WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Zabka, ale Ty masz dużą córę:))))
    9-latka :)

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ta kiecka !!!
    Twoja córka tańczy klasyczne?

zabka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może nauczy starą ciotkę kilku ruchów?

zabka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanczy kombinacje, czyli standard i latynoskie :) w przyszly weekend jedziemy na turniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 20:58

małaMyszka, Laura, Neyla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo takie latino teges szmeges to bym poszalała ehehehe heheeheh

zabka11, aaaaga, Laura lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- super sukienka ! Uwielbiam letnie długie sukienki :) Eleganckich dlugich nie lubie (na sobie) a letnie kocham !

Zabka- fajnie ze ma taka pasje :) Też przez 3 lata tańczyłam towarzyski :) Byłam na 1 turnieju i mam medal za 2 miejsce :D

zabka11, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka jak spojrzałam na tą sukienkę to w pierwszej chwili myślę- gdzie ona ma ten brzuch :D hahah . Zazdraszam Twojej córci, kiedyś chodziłam na tańce ale takich sukienek nie było, a kombinacja kolorów mega! Miałam podobną na studniówce :) lata ala 60'

Biorę się za decoupage, ale boje się że sknocę...

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja też lubię takie luzne podfruwajki :) mierzyłam ostatnio masę sukienek ale lipa, a ta jest odcinana pod cyckami więc i po ciąży będzie ok. W ostatni piątek obejrzałam chyba wszystkie ubrania w Reserved, Top Secret, Medecine, House, Cropp, Carry, Troll i nic- wszystkie sukienki odcinane na wysokości pępka... albo pod cyckami ale materiał sztywny także padaka.

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Wczoraj lekarz wystawił mi zaświadczenie do szkoły rodzenia z zakazem ćwiczeń. Któraś z Was też tak ma? Nie robią problemu w szkole?
    Paula nie wiem czy dobrze zrozumiałam ala jak rozmawiałam z położna z bocianka to mówiła, że tam zajecia to w 70% różne ćwiczenia tzn poza pierwszymi zajęciami organizacyjnymi na każdych jest jakiś temat plus ćwiczenia i trzeba mieć zaświadczenie, że można uczestniczyć. Jeśli Ty możesz uczestniczyć ale bez ćwiczeń to może mają coś innego na ten czas przygotowane czy coś :-) może warto zadzwonić i dopytac :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z centrum mama i ja i raczej juz tam nie pojedziemy, bo Wrocilismy mega zniesmaczeni. Może i sprzęt super jakości, ale szanowane czasu pacjenta to jakaś kpina. Ostatnio czekaliśmy prawie godzinę poza ta wyznaczoną, ale szlo zgodnie z kolejkami, wiec luz bo przesunięcie, a dziś to już przeginka. Nie dość, że weszliśmy prawie dwie godziny po czasie to jeszcze przede mną były przyjęte dwie osoby spoza kolejki, bo czekaliśmy na jeszcze jednego lekarza. Moja wizyta trwała może trzy!!! minuty, weszłam lekarka z lekarzem sprawdzili brzuszek synka, stwierdzili, że wszystko prawidłowo i tyle. Nie widziałam mojego juniora nawet :-( zdjęcia żadnego nie robili i wróciliśmy. Mąż z mega wkur..., bo przez ten czas położyłby nieco podłogi, a tak tylko trzy godziny praktycznie stracone, ale wolałam dmuchać na zimne, choć byłam świecie przekonana, że brzuszek maleństwa ma się dobrze skoro profesor niczego się nie dopatrzyl. Aaaa... no i chyba wyrażę swoją opinię dobitnie o tym centrum. Całe szczęście, że byłam se skierowania lux med, bo jakbym miała jeszcze zapłacić za to 250 zł to chyba bym się pochlastala. No dobra starczy tych żali. Amen :-)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Wróciliśmy z centrum mama i ja i raczej juz tam nie pojedziemy, bo Wrocilismy mega zniesmaczeni. Może i sprzęt super jakości, ale szanowane czasu pacjenta to jakaś kpina. Ostatnio czekaliśmy prawie godzinę poza ta wyznaczoną, ale szlo zgodnie z kolejkami, wiec luz bo przesunięcie, a dziś to już przeginka. Nie dość, że weszliśmy prawie dwie godziny po czasie to jeszcze przede mną były przyjęte dwie osoby spoza kolejki, bo czekaliśmy na jeszcze jednego lekarza. Moja wizyta trwała może trzy!!! minuty, weszłam lekarka z lekarzem sprawdzili brzuszek synka, stwierdzili, że wszystko prawidłowo i tyle. Nie widziałam mojego juniora nawet :-( zdjęcia żadnego nie robili i wróciliśmy. Mąż z mega wkur..., bo przez ten czas położyłby nieco podłogi, a tak tylko trzy godziny praktycznie stracone, ale wolałam dmuchać na zimne, choć byłam świecie przekonana, że brzuszek maleństwa ma się dobrze skoro profesor niczego się nie dopatrzyl. Aaaa... no i chyba wyrażę swoją opinię dobitnie o tym centrum. Całe szczęście, że byłam se skierowania lux med, bo jakbym miała jeszcze zapłacić za to 250 zł to chyba bym się pochlastala. No dobra starczy tych żali. Amen :-)

A nie mówiłam...

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko techniczne: jak zamawiacie coś np. z allegro to patrzycie na rozmiar taki jaki nosiłyście przed ciążą, czy to jest tak, że jak wchodziłam w rozmiar M, to teraz ciążowe muszę mieć L/XL??? Chcę jutro wykorzystać dzień matki boskiej pieniężnej i zakupić szlafroczek i koszulkę do karmienia i teraz nie wiem jaki rozmiar...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nosilam S a czasem nawet XS a teraz kupuje min. M

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A nie mówiłam...

Dlatego ja jutro idę do Sonokardu... Może mają gorszy sprzęt (chociaż tego nie wiem), ale mają najlepszego we Wrocławiu człowieka od genetyki prenatalnej (dr Małgorzata Olesiak-Andryszczak). Współczuję Mamasia, nie znoszę jak się nie szanuje człowieka...

Mamasia - jak leżałam w szpitalu to byłam tam, położna mówiła, że chodzą panie które nie mogą ćwiczyć. Tylko byłam ciekawa właśnie, czy się wychodzi wcześniej z zajęć albo czy mają coś alternatywnego bo o to nie zapytałam. Wg rozpiski jest masę spotkań z różnymi lekarzami m.in. stomatolog, psycholog etc. więc może nie będzie nudno:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 21:56

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja dziś w pepco chciałam kupic koszulę do szpitala taką na ramiączkach były po 19 zl nawet fajne ale z rozmiarem to nie wiem dlatego odpuściłam, kupię bliżej porodu jakoś w końcówce czerwca bo nie mam pojęcia z jakim brzuchem będzie finał. A do karmienia jak już brzuch będzie malał to myślę że trzeba patrzeć na obwód w biuście bo będą cyce jak donice :D

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę wydawać na ten w zasadzie jeden raz kupy kasiory, więc szukam jakichś tańszych, że po porodzie jeszcze ponoszę, a jak się zużyją to po prostu wyrzucę. W domu mam nówkę szlafrok, ale taki misiowy, ciepły, więc na sierpień odpada na 100%.
    Pomyślałam o czymś takim :

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-l-nowe-kolory-i4874128022.html

a do tego takie coś:

http://allegro.pl/szlafrok-ciaza-100-bawelna-rozm-l-xl-producent-i4863979607.html

mamasia, kasiuleek, Y lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A nie mówiłam...
    Wiem, wiem... tyle, że chciałam mieć już ta wizytę z bańki, bo mąż dostał takiego nerwa, że po 20 wyszedł stamtąd, bo powiedział, że nie chce zrobić boruty :-P taki nerwus ;-) a ze ja nie płaciła bezpośrednio to tyle dobrego

bzkxskf.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie jeszcze odnośnie wanienek. Bo zgłupiałam. Myślałam, że wanienkę kupuje się jedną, kąpie się w niej dziecko dopóki nie zacznie się go kąpać w wannie takiej normalnej "dla dorosłych", ale dowiedziałam się, że moja koleżanka najpierw miała wanienkę na stojaku z przewijakiem, a potem wymieniła ją na większą. Nie mogę dziecka od razu kąpać w takiej większej? Nie wiedziałam, że wanienki są większe i mniejsze...

lb17w98.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie jeszcze odnośnie wanienek. Bo zgłupiałam. Myślałam, że wanienkę kupuje się jedną, kąpie się w niej dziecko dopóki nie zacznie się go kąpać w wannie takiej normalnej "dla dorosłych", ale dowiedziałam się, że moja koleżanka najpierw miała wanienkę na stojaku z przewijakiem, a potem wymieniła ją na większą. Nie mogę dziecka od razu kąpać w takiej większej? Nie wiedziałam, że wanienki są większe i mniejsze...

Moja bratowa kupiła większą wsadzaną na stelaż. Mały ma 17 miesięcy i dalej się w niej kąpie tyle, że nie na stojaku, a wsadzają wanienkę do wanny :)

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozesz kupic większą wanienkę i do tego są takie wkładki (plastikowe, gąbkowe itp) taki kompromis :)

Weridiana, małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ