SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Siostry!
Dziś już na nogach od 6:00, mąż wyszykowany do pracy, a ja dziś nie mogłam się położyć, bo po 8 ma przyjść pan z gazowni, więc wolałam się ogarnąć wcześniej.
Magda, beza cudowna- co prawda to nie taki tort,jak od siostry z UK, ale jak na pierwszy raz, to śmieje się,że zostałam miszczemmmmm w swoim domu:)
Ale dziś , pomimo stania w lodówce- beza siadła, nie jest już krucha,zmiękła-ale zjemy i taką.
Co do krzywej- ja miałam 2 razy już.
Pierwsze pobranie na czczo- zawsze. Z żyły. Pijemy glukozę i kolejne pobranie po 1h i po 2h. Przy drugim razie nie pozwolono mi użyć cytryny,bo podobno zmienia wyniki, więc musiałam się wymęczyć.
Powodzenia!
Miłej środy!małaMyszka, lys, bosa lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Ja na krzywą idę w piątek, nie zabieram glukozy bo dają w lab, pani tylko kazała wziąć ze soba pół cytryny, eh to kłucie 3 razy z żyły? strasznie nie lubie
widze co tam kupujecie w aptece i znam tylko wodę morską niebieska ta dismarine, cos słyszałam o tej fridzie, któaś ma przy dziekcu i poleca? kolezanka ma jakiś aspirator podłanczany do odkurzacza i bardzo chwaliła
Żabka cudownie córa wygląda w tej sukni:)
Dzisiaj środa dzień targowy w mojej miejscowości i hcyba skocze na bazarek bo maja tam czasem rózne fajne ubrania, ostatnio były fajne narzutki w różnych kolorach po 50 zł i chyba sobie kupie jakas pastelowa:)małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry mnie krzywa czeka przed następną wizytą czyli za jakieś 3 tygodnie muszę mieć swoją glukoze. Ciekawe czy dam radę i nie zalicze pierwszego pawia hehe miłego dnia
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny!
Pogoda cudowna! Niech juz tak zostanie bo az chce sie zyc patrzac za okno
Jutro polowkowe - jej nie moge sie doczekac!
Dzisiaj na obiad spaghetti
zabka corka wyglada oblednie!
Milego dniaaaaaga, małaMyszka, lys, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
co do krzywej to jest bezwzgledny zakaz chodzenia - wplywa na wynik , trzeba siedziec w miejscu.
Jezeli jest obciazenie glukoza 75g to najpierw pobieraja krew na czczco , daja do wypicie to "cudo" i czekamy godzine i pomiar , pozniej kolejna i znow. Mi pobierali z zyly jak na morfologie normalnie.
Koniecznie wezcie skierowanie ze soba.
Trzymam kciuki za same dobre wyniki .
-
Hej dziolszki
już po wypiciu glukozy jestem, czekam na pomiar
przed podaniem glukozy miałam pobranie z palca jeszcze by sprawdzić cY w ogóle można mi ja podać, ale był wynik 67, więc spoko
póki co bez odruchu wymiotnego,ale zgaga się pojawiła
aaaaga, małaMyszka, lys, bosa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z trójmiasta czy któraś z was była w sklepie hurtowni Akpol słyszałam że mają duży wybór i fajne ceny i w sumie wszystko można u nich kupić słyszałam też ze gdzieś na Kartuskiej czy Lostowickiej jest hurtownia z wozkami bobowozki ogladalam ich strone internetową duuuzy wybor maja pewnie sie tam wybiore
-
aaaaga wrote:Dziewczyny z trójmiasta czy któraś z was była w sklepie hurtowni Akpol słyszałam że mają duży wybór i fajne ceny i w sumie wszystko można u nich kupić słyszałam też ze gdzieś na Kartuskiej czy Lostowickiej jest hurtownia z wozkami bobowozki ogladalam ich strone internetową duuuzy wybor maja pewnie sie tam wybiore
W Bobowózkach na Kartuskiej byliśmy ostatnio - fajny sklep - mają m.in. Bebetto, Camerelo... wybór całkiem fajnyTen sklep jest też w Gdyni jakby co
Do Akpolu jeszcze nie trafiliśmy ale byliśmy w Mama i Ja przy Grunwaldzkiej - też spory wybór wózków, można negocjowac ceny i świetna obsługa
Im więcej tych wózków oglądam to tym bardziej nie wiem jaki chcę, trudno mi sie zdecydowacaaaaga, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Witam!
6 miesiac ! :o
Jak to ? Przecież niedawno był 2 miesiac ?!
Moja mała rozrabiaka od rana fika
Mamasia- no to juz z górki
Jej..ja to mam przed sobą, przeraża mnie to ! jezcze nie mam wyznaczonego terminu..psioszka11, małaMyszka, mamasia, bosa lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczynki
u mnie glukoza po nastepnej wizycie czyli po 20 maja,az sie boje
Ale super pogoda w Austrii,az chce sie zycbierzemy sie z mezem za okna od dzis
no a pozniej malowanie pokoiku Juniorka
Wczoraj mowie do meza ze jak maly sie urodzi to bedzie przewaga mezczyzn w naszym domualez byl dumny
moj kochany
Milego dnia zycze mamuski0na88, niecierpliwa, KasiaeN., Laura, małaMyszka, mamasia, Paula_071, lys, Martucha86, bosa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dwupaczki
Ale ten czas leci, dopiero pierwsze badania - toxo,kiła itp. a już ta owianą złą sławą glukoza na topieMy idziemy na glukozę po majówce to będzie jakoś 26 tydz. Glukozy się nie boje bo jestem baaardzo słodkolubna, kłucie mnie nie przeraża bo Panie w Luxmedzie robią to nawet nie wiem kiedy i jak, ale ani sinika ani nawet wkłucia nie czuje, najbardziej przeraża mnie siedzenie 2 godziny bez śniadania! No i ogólnie siedzenie, na kanapie miękkiej nie mogę znaleźć pozy i się wiercę a co mówić tam na zwykłych krzesłach.
Kasiuleek słyszałam już o tej aptece internetowej gemini same pozytywyteż złożę tam zamówienie.
Psioszka moja beza po dobie w lodówce też nie była już twarda, poziom może trzymała ale w smaku była jak krem, mi to nawet odpowiadało, rozpływała się jak taka pianka w ustachmniami
Dziś mam tyle w planie ciekawe co zrealizuje :pomalować włosy, kupić lakier postarzający do szczotki, dorobić klucz do piwnicy, spotkanie z położną, kupić przewodnik po wyspach Greckich w Empiku no i inne obiady itp...
Aa no i muszę kupić strój kąpielowy bo w moje bikini nie zmieszczę cycków. Widziałyście gdzie można kupić coś wygodnego i nie za drogiego ? to już nawet nie musi wygadać jakoś zajebiście, długo mi raczej nie posłuży0na88, psioszka11, małaMyszka, kasiuleek, bosa lubią tę wiadomość
-
Mamasia zazdroszczę
ja jestem po pierwszym pobraniu.. Taki ze mnie śpioch, że wstałam przed 8
ale jestem pozytywnie zaskoczona.. Nie jest to takie złe, da się przeżyć
mój mały też fika w brzuchu
pierwsze pytanie jak weszłam do gabinetu: Glukoza rozrobiona?
Ta przychodnia rządzi się swoimi prawami
Dobrze, że mam Was poczytam sobie o wyprawkach i jakoś zleca te 2 godziny..małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
A ja sie wkurzylam
jutro mam wizyte u mojej gin prowadzacej w tym USG - i pytam sie mojego "starego" czy idzie ze mna jutro , podgladnac corke a ten na to " a po co , przeciez juz widzialam " dalszej czesci rozmowy nie bede opisywac bo za duzo niecenzuralnych slow uzylam
Lece sie ubierac i pedze do diabetologa .
P.S od paru dni non stop lekarze - endokrynolog , diabetolog , ginekolog - dobrze ze stomatolog mi chociaz odpadl bo bym zbankrutowala chyba
Milego dnia mamuski !niecierpliwa, psioszka11, magda sz, Laura, małaMyszka, lys, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:A ja sie wkurzylam
jutro mam wizyte u mojej gin prowadzacej w tym USG - i pytam sie mojego "starego" czy idzie ze mna jutro , podgladnac corke a ten na to " a po co , przeciez juz widzialam " dalszej czesci rozmowy nie bede opisywac bo za duzo niecenzuralnych
Moj tez byl tylko raz ze mna na usg i wiesz co w sumie mi to na reke, ze jakos zbytnio sie do tego nie wyrywa, bo najpierw lekarka bada mi szyjke wiec nie chce zeby wtedy byl w gabinecie, a potem na samo usg nie chce mi sie po niego latac i'robic zamieszaniaWiem, ze on tez niewiele widzi na tym usg co, gdzie, jak, ale za to czeka na fotki z zaciekawieniem
Dzis w pytaniu na sniadanie temat o krwi pepowinowejWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:02
0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Mój od samego początku jeździ ze mną każdą wizytę, nawet zwalnia się z pracy,żeby iść. Czy badania przez dół, szyjka czy zwykłe usg- na wszystko patrzy i jest ze mną. Pani dr tłumaczy mu i pokazuje palcem na usg co jest co. Ale u nas to może wynika z tego, co przeszliśmy, był ze mną przez całą stymulację, zabieg,punkcje,transfery, więc nie wstydzimy się niczego.Ja bym nawet źle się czuła jakby go nie było:)
niecierpliwa, Laura, małaMyszka, aaaaga, 0na88, lys, Martucha86, bosa lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Ja miałam 6 razy usg to mąż był ze mną 3 razy, we wtorek mam połówkowe+3d/4d prywatnie (normalnie prowadze ciąże na nfz) to tez ze mną jedzie
Wiecie co, kolezanka mi powiedziała ze u dziewczynek zawsze jest wyzsze tętno, no i jak pytała jakie ma moje dziecko (zawsze powyżej 150) to powiedziala ze bedzie dziewczynka. Chyba coś w tym jest.
Czytałąm o tym w internecie i dużo osob tak miało ze tętno poniżej 150 u chlopczyków a powyżej u dziewczynek. U mnie sie sprawdziło
-
magda sz wrote:Dzień dobry dwupaczki
Ale ten czas leci, dopiero pierwsze badania - toxo,kiła itp. a już ta owianą złą sławą glukoza na topieMy idziemy na glukozę po majówce to będzie jakoś 26 tydz. Glukozy się nie boje bo jestem baaardzo słodkolubna, kłucie mnie nie przeraża bo Panie w Luxmedzie robią to nawet nie wiem kiedy i jak, ale ani sinika ani nawet wkłucia nie czuje, najbardziej przeraża mnie siedzenie 2 godziny bez śniadania! No i ogólnie siedzenie, na kanapie miękkiej nie mogę znaleźć pozy i się wiercę a co mówić tam na zwykłych krzesłach.
Kasiuleek słyszałam już o tej aptece internetowej gemini same pozytywyteż złożę tam zamówienie.
Psioszka moja beza po dobie w lodówce też nie była już twarda, poziom może trzymała ale w smaku była jak krem, mi to nawet odpowiadało, rozpływała się jak taka pianka w ustachmniami
Dziś mam tyle w planie ciekawe co zrealizuje :pomalować włosy, kupić lakier postarzający do szczotki, dorobić klucz do piwnicy, spotkanie z położną, kupić przewodnik po wyspach Greckich w Empiku no i inne obiady itp...
Aa no i muszę kupić strój kąpielowy bo w moje bikini nie zmieszczę cycków. Widziałyście gdzie można kupić coś wygodnego i nie za drogiego ? to już nawet nie musi wygadać jakoś zajebiście, długo mi raczej nie posłuży
magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość