SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkarolinaaaa wrote:Ja miałam 6 razy usg to mąż był ze mną 3 razy, we wtorek mam połówkowe+3d/4d prywatnie (normalnie prowadze ciąże na nfz) to tez ze mną jedzie
Wiecie co, kolezanka mi powiedziała ze u dziewczynek zawsze jest wyzsze tętno, no i jak pytała jakie ma moje dziecko (zawsze powyżej 150) to powiedziala ze bedzie dziewczynka. Chyba coś w tym jest.
Czytałąm o tym w internecie i dużo osob tak miało ze tętno poniżej 150 u chlopczyków a powyżej u dziewczynek. U mnie sie sprawdziło
Powiem Ci, że ja w to chyba wierzę.... U mnie przy pierwszej córce zawsze było powyżej 150. Więc w tej ciaży jak nie znałam płci a usłyszałam, że wyższe... to sobie myślę " będzie druga baba", mimo, że chciałam chłopca. I jest druga dziewczynamałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Moj maz jest ze mna na kazdym usg, zapytalam raz czy moze pojde z siostra to absolutnie. Tez jest przy badaniu szyjki, a wczoraj zapytal czy to juz jest ten czas na depilacje, bo on juz wymyslil jak mi bedzie najwygodniej, reczniczek, kanapka haha. Jakos mi sie.nie psli do tego walcze jeszcze sama. A dzis snil mi sie moj pierwszy maz...obudzilam sie zlana potem zanim sobie uswiadomilam ze to sen:)
Laura, małaMyszka, lys, bosa lubią tę wiadomość
-
Ona88 - mój to samo powiedział jak na połówkowe go chciałam wziąć, pojechałam po nim że wyrodny ojciec, że jak to go może nie interesować jak jego dziecko się rozwija? itp.. wczoraj wieczorem mieliśmy kłótnie bo nie chciał posłuchać stetoskopem serduszka, że mało całuje brzuch, że mało przytula, pózniej słyszał jak siedziałam w drugim pokoju i gadałam do brzucha- Majeczka nie martw się, tatuś to burak, ale mamusia Cię kocha podwójnie, za karę będzie tatusiowi puszczała śmierdzące bąki jak Cie będzie nosił ok? No i dziś rano wycałował brzuch przed wyjściem do pracy. Na te usg 4d co mamy mieć za tydzien to się najarał, nawet godzinę wybrał żeby mógł być. Wczoraj powiedział że dziecka jeszcze nie ma czy coś w tym stylu- no sprawdza się to że my kobiety mamy instynkt od dnia testu a oni?.. oby go dostali jak dziecko tylko wyjdzie z brzucha.
Amberla, niecierpliwa, małaMyszka, 0na88, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ona88 - mój to samo powiedział jak na połówkowe go chciałam wziąć, pojechałam po nim że wyrodny ojciec, że jak to go może nie interesować jak jego dziecko się rozwija? itp.. wczoraj wieczorem mieliśmy kłótnie bo nie chciał posłuchać stetoskopem serduszka, że mało całuje brzuch, że mało przytula, pózniej słyszał jak siedziałam w drugim pokoju i gadałam do brzucha- Majeczka nie martw się, tatuś to burak, ale mamusia Cię kocha podwójnie, za karę będzie tatusiowi puszczała śmierdzące bąki jak Cie będzie nosił ok? No i dziś rano wycałował brzuch przed wyjściem do pracy. Na te usg 4d co mamy mieć za tydzien to się najarał, nawet godzinę wybrał żeby mógł być. Wczoraj powiedział że dziecka jeszcze nie ma czy coś w tym stylu- no sprawdza się to że my kobiety mamy instynkt od dnia testu a oni?.. oby go dostali jak dziecko tylko wyjdzie z brzucha.
Uwierz, dostaną. Facet nie czuje dziecka dopóki się nie urodzi... Może robić to czy tamto, ale tak naprawdę tego nie rozumie, bo nie w nim rośnie. Urodzi się to aż się zdziwiszKażdego dnia coraz bardziej będzie kochał. A najbardziej jak już dziecko zrobi się fajne, kontaktowe i w ogóle
Zmiana jest tak zauważalna, że nie do wiaryy ;P
magda sz, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ofka ale jaki to rozmiar wziąć
ja myślałam o zwykłym bikini i do tego chusta żeby od słońca ustrzec, ale takie tankini to fajna rzecz, nie widziałam wcześniej
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Ja miałam 6 razy usg to mąż był ze mną 3 razy, we wtorek mam połówkowe+3d/4d prywatnie (normalnie prowadze ciąże na nfz) to tez ze mną jedzie
Wiecie co, kolezanka mi powiedziała ze u dziewczynek zawsze jest wyzsze tętno, no i jak pytała jakie ma moje dziecko (zawsze powyżej 150) to powiedziala ze bedzie dziewczynka. Chyba coś w tym jest.
Czytałąm o tym w internecie i dużo osob tak miało ze tętno poniżej 150 u chlopczyków a powyżej u dziewczynek. U mnie sie sprawdziło
To jest kolejny mitTetno dziecka jest inne jak spi, inne jak wariuje wiec to zalezy na jaki moment trafi sie na usg. Ja nosze pod sercem coreczke i 3 razy tetno powyzej 150, a ostatnio w szpitalu 130 wiec na to tez nalezy patrzec z przymrozeniem oka
-
Jeszcze 15 min do 2 pobrania.. Jajo można znieśćjeszcze te niewygodne krzesła.. I ludziska, którzy kłócą się kto następny wchodzi..
Mój mąż był ze mną na 2 badaniach prywatnych.. Na nfz zawsze czekam koło 2 godzin to chyba musiałby brać wolne a zresztą nie zawsze miałam usg..małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Ciśnienie podniesione!!! Wojna z moherami musiała się standardowo odbyć.. Czekałam godzinę na 2 pobranie więc usiadłam sobie z boku żeby nie siedzieć z tymi staruchami.. po godzinie podchodzę do gabinetu i mówię, że teraz wchodzę bo mam glukoze.. No jeden to aż do mnie doskoczył stary piernik! Jestem osobą spokojną ale myślałam, że strzele w ryj dziada! Byłam minutę w tym gabinecie, a pod drzwiami ostra dyskusja jaka ze mnie okropna dziewucha co wlazla bez kolejki..
Wdech.. Wydech..mamasia, małaMyszka, niecierpliwa, psioszka11, kasiuleek, Aga89, magda sz, lys, Maniuś, Martucha86, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
hej ho!
Jeśli chodzi o USG to Adam był ze mną na 3.Raz na zwykłym, raz na pierwszym prenatalnym i na połówkowym. W maju jedziemy na 3 prenatalne i też pojedzie ze mną. Nie zawsze może wyskoczyć z pracy wtedy kiedy mam badanie.Ale angażuje się w całą ciążę na swój sposób.Dba o mnie, wyręcza mnie w wielu domowych obowiązkach, codziennie pyta jak się czuję, wieczorami masuje mi nogi, pierwszy zaczął mówić do brzuszka po imieniu, wcześniej nawet niż jaNo i czuję, że jest ze mną cały czas, nawet jak go nie ma przy mnie fizycznie.
Dziś jadę do lumpka, może wypatrzę coś fajnego i muszę sobie kupić buty bo wszystkie baleriny mnie uciskająA na obiad wczorajsza zupa z zielonych warzyw i kurczak duszony w warzywkach + kasza.
Wczoraj zarezerwowaliśmy hotel spa nad Dunajcem. Jedziemy odpocząć chociaż na weekend ale zawsze to cośJuż doczekać się nie mogę!
Miłego dnia dziewczęta!mamasia, małaMyszka, niecierpliwa, Maniuś, Martucha86, bosa lubią tę wiadomość
-
Mój chłopak ma zawsze powyżej 150 tętno... chyba, że nie jest chłopakiem
A mąż wchodzi ze mną do ginekologa od początku starań, był też na każdej wizycie ciążowejNie wyobrażam sobie żeby mogło go nie byc, widzę jaką mu to frajdę sprawia, jaki jest zaciekawiony
Lecę do fryzjera, czas na jakieś zmianyżebym tylko nie płakała po powrocie
hehe
małaMyszka, Laura, lys lubią tę wiadomość
-
KasiaeN. wrote:hej ho!
Jeśli chodzi o USG to Adam był ze mną na 3.Raz na zwykłym, raz na pierwszym prenatalnym i na połówkowym. W maju jedziemy na 3 prenatalne i też pojedzie ze mną. Nie zawsze może wyskoczyć z pracy wtedy kiedy mam badanie.Ale angażuje się w całą ciążę na swój sposób.Dba o mnie, wyręcza mnie w wielu domowych obowiązkach, codziennie pyta jak się czuję, wieczorami masuje mi nogi, pierwszy zaczął mówić do brzuszka po imieniu, wcześniej nawet niż jaNo i czuję, że jest ze mną cały czas, nawet jak go nie ma przy mnie fizycznie.
Dziś jadę do lumpka, może wypatrzę coś fajnego i muszę sobie kupić buty bo wszystkie baleriny mnie uciskająA na obiad wczorajsza zupa z zielonych warzyw i kurczak duszony w warzywkach + kasza.
Wczoraj zarezerwowaliśmy hotel spa nad Dunajcem. Jedziemy odpocząć chociaż na weekend ale zawsze to cośJuż doczekać się nie mogę!
Miłego dnia dziewczęta!
KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Czytałąm o tym w internecie i dużo osob tak miało ze tętno poniżej 150 u chlopczyków a powyżej u dziewczynek. U mnie sie sprawdziłoa trzech różnych lekarzy powiedziało,że chłopiec
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
ale sie wkurw..... !! napisałam długiego posta i się nie zapisał!
więc w telegraficznym skrócie!
Wczoraj wyszłam ze szpitala, bo leżałam od czwartku. Skoczyło mi w nocy ciśnienie (160/110) wystraszyłam się i pojechaliśmy na sor. Zostawili mnie na obserwację, wyszło z krwi że mam tsh 3,85 a ft4 obniżone. I musiałam czekać do pon. na konsultacje z endokrynologiem. wczoraj mnie wypuścili wszystko jest ok. Trochę obsrana jestem, bo dalej nie wiem od czego te ciśnienie mi skoczyło, i mam nadzieję że się nie powtórzy bo wystraszyłam się nie na żarty, aż mnie telepać zaczęło od niego. Kiedyś przed ciążą też miałam parę takich epizodów. Raz zabrała mnie karetka, bo miałam skok ciśnienie i takie telepanie że się cała trzęsłam. Robiłam badania u kardiologa i niby wszystko ok. Już od dłuższego czasu był spokój, nie musiałam nic łykać i czułam się dobrze. Teraz pierwsza taka akcja w ciąży. Kurde mam nadzieje że to się nie powtórzy, bo strachu sie najadłam .
nawet nie próbuje Was nadrobić, bo to nie możliwe:P mam nadzieję tylko że u Was wszystko okmałaMyszka, psioszka11, kasiuleek, magda sz, lys, Martucha86, bosa, mamasia lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:a daj przepis na zupke kochana
3 skrzydełka z kurczaka
średniej wielkości cukinia
kilka różyczek brokuła
zielonka fasolka szparagowa(póki co mrożona)
marchewka
seler naciowy 2 łodyżki
zielona pietruszka 1 natka
przyprawa w diecie bezsolnej albo kostka rosołowa
Zupa jest bardzo prosta i lekka. Gotuję ją zwykle na 3 skrzydełkach z kurczaka.Po zagotowaniu skrzydełek dorzucam marchewkę żeby trochę się podgotowała, a następnie resztę warzyw.Jako przyprawę wcześniej dodawałam kostkę knorra ale teraz nie używam soli więc dodaję łyżkę przyprawy do diety bezsolnej.I zagęszczam ją czasem ziemniakami pokrojonymi w kostkę a czasem robię np kluski lane.Na 10 minut przed koncem gotowania dorzucami posiekaną natkę pietruszki. Można dodać też brukselkę ale ja nie przepadam za nią. Zupka-nic prostszego a zdrowa i bardzo dobra
-
Ofka jeśli chodzi o oilatum, to jest jeszcze emolium, one są do skóry atopowej. U nas ze względu na piesę, raczej nie wyobrażam sobie oliwki, bo mały będzie wyglądał jak puszek z sierściuchą...
A to wlewasz do kąpieli i już nie musisz natłuszczać ciałka. To takie dwa w jednym.
Jeśli chodzi o stroje kąpielowe to ja raczej myślę o takim czymś:
http://allegro.pl/sukienka-letnia-plazowa-sale-pareo-tunika-p283-i4846341014.html
lub
http://allegro.pl/pareo-letnia-sukienka-narzutka-plazowa-p947-i4800888707.html
nie wyobrażam sobie siebie w stroju kąpielowym ... w ogóle od zawsze miałam z tym problem...
Drugie pranie wstawione. Kupiłam inny płyn do płukania, jak on pięknie pachnie! Mam wiosnę w mieszkaniu!!! Pięknie!!!
Dzisiaj może skończę prezentację, którą robię od tygodnia.
Mały fika od 2 w nocy... coś mi się wydaje, że przygotowuje się do nocnego karmienia co 3 godziny hehehehe
lys, Martucha86, bosa lubią tę wiadomość
-
U mnie chłopczyk a na początku biło aż 160, potem 145, 150 i teraz tez 150:)małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość