłam go z Mają i moim M w domu.
    Co do objawów to u mnie nadal ich brak. Trochę mnie to martwi, ale <3 widziałam to musi być dobrze :)
    Magda sz - zdrówka dla Ciebie
    Pati, kropka - współczuję mdłości
    Brzydal - pogoadaj z szefem i poproś by przy Tobie nie palił :)

Milego wieczoru wam życzę :*
    Postaram się jeszcze zajrzeć. Buziaki :*
    Lacze sie z Toba w bolu. Moje dziecie zapalenie ucha ma....

gosiak2412 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zrdrowka dla syna <3

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Witam się dzisiaj. Mam znów nadgodziny w pracy i nie mogę Was nadrobic. Boli mnie krzyż i brzuch trochę. I tak chciałam Was zapytać jak było u Was, bo ja codziennie robie testy zaczęłam od soboty i codziennie są bardziej widoczne ale jeszcze dużo brakuje do grubej drugiej kreski.
    Na bete mogę dopiero w piątek ale nie wiem czy wtedy powtarzać w pn, bo to odstęp 3 dni.

Żabka gratulacje, idziemy równo :) byłaś na becie?
    Byłam w sobotę -870,20mUI :)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z was będzie miała cesarkę? Pozdrowienia z szarego burego Krakowa....

Amberla, ja prawdopodobnie będę miała cesarkę, bo mam zaawansowaną krótkowzroczność - ponad minus 10,5 dioptrii - ale będę wiedziała na pewno po konsultacji z moją okulistką. Moja koleżanka jest taka ślepa jak ja i mówiła, że teraz są jakieś zabiegi, żeby wzmocnić oczy przed porodem, więc zobaczymy. Ale jak z ciekawości poruszyłam ten temat z okulistką parę lat temu była dość sceptyczna wobec moich szans na SN.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 16:30

Amberla lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dylemat - umówiłam się na jutro na pierwszą wizytę do gina, ale nie wiem czy to nie za szybko? Iść czy odwołać?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, w najgorszym wypadku będziesz miała tak jak ja - nie dowiesz się dużo:) Ale będziesz mogła z ginem omówić pytania, które Cię nurtują.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 , mi odradzano - mimo wszystko poszłam. Byłam w 4 tyg i 4 dniu - na USG zobaczylam tylko endometrium, lekarka powiedziała ze nie ma w zasadzie co ogladac i kazała mi przyjsc tydzien później. Decyzja nalezy do Ciebie.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, ja jeszcze nadaję z pracy, ale ledwo... Co chwilę fale mdłości :( Pada za oknem, auto dziś daleko bo nie było miejsca.. Jak żyć?!?!

Kurde, naprawdę wyraźne smaki mi przeszkadzają i... no właśnie ;) nie te odruchy. Pomaga mi zwykła bułka (gdzie do tej pory prawie nie jadłam pieczywa), biszkopty. Dziś zjadłam udka z kurczaka takie bez zbędnych sosów i marynat, już bez warzyw bo te ryzykowne ;)

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• spinnka Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    dołączam się do wątku, termin na 9 sierpnia 2015 :)

Cassie, Kropka_1, lys, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 06.2012
    11.02.2013 - aniołek (7 tydzień)
    01.07.2014 - aniołek (8 tydzień)
    hchy3e3kx72ungcg.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez powiedzieli ze nie ma sensu przychodzic tak wczesnie, dlatego mam dopiero termin na poczatku stycznia wtedy wszystko bedzie ladnie juz widac i nie bedzie stresu i watpliwosci.

spinnka czesc :)

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej spinnka :) powodzenia!!

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzydal aaa ok rozumiem ;)

kropka kurczaka to bym zjadla ale takiego z grilla

• qska Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozazdrościłam Pati ... Pati krupnik kojarzy mi się z babcią i dziadkiem i bujanym fotelem u nich w domu. Nigdy sama nie robiłam ale chyba mnie zainspirowałaś. Czuję że taką delikatną zupkę dałabym radę zjeść.
    Tymczasem na siłę karmię się twarożkiem, mdłości okropne.

8599hqvkfbce0bon.png
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do objawów, to spotkało mnie wczoraj coś bardzo dziwnego, pierwszy raz w życiu. Jechałam wieczorem metrem i pociąg stanął pomiędzy stacjami, zdarza się to dosyć często, pociąg zwalnia potem stoi minutę-dwie. Ale wczoraj wpadłam w okropną panikę, czułam jak mi serce wali mocno, zrobiłam się lodowata i miałam krople potu na czole. Byłam realnie przerażona i nie mam pojęcia dlaczego. Trwało to ze dwie min. bo metro ruszyło ale jeszcze jakiś potem czas nie mogłam się otrząsnąć. Przecież wcale się nie bałam że tam utknę, nie było żadnego zagrożenia.
    Takie dziwne zdarzenie. zapewne hormony.

8599hqvkfbce0bon.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)

Chyba też sobie budyń zrobię :) z herbatnikami... ooo mniam :D

Ja mam na pamiątkę pierwszy test który pokazał dwie kreski (ale to paskowy test) i trwalszy, plastikowy, gdzie już ładnie widać dwie kreski :)

Moje pamiątkowe testy :)

http://pokazywarka.pl/emfen5/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 17:31

Cassie lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ