SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy sie:) jejus dziewczyny ile pisalyscie i to o 2 w nocy??? Ja juz dawno spalam:)
Powiedzcie mi czy moge brac magnez na skurcz lewej strony brzuszka? Tam wlasnie jest malenstwo i nie wazne jak siedze czy leze z prawej strony flak a jak leze czuje glowke 3 palce od zeber. A wizyta 7 dopiero.
My mamy wozek baby design sport spacerowke jest duza i ciezka.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witamy się w 23 tygodniu!
Brzuch znowu trochę bólowy,ale w środę wizyta, więc zapytam. Co prawda u nowego gina,ale mam nadzieję,że coś doradzi. Magnezu też dodatkowo nie biorę, ale zacznę może.
Ja brałam teraz przez 3 msce Prenatal duo, a wcz kupiłam doppelherz aktiv mama, ale chyba to nie problem,że zmieniłam witaminy?
Dziś jedziemy do naszych chrześniaków, bo przylecieli z Anglii (bliźniaki), mam dostać od ich mamy wory ciuszków i gadżetów, już się nie mogę doczekać, bo w sumie to pierwsza moja taka dostawa:)
Wcz na kolację zjadłam tylko pomarańcza i banana i czułam się dużo lepiej. Dziś ciemną bułkę z serkiem ,wędlina ,sałatą i pomidorem, więc też jest ok. Koniec z obżarstwem.
Miłego poniedziałku i początku tygodnia!niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, sylwucha89, zabka11 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
A i jeszcze jedno. Wcz byliśmy u znajomych, walczą z nadwagą. Polecili : http://allegro.pl/babka-plesznik-blonnik-witalny-200g-intenson-i5161947094.html, mówią,że fajnie oczyszcza i zdrowo się czują, a dodają raptem rano do jogurtu. Czy myślicie,że ja też bym mogła to spróbować? Nie zaszkodzi to Leonowi? W sumie to oczyszcza "dołem", ale to chyba nic złego?!
Co o tym myślicie?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:A i jeszcze jedno. Wcz byliśmy u znajomych, walczą z nadwagą. Polecili : http://allegro.pl/babka-plesznik-blonnik-witalny-200g-intenson-i5161947094.html, mówią,że fajnie oczyszcza i zdrowo się czują, a dodają raptem rano do jogurtu. Czy myślicie,że ja też bym mogła to spróbować? Nie zaszkodzi to Leonowi? W sumie to oczyszcza "dołem", ale to chyba nic złego?!
Co o tym myślicie?
Psioszka kategorycznie nie!! Zadnych "oczyszczaczy" w ciazy! Biegunka moze wywolac skurcze, a co dalej chyba nie musze Ci mowic. Poczekaj z dieta do porodu, zobaczysz, ze jak urodzisz szybko stracisz kilogramypsioszka11, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Przy okazji witam sie jeszcze z wyrka
Zjadlam grachamke z bialym serem i dzemem porzeczkowym do tego kakao i niedlugo pora ruszyc na zakupy poki nie pada
Nad ranem tak u nas wialo, ze myslalam ze nam okna powypadaja z futryn.
Wiecie co juz nie mam pomyslow na obiady, w zeszlym tygodniu dzien w dzien mieso i juz mi bokiem wychodzimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej, witam się po paru dniach nieobecności
gratuluję poznania płcii współczuję bóli brzucha
w weekend byliśmy z mężem pierwszy raz oglądac wózki, 1,5h w sklepie spędziliśmy bawiąc się nimi i słuchając rad sprzedawcyspodobał nam się Hartan Racer GTS, taki szaro-biały - śliczny i super się prowadził, do tego fajnie wykonany... macie/miałyście jakieś doświadczenie z wózkami tej firmy ??
weszłam wczoraj na wagę i +6kg! kiedy? jak? gdzie? nie mam pojęcia :o
miłego poniedziałkumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Psioszka żadnych wynalazków
poza tym błonnik powoduje wzdęcia, niby zmniejsza się aptetyt ale po dłuższym stosowaniu ciężko się jest wyproznic samemu bez wspomagaczy. Jak chcesz się dobrze czuć top po prostu zmien produkty na zdrowsze, mniej kaloryczne. Byłam w życiu na dwóch dietach i chudlam po 13 kg-jadłam ryby dużo warzyw, kaszę, tylko grillowane, zupy zero slodyczy, woda do picia zamiasto soków, jogurty naturalne z mussli,pieczywo to rzadko ale jak juz to ciemne i po 3 miesiacach waga była piękna. Ale w ciąży jest większe zapotrzebowanie kaloryczne więc diety odpadają, można tylko ciężkie zamienić na lekkie.
Dziewczyny jakieś nowe modele wózków o niee znowu dostanę oczoplasumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Swego czasu z lenistwa wydalam masę pieniędzy na wspomagacze do odchudzania jakieś fat burnery, Aqua slimy, alli, herbatki oczyszczające, odwadniacze, nawet skusiłam się na lęk który stosują modelki i myślałam że dostanę zawału. Po niczym z tego co wymienilam nie było efektów.
-
Ja kiedyś stosowałam leki (do kupienia tylko w Czechach, na bazie narkotyków pewnie), gdzie w 2 msce schudłam 15kg, ale to była masakra dla mojego organizmu. Nie ma czym się chwalić, bo to głupota młodości była. Nie pozostaje nic innego,jak poczekać
-
Pewnie że nie ma co, ja się cieszę ze się nie nabawilam wrzodow po tym. Koleżanka nie odstawila tego leku Meridia czy jakoś tak, kilka razy mdlala ale co tam no i skończyła w szpitalu. Do tej pory ma problemy z zoladkiem a minęło z 6 lat.
-
Juz jestem po morfologii i po badaniu moczu,moja mama jest radiologiem wiec dzieki znajomosciom od razu po pobraniu mi zbadali wiec mam wyniki:)
Mocz -super! Zadnych bakterii.ani nic zlego:) czyli to nie nerki juhuuuu!!!!
Morfologia- wszystko idealnie:)
Ale jestem zadowolona:)
Bobas z tej radosci tez fika:D
Moja gin powiedziala ze skoro tak to pewnie dziecko albo macica na jakis nerw mi naciskala albo od kregoslupa,a w piatek i sobote pracowalam w tym sklepien i czesto musialammsie schylac,takze wszystko jest dobrzeaktualnie nic mi nie boli
aaaaga, kasiuleek, małaMyszka, psioszka11, magda sz, sylwucha89, Y, Martucha86, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Czesc kolezanki
Ja od 6 na nogach a o 7 bylam juz w lab na pobraniu krwi i weszlam bez kolejkiprzed gabinetem wisi kartka ciezarne bez kolejki wiec nawet nikt sie nie pultał robilam tsh i ft4 bo w srode do endo ide jejciu jeszcze 2 tyg do wizyty u ginka
Znowu nad ranem mi brzuch skakal. Biore 2x dziennie magnez i 2 x nospe max zalecenie ginki
Milego dzionkaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 09:09
małaMyszka, psioszka11, lys lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Manius - ja tez nie znam plci,juz nie.moge sie doczekac a uslysze "to jest ..."
A jaki wozek wybralas?Poza tym, mam bardzo ładną cerę, przed ciążą ciągle trądzik, teraz nie ma po nim śladów.
Z kalendarza chińskiego też chłopiec wyszedł, testu z obrączką nie robiłam.
Może się okazać, że będzie dziewczynka i też się będę bardzo cieszyć.Już widzę te sukieneczki, kokardeczki
Miłego dnia dziewczyny!małaMyszka, sylwucha89, Martucha86, gosia.b, Maniuś, lys lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
psioszka11 wrote:A i jeszcze jedno. Wcz byliśmy u znajomych, walczą z nadwagą. Polecili : http://allegro.pl/babka-plesznik-blonnik-witalny-200g-intenson-i5161947094.html, mówią,że fajnie oczyszcza i zdrowo się czują, a dodają raptem rano do jogurtu. Czy myślicie,że ja też bym mogła to spróbować? Nie zaszkodzi to Leonowi? W sumie to oczyszcza "dołem", ale to chyba nic złego?!
Co o tym myślicie?
Nie martw się teraz nadmiernymi kilogramami.
Zrzucisz po ciąży, teraz bym nie ryzykowała,
przecież czekasz na największy cud w swoim życiu!
Ja polecam Ci Konrada Gacę po ciąży, ma rewelacyjne przepisy na odchudzanie.małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
niecierpliwa wrote:Przy okazji witam sie jeszcze z wyrka
Zjadlam grachamke z bialym serem i dzemem porzeczkowym do tego kakao i niedlugo pora ruszyc na zakupy poki nie pada
Nad ranem tak u nas wialo, ze myslalam ze nam okna powypadaja z futryn.
Wiecie co juz nie mam pomyslow na obiady, w zeszlym tygodniu dzien w dzien mieso i juz mi bokiem wychodzimałaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Hej dziewczny
ja zostałam obudzona w nocy kopniakami - mała sie wiercila od 1:15 - 2.00 , kopała i miała chyba czkawke bo brzuch mi latał , jak przyłożyłam reke i poczułam kopniaka to az "krzyknełam" dziwne uczucie...zaczełam chodzic po mieszkaniu bo o spaniu nie było mowy. To juz 23 tydzien juupi
Psioszka nic nie bierz , po urodzeniu duzo spacerow wdrozysz i bedzie dobrze!
kupiłam farby do pokoju , coś w stylu mrożnego niebieskiego - taki delikatny , mimo ze to dziewczynka - to na wszelki wypadek wziełam niebieski bo dziewczynka w niebieskim pokoju moze byc , ale chlopczyk w rozu.. hmmmi odcienie bieli - dorzuce jakies naklejki z kubusiem i bedzie
Miłego dnia !Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 09:39
niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, Martucha86, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość