SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witammi my po świetach:)
W pierwszy dzień swiąt przesiedzieliśmy od 9(sniadanie) do 23, sama nie wiem jak dałam rade:D z tym, że u 3 róznych rodzin:) za to w poniedziałek byłam mega klapnieta i ju zo 15 pojechalismy do domu, położyłam sie i zasnęłam,a nie spałam w dzień od bardzo bardzo dawna:)
Ja niby 5 kg na plusie, a było 4, ale mam mega problem z wypróznianiem po żelazie, nie dosć ze raz na 2-3 dni to jeszcze jak by to powiedzieć " to nie jest tak jak byc powinno"
Jeśli macie jakieś sposoby na regularne wypróznianie to piszcie bo troche mnie to męczy już
Co do puchnięcia to czuje po obrączce niestety, nie wiem czy powiekszac czy po prostu ściagnąc, czego bym nie chciała bo nigdy jescze jej nie ściagałam
Magda ja mam date na 8.08dajcie linka do tabelki to pooglądam:)
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
My też witamy się po świętach
tak się obżarłam, że wchodząc dziś na wagę +1,5kg! co w sumie daje +7,5kg!? Ale tym będę się martwic po porodzie. Uda też zrobiły mi się jakieś większe... oj bez Chodakowskiej to się nie uda
W czwartek mamy połówkowe, doczekac się nie mogę, jednocześnie stresując się choc jestem pewna, że wszystko będzie ok
Aaa i Maluch zrobił nam prezent na Wielkanoc i przywalił pierwsze solidne kopniakinawet Tatuś wyczuł pod ręką
Ekstra uczucie
Laura, niecierpliwa, kasiuleek, małaMyszka, lys, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:A może to twój maż..? Wczoraj dzwonił do mojego męża klient na quada i właśnie z wrocławia i że przyjedzie po niego
?
Nie, to nie mój mążMój jedzie prowadzić tylko zajęcia na Uniwersytecie i do domu. No chyba, że pojedziemy razem to wtedy zostaniemy dzień dłużej:)
Migotkaa - polecam duży kubek wody mineralnej po przebudzeniu, a potem łyżkę oleju lnianego:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 09:38
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dzięki,
Magda dopisałam info do tabelki.
U mnie już pościel przebrana, 3 pralka pierze i zaraz biorę się za sprzątanie.
Na szczęście obiad mam z głowy, bo dostałam siatę jedzenia od rodziców po świętach:)małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Dzień dobry
Święta, święta i po świętachJa wzięłam się od razu za pranie, bo przed świętami zmieniałam pościel i nie zdążyłam jej uprać no i się wysypuje wszystko z kosza na brudną bieliznę ;)U nas piękne słońce dziś
Waga po świętach nie drgnęła także jest dobrzeNo ale teraz spodziewam się, że będzie przybywało bo przecież Marta rośnie z dnia na dzień
Lodówka po świętach pęka w szwach, bo i w niedzielę i w poniedziałek się stołowaliśmy u rodziców,trzeba to wszystko pozjadać
Ruchy czuję coraz wyraźniej i to jest superCzasem czuję jak zmienia pozycję, gniecie wtedy na wszystkie narządy, rozpycha się, czasem tak uciska na pęcherz, ze w momencie muszę iść do toalety! No i coraz trudniej mi się oddycha, czasem nie mogę złapać głebokiego oddechu. No i miewam potęzne zgagi, co jest bardzo uciążliwe ;|
Wszystkim wizytującym życzę aby sie nie stresowały za bardzo i przybiegły do nas z samymi pozytywnymi wieściami
Acha, Magdo do tabeleczki można wpisać, że u mnie dziewczynka-Marta już na 99%
Miłego dnia!
PS. i zmieniłąmw drugiej tabelce datę porodu, wg ostatnich usg wychodzi, ze będzie to 10 sierpień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 09:56
Laura, niecierpliwa, małaMyszka, lys, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Witam się po świętach
Ja też bardzo wyraźnie czuję ruchy córci, tak się rozpycha skubanaCzasem się zastanawiam, czy nie odpowiada jej moja pozycja w łóżku, bo nie raz jak się przebudzę to w brzuchu czuje szaleństwo na maksa! I cały się rusza
Bardzo to lubię
Miłego dnia dziewuszkiKasiaeN., niecierpliwa, Laura, lys, małaMyszka, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj sie dowiem kogo noszę pod serduszkiem!
Wizyta o 16.00))
KasiaeN., Katarka, gianna88, Paula_071, Migotkaa, Miru, niecierpliwa, mamasia, Laura, futuremama, lys, kasiuleek, małaMyszka, Y, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Migotkaa wrote:Paula, gdzie taki olej zakupie?
Ja kupiłam w Almie, ale widziałam też w Tesco. Mam ten, jest całkiem znośmy w smaku: http://alma24.pl/produkt/21515087/olej-lniany?gclid=Cj0KEQjwgI6pBRDak6aRovWNqLsBEiQA8zZSLhuVJbeAj6ik6AS_3n0fFKYt37ky7kGprPrSPXIGI8MaAtFD8P8HAQMigotkaa, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Cześć dziewczyny
My dzisiaj wizytujemy o 19 i myślę że w końcu na 100% usłyszymy czy dziewczynka siedzi w brzuszku
Oczywiście zdam relacje jak tylko wrócimy z wizyty
Miłego dnia!
Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze.magda sz, niecierpliwa, futuremama, lys, Katarka, mamasia, kasiuleek, małaMyszka, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Witam sie po swietach. Wczoraj wrocilismy do domku bo maz do szkoly. I wiecie co? Dopadla mnie zgaga! I to tak potworna ze w nocy na siedziaco spie
jutro wizyta u innego lekarza i mam stresa bo nic w internecie o nim nie ma. A i wyczarowalam torcik na chrzciny dla siostrzenicy, ze normalnie sama nie wiedzialam ze tak potrafie
ciaza mi slozy moze wroce do malowania obrazow
Laura, niecierpliwa, lys, Katarka, Paula_071, magda sz, małaMyszka, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Cześć kochane,
Jesteśmy po usg, Maja jest Majądrugi lekarz to potwierdził więc już jestem pewna. A tak się bałam że te wszystkie ubranka mogą iść do szafy na kiedyś
Wszystkie pomiary w normie, jedyne to kazał mi iść na usg z lepszym sprzętem bo nie mógł do końca obejrzeć serduszka, nic tam niepokojącego nie widział ale żeby mieć pewność 100% to pójdę za 2 tyg na usg z 4D. Dyplomatycznie rozwiązał kwestie tłuszczyku na brzuchu haha- "proponowałbym usg na lepszym sprzęcie ponieważ Pani warunki i warunki sprzętu nie pozwalają na dokładną obserwację, półkule mózgowe były bardzo dobrze widoczne gdyż główka w innym miejscu a serduszko niżej.." Kurcze uważam się za w miarę szczupłą osobę i takie cośheheh Niunia za bardzo nie chciała się ruszać czułam tylko kopniaki w żebra i fakt na usg nogi miała pod moimi żebrami. Dzidzi jest na całej długości brzucha..głowa nad kością łonową a nogi przy żebrach. Waży 497gram, więc na poprzednim usg z 18 tyg mój lekarz źle obliczył że 425, pewnie ważyła z 350 max.
Paula w Luxmedzie w Wawie jak chciałam się zapisać na wizytę z usg to nie ma takiej opcji- osobno usg osobno konsultacja.. głupie to co? No i dziś na 18.30 znowu muszę na koniec Wawy jechać.
Ale się niunia rozbrykała, tak mi daje kopniaki po żołądku że jedzenie mi podchodzi do gardła. Zgaga to też ostatnio all day all night- chyba ma bujną czuprynęgianna88, KasiaeN., Laura, futuremama, lys, Katarka, Cassie, psioszka11, kasiuleek, małaMyszka, Martucha86, mamasia, zabka11, witaminkab, Maniuś lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/58b709b44ded.jpg a to torcik
magda sz, gianna88, niecierpliwa, aaaaga, lys, 5ylwia, Paula_071, psioszka11, olinka, kasiuleek, KasiaeN., małaMyszka, Y, Laura, Martucha86, zabka11, Weridiana, witaminkab, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Magda.Sz mysle, ze w tym 18 tc ciazy Maja wazyla zdecydowanie mniej niz 350 g, bo teraz dzieciaczki rosna bardzo szybko ok 60 gram tygodniowo
U mnie w 19t4d wazyla 320 gram, a w 21t3d 420
Ale jak lekarz mogl tak sie rypnac w pomiarach?? Bardziej obstawiam, ze Ty w euforii zle uslyszalas
Super, ze wszystko ok!
magda sz, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam się poświątecznie!
zaraz będę Was nadrabiała, bo nie było mnie przez caluśieńkie Święta i jeszcze trochę wcześniej, więc mam co robić.
Wszystkim gratuluje wizyt, a pisac szczegółowo będę jak nadrobię czyli pewnie za jakieś 2 dni
miłego dniaLaura, magda sz, niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja
My mamy mazde 6 kombii tez polecam prowadzi sie swietnie bagaznik duzy
Ja sie nie waze w domu polegam na wazeniu u poloznejw swieta uslyszalam ze ladnie wygladam ze tylko w brzuch i cycki mi poszlo a na twarzy wyszczuplalam wiec tego sie trzymam hihihi
Ja tez musze ze 2 pralki wstawic szkoda ze pogoda nie dopisuje zeby pranie na dwor wystawic
Wlasnie zajadam salatke jarzynowa mniam na obiad pieczone udka
3mam kciuki za wizyty
Milego dniaLaura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Fakt jak powiedział że dziewczynka to aż mi się w głowie kręciło wtedy to było 18t1d, mogłam źle coś usłyszeć
zaraz porównam pomiary to zobaczę ile urosła od 11 marca. Brzuch bardzo mi urósł więc podejrzewam że sporo.