X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Mieli tam może bebetto holland? Ja byłam w Askocie na Braniborskiej i też szału nie było. Na chwilę obecną chcę zobaczyć na żywo hollanda i jak będzie mi się nadal podobał to go kupię.
    W Smyku ostatnio był wystawiony Bebetto luca i też wydaje się fajny.
    Na bank był Bebetto Silvia i Fabio,ale za hollanda nie dam sobie ręki uciąć, choć coś mi się wydaje, że też, gdyż zapomniałam właśnie dopisać, że jeszcze poza baby design to była druga dominująca marka :)

małaMyszka, lys, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia camarelo możesz obejrzeć na skrzyżowaniu wyszyńskiego z jedności narodowej. jest tam sklep altrak24.pl. ja ostatnio też tam byłam. mały sklep ale są do obejrzenia. a nie wiem gdzie jeszcze we Wrocławiu.

Ostatnio nie miałam czasu Was czytać i takie zaległości mi się zrobiły, że nadrabiałam 3 dni :)

co do koszul nocnych. ja lubię tą firmę muzzy. miałam zwyczajne koszule tego producenta i byłam zadowolona. teraz mam jedną ciążowo-karmieniową (link do niej któraś z Was wysłała) i dużo ma miejsca na brzuch, do tego mój facet powiedział,że jest seksowna... to chyba przez ten dekolt :D

małaMyszka, mamasia, bosa, psioszka11 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Poprzeglądałam linki, które zamieściłyście i kupiłam koszulę do porodu, koszulę do karmienia i cienki szlafroczek:

http://allegro.pl/wygodna-koszula-koszulka-nocna-ciazowa-3-trym-r-l-i4812219980.html?source=mlt

http://allegro.pl/show_item.php?item=4889140656

http://allegro.pl/show_item.php?item=5100854699

Daj koniecznie znać jak przyjdzie szlafrok, czy jest dobry jakościowo:)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad tą:
    http://www.bonprix.pl/style/ciazowa-koszula-nocna-8616628/?type=image&category=1214&return=ref

kasiuleek, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny postanowiłam zakupić potrzebne rzeczy do Decoupage. Doradźcie- pliss!:)
    Chce ozdobić najpierw drewnianą skrzynkę a jeśli się uda to wezmę się za stary stół. Ma na sobie taką okleinę. Jakiej farby użyć?
    Jaki lakier, klej , no i serwetki? Mogą być zwykłe czy specjalne?
    Może macie jakieś sprawdzone firmy, bo ceny są bardzo zróżnicowane.

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ja się zastanawiam nad tą:
    http://www.bonprix.pl/style/ciazowa-koszula-nocna-8616628/?type=image&category=1214&return=ref

Denerwuje mnie, że robią zdjęcia na zwykłych modelkach które są chude, mają 175cm i są płaskie. Wiadomo, że kobieta w ciąży wygląda inaczej. I tak się zamawia kota w worku, bo zdjęcia nie oddają niczego:/

magda sz, apaczka, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Plissss o linka do koszul do karmienia, któraś z was kiedyś wrzuciła linka z fajnymi koszulami w groszki tam były różne kolory :)
    Miałam zapisać a zapomniałam.....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiuleek ja kupuje: normalny lakier (do wyboru masz matowy, satynowy, błyszczący), klej do decoupage, do wyrównania nierówności -pasta strukturalna gipsowa, farbę akrylową (tu też są rodzaje błyszczące, matowe itp) do decoupage. Ja mam większość z firmy Dailyart jest niedroga ale ok. Do tego potrzebujesz też papierów ściernych różnej grubości, pędzli- mały i szeroki, serwetki zwykłe albo papier ryżowy (ryżowy jest na początek łatwiejszy bo się nie marszczy przy klejeniu), do efektu postarzenia możesz kupić patynę, albo masę do spękań ale to jest już droższa sprawa.
    Korzystam ze sklepu familyart- działają też wysyłkowo,w razie pytań możesz dzwonić to doradzą co do czego.

kasiuleek, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Denerwuje mnie, że robią zdjęcia na zwykłych modelkach które są chude, mają 175cm i są płaskie. Wiadomo, że kobieta w ciąży wygląda inaczej. I tak się zamawia kota w worku, bo zdjęcia nie oddają niczego:/

No to jest głupie.. bo tak to wygląda fajnie, zwykła, prosta..czekam az bedzie promocja jakaś typu minus ileś % albo darmowa przesyłka i wtedy zamowie,jak cos to najwyzej zwróce.

Dziewczyny ratujcie..

We wtorek mamy 3 rocznice slubu, przychodzą do nas rodzice,rodzeństwo. Na gorąco zrobie żeberka w miodze,takie kotleciki z piersi kurczaka+surówki+pieczone ziemniaczki, na zimno ugotuje jajeczka, zrobie sałatke z łososiem, bede miała pieczeń rzymską no i co jeszcze ?? potrzebuje czegoś jeszcze na zimno.. bedzie nas duzo bo moi rodzice,moja babcia z dziadkiem,brat z zoną, teście, 3 braci męża i babcia męża no i my.. 14osob, wiec tego jedzenia troche trzeba..

Fajnie, akurat we wotrek też mamy połówkowe wiec bedziemy mogli pochwalic sie zdjeciami 3d/4d :)

mamasia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.biustonoszedokarmienia.pl/produkt-PL-6-Alles-Mama-Sweet-Cotton-halka.php ja mam z tej firmy ta w kwiatki jest super i na lato idealna

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka- jej jaka piekna jest ta w kwiatki ! :) taka dziewczęco-kobieca :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie ;) Julenka wazy 572g i wg. Pani doktor wszystko w nalezytym porzadku. Wedlug usg to 22t6d wiec 2 dni roznicy. Malutka jak zwykle pieknie zaprezentowala swoj kregoslup dziubka nie dala poogladac, chyba chce byc dla rodzicow niespodzinka ;) Szyjka w porzadku wiec mam nadzieje, ze moja lekarka tylko w srode potwierdzi, ze mozemy jechac nad morze ;) Pani dr powiedziala, ze lozysko fakt jest nisko, ale w granicach normy i jej zdaniem jeszcze sie podniesie. Julka jest ulozona glowka do dolu, a morfologia ksiazkowa. W nagrode pozwolilysmy sobie na loda :D

rybka1988, Laura, Pulpecja, lys, Paula_071, magda sz, kasiuleek, Aga89, Y, Cassie, mamasia, 0na88, gianna88, Martucha86, małaMyszka, Katarka, bosa, Maniuś, Pati Belgia, psioszka11, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Rybka- jej jaka piekna jest ta w kwiatki ! :) taka dziewczęco-kobieca :)
    Tez tak myślę :-)

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Daj koniecznie znać jak przyjdzie szlafrok, czy jest dobry jakościowo:)

dam znać :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, moja bratowa miała takie i chwaliła (bo wkładki można przykleić od wewnątrz i się nie zsuwają), mówiła tylko że stosunkowo krótkie.

http://allegro.pl/italian-fashion-koszula-ciazowa-do-karmienia-m-i5118938538.html

Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.biustonoszedokarmienia.pl/produkt-PL-212-Alles-Koszulka-do-karmienia-Mama-Sawanna.php

Ta tez jest super i napewno jakościowo dobra, mam staniki firmy alles i są rewelacyjne :)

rybka1988, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny Plissss o linka do koszul do karmienia, któraś z was kiedyś wrzuciła linka z fajnymi koszulami w groszki tam były różne kolory :)
    Miałam zapisać a zapomniałam.....

Ta o: http://allegro.pl/italian-fashion-koszula-ciazowa-do-karmienia-s-i5118938498.html ?

Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno do karmienia najlepsze kopertowe, nie guziki, nie zatrzaski.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina zrób przekaski z ciasta francuskiego ja robie z szynka szwardzwaldzka lub/i z serem tzn tne ciasto na paski klade szynke i zawijam w takie ala faworki na wierzchu posypuje ziolami lub kminkiem smaruje jajkiem i do piekarnika tak samo z serem robie. Robie tez sliwki suszone w boczku sliwke owijam plasterkiem boczku parzonego przebijam wykalaczka i pieke az sie zarumienią albo robie slimaki z tortilli placek samrujesz sosem czosnkowym ukladasz salate lodowa paski szynki gotowanej w poprzek papryke i plastry ogorka konserwowego lub swiezego nastepnie rolujesz placek i tniesz na rowne kawalki
    Te przekaski przewaznie serwuje goscia

magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    Laura, moja bratowa miała takie i chwaliła (bo wkładki można przykleić od wewnątrz i się nie zsuwają), mówiła tylko że stosunkowo krótkie.

http://allegro.pl/italian-fashion-koszula-ciazowa-do-karmienia-m-i5118938538.html
    O to ta :D Dziękuję amysia :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ