SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda- super sukienka ! Uwielbiam letnie długie sukienki
Eleganckich dlugich nie lubie (na sobie) a letnie kocham !
Zabka- fajnie ze ma taka pasjeTeż przez 3 lata tańczyłam towarzyski
Byłam na 1 turnieju i mam medal za 2 miejsce
zabka11, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Zabka jak spojrzałam na tą sukienkę to w pierwszej chwili myślę- gdzie ona ma ten brzuch
hahah . Zazdraszam Twojej córci, kiedyś chodziłam na tańce ale takich sukienek nie było, a kombinacja kolorów mega! Miałam podobną na studniówce
lata ala 60'
Biorę się za decoupage, ale boje się że sknocę...zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Karolina ja też lubię takie luzne podfruwajki
mierzyłam ostatnio masę sukienek ale lipa, a ta jest odcinana pod cyckami więc i po ciąży będzie ok. W ostatni piątek obejrzałam chyba wszystkie ubrania w Reserved, Top Secret, Medecine, House, Cropp, Carry, Troll i nic- wszystkie sukienki odcinane na wysokości pępka... albo pod cyckami ale materiał sztywny także padaka.
małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:
Wczoraj lekarz wystawił mi zaświadczenie do szkoły rodzenia z zakazem ćwiczeń. Któraś z Was też tak ma? Nie robią problemu w szkole?może warto zadzwonić i dopytac
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Wróciliśmy z centrum mama i ja i raczej juz tam nie pojedziemy, bo Wrocilismy mega zniesmaczeni. Może i sprzęt super jakości, ale szanowane czasu pacjenta to jakaś kpina. Ostatnio czekaliśmy prawie godzinę poza ta wyznaczoną, ale szlo zgodnie z kolejkami, wiec luz bo przesunięcie, a dziś to już przeginka. Nie dość, że weszliśmy prawie dwie godziny po czasie to jeszcze przede mną były przyjęte dwie osoby spoza kolejki, bo czekaliśmy na jeszcze jednego lekarza. Moja wizyta trwała może trzy!!! minuty, weszłam lekarka z lekarzem sprawdzili brzuszek synka, stwierdzili, że wszystko prawidłowo i tyle. Nie widziałam mojego juniora nawet
zdjęcia żadnego nie robili i wróciliśmy. Mąż z mega wkur..., bo przez ten czas położyłby nieco podłogi, a tak tylko trzy godziny praktycznie stracone, ale wolałam dmuchać na zimne, choć byłam świecie przekonana, że brzuszek maleństwa ma się dobrze skoro profesor niczego się nie dopatrzyl. Aaaa... no i chyba wyrażę swoją opinię dobitnie o tym centrum. Całe szczęście, że byłam se skierowania lux med, bo jakbym miała jeszcze zapłacić za to 250 zł to chyba bym się pochlastala. No dobra starczy tych żali. Amen
małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Wróciliśmy z centrum mama i ja i raczej juz tam nie pojedziemy, bo Wrocilismy mega zniesmaczeni. Może i sprzęt super jakości, ale szanowane czasu pacjenta to jakaś kpina. Ostatnio czekaliśmy prawie godzinę poza ta wyznaczoną, ale szlo zgodnie z kolejkami, wiec luz bo przesunięcie, a dziś to już przeginka. Nie dość, że weszliśmy prawie dwie godziny po czasie to jeszcze przede mną były przyjęte dwie osoby spoza kolejki, bo czekaliśmy na jeszcze jednego lekarza. Moja wizyta trwała może trzy!!! minuty, weszłam lekarka z lekarzem sprawdzili brzuszek synka, stwierdzili, że wszystko prawidłowo i tyle. Nie widziałam mojego juniora nawet
zdjęcia żadnego nie robili i wróciliśmy. Mąż z mega wkur..., bo przez ten czas położyłby nieco podłogi, a tak tylko trzy godziny praktycznie stracone, ale wolałam dmuchać na zimne, choć byłam świecie przekonana, że brzuszek maleństwa ma się dobrze skoro profesor niczego się nie dopatrzyl. Aaaa... no i chyba wyrażę swoją opinię dobitnie o tym centrum. Całe szczęście, że byłam se skierowania lux med, bo jakbym miała jeszcze zapłacić za to 250 zł to chyba bym się pochlastala. No dobra starczy tych żali. Amen
A nie mówiłam...małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Pytanko techniczne: jak zamawiacie coś np. z allegro to patrzycie na rozmiar taki jaki nosiłyście przed ciążą, czy to jest tak, że jak wchodziłam w rozmiar M, to teraz ciążowe muszę mieć L/XL??? Chcę jutro wykorzystać dzień matki boskiej pieniężnej i zakupić szlafroczek i koszulkę do karmienia i teraz nie wiem jaki rozmiar...
-
psioszka11 wrote:A nie mówiłam...
Dlatego ja jutro idę do Sonokardu... Może mają gorszy sprzęt (chociaż tego nie wiem), ale mają najlepszego we Wrocławiu człowieka od genetyki prenatalnej (dr Małgorzata Olesiak-Andryszczak). Współczuję Mamasia, nie znoszę jak się nie szanuje człowieka...
Mamasia - jak leżałam w szpitalu to byłam tam, położna mówiła, że chodzą panie które nie mogą ćwiczyć. Tylko byłam ciekawa właśnie, czy się wychodzi wcześniej z zajęć albo czy mają coś alternatywnego bo o to nie zapytałam. Wg rozpiski jest masę spotkań z różnymi lekarzami m.in. stomatolog, psycholog etc. więc może nie będzie nudno:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 21:56
małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Myszka ja dziś w pepco chciałam kupic koszulę do szpitala taką na ramiączkach były po 19 zl nawet fajne ale z rozmiarem to nie wiem dlatego odpuściłam, kupię bliżej porodu jakoś w końcówce czerwca bo nie mam pojęcia z jakim brzuchem będzie finał. A do karmienia jak już brzuch będzie malał to myślę że trzeba patrzeć na obwód w biuście bo będą cyce jak donice
małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Nie chcę wydawać na ten w zasadzie jeden raz kupy kasiory, więc szukam jakichś tańszych, że po porodzie jeszcze ponoszę, a jak się zużyją to po prostu wyrzucę. W domu mam nówkę szlafrok, ale taki misiowy, ciepły, więc na sierpień odpada na 100%.
Pomyślałam o czymś takim :
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-l-nowe-kolory-i4874128022.html
a do tego takie coś:
http://allegro.pl/szlafrok-ciaza-100-bawelna-rozm-l-xl-producent-i4863979607.htmlmamasia, kasiuleek, Y lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:A nie mówiłam...
taki nerwus
a ze ja nie płaciła bezpośrednio to tyle dobrego
-
Dziewczyny, mam pytanie jeszcze odnośnie wanienek. Bo zgłupiałam. Myślałam, że wanienkę kupuje się jedną, kąpie się w niej dziecko dopóki nie zacznie się go kąpać w wannie takiej normalnej "dla dorosłych", ale dowiedziałam się, że moja koleżanka najpierw miała wanienkę na stojaku z przewijakiem, a potem wymieniła ją na większą. Nie mogę dziecka od razu kąpać w takiej większej? Nie wiedziałam, że wanienki są większe i mniejsze...
-
Katarka wrote:Dziewczyny, mam pytanie jeszcze odnośnie wanienek. Bo zgłupiałam. Myślałam, że wanienkę kupuje się jedną, kąpie się w niej dziecko dopóki nie zacznie się go kąpać w wannie takiej normalnej "dla dorosłych", ale dowiedziałam się, że moja koleżanka najpierw miała wanienkę na stojaku z przewijakiem, a potem wymieniła ją na większą. Nie mogę dziecka od razu kąpać w takiej większej? Nie wiedziałam, że wanienki są większe i mniejsze...
Moja bratowa kupiła większą wsadzaną na stelaż. Mały ma 17 miesięcy i dalej się w niej kąpie tyle, że nie na stojaku, a wsadzają wanienkę do wannymałaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.