SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak mi się chce tego mleka, że stwierdziłam, że pójdę dzisiaj do dentysty na przegląd, bo ostatni raz byłam w styczniu, a lepiej chuchać na zimne. Moje bratowej wypadł ząb pod koniec ciąży, a ja wolałabym tego nie uświadczyć.
Robiłyście kiedyś WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią? Zobaczyłam, że skład nie jest najgorszy jeśli chodzi o chemię, więc z braku pomysłów na obiad chyba się zdecyduję.psioszka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
witam się ładnie
Piękną mamy dziś pogodę, aż chce się coś porobić. Niestety u mnie leży już na kanapie sterta materiałów do nauki na egzamin, który mam na początku maja. Miałam wcześniej się za to zabrać, ale wyszło jak zwykle.
Mój mąż na każdą wizytę się wyrywał, że idziemy razem i gdyby nie to że go nie ma to pewnie do końca ciąży by ze mną chodził. Nawet raz mu mówiłam, że sama pójdę to się prawie obraził, bo on musi zobaczyć usg i koniec kropka
Jeśli chodzi o tętno, to ostatnio moja córa miała 138. Moim zdaniem to jest tak indywidualna kwestia, że nie można się doszukiwać tu podziału ze wzg. na płeć.
W ogóle dzisiaj się w końcu wyspałam, 2 ostatnie noce to był dramat, a dzisiaj super, obudziłam się dopiero o 6 rano. Zauważyłam, że muszę spać całą noc tylko na lewym boku, to nie mam ataku bólu nerki i czułam przez sen, że mimowolnie ciało chce się obrócić, ale wtedy chyba mój umysł włączał lampkę ostrzegawczą "NIE!" Uważam to za ogromny sukces, bo normalnie to się przewracam z boku na bok co godzinę.
Rano miałam jechać do laboratorium porobić te badania funkcji nerek i najpierw wstałam o 6 i zapomniałam że mam pobrać mocz do pojemnika i normalnie się wysikałam do toalety. Potem jak zadzwonił mi budzik o 8 to nie mogłam się zwlec z wyra, tak mi się spać chciało. W końcu po 9 pobrałam drugi mocz i pojechałam do diagnostyki. Mam nadzieję, że ten "drugi" mocz też ma jakąś wartość diagnostyczną, a jak nie to cóż zrobię badanie jeszcze raz.
W laboratorium do którego chodzę, jest maszyna z numerkami i monitor na którym się wyświetla, który numerek wchodzi. Dla mnie super. Zawsze wiem ile jest osób przede mną i nie muszę pilnować kolejki.
Pani laborantka, jak mi miała pobrać krew i zobaczyła moje ręce to się za głowę złapała i mówi, przecież tu nic nie zagojone, rana na ranie hehehehe, wytłumaczyłam jej że ja muszę testować częściej. Ale na szczęście w ogóle mi to nie przeszkadza, no chyba że tak jak jedna pielęgniarka u hematologa tak mi pobrała krew, że mam bliznę na 1,5 cm... bez komentarza.
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Tak mi się chce tego mleka, że stwierdziłam, że pójdę dzisiaj do dentysty na przegląd, bo ostatni raz byłam w styczniu, a lepiej chuchać na zimne. Moje bratowej wypadł ząb pod koniec ciąży, a ja wolałabym tego nie uświadczyć.
Robiłyście kiedyś WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią? Zobaczyłam, że skład nie jest najgorszy jeśli chodzi o chemię, więc z braku pomysłów na obiad chyba się zdecyduję.
Ja bardzo często robiłam te PapirusyRóżne smaki i naprawdę dobre było
Więc polecam, pierś wychodziła soczysta i dobrze doprawiona. Najlepiej jak obłożysz je tym papirusem i trochę sobie poleżą wtedy zyskują więcej smaku
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej, wpadłam się tylko przywitać. Za dwie godziny badanie połówkowe. Myslałam, że się nie będę denerwować, ale mam stresa dzisiaj, że szok. Czekam tylko na męża i w drogę, bo mamy jakieś 50 km do przejechania. Cieszę się, że on zawsze jest ze mną na badaniach, bo ja się stresuję, a przy nim to jakoś tak mi lepiej. poza tym, ja nie pamiętam połowy zaleceń
trzymajcie kciuki, odezwę się wieczorkiem, miłego dnia.
lys, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Ja bardzo często robiłam te Papirusy
Różne smaki i naprawdę dobre było
Więc polecam, pierś wychodziła soczysta i dobrze doprawiona. Najlepiej jak obłożysz je tym papirusem i trochę sobie poleżą wtedy zyskują więcej smaku
Ale obłożyć wcześniej zanim wyląduje na patelni, tak?
Miru - może dobrze, że Ci założą. Będziesz spokojniejsza, że dzidzia siedzi spokojnie na swoim miejscumałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Ale obłożyć wcześniej zanim wyląduje na patelni, tak?
Tak po umyciu piersi obłożyć tymi papirusami i zostawić na godzinkę, dwie... zależy na którą planujesz obiada później na patelnię
małaMyszka, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość
-
Robilam ten papirus i dla mnie za slone mojemu smakowalo on lubi posolic i popieprzyc hihi
ostatnio został mi jeden wiec zrobialm mezowi a sobie w zwyklym papierze do pieczenia wg swoich przypraw i te super wyszlo
-
Hej, nadal Was nadrabiam
Pulpecja trzymam kciuki za połówkowe
Magda ja jeszcze to czytasz to spytaj pls :
1. Czy jak się pobierze krew pępowinową to istnieje ryzyko,że może się nie przydać np dla drugiego dziecka bo będzie niezgodna? Bo gdzieś słyszałam,że taka sytuacja może mieć miejsce. Może położna będzie wiedziała więcej coś na ten temat.
2.Od walentynek mam leżeć i się oszczędzać, czyli żadnych ćwiczeń, spacerów-czy taki tryb życia nie będzie mi utrudniał porodu silami natury?
3.A i jeszcze co poleca na pojawienie się większej ilości pokarmu? bo ja stosowałam herbatki laktacyjne i jakoś mi nie pomagały.
małaMyszka lubi tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Kurcze, a ja ma straszną ochotę na to sushi co jadłam wczoraj, już wczoraj na wieczór ta ochota na powtórkę się przypałętała no i nie mogę przestać o tym myśleć. Na nic innego nie mam ochoty, zwariowałam chyba.
-
napisalłam, że od dzisiaj koniec słodyczy... no dobra... skłamałam - od jutra koniec ze słodkim...
Właśnie pożarłam dwie śliwki w czekoladzie...
A ze spaghetti zrobiłam zapiekankę z serem i mielonymTylko trochę za szybko ją wstawiłam i teraz mi pachnie! hahahaha
No dobra to może zabiorę się za prezentację...bosa, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Kochane a ja mam pytanie czy któraś z Was miała styczność z ubrankami Cocodrillo? Jak one jakościowo i cenowo wyglądają? Bo ostatnio rzucił mi się ten sklep w oczy i zastanawiam się czy się do niego wybrać
A i jeszcze jedno... może to głupie ale czy takim maluchom kupuje się buciki?małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Dziś miałam kiepską noc
Obudziłam się ok 3.00 i nie mogłam oddychać bo tak strasznie mnie serce kuło przy wdechu i wydechu przez ok 15 min...myślałam,że to atak serca. Miała może któraś z Was taką sytuację? Stresu brak, wysiłku brak, mg biorę codziennie w kompleksie witamin...strasznie się wystraszyłam. Macie jakieś pomysły?
A te obciążenie glukozą każda ciężarna musi robić? Ja w pierwszej ciąży nie miałam a teraz lekarka tez nic nie wspominała.małaMyszka lubi tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
aaaaga wrote:Robilam ten papirus i dla mnie za slone mojemu smakowalo on lubi posolic i popieprzyc hihi
ostatnio został mi jeden wiec zrobialm mezowi a sobie w zwyklym papierze do pieczenia wg swoich przypraw i te super wyszlo
Dla mnie też było za słonei od razu wrzuciłam na patelnię bez trzymania..mąż też nie był tym zachwycony.. Kwestia gustu
Kurczę nigdy nie miałam zgagi.. A teraz siedzę i coś mnie piecze w przełyku to chyba zgaga? to pewnie po tej glukozie..bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Bosa w ciąży raz tak miałam, że mnie kłuło serce (lub coś w klatce piersiowej) właśnie tak, że nie mogłam oddychać, potem już się to nie powtórzyło. Przed ciążą też tak miałam kilka razy. Nie wiem, co to i dlaczego.
Tak, to obciążenie glukozą to badanie obowiązkowe. Może lekarka wspomni Ci na następnej wizycie, bo ten test robi się między 24 a 28tc.
https://bellybestfriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/ii-trymestr/czym-jest-test-obciazenia-glukoza-i-czy-powinnam-przygotowac-sie-jakos-do-tego-badania,51.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 13:41
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylys wrote:Ostatnio weszłam do Coccodrillo i jak zobaczyłam ceny to od razu wyszłam, bo mnie zamurowało.
Kupowalam dla starszego i mlodszego syna ubranka w cocodrillo i 5 10 15.
Cocodrillo ceny kosmos jakos super.
5 10 15 jakos super i czesto sa promocje.
Ale najbardziej lubie smyka, tam zawsze cos tanio upoluje
Do pepco wiecej nie wejde. Tanio piekne rzeczy Ale... kupilam synom majtkii wcale tanie nie bylo, na licencji Disneya. Po praniu zeszly kolory... jakby nie to ze jestem w niemczech to bym im te majtki na czole w tym pepco przykleila... tandeta!
bosa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:Bylam na tej konsultacji w szpitalu i będzie konieczny passer. Musze kupić i zgłosić się na założenie.
Miru ja tylko nie rozumiem jednego - Twoja lekarka dala Ci skierowanie do szpitala i tam lekarz stwierdzil, ze jest potrzebny passer, a Twoja lekarka nie mogla tego ocenic sama??
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cassie wrote:Kupowalam dla starszego i mlodszego syna ubranka w cocodrillo i 5 10 15.
Cocodrillo ceny kosmos jakos super.
5 10 15 jakos super i czesto sa promocje.
Ale najbardziej lubie smyka, tam zawsze cos tanio upoluje
Do pepco wiecej nie wejde. Tanio piekne rzeczy Ale... kupilam synom majtkii wcale tanie nie bylo, na licencji Disneya. Po praniu zeszly kolory... jakby nie to ze jestem w niemczech to bym im te majtki na czole w tym pepco przykleila... tandeta!
Ja lubię smyka i C&A, 5 10 15 też jak jakąś promocję zrobią. W Pepco kupiłam 3 body i widać gołym okiem różnicę jakościową. Byłam tam jeszcze kilka razy, ale nic nie kupiłam i raczej nie kupię. Jak się ogarnę w końcu z listą wyprawkową i odhaczę co mam a co muszę kupić, to idę na zakupy właśnie do C&A, H&M i Smyka.bosa, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość