X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie:) jejus dziewczyny ile pisalyscie i to o 2 w nocy??? Ja juz dawno spalam:)
    Powiedzcie mi czy moge brac magnez na skurcz lewej strony brzuszka? Tam wlasnie jest malenstwo i nie wazne jak siedze czy leze z prawej strony flak a jak leze czuje glowke 3 palce od zeber. A wizyta 7 dopiero.

My mamy wozek baby design sport spacerowke jest duza i ciezka.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 23 tygodniu!
    Brzuch znowu trochę bólowy,ale w środę wizyta, więc zapytam. Co prawda u nowego gina,ale mam nadzieję,że coś doradzi. Magnezu też dodatkowo nie biorę, ale zacznę może.
    Ja brałam teraz przez 3 msce Prenatal duo, a wcz kupiłam doppelherz aktiv mama, ale chyba to nie problem,że zmieniłam witaminy?
    Dziś jedziemy do naszych chrześniaków, bo przylecieli z Anglii (bliźniaki), mam dostać od ich mamy wory ciuszków i gadżetów, już się nie mogę doczekać, bo w sumie to pierwsza moja taka dostawa:)
    Wcz na kolację zjadłam tylko pomarańcza i banana i czułam się dużo lepiej. Dziś ciemną bułkę z serkiem ,wędlina ,sałatą i pomidorem, więc też jest ok. Koniec z obżarstwem.
    Miłego poniedziałku i początku tygodnia!

niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, sylwucha89, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno. Wcz byliśmy u znajomych, walczą z nadwagą. Polecili : http://allegro.pl/babka-plesznik-blonnik-witalny-200g-intenson-i5161947094.html, mówią,że fajnie oczyszcza i zdrowo się czują, a dodają raptem rano do jogurtu. Czy myślicie,że ja też bym mogła to spróbować? Nie zaszkodzi to Leonowi? W sumie to oczyszcza "dołem", ale to chyba nic złego?!
    Co o tym myślicie?

bl9ci09kql96ri27.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A i jeszcze jedno. Wcz byliśmy u znajomych, walczą z nadwagą. Polecili : http://allegro.pl/babka-plesznik-blonnik-witalny-200g-intenson-i5161947094.html, mówią,że fajnie oczyszcza i zdrowo się czują, a dodają raptem rano do jogurtu. Czy myślicie,że ja też bym mogła to spróbować? Nie zaszkodzi to Leonowi? W sumie to oczyszcza "dołem", ale to chyba nic złego?!
    Co o tym myślicie?

Psioszka kategorycznie nie!! Zadnych "oczyszczaczy" w ciazy! Biegunka moze wywolac skurcze, a co dalej chyba nie musze Ci mowic. Poczekaj z dieta do porodu, zobaczysz, ze jak urodzisz szybko stracisz kilogramy ;)

psioszka11, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka nie mozna:) oczyszcza dolem a potem powoduje skurcze i porod. Wstrzymaj sie z tym po ciazy:))

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki :-)

Ja nadal biore antybiotyk a katar nie przechodzi... mam nadzieje, ze to sie zmieni I bede mogla przestac z tymi lekami...

Milego dnia sierpniowczki :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji witam sie jeszcze z wyrka ;) Zjadlam grachamke z bialym serem i dzemem porzeczkowym do tego kakao i niedlugo pora ruszyc na zakupy poki nie pada ;) Nad ranem tak u nas wialo, ze myslalam ze nam okna powypadaja z futryn.

Wiecie co juz nie mam pomyslow na obiady, w zeszlym tygodniu dzien w dzien mieso i juz mi bokiem wychodzi :/

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,że mówicie, bo w necie wyczytałam,że nie szkodzi w ciąży. Ale bym sobie biedy narobiła. Mężowi tak czy siak zamówiłam, bo chciał. Ja skorzystam po porodzie:)

bl9ci09kql96ri27.png

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się po paru dniach nieobecności :)

gratuluję poznania płci :) i współczuję bóli brzucha :/

w weekend byliśmy z mężem pierwszy raz oglądac wózki, 1,5h w sklepie spędziliśmy bawiąc się nimi i słuchając rad sprzedawcy :) spodobał nam się Hartan Racer GTS, taki szaro-biały - śliczny i super się prowadził, do tego fajnie wykonany... macie/miałyście jakieś doświadczenie z wózkami tej firmy ??

weszłam wczoraj na wagę i +6kg! kiedy? jak? gdzie? nie mam pojęcia :o

miłego poniedziałku :)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka żadnych wynalazków :) poza tym błonnik powoduje wzdęcia, niby zmniejsza się aptetyt ale po dłuższym stosowaniu ciężko się jest wyproznic samemu bez wspomagaczy. Jak chcesz się dobrze czuć top po prostu zmien produkty na zdrowsze, mniej kaloryczne. Byłam w życiu na dwóch dietach i chudlam po 13 kg-jadłam ryby dużo warzyw, kaszę, tylko grillowane, zupy zero slodyczy, woda do picia zamiasto soków, jogurty naturalne z mussli,pieczywo to rzadko ale jak juz to ciemne i po 3 miesiacach waga była piękna. Ale w ciąży jest większe zapotrzebowanie kaloryczne więc diety odpadają, można tylko ciężkie zamienić na lekkie.

Dziewczyny jakieś nowe modele wózków o niee znowu dostanę oczoplasu :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swego czasu z lenistwa wydalam masę pieniędzy na wspomagacze do odchudzania jakieś fat burnery, Aqua slimy, alli, herbatki oczyszczające, odwadniacze, nawet skusiłam się na lęk który stosują modelki i myślałam że dostanę zawału. Po niczym z tego co wymienilam nie było efektów.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś stosowałam leki (do kupienia tylko w Czechach, na bazie narkotyków pewnie), gdzie w 2 msce schudłam 15kg, ale to była masakra dla mojego organizmu. Nie ma czym się chwalić, bo to głupota młodości była. Nie pozostaje nic innego,jak poczekać:)

bl9ci09kql96ri27.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że nie ma co, ja się cieszę ze się nie nabawilam wrzodow po tym. Koleżanka nie odstawila tego leku Meridia czy jakoś tak, kilka razy mdlala ale co tam no i skończyła w szpitalu. Do tej pory ma problemy z zoladkiem a minęło z 6 lat.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do magnezu to w ciąży zalecany, póki mi brzuch nie twardnieje ani nie ma skurczu to piję sama wodę z dużą ilością magnezu. Butelka dziennie, może to dzięki temu jest ok?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jestem po morfologii i po badaniu moczu,moja mama jest radiologiem wiec dzieki znajomosciom od razu po pobraniu mi zbadali wiec mam wyniki:)
    Mocz -super! Zadnych bakterii.ani nic zlego:) czyli to nie nerki juhuuuu!!!!:)
    Morfologia- wszystko idealnie:)
    Ale jestem zadowolona:)
    Bobas z tej radosci tez fika:D

Moja gin powiedziala ze skoro tak to pewnie dziecko albo macica na jakis nerw mi naciskala albo od kregoslupa,a w piatek i sobote pracowalam w tym sklepien i czesto musialammsie schylac,takze wszystko jest dobrze ;) aktualnie nic mi nie boli :)

aaaaga, kasiuleek, małaMyszka, psioszka11, magda sz, sylwucha89, Y, Martucha86, gosia.b lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kolezanki
    Ja od 6 na nogach a o 7 bylam juz w lab na pobraniu krwi i weszlam bez kolejki :-) przed gabinetem wisi kartka ciezarne bez kolejki wiec nawet nikt sie nie pultał robilam tsh i ft4 bo w srode do endo ide jejciu jeszcze 2 tyg do wizyty u ginka
    Znowu nad ranem mi brzuch skakal. Biore 2x dziennie magnez i 2 x nospe max zalecenie ginki
    Milego dzionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 09:09

małaMyszka, psioszka11, lys lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Manius - ja tez nie znam plci,juz nie.moge sie doczekac a uslysze "to jest ..." :)
    A jaki wozek wybralas?:)
    Dziewczyny ja też nie znam jeszcze płci. Ale przeczuwam chłopca, bo kochaliśmy się w owulację 6 grudnia w Mikołaja. :-) Poza tym, mam bardzo ładną cerę, przed ciążą ciągle trądzik, teraz nie ma po nim śladów. :-) Z kalendarza chińskiego też chłopiec wyszedł, testu z obrączką nie robiłam.

Może się okazać, że będzie dziewczynka i też się będę bardzo cieszyć. :-) Już widzę te sukieneczki, kokardeczki :-)

Miłego dnia dziewczyny!

małaMyszka, sylwucha89, Martucha86, gosia.b, Maniuś, lys lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Co o tym myślicie?
    Ja też bym tego nie próbowała.
    Nie martw się teraz nadmiernymi kilogramami.
    Zrzucisz po ciąży, teraz bym nie ryzykowała,
    przecież czekasz na największy cud w swoim życiu!

Ja polecam Ci Konrada Gacę po ciąży, ma rewelacyjne przepisy na odchudzanie.

Syn, roczek.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Przy okazji witam sie jeszcze z wyrka ;) Zjadlam grachamke z bialym serem i dzemem porzeczkowym do tego kakao i niedlugo pora ruszyc na zakupy poki nie pada ;) Nad ranem tak u nas wialo, ze myslalam ze nam okna powypadaja z futryn.

Wiecie co juz nie mam pomyslow na obiady, w zeszlym tygodniu dzien w dzien mieso i juz mi bokiem wychodzi :/
    To czas na rybki! :-)

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczny :)

ja zostałam obudzona w nocy kopniakami - mała sie wiercila od 1:15 - 2.00 , kopała i miała chyba czkawke bo brzuch mi latał , jak przyłożyłam reke i poczułam kopniaka to az "krzyknełam" dziwne uczucie... :) zaczełam chodzic po mieszkaniu bo o spaniu nie było mowy. To juz 23 tydzien juupi :)

Psioszka nic nie bierz , po urodzeniu duzo spacerow wdrozysz i bedzie dobrze!

kupiłam farby do pokoju , coś w stylu mrożnego niebieskiego - taki delikatny , mimo ze to dziewczynka - to na wszelki wypadek wziełam niebieski bo dziewczynka w niebieskim pokoju moze byc , ale chlopczyk w rozu.. hmmm ;-) i odcienie bieli - dorzuce jakies naklejki z kubusiem i bedzie ;-)

Miłego dnia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 09:39

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, Martucha86, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ