X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly w swieta byl leniwy tata nie czuje jeszcze kopniakow w ogole moje kochane dziecko jest oszczedne w kopniaki

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Witammi my po świetach:)
    W pierwszy dzień swiąt przesiedzieliśmy od 9(sniadanie) do 23, sama nie wiem jak dałam rade:D z tym, że u 3 róznych rodzin:) za to w poniedziałek byłam mega klapnieta i ju zo 15 pojechalismy do domu, położyłam sie i zasnęłam,a nie spałam w dzień od bardzo bardzo dawna:)
    Ja niby 5 kg na plusie, a było 4, ale mam mega problem z wypróznianiem po żelazie, nie dosć ze raz na 2-3 dni to jeszcze jak by to powiedzieć " to nie jest tak jak byc powinno"
    Jeśli macie jakieś sposoby na regularne wypróznianie to piszcie bo troche mnie to męczy już

Co do puchnięcia to czuje po obrączce niestety, nie wiem czy powiekszac czy po prostu ściagnąc, czego bym nie chciała bo nigdy jescze jej nie ściagałam

Magda ja mam date na 8.08 :) dajcie linka do tabelki to pooglądam:)

Szkoda powiększać obrączkę, bo potem będzie za duża i znów do przeróbki? Lepiej tymczasowo ściągnąć z ręki i powiesić na łańcuszku na szyi.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka tak też wyliczyłam z Twojego suwaczka :) na 1 stronie są linki do tabelek. Właśnie bawię się w programowanie żeby kolory pozmieniać i inne szmery bajery dodać :D

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poświąteczny brzuszek :)

c0cdb4342848213bmed.jpg

Katarka, magda sz, niecierpliwa, Laura, psioszka11, aaaaga, 0na88, Paula_071, KasiaeN., lys, małaMyszka, Y, Martucha86, kasiuleek, zabka11, mamasia, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrze że mam dziś wizytę bo kurcze plamy na bluzce mam :( czuje jak mi się sączy, boli to mocno i nieświadomie przyciskam pierś próbując rozmasować i wtedy jeszcze bardziej cieknie ale jak to powstrzymać? Miałam wacik w biustonoszu i tak przeciekło. Nie zwiąże sobie rąk przecież

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka, piękny ten torcik, jak z cukiernii:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Ja dzis wzielam wolne w pracy , i biore sie za obiad. Mala dzis pierwszy raz dala mi widocznego golym okiem kopniaka :) moj maz cos nie moze sie wstrzelic i nadal nie poczul kopniakow Zosi nie mowiac juz o zobaczeniu ich.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace - zdajcie relacje :)

Milego dnia brzuchatki!

niecierpliwa, lys, małaMyszka, Katarka, Laura, Martucha86, kasiuleek, zabka11, mamasia lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnięte. Kurze, łazienka,podłogi,odkurzanie itp. Zgaga nie daje mi spokoju, znowu czas na wodę z cytryną. Spanie mnie ogarnia, może utnę sobie drzemkę.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka na zgage to cytryna jeszcze pogarsza sprawę, sadzonkę mięty kup i listki do szklanki z wodą dodawaj.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    rybka, piękny ten torcik, jak z cukiernii:)
    Dziękuję :-)

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry poświątecznie :)
    Ja przez święta się nie przejadłam, a mimo to wczoraj cierpiałam niemożliwie, byłam głodna, a nie mogłam nic zjeść, tylko się nawadniałam. Chyba świąteczne jedzenie nam nie służyło, dostałam tak potwornych wzdeć i chyba pierwszy raz w życiu dowiedziałam się, czym są prawdziwe zaparcia. Brzuch miałam tak napięty, myślałam, że mnie rozerwie. Do tego ni siedzieć, ni leżeć, więc spacerowałam od pokoju do pokoju i wyginałam się we wszystkie możliwe strony ;) Szczęśliwie dzisiaj już jest lepiej, w końcu espumisan po dwóch dniach zaczął działać :p
    Ale same spotkania w gronie rodzinnym były super. Szwagier, którego nie widzieliśmy prawie dwa lata zrobił nam niespodziankę, a szczególnie teściowej i przyleciał z Anglii tylko na lany poniedziałek, dzisiaj już wraca. Co prawda był sam, ale było rewelacyjnie, tym bardziej, że za jego żoną delikatnie mówiąc - nie przepadamy. Udało mu się wszystkich nas zaskoczyć :D M ma dużą rodzinę, więc zebrać całe rodzeństwo w jeden dzień, w jednym miejscu, to graniczy z cudem, a te święta nas pięknie zaskoczyły...
    No i wstępnie zdecydowaliśmy się na imię - Karol. Co prawda ja jeszcze nie jestem przekonana do końca, ale staram się przyzwyczajać do tego pomysłu ;)
    Miłego dnia brzuchatki :D

małaMyszka, magda sz, Laura, Paula_071, zabka11, mamasia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mi najlepiej służy woda z cytryną na zgagę.Obcykałam to w 3 i 4 miesiącu, jak nie było godziny bez zgagi:)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie herbata miętowa tylko pogarszała zgage, 2 pranie sie konczy, jeszcze obiorę ziemniaki bo mięsko mamy od tesciowej, mizeria zrobiona, chałupa ogarnieta:)

zrobiłam mały zakup na 51015 bo darmowa przesyłka od 30 zl, wziełam komplecik dresowy i kocyk szary dwustronny, mały bo 70 na 70, ale kupiłam z myśla o podkład do gondolki:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie herbata miętowa tylko pogarszała zgage, 2 pranie sie konczy, jeszcze obiorę ziemniaki bo mięsko mamy od tesciowej, mizeria zrobiona, chałupa ogarnieta:)

zrobiłam mały zakup na 51015 bo darmowa przesyłka od 30 zl, wziełam komplecik dresowy i kocyk szary dwustronny, mały bo 70 na 70, ale kupiłam z myśla o podkład do gondolki:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po świętach!!!

Ja właśnie przyjechałam od siostry ( 12 godzin w aucie) ale nie było źle, prawie cały czas spałam.
    Na wagę po świętach nie wchodzę lepiej:)
    Dokładnie za tydzień będę miała zakładany pessar, z jednej str się boję z drugiej będę spokojniejsza więc nie mogę się doczekac.
    Od tyg mam straszne problemy z oddychaniem, nie mogę złapac powietrza, duszę się, więc muszę szybko wstac i otworzyc okno. Może synek uciska na przeponę? Czy któraś też tak ma?

Magda możesz zmienic na pierwszej str termin porodu na 10.08, dzięki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 13:41

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• euforia Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne wizytujące.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Witam się po świętach!!!

Ja właśnie przyjechałam od siostry ( 12 godzin w aucie) ale nie było źle, prawie cały czas spałam.
    Na wagę po świętach nie wchodzę lepiej:)
    Dokładnie za tydzień będę miała zakładany pessar, z jednej str się boję z drugiej będę spokojniejsza więc nie mogę się doczekac.
    Od tyg mam straszne problemy z oddychaniem, nie mogę złapac powietrza, duszę się, więc muszę szybko wstac i otworzyc okno. Może synek uciska na przeponę? Czy któraś też tak ma?

Magda możesz zmienic na pierwszej str termin porodu na 10.08, dzięki:)

Ja tak mialam pare razy, ale pod koniec 1 trymestru i poki co ustapilo.

Co tu dzis tak cicho ;) Wszystkie objedzone po swietach spia :D??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 14:11

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 24 tygodniu :):)
    Ale naskrobałyscie; )
    Krzysiek ma dziś urlop wiec jeszcze świętujemy...ale już we troje :).
    Czekam na relacje z wizyt. Gratuluję tych udanych i ciesze się ze nasze Szkraby dają o sobie znać coraz intensywniej :).
    W Święta Teściowa oznajmiła, że jej zdaniem będziemy z płaczem dzwonić do niej by pomogła nam przy pierwszym kąpaniu Małego. Chyba oszalała...co za pomysł. Mąż stwierdził że żeby zrobić jej na złość prędzej po sąsiadke skoczy;);)...myślę że damy radę sami. Nie my pierwsi, nie ostatni. Ale Teściowa dala popis.
    Idę jeść obiad :)
    Miłego dnia Kobietki :)

psioszka11, Laura, lys, małaMyszka, magda sz, niecierpliwa, Y, Katarka, zabka11, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia ja mam problemy z oddychaniem już od dłuższego czasu, najgorzej jest po wstaniu, siadam na kanapę, piję kawę czy po prostu siedzę i czuję, że mi duszno, brak tchu, zaczyna się w głowie kręcić, oddycham głęboko, ale i tak mam wrażenie, że do płuc powietrze nie dociera.
    Czasem rano jest dobrze, a łapie mnie popołudniu. No i w trakcie np. sprzątania. Wiadomo duszności są objawem ciążowym, ale też mogą być powiązane np. z anemią. U mnie chyba i jedno i drugie. Najbardziej było to odczuwalne dokładnie w okresie kiedy miałam hemoglobinę 10.1 i hematokryt 29%. Potem troszkę mi przeszło i kilka dni temu znów wróciło.

niecierpliwa rzeczywiście wszyscy zajęci, albo weny nie ma
    ja od 2 godzin sprzątam i właśnie skończyłam, hehehe tempo niesamowite, oczywiście ścierając kurze w kuchni przypieprzyłam kciukiem w półkę i zdarłam skórę, a jak wycierałam półkę od telewizora to przywaliłam w nią głową... koordynacja ruchowa co raz gorsza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 15:30

niecierpliwa, małaMyszka, Laura, zabka11, euforia lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dżizus mózg mi pęka od kodów html, połowa roboty zrobiona na 1 stronie. Czekam na info z wizyt i będę na bieżąco dopisywać bo nie łatwo ogarnąć kilka tabelek, tym bardziej że sporo z nas albo się wykruszyło albo nie ma czasu albo nie wiem, więc nawet nie wiem jak nas policzyć. Nie wiecie co się dzieje z brzydalem albo gagatem? Kiedyś często się udzielały

Martucha86, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ