X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka mój też mi strzelił dzisiaj komplement, że mam niezły tyleczek i udziska! Powiedziałam żeby mnie nie dobijał ;-) na pocieszenie dododał, że piersi są idealne :)

Rozpychanie w brzuchu też czuję :)

Laura, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas na kąpiel i spać...
    Jutro pewnie będzie ze 20 stron do nadrobienia, jak dziewczyny wrócą z obiadków he he he he he

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używacie jakieś toniki, mleczka, peelingi do twarzy? Mam strasznie tłustą cerę... Muszę kupić jakiś tonik czy coś. Możecie coś polecić?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się wkurzyłam nooo... Idę spać... To będzie lepsze niż kłótnia z mężem...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zastanowiło mnie to co napisałaś o deklaracji wiary i zgadzam się ze każdy ma prawo do swoich przekonań. Ważne jest jednak aby być przy tym profesjonalistą i dać możliwość wyboru pacjentce. Niestety często się zdarza , że lekarz nie poinformuje o innej opcji, pacjent nie ma tej świadomości i dochodzi do różnych nieszczęść.
    Nie wiem dlaczego , czy to jakaś niezdrowa konkurencja czy przeświadczenie o nieomylności czy też brak komunikacji hmmmm a na szali ludzkie życie.

ja życzę nam wszystkim wspaniałych lekarzy , wspaniałych ludzi :-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Po Świętach!
    Ja już przed 6 wstałam, wyszykowałam męża, robię pranie- bo z kosza się wysypuje i muszę ogarnąć dom, bo pomimo tego,że nas nie było, to jakiś syf się zrobił:)
    W pt przed świętami zaczęły mi puchnąć dłonie i do tego tzw "mrówki" mi chodzą po palcach, ale czytałam,że to normalne. Wydaje mi się,że też Leon w brzuchu się przeciąga, bo mam wrażenie, jak wszystko mi tam lata z jednej strony na drugą.
    Dostałam w święta pełen wór ciuszków dla małego, jak rozparceluję to postaram się zrobić jakieś foto i wrzucić.
    Jutro wizyta u naszej pani dr, dalej zastanawiamy się czy przenieść się do nowego dr ze szpitala czy zostać tu.
    Czy Wasi lekarze pracują w szpitalu?Któraś się orientuje, jak to wygląda jeśli chodzi o cesarkę? Chyba trzeba pojechać do szpitala i umówić się jakoś, czy jaka jest procedura?!
    Miłego wtorku!

małaMyszka, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po obżarstwie...

Wstałam przed 6 ale jeszcze podrzemałam troszkę. Też męża wygoniłam do pracy i mam zamiar pospać godzinkę...

U nas tak samo - w sobotę sprzątanie, a niedzielę, mimo że nas nie było, to syf jakiś się zrobił i Full kotów lata...

Dzisiaj w planach pranie, sprzątanie i bank, jakiś spacerek i polegiwanie. A wieczorem wypad na miasto po nowe buty dla M.

Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie poswiatecznie! Ja od rana bylam w aptece po prenalen, tak mnie w nocy gardlo bolalo, ze spac nie moglam, a wczorajsza kuracja herbata z miodem i cytryna tez nie przyniosla ukojenia. Mam nadzieje, ze tabletki mi pomoga, do sniadanka wypilat tez mleko z miodem.
    Mimo, ze cale swieta bylismy u rodzicow to ze zlewu naczynia mi sie wysypuja wiec pewnie z 20 minut bede stac przy zlewie :P

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace i czekam na relacje :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie też ból gardła i kaszel. Moim sposobem jest rozgnieciony świeży czosnek, który łykam na łyżeczce na raz i popijam szybko ciepłym mlekiem :-)
    Do tego płukanie gardła wodą z solą i rumianek, lipa z miodem.
    mam nadzieję że pomoże

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

Hmm tak sie zastanawiam czy dzisiaj jest cieplo czy zimno,nie wiem ktora kurtke zakladac jak bede wychodzic,wolalabym llzejsza a nie zimowa bo w zimowej mi troche ciasno..
    No nic,bede musiala wyjsc i sprawdzic :)

Ale jestem glodna,rano zawsze najmocniej odczuwam glod,poten juz tak nie mam. Oj ile ja sie nameczylam w niedziele wielkanocna-rezurekcje na 6,sniadanie o 9!

Boze ale nie moge doczekac sie poniedzialku..
    Mam nadsieje ze w koncu dowiem sie jaka plec..ja nawet spekulacji zadnych nie mialam,a niektore z was juz od dawna wiedza co nosza..
    Cierpliwos..cierpliwosc..cierpliwosc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 08:12

Paula_071, KasiaeN., małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam!! Powodzenia mamuski na wizytach. Nie wchodze na wage po tych swietach:/

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam na wage zagryzajac warge!

Uff! W miejscu 3,5kg :) a bylam pewna ze bedzie 4kg - 4,5kg :p

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Boze ale nie moge doczekac sie poniedzialku..
    Mam nadsieje ze w koncu dowiem sie jaka plec..ja nawet spekulacji zadnych nie mialam,a niektore z was juz od dawna wiedza co nosza..
    Cierpliwos..cierpliwosc..cierpliwosc!

Lepiej dostać pewną informację, niż raz dowiedzieć się, że dziewczynka a tydzień później, że chłopak:) Ja też wiem dopiero od tygodnia:)
    I w ogóle śniłaś mi się! To forum już normalnie zaczyna wchodzić w moje realne życie:) W maju mąż jedzie do Białegostoku i zastanawiałam się, czy nie jechać z nim. I pewnie przez to mi się śniłaś:) Geo-sny;)

Ikea nam nie podpasowała, dlatego dzisiaj przychodzi stolarz by pomierzyć meble dla juniora. Później wpada pan od remontu, bo mamy "ostrą" strukturę w przedpokoju więc trzeba ją "złagodzić" żeby junior się nie podrapał podczas latania po mieszkaniu. Mam nadzieję, że coś wymyśli.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mayka to przybij 5 :) ja jutro o 8
    9 Usg a o 18.30 wizyta...się najezdze Ale tak to już w luxmedzie jest jakby lekarz prowadzący nie mogl zrobić usg..

Poważnie? A ten lekarz nie przyjmuje może w innej placówce luxmedu? We Wrocławiu się z tym nie spotkałam, by w gabinecie ginekologicznym nie było usg. Ale jak byłam u onkologa to faktycznie nie miał sprzętu, powiedzieli mi w rejestracji, żeby sprawdzać wcześniej przy umawianiu wizyty czy gabinet jest wyposażony.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Lepiej dostać pewną informację, niż raz dowiedzieć się, że dziewczynka a tydzień później, że chłopak:) Ja też wiem dopiero od tygodnia:)
    I w ogóle śniłaś mi się! To forum już normalnie zaczyna wchodzić w moje realne życie:) W maju mąż jedzie do Białegostoku i zastanawiałam się, czy nie jechać z nim. I pewnie przez to mi się śniłaś:) Geo-sny;)

Ikea nam nie podpasowała, dlatego dzisiaj przychodzi stolarz by pomierzyć meble dla juniora. Później wpada pan od remontu, bo mamy "ostrą" strukturę w przedpokoju więc trzeba ją "złagodzić" żeby junior się nie podrapał podczas latania po mieszkaniu. Mam nadzieję, że coś wymyśli.

Ooo poważnie ? :)

Ja jestem spod białegostoku (ok 30km a dokładnie to z Moniek) ale bywam tam bardzo często :) Fajnie byloby spotkac się na LODY !

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ooo poważnie ? :)

Ja jestem spod białegostoku (ok 30km a dokładnie to z Moniek) ale bywam tam bardzo często :) Fajnie byloby spotkac się na LODY !

Właśnie mam dylemat, czy jechać taki kawał Polski tylko na weekend (jestem z Wrocławia), muszę to przemyśleć i zobaczę jak się będę wtedy czuła. Jesteś z tych Moniek, gdzie robią mój ulubiony ser żółty?:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha tak ! :)
    Ja jestem do tych serów przyzwyczajona i dla mnie są normalne,ale zawsze jak rodzina przyjezdza z Gdyni i Poznania to się obkupują u nas w te sery, niektóre rodzaje nie idą na całą Polske, u nas ich jest duzy wybor :P
    Niedaleko też jest Korycin (ok 20km) i tam sa sery korycińkie które też robią furrore :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Haha tak ! :)
    Ja jestem do tych serów przyzwyczajona i dla mnie są normalne,ale zawsze jak rodzina przyjezdza z Gdyni i Poznania to się obkupują u nas w te sery, niektóre rodzaje nie idą na całą Polske, u nas ich jest duzy wybor :P
    Niedaleko też jest Korycin (ok 20km) i tam sa sery korycińkie które też robią furrore :)

Wiem, mój mąż jest fanem serów korycińskich! A wiesz po ile są we Wrocławiu te sery? 50zł/kg! :O Dlatego zawsze jak tam jest (czyli całe raz do roku;)) to się obkupuje :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :o 50zł ?! My kupujemy zawsze u takiej pani w Skindzierzu, ona je robi i w domu sprzedaje, to jakos 20-25zł za kg, nie pamietam juz dokładnie,ale cos takiego! Wiedziałam że są drogie bo wlasnie rodzina tez w nie sie obkupuje duuuzoo duzo i mrożą kawałkami :D

Uwielbiam ten z czosnkiem, ale bym zjadła..ale teraz nie jem tych korycińskich bo one z niepasteryzowanego mleka..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to twój maż..? Wczoraj dzwonił do mojego męża klient na quada i właśnie z wrocławia i że przyjedzie po niego :P?

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ