WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry!
    Dziś już na nogach od 6:00, mąż wyszykowany do pracy, a ja dziś nie mogłam się położyć, bo po 8 ma przyjść pan z gazowni, więc wolałam się ogarnąć wcześniej.
    Magda, beza cudowna- co prawda to nie taki tort,jak od siostry z UK, ale jak na pierwszy raz, to śmieje się,że zostałam miszczemmmmm w swoim domu:)
    Ale dziś , pomimo stania w lodówce- beza siadła, nie jest już krucha,zmiękła-ale zjemy i taką.
    Co do krzywej- ja miałam 2 razy już.
    Pierwsze pobranie na czczo- zawsze. Z żyły. Pijemy glukozę i kolejne pobranie po 1h i po 2h. Przy drugim razie nie pozwolono mi użyć cytryny,bo podobno zmienia wyniki, więc musiałam się wymęczyć.
    Powodzenia!
    Miłej środy!

małaMyszka, lys, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy:)
    My juz nie śpimy bo mały kopał jak szalony:) chwile polezeliśmy i wstalismy:)

psioszka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na krzywą idę w piątek, nie zabieram glukozy bo dają w lab, pani tylko kazała wziąć ze soba pół cytryny, eh to kłucie 3 razy z żyły? strasznie nie lubie :(
    widze co tam kupujecie w aptece i znam tylko wodę morską niebieska ta dismarine, cos słyszałam o tej fridzie, któaś ma przy dziekcu i poleca? kolezanka ma jakiś aspirator podłanczany do odkurzacza i bardzo chwaliła

Żabka cudownie córa wygląda w tej sukni:)

Dzisiaj środa dzień targowy w mojej miejscowości i hcyba skocze na bazarek bo maja tam czasem rózne fajne ubrania, ostatnio były fajne narzutki w różnych kolorach po 50 zł i chyba sobie kupie jakas pastelowa:)

małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mnie krzywa czeka przed następną wizytą czyli za jakieś 3 tygodnie muszę mieć swoją glukoze. Ciekawe czy dam radę i nie zalicze pierwszego pawia hehe miłego dnia

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Pogoda cudowna! Niech juz tak zostanie bo az chce sie zyc patrzac za okno :)

Jutro polowkowe - jej nie moge sie doczekac!

Dzisiaj na obiad spaghetti :)

zabka corka wyglada oblednie!

Milego dnia

aaaaga, małaMyszka, lys, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

co do krzywej to jest bezwzgledny zakaz chodzenia - wplywa na wynik , trzeba siedziec w miejscu.

Jezeli jest obciazenie glukoza 75g to najpierw pobieraja krew na czczco , daja do wypicie to "cudo" i czekamy godzine i pomiar , pozniej kolejna i znow. Mi pobierali z zyly jak na morfologie normalnie.

Koniecznie wezcie skierowanie ze soba.

Trzymam kciuki za same dobre wyniki .

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziolszki :-) już po wypiciu glukozy jestem, czekam na pomiar :-) przed podaniem glukozy miałam pobranie z palca jeszcze by sprawdzić cY w ogóle można mi ja podać, ale był wynik 67, więc spoko :-) póki co bez odruchu wymiotnego,ale zgaga się pojawiła

aaaaga, małaMyszka, lys, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z trójmiasta czy któraś z was była w sklepie hurtowni Akpol słyszałam że mają duży wybór i fajne ceny i w sumie wszystko można u nich kupić słyszałam też ze gdzieś na Kartuskiej czy Lostowickiej jest hurtownia z wozkami bobowozki ogladalam ich strone internetową duuuzy wybor maja pewnie sie tam wybiore

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Dziewczyny z trójmiasta czy któraś z was była w sklepie hurtowni Akpol słyszałam że mają duży wybór i fajne ceny i w sumie wszystko można u nich kupić słyszałam też ze gdzieś na Kartuskiej czy Lostowickiej jest hurtownia z wozkami bobowozki ogladalam ich strone internetową duuuzy wybor maja pewnie sie tam wybiore

W Bobowózkach na Kartuskiej byliśmy ostatnio - fajny sklep - mają m.in. Bebetto, Camerelo... wybór całkiem fajny :) Ten sklep jest też w Gdyni jakby co :)
    Do Akpolu jeszcze nie trafiliśmy ale byliśmy w Mama i Ja przy Grunwaldzkiej - też spory wybór wózków, można negocjowac ceny i świetna obsługa :)

Im więcej tych wózków oglądam to tym bardziej nie wiem jaki chcę, trudno mi sie zdecydowac :)

aaaaga, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie pobranie za nami,jeszcze niecała godzinna i do domku na śniadanko :-) synusiowi smakuje ta glukoza,bo fika aż mi cały brzus lata :-)

Miłych porankow i smacznych sniadanek :-D

niecierpliwa, małaMyszka, gosia.b, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    6 miesiac ! :o
    Jak to ? Przecież niedawno był 2 miesiac ?! :O
    Moja mała rozrabiaka od rana fika :)

Mamasia- no to juz z górki :)
    Jej..ja to mam przed sobą, przeraża mnie to ! jezcze nie mam wyznaczonego terminu..

psioszka11, małaMyszka, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :) u mnie glukoza po nastepnej wizycie czyli po 20 maja,az sie boje :/
    Ale super pogoda w Austrii,az chce sie zyc :D bierzemy sie z mezem za okna od dzis :) no a pozniej malowanie pokoiku Juniorka :)
    Wczoraj mowie do meza ze jak maly sie urodzi to bedzie przewaga mezczyzn w naszym domu :) alez byl dumny <3 moj kochany :)
    Milego dnia zycze mamuski ;)

0na88, niecierpliwa, KasiaeN., Laura, małaMyszka, mamasia, Paula_071, lys, Martucha86, bosa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dwupaczki :)
    Ale ten czas leci, dopiero pierwsze badania - toxo,kiła itp. a już ta owianą złą sławą glukoza na topie :D My idziemy na glukozę po majówce to będzie jakoś 26 tydz. Glukozy się nie boje bo jestem baaardzo słodkolubna, kłucie mnie nie przeraża bo Panie w Luxmedzie robią to nawet nie wiem kiedy i jak, ale ani sinika ani nawet wkłucia nie czuje, najbardziej przeraża mnie siedzenie 2 godziny bez śniadania! No i ogólnie siedzenie, na kanapie miękkiej nie mogę znaleźć pozy i się wiercę a co mówić tam na zwykłych krzesłach.

Kasiuleek słyszałam już o tej aptece internetowej gemini same pozytywy :) też złożę tam zamówienie.

Psioszka moja beza po dobie w lodówce też nie była już twarda, poziom może trzymała ale w smaku była jak krem, mi to nawet odpowiadało, rozpływała się jak taka pianka w ustach :) mniami

Dziś mam tyle w planie ciekawe co zrealizuje :pomalować włosy, kupić lakier postarzający do szczotki, dorobić klucz do piwnicy, spotkanie z położną, kupić przewodnik po wyspach Greckich w Empiku no i inne obiady itp...

Aa no i muszę kupić strój kąpielowy bo w moje bikini nie zmieszczę cycków. Widziałyście gdzie można kupić coś wygodnego i nie za drogiego ? to już nawet nie musi wygadać jakoś zajebiście, długo mi raczej nie posłuży

0na88, psioszka11, małaMyszka, kasiuleek, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia zazdroszczę :) ja jestem po pierwszym pobraniu.. Taki ze mnie śpioch, że wstałam przed 8 ;-) ale jestem pozytywnie zaskoczona.. Nie jest to takie złe, da się przeżyć :) mój mały też fika w brzuchu :)
    pierwsze pytanie jak weszłam do gabinetu: Glukoza rozrobiona?
    Ta przychodnia rządzi się swoimi prawami ;-)
    Dobrze, że mam Was poczytam sobie o wyprawkach i jakoś zleca te 2 godziny..

• psioszka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda spróbuj w C&A albo FF w Tesco.
    Ja lecę z moim Fado do weta na serwis- czas szczepienia i odrobaczania:)

magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• 0na88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wkurzylam :/ jutro mam wizyte u mojej gin prowadzacej w tym USG - i pytam sie mojego "starego" czy idzie ze mna jutro , podgladnac corke a ten na to " a po co , przeciez juz widzialam " dalszej czesci rozmowy nie bede opisywac bo za duzo niecenzuralnych slow uzylam ;-)

Lece sie ubierac i pedze do diabetologa .

P.S od paru dni non stop lekarze - endokrynolog , diabetolog , ginekolog - dobrze ze stomatolog mi chociaz odpadl bo bym zbankrutowala chyba ;)

Milego dnia mamuski !

niecierpliwa, psioszka11, magda sz, Laura, małaMyszka, lys, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    A ja sie wkurzylam :/ jutro mam wizyte u mojej gin prowadzacej w tym USG - i pytam sie mojego "starego" czy idzie ze mna jutro , podgladnac corke a ten na to " a po co , przeciez juz widzialam " dalszej czesci rozmowy nie bede opisywac bo za duzo niecenzuralnych

Moj tez byl tylko raz ze mna na usg i wiesz co w sumie mi to na reke, ze jakos zbytnio sie do tego nie wyrywa, bo najpierw lekarka bada mi szyjke wiec nie chce zeby wtedy byl w gabinecie, a potem na samo usg nie chce mi sie po niego latac i'robic zamieszania ;) Wiem, ze on tez niewiele widzi na tym usg co, gdzie, jak, ale za to czeka na fotki z zaciekawieniem ;)

Dzis w pytaniu na sniadanie temat o krwi pepowinowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:02

0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od samego początku jeździ ze mną każdą wizytę, nawet zwalnia się z pracy,żeby iść. Czy badania przez dół, szyjka czy zwykłe usg- na wszystko patrzy i jest ze mną. Pani dr tłumaczy mu i pokazuje palcem na usg co jest co. Ale u nas to może wynika z tego, co przeszliśmy, był ze mną przez całą stymulację, zabieg,punkcje,transfery, więc nie wstydzimy się niczego.Ja bym nawet źle się czuła jakby go nie było:)

niecierpliwa, Laura, małaMyszka, aaaaga, 0na88, lys, Martucha86, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 6 razy usg to mąż był ze mną 3 razy, we wtorek mam połówkowe+3d/4d prywatnie (normalnie prowadze ciąże na nfz) to tez ze mną jedzie :)

Wiecie co, kolezanka mi powiedziała ze u dziewczynek zawsze jest wyzsze tętno, no i jak pytała jakie ma moje dziecko (zawsze powyżej 150) to powiedziala ze bedzie dziewczynka. Chyba coś w tym jest.
    Czytałąm o tym w internecie i dużo osob tak miało ze tętno poniżej 150 u chlopczyków a powyżej u dziewczynek. U mnie sie sprawdziło :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dzień dobry dwupaczki :)
    Ale ten czas leci, dopiero pierwsze badania - toxo,kiła itp. a już ta owianą złą sławą glukoza na topie :D My idziemy na glukozę po majówce to będzie jakoś 26 tydz. Glukozy się nie boje bo jestem baaardzo słodkolubna, kłucie mnie nie przeraża bo Panie w Luxmedzie robią to nawet nie wiem kiedy i jak, ale ani sinika ani nawet wkłucia nie czuje, najbardziej przeraża mnie siedzenie 2 godziny bez śniadania! No i ogólnie siedzenie, na kanapie miękkiej nie mogę znaleźć pozy i się wiercę a co mówić tam na zwykłych krzesłach.

Kasiuleek słyszałam już o tej aptece internetowej gemini same pozytywy :) też złożę tam zamówienie.

Psioszka moja beza po dobie w lodówce też nie była już twarda, poziom może trzymała ale w smaku była jak krem, mi to nawet odpowiadało, rozpływała się jak taka pianka w ustach :) mniami

Dziś mam tyle w planie ciekawe co zrealizuje :pomalować włosy, kupić lakier postarzający do szczotki, dorobić klucz do piwnicy, spotkanie z położną, kupić przewodnik po wyspach Greckich w Empiku no i inne obiady itp...

Aa no i muszę kupić strój kąpielowy bo w moje bikini nie zmieszczę cycków. Widziałyście gdzie można kupić coś wygodnego i nie za drogiego ? to już nawet nie musi wygadać jakoś zajebiście, długo mi raczej nie posłuży
    kochana tez wczoraj kupilam stroj ciazowy, tankini. Taniej niz 100 nie znalazlam, patrzylam na alegro i bon prix.

magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ