X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry!
    Dziś już na nogach od 6:00, mąż wyszykowany do pracy, a ja dziś nie mogłam się położyć, bo po 8 ma przyjść pan z gazowni, więc wolałam się ogarnąć wcześniej.
    Magda, beza cudowna- co prawda to nie taki tort,jak od siostry z UK, ale jak na pierwszy raz, to śmieje się,że zostałam miszczemmmmm w swoim domu:)
    Ale dziś , pomimo stania w lodówce- beza siadła, nie jest już krucha,zmiękła-ale zjemy i taką.
    Co do krzywej- ja miałam 2 razy już.
    Pierwsze pobranie na czczo- zawsze. Z żyły. Pijemy glukozę i kolejne pobranie po 1h i po 2h. Przy drugim razie nie pozwolono mi użyć cytryny,bo podobno zmienia wyniki, więc musiałam się wymęczyć.
    Powodzenia!
    Miłej środy!

małaMyszka, lys, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy:)
    My juz nie śpimy bo mały kopał jak szalony:) chwile polezeliśmy i wstalismy:)

psioszka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na krzywą idę w piątek, nie zabieram glukozy bo dają w lab, pani tylko kazała wziąć ze soba pół cytryny, eh to kłucie 3 razy z żyły? strasznie nie lubie :(
    widze co tam kupujecie w aptece i znam tylko wodę morską niebieska ta dismarine, cos słyszałam o tej fridzie, któaś ma przy dziekcu i poleca? kolezanka ma jakiś aspirator podłanczany do odkurzacza i bardzo chwaliła

Żabka cudownie córa wygląda w tej sukni:)

Dzisiaj środa dzień targowy w mojej miejscowości i hcyba skocze na bazarek bo maja tam czasem rózne fajne ubrania, ostatnio były fajne narzutki w różnych kolorach po 50 zł i chyba sobie kupie jakas pastelowa:)

małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mnie krzywa czeka przed następną wizytą czyli za jakieś 3 tygodnie muszę mieć swoją glukoze. Ciekawe czy dam radę i nie zalicze pierwszego pawia hehe miłego dnia

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Pogoda cudowna! Niech juz tak zostanie bo az chce sie zyc patrzac za okno :)

Jutro polowkowe - jej nie moge sie doczekac!

Dzisiaj na obiad spaghetti :)

zabka corka wyglada oblednie!

Milego dnia

aaaaga, małaMyszka, lys, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

co do krzywej to jest bezwzgledny zakaz chodzenia - wplywa na wynik , trzeba siedziec w miejscu.

Jezeli jest obciazenie glukoza 75g to najpierw pobieraja krew na czczco , daja do wypicie to "cudo" i czekamy godzine i pomiar , pozniej kolejna i znow. Mi pobierali z zyly jak na morfologie normalnie.

Koniecznie wezcie skierowanie ze soba.

Trzymam kciuki za same dobre wyniki .

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziolszki :-) już po wypiciu glukozy jestem, czekam na pomiar :-) przed podaniem glukozy miałam pobranie z palca jeszcze by sprawdzić cY w ogóle można mi ja podać, ale był wynik 67, więc spoko :-) póki co bez odruchu wymiotnego,ale zgaga się pojawiła

aaaaga, małaMyszka, lys, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z trójmiasta czy któraś z was była w sklepie hurtowni Akpol słyszałam że mają duży wybór i fajne ceny i w sumie wszystko można u nich kupić słyszałam też ze gdzieś na Kartuskiej czy Lostowickiej jest hurtownia z wozkami bobowozki ogladalam ich strone internetową duuuzy wybor maja pewnie sie tam wybiore

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Dziewczyny z trójmiasta czy któraś z was była w sklepie hurtowni Akpol słyszałam że mają duży wybór i fajne ceny i w sumie wszystko można u nich kupić słyszałam też ze gdzieś na Kartuskiej czy Lostowickiej jest hurtownia z wozkami bobowozki ogladalam ich strone internetową duuuzy wybor maja pewnie sie tam wybiore

W Bobowózkach na Kartuskiej byliśmy ostatnio - fajny sklep - mają m.in. Bebetto, Camerelo... wybór całkiem fajny :) Ten sklep jest też w Gdyni jakby co :)
    Do Akpolu jeszcze nie trafiliśmy ale byliśmy w Mama i Ja przy Grunwaldzkiej - też spory wybór wózków, można negocjowac ceny i świetna obsługa :)

Im więcej tych wózków oglądam to tym bardziej nie wiem jaki chcę, trudno mi sie zdecydowac :)

aaaaga, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie pobranie za nami,jeszcze niecała godzinna i do domku na śniadanko :-) synusiowi smakuje ta glukoza,bo fika aż mi cały brzus lata :-)

Miłych porankow i smacznych sniadanek :-D

niecierpliwa, małaMyszka, gosia.b, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    6 miesiac ! :o
    Jak to ? Przecież niedawno był 2 miesiac ?! :O
    Moja mała rozrabiaka od rana fika :)

Mamasia- no to juz z górki :)
    Jej..ja to mam przed sobą, przeraża mnie to ! jezcze nie mam wyznaczonego terminu..

psioszka11, małaMyszka, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :) u mnie glukoza po nastepnej wizycie czyli po 20 maja,az sie boje :/
    Ale super pogoda w Austrii,az chce sie zyc :D bierzemy sie z mezem za okna od dzis :) no a pozniej malowanie pokoiku Juniorka :)
    Wczoraj mowie do meza ze jak maly sie urodzi to bedzie przewaga mezczyzn w naszym domu :) alez byl dumny <3 moj kochany :)
    Milego dnia zycze mamuski ;)

0na88, niecierpliwa, KasiaeN., Laura, małaMyszka, mamasia, Paula_071, lys, Martucha86, bosa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dwupaczki :)
    Ale ten czas leci, dopiero pierwsze badania - toxo,kiła itp. a już ta owianą złą sławą glukoza na topie :D My idziemy na glukozę po majówce to będzie jakoś 26 tydz. Glukozy się nie boje bo jestem baaardzo słodkolubna, kłucie mnie nie przeraża bo Panie w Luxmedzie robią to nawet nie wiem kiedy i jak, ale ani sinika ani nawet wkłucia nie czuje, najbardziej przeraża mnie siedzenie 2 godziny bez śniadania! No i ogólnie siedzenie, na kanapie miękkiej nie mogę znaleźć pozy i się wiercę a co mówić tam na zwykłych krzesłach.

Kasiuleek słyszałam już o tej aptece internetowej gemini same pozytywy :) też złożę tam zamówienie.

Psioszka moja beza po dobie w lodówce też nie była już twarda, poziom może trzymała ale w smaku była jak krem, mi to nawet odpowiadało, rozpływała się jak taka pianka w ustach :) mniami

Dziś mam tyle w planie ciekawe co zrealizuje :pomalować włosy, kupić lakier postarzający do szczotki, dorobić klucz do piwnicy, spotkanie z położną, kupić przewodnik po wyspach Greckich w Empiku no i inne obiady itp...

Aa no i muszę kupić strój kąpielowy bo w moje bikini nie zmieszczę cycków. Widziałyście gdzie można kupić coś wygodnego i nie za drogiego ? to już nawet nie musi wygadać jakoś zajebiście, długo mi raczej nie posłuży

0na88, psioszka11, małaMyszka, kasiuleek, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia zazdroszczę :) ja jestem po pierwszym pobraniu.. Taki ze mnie śpioch, że wstałam przed 8 ;-) ale jestem pozytywnie zaskoczona.. Nie jest to takie złe, da się przeżyć :) mój mały też fika w brzuchu :)
    pierwsze pytanie jak weszłam do gabinetu: Glukoza rozrobiona?
    Ta przychodnia rządzi się swoimi prawami ;-)
    Dobrze, że mam Was poczytam sobie o wyprawkach i jakoś zleca te 2 godziny..

• psioszka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda spróbuj w C&A albo FF w Tesco.
    Ja lecę z moim Fado do weta na serwis- czas szczepienia i odrobaczania:)

magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• 0na88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wkurzylam :/ jutro mam wizyte u mojej gin prowadzacej w tym USG - i pytam sie mojego "starego" czy idzie ze mna jutro , podgladnac corke a ten na to " a po co , przeciez juz widzialam " dalszej czesci rozmowy nie bede opisywac bo za duzo niecenzuralnych slow uzylam ;-)

Lece sie ubierac i pedze do diabetologa .

P.S od paru dni non stop lekarze - endokrynolog , diabetolog , ginekolog - dobrze ze stomatolog mi chociaz odpadl bo bym zbankrutowala chyba ;)

Milego dnia mamuski !

niecierpliwa, psioszka11, magda sz, Laura, małaMyszka, lys, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    A ja sie wkurzylam :/ jutro mam wizyte u mojej gin prowadzacej w tym USG - i pytam sie mojego "starego" czy idzie ze mna jutro , podgladnac corke a ten na to " a po co , przeciez juz widzialam " dalszej czesci rozmowy nie bede opisywac bo za duzo niecenzuralnych

Moj tez byl tylko raz ze mna na usg i wiesz co w sumie mi to na reke, ze jakos zbytnio sie do tego nie wyrywa, bo najpierw lekarka bada mi szyjke wiec nie chce zeby wtedy byl w gabinecie, a potem na samo usg nie chce mi sie po niego latac i'robic zamieszania ;) Wiem, ze on tez niewiele widzi na tym usg co, gdzie, jak, ale za to czeka na fotki z zaciekawieniem ;)

Dzis w pytaniu na sniadanie temat o krwi pepowinowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:02

0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od samego początku jeździ ze mną każdą wizytę, nawet zwalnia się z pracy,żeby iść. Czy badania przez dół, szyjka czy zwykłe usg- na wszystko patrzy i jest ze mną. Pani dr tłumaczy mu i pokazuje palcem na usg co jest co. Ale u nas to może wynika z tego, co przeszliśmy, był ze mną przez całą stymulację, zabieg,punkcje,transfery, więc nie wstydzimy się niczego.Ja bym nawet źle się czuła jakby go nie było:)

niecierpliwa, Laura, małaMyszka, aaaaga, 0na88, lys, Martucha86, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 6 razy usg to mąż był ze mną 3 razy, we wtorek mam połówkowe+3d/4d prywatnie (normalnie prowadze ciąże na nfz) to tez ze mną jedzie :)

Wiecie co, kolezanka mi powiedziała ze u dziewczynek zawsze jest wyzsze tętno, no i jak pytała jakie ma moje dziecko (zawsze powyżej 150) to powiedziala ze bedzie dziewczynka. Chyba coś w tym jest.
    Czytałąm o tym w internecie i dużo osob tak miało ze tętno poniżej 150 u chlopczyków a powyżej u dziewczynek. U mnie sie sprawdziło :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dzień dobry dwupaczki :)
    Ale ten czas leci, dopiero pierwsze badania - toxo,kiła itp. a już ta owianą złą sławą glukoza na topie :D My idziemy na glukozę po majówce to będzie jakoś 26 tydz. Glukozy się nie boje bo jestem baaardzo słodkolubna, kłucie mnie nie przeraża bo Panie w Luxmedzie robią to nawet nie wiem kiedy i jak, ale ani sinika ani nawet wkłucia nie czuje, najbardziej przeraża mnie siedzenie 2 godziny bez śniadania! No i ogólnie siedzenie, na kanapie miękkiej nie mogę znaleźć pozy i się wiercę a co mówić tam na zwykłych krzesłach.

Kasiuleek słyszałam już o tej aptece internetowej gemini same pozytywy :) też złożę tam zamówienie.

Psioszka moja beza po dobie w lodówce też nie była już twarda, poziom może trzymała ale w smaku była jak krem, mi to nawet odpowiadało, rozpływała się jak taka pianka w ustach :) mniami

Dziś mam tyle w planie ciekawe co zrealizuje :pomalować włosy, kupić lakier postarzający do szczotki, dorobić klucz do piwnicy, spotkanie z położną, kupić przewodnik po wyspach Greckich w Empiku no i inne obiady itp...

Aa no i muszę kupić strój kąpielowy bo w moje bikini nie zmieszczę cycków. Widziałyście gdzie można kupić coś wygodnego i nie za drogiego ? to już nawet nie musi wygadać jakoś zajebiście, długo mi raczej nie posłuży
    kochana tez wczoraj kupilam stroj ciazowy, tankini. Taniej niz 100 nie znalazlam, patrzylam na alegro i bon prix.

magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ