WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka ja miałam jedną wanienke, a potem była wanna :-) (wkładka to tez dobry pomysł)

Dziękuję za wiadomości na temat syropu Stodal, używam na przemian z czosnkiem i miodem, czuję się już lepiej.

Co do komórek macierzystych to rzeczywiście dobra wiadomość. W UK i wielu krajach pobiera się komórki z krwi pepowinowej standardowo (wyrażasz na to zgodę) i nic się nie płaci. Oczywiście nie jest to na prywatny użytek ale jeśli komuś możemy uratować życie to dlaczego nie .
    jeśli ktoś może sobie pozwolić na prywatne przechowywanie to wspaniale lecz jeśli nie to chyba najgorszą rzeczą jest pozbywanie się tej krwi.

Ja z wyprawki mam już wózek, bujaczek, łóżeczko (bez pościeli) trochę ciuszków. Niestety w spadku nic się nie szykuje więc powoli kupuję :-)

małaMyszka, Katarka, bosa lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy:)
    my już nie śpimy, mąż sie tak gramolił z enas obudził, a mały fikał jak szalony także wstaliśmy i mamusia popija sobie kawke:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama kupiłabym koszule ale chyba tylko Bozia wie jaki rozmiar:D

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! My tez juz od godzinki nie spimy, zaraz czas zrobic sniadanko. Rano Julcia chyba miala czkawke, bo przez 10 minut brzuch tak szybko i regularnie mi skakal ;)
    Milego piatku Kochane!

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dlatego ja jutro idę do Sonokardu... Może mają gorszy sprzęt (chociaż tego nie wiem), ale mają najlepszego we Wrocławiu człowieka od genetyki prenatalnej (dr Małgorzata Olesiak-Andryszczak). Współczuję Mamasia, nie znoszę jak się nie szanuje człowieka...

Mamasia - jak leżałam w szpitalu to byłam tam, położna mówiła, że chodzą panie które nie mogą ćwiczyć. Tylko byłam ciekawa właśnie, czy się wychodzi wcześniej z zajęć albo czy mają coś alternatywnego bo o to nie zapytałam. Wg rozpiski jest masę spotkań z różnymi lekarzami m.in. stomatolog, psycholog etc. więc może nie będzie nudno:)

Moja gin przed prenatalnymi podała mi dwa nazwiska- F w Mama i Ja i właśnie w Sonokardzie tą panią, ale nie mogłam się tam dodzwonić.
    W 30tc mam zrobić znowu badanie, więc pójdę właśnie do niej.
    No i witamy się w piątek!
    Mąż odstawiony do pracy,a ja mam stertę prasowania i mam zamiar się za to zabrać. Wieczorem szkoła rodzenia i wyjazd do rodziców.
    A na obiad spaghetti.

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzien dobry! My tez juz od godzinki nie spimy, zaraz czas zrobic sniadanko. Rano Julcia chyba miala czkawke, bo przez 10 minut brzuch tak szybko i regularnie mi skakal ;)
    Milego piatku Kochane!

u mnie to samo, tak myślałam, że to czkawka:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam brzuchatki :-)

U nas dzis ma byc piekna pogoda..zapowiadaja 22 stopnie wiec juz wczoraj pojechalam po brata I to przywiozlam do nas. Niech w ogrodzie troche ppsiedzi :-) Syn tez ma teraz wolne od szkoly, ferie wielkanocne. Wiec tez pokorzysta :-) jeszcze jak mama skonczy prace to po nia pojade.
    Co do krwi pepowinowej ja juz papiery podpisalam. Dla mnie to bardzo wazne wlasnie ze wzgledu na mojego brata, ktory ma bialaczke I jest 3 miesiace po przeszczepie. Temat bardzo mi bliski I bardzo emocjonalny. Warto zebyscie go rozwazyly.

Milego dnia kochane :-)

niecierpliwa, psioszka11, magda sz, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba pora na śniadanko, i chyba to będzie jajeczniczka ze szczypiorkiem, do tego pomidorek :)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 23 tygodniu :D

Ja już po śniadanku. Piję herbatkę i myślę... Myślę i myślę... I nie wymyślę...

Może wy macie jakieś przebłyski geniuszu i mi pomożecie??? Muszę wymyślić temat pracy licencjackiej... Jeden konspekt już oddałam promotorowi, ale powiedział żebym pomyślała o czymś jeszcze... Macie jakieś pomysły? Chcę pisać o ochronie danych osobowych, ochronie informacji niejawnych i takimi sprawami w placówkach medycznych... W każdym razie cokolwiek co wiąże się ze szpitalem, świadczeniami itp. Literaturę wymyślę. Mam tylko teraz takie chwilowe zaćmienie umysłu. Dzisiaj mam seminarium i nie ukrywam, że do sierpnia chciałabym napisać pracę przynajmniej w formie roboczej. A potem już ją tylko poprawiać ewentualnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 07:56

mamasia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka nie chce byc zla wrozka, ale w naszym zacnym towarzystwie to Ty masz marne szanse na napisanie jej do sierpnia :D

małaMyszka, zabka11, Katarka, lys lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, ja chyba nie pomogę bo wypadłam z obiegu, chociaz kiedyś studiowałam zdrowie publiczne, ale zaćmienie całkowiteeee

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Ciocie ! Jestem Tomuś i mam już ok. 546g - taki duży ze mnie chłopak :) Wczoraj na usg byłem wyjątkowo grzeczny i dałem się ładnie pani doktor zbadac i okazalo się, że jestem zdrowiutki :) Oczywiście, żeby nie było zbyt pięknie to buźką pozowac do zdjęc nie chciałem, jedno pozwoliłem sobie tylko zrobic :D

24e9lk6.jpg

Taka jestem szczęśliwa, że znowu mogę odetchnąc z ulgą, że mój maluszek ładnie rośnie i jest zdrowy :) Ciąża starsza o tydzień więc termin na 9 sierpień - 4 miesiące tylko zostały :D

Migotkaa, psioszka11, niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, aaaaga, zabka11, Martucha86, rybka1988, mamasia, 5ylwia, Pati Belgia, Katarka, kasiuleek, chcebycmama, Laura, lys, Y, bosa, witaminkab, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    MalaMyszka nie chce byc zla wrozka, ale w naszym zacnym towarzystwie to Ty masz marne szanse na napisanie jej do sierpnia :D
    hahahaahahah no fakt. Zabrałam się za tą prezentację, którą robię trzeci dzień, ale na forum zakładka w necie musi być otwarta!!!!!
    Z Wami to ja będę pisać po jednym słowie hehehehehehehehe

zabka11, niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Myszka, ja chyba nie pomogę bo wypadłam z obiegu, chociaz kiedyś studiowałam zdrowie publiczne, ale zaćmienie całkowiteeee
    No właśnie mój mózg nie podzielił się na 2 tylko na miliony części i każda nieogarnięta... ehhhhh masakra... fakt, że miałam prawie miesiąc, żeby to ogarnąć, ale święta były... hahahahaha na coś trzeba zrzucić winę :D :D :D :D :D :D :D :D :D

lys, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 Kochana, ale masz dużego synka!!!! To dobrze, że wszystko ok.
    Piękna focia. Ale te nasze dzieciaczki wstydliwe ehehehehe

Cieszę się, że na tym etapie nie ma u Nas żadnych złych info.

To bardzo dobrze wróży! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty &&&&&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 08:02

gianna88, niecierpliwa, Laura, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka forum i pisanie pracy w parze nie idą wiesz? :D od marca napisalm 3 strony... Koncentracja minus 100
    . Temat nawet zmieniłam na promocja na rynku kobiet w ciąży żeby było latwiej ale i tak widzisz jak to jest. Może pomysl też żeby zahaczyc o taki temat który jest Tobie bardzo bliski.
    Dziewczyny spore te Wasze synusie :) jednak jest różnica w porównaniu do dziewczynek :) kluski normalnie.

Ja kolejny dzień budzę się cała zalana mleczkiem. Mężowi dziś plecy zalałam, obudził mnie i mówi że mu zimno bo chyba obslinilam mu plecy a głowę miałam dużo wyżej... Teraz mówi do mnie fabryka.... Jakoś nie mogę się przekonać do spania w biustonoszu. Macie jakiś pomysł jak spac wygodnie ale bez wyciekow??

zabka11, rybka1988, psioszka11, małaMyszka, kasiuleek, Laura, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Myszko no niestety ja ci nie pomoge z praca,swoja pisalamnrok temu i nad nia plakalam! To zdecydowanie nie dla mnie:p
    Ale poradsiss sobie,jak ja dalam rade to kazdy da :D

Gianna- super!! :)

Ide na sniadanko!:)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko widzę właśnie, że nas różni 1 dzień i ponad 70g także duży ten mój chłopak :D
    Ale ma po kim, oboje z mężem do malutkich nie należymy ;)

Tak jest wszystkie urodzimy zdrowe, śliczne bobasy ! :)

Lecę dziś na zakupy, weekend zniżek z Twoim Stylem i Grazią się zaczął... może akurat coś znajdę na siebie żeby nie musiec już w dresach i leginsach chodzic :D

zabka11, niecierpliwa, małaMyszka, Laura, bosa lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek my jeszcze lezymy w łóżku i patrze jak synek kopie polozylam tego misia pozytywke na brzuchu i puszczamy sobie a tu nagle bach bach i mis podskakuje :-) :-) Szkoda ze tatus nie widzial bo w pracy dzien zaczal sie pozytywnie w dodatku za oknem sloneczko milego dnia kochane

magda sz, zabka11, Martucha86, niecierpliwa, małaMyszka, Laura, lys, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez sie witamy po sniadanku

Barszcz w trakcie gotowania,pranko sie robi, dzis musze posprzatac balkon, wyrzucic stare sadzonki i jeszcze mam prasowanie....kiedy ja mam zdalnie pracowac? O 17 wioze julcie na tance i muszezrobic zakupy na jutrzejsze salatki - wieczorem przychodza tesciowie i potem znajomi -meza urodziny.

małaMyszka, Laura, bosa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ