X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe lys ja godzine stalam nad patelnia i smazylam nalesniki i oczywiscie swieto by jakies bylo jakbym paluchow nie poparzyla :P

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz piękny pierwszy post!!

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :-) witamy się po wizycie... dziewczynka potwierdzona więc bardzo się cieszę.. długo musiał pan dr sprawdzać bo wstydziła się i nie chciała pokazać. Wszystkie pomiary prawidłowe i ciąża nadal "młodsza" tak jak od samego początku... Dzieciątko waży 295 g. No i to chyba tyle... Aha odebrałam wyniki z posiewów i też w porządku :-) Super dzień :-) teraz zacznie się zakupowe szaleństwo bo dla małej nie mamy jeszcze nic :-)

Katarka, magda sz, małaMyszka, kasiuleek, niecierpliwa, Laura, gianna88, lys, Martucha86, zabka11, chcebycmama, mamasia, Pulpecja, euforia, Maniuś lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super jest pierwsza stronka!!!

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Czytałam Was na bieżąco,ale weny nie było by pisać.
    My niedziele spędziliśmy u teściów. Cała rodzinka się tam zjechała :)
    Było około 30 osób i w tym 3 ciężarne:)Więc sobie poplotkowałyśmy:P
    Ja niestety większość świąt spędziłam w łóżku, ale i tak miałam wyrzuty, że nie leże cały czas. Na czwartek dla świętego spokoju umówiłam się na dodatkową wizytę w celu sprawdzenia szyjki. Tym bardziej, że weekend mam studia ;/
    Muszę być pewna czy daje sobie radę i się nie skraca. Coś nie potrafię zaufać jednemu lekarzowi...
    Poniedziałek spędziliśmy u siostry, która widziałam po długim czasie:)
    Także Święta nie były takie złe jak się zapowiadało. :)

A waga stoi w miejscu. Może dlatego, ze nie mogłam spędzić całego dnia przy stole:)

euforia- sama zdecydowałaś, że chcesz pessar a nie szew? Mój ginekolog mówił mi tylko o szwie. Zastanawiam się właśnie co jest lepsze i od czego zależy, że jednym zakładany jest szew a drugim ten pessar?

małaMyszka, KasiaeN., euforia lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje też udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Katarka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poświąteczny brzuszek :) A raczej brzuchol :D

http://www.iv.pl/images/52008910631740918283.jpg

niecierpliwa, magda sz, gianna88, małaMyszka, lys, Martucha86, rybka1988, somebodytolove94, 5ylwia, kasiuleek, zabka11, aaaaga, KasiaeN., mamasia, Migotkaa, 0na88, Paula_071, Pulpecja, Neyla, euforia, Aga89, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale fajna pierwsza stronka :) Masa roboty ale jaki efekt ;)

jakiś leniwy dzień dziś... ja prawie cały na kanapie albo w łóżku, nic mi się nie chce a słyszę jak pralka mnie woła bo z kosza się już wysypuje :P

atdcpx9izbdly3tt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wielkie dziecię normalnie :)

Gianna ja właśnie drugi raz prałam to samo pranie bo nie chciało mi się wyjąć i przez 3 godziny zaśmierdło :)

Katarka, małaMyszka, zabka11, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz - dobra jesteś z tym praniem :P

lb17w98.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dopisz mnie termin 14,08 - synek :):):

małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• magda sz Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my i moje zajebiste luzne leginso-dresy z allegro , fajnie prześwitują- a myślałam że niezła dupa jestem że się za mną faceci oglądają.

Próbowałam ostatnio wymacać u siebie żebra bo zwykle mi wystawały ale gdzieś "wsiąkły"

b37d7d4321207225med.jpg

małaMyszka, Martucha86, rybka1988, gianna88, zabka11, kasiuleek, aaaaga, Katarka, chcebycmama, mamasia, 0na88, Neyla, Y, euforia, Aga89, gosia.b, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kończę drugie pranie.
    Ale zrobiłam obiad... Nawet nie wiedziałam, że tak potrafię... Pojutrze wizyta a ja już się boję... Nowy, inny lekarz, do tego facet!!! Jak będzie chciał mnie zbadać waginalnie, to chyba spłonę ze wstydu... I męża nie będzie ze mną... To straszne... W ogóle to zastanawiam się czy zdejmę gatki... Stresssss

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwilę wrzucę foto z wczorajszego dnia. Obżarstwo nie zna granic... Muszę tylko odpalić komputer

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja mialam tak wystajace zebra, ze bardziej mi wystawaly niz brzuch, ale ostjtnio tez juz ledwo je widzialam :P

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda hehe cóż za lenistwo się płaci ;)
    eh wstawic to może bym dała radę ale później wyjąc i rozwiesic ... to nie mój dzień chyba :D

Myszko spokojnie, dobrze będzie :) Ja w życiu byłam chyba 2 razy u babki ginekologa i zdecydowanie wolę facetów, bardziej delikatni mi się wydają :) Także nic się nie stresuj, zresztą na nim na pewno Twoja myszka już nie zrobi wrażenia, zbyt pospolity temat :D ;)

hehe swoją drogą zawsze się zastanawiam czy ginekolodzy mają jeszcze ochotę na sex tak po całym dniu oglądaniu nagich babek :D

rybka1988, małaMyszka, magda sz, KasiaeN. lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma odkurzacz iRobot albo samsung navibot?

http://irobot.pl/pl/61-roomba

http://zdrowydom.samsung.pl/samodzielne.html

Poważnie się zastanawiam nad zakupem takiego cacka i interesują mnie opinie osób, które już mają.
    U nas problem jest taki, że nasza kotka cały rok zrzuca tyle sierści, że żeby było ok to trzeba by dwa razy dziennie odkurzać. Na razie odkurzam co dwa-trzy dni, ale efekt jest taki że nieraz mi futro Chanel pływa w herbacie. Wiadomo teraz nie stanowi to tak dużego problemu, ale absolutnie nie wyobrażam sobie wszędzie latającego futra przy małym dziecku. Wiem też, że nie dam rady odkurzać 2 razy dziennie. I myślę, że taki robot odkurzający byłby pomocny, codziennie by sobie sam odkurzał podłogi.
    Co o tym myślicie?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha dobre, ale faktycznie jak na codzien ginekolodzy maja po 20 pacjentek i to w roznym wieku to moze byc roznie ;-) na poczatku pewnie musieli trzymac co nieco na wodzy ale po jakims czasie im to powszednieje ;-)

małaMyszka, gianna88, Y lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna nigdy nie oglądał mnie facet lekarz... Nawet przy ekg jak miałam zaburzenia serca kiedyś, to grzecznie się odwrócił i poczekał, aż koleżanka zrobiła. Potem jak chciał mnie osłuchać to zapytał, czy może lekko podnieść bluzkę... Co prawda, to inaczej jak się z nim pracuje i widziałam się z nim dość często... A co innego zupełnie obcy...

Stracha i tak mam ...

Też się zastanawiam czy w domu jeszcze im się chce... Ciężarne i młode kobiety to jeszcze jak cie mogę, ale taka babiczka +80 z wypadaniem narządu, to już chyba nie fajne... Pamiętam kiedyś kolega przywiózł babeczkę na konsultację do urologa a tam ser taki, że myśleli, że padną ze smrodu i samego widoku...
    Wiem, że to sobie wyobraziłyście...

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma odkurzacz iRobot albo samsung navibot?

http://irobot.pl/pl/61-roomba

http://zdrowydom.samsung.pl/samodzielne.html

Poważnie się zastanawiam nad zakupem takiego cacka i interesują mnie opinie osób, które już mają.
    U nas problem jest taki, że nasza kotka cały rok zrzuca tyle sierści, że żeby było ok to trzeba by dwa razy dziennie odkurzać. Na razie odkurzam co dwa-trzy dni, ale efekt jest taki że nieraz mi futro Chanel pływa w herbacie. Wiadomo teraz nie stanowi to tak dużego problemu, ale absolutnie nie wyobrażam sobie wszędzie latającego futra przy małym dziecku. Wiem też, że nie dam rady odkurzać 2 razy dziennie. I myślę, że taki robot odkurzający byłby pomocny, codziennie by sobie sam odkurzał podłogi.
    Co o tym myślicie?
    Moja bestia też gubi sierść... Jak nie w herbacie, to w obiedzie, kanapce, na ręczniku ciuchach... Wszędzie dosłownie...
    Może i ja się nad tym zastanowię...

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ