SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ofka wrote:dziękuję Wam kochane..zabka11 mam nadzieje ze miesiące łykania kwasu nie poszły na marne przez tą zielonkę....
jestem pewna ze wsyztsko jest ok
ja wczoraj zopobiegawczo dokupiłam sobie jeszce kwas foliowy (bo biore zestaw witamin "vita-plus mama" i w nim jest 0,4mg kwasu foliowego, ale pisałyscie wczoraj, że niektóre jeszzce biorą dodatkowo kwas, inne nie...stwierdział ze ja jeszcze sobie dokupie, tym bardziej ze nadmiar kwasu jest wydalany z organizmu.
we wtorek jeszcze dopytam lekarza ile powinnam brac. -
Ja chodzę do 2 lekarzy każdy prywatnie.
jeden mi przepisał jak się o nią upominalam ze względu na to ze juz brałam w czasie cyklu i N moje poronienia. A druga moja lekarka od razu.
koleżance tez nie przepisał a jak poszła do mojej to od razu dostała. Co lekarz to inna diagnoza. -
nick nieaktualnyTo ja chyba za duzo kwasu biore 0,8 + 0,4 w witaminach ale czuje sie rewelacyjnie.
Bylam na jaselkach w przedszkolu i oczywiscie lezki w oczach
Olusia powiem Ci tak mi od czasu kiedy mialam pozytywny test zaczely dziasla puchnac i krwawic a jeden zab bolec. Bylam nawet u dentysty, powiedzial ze zeby mam zdrowiutenkie i to wlasnie dzialanie hormonow.
-
zabka11 wrote:jestem pewna ze wsyztsko jest ok
ja wczoraj zopobiegawczo dokupiłam sobie jeszce kwas foliowy (bo biore zestaw witamin "vita-plus mama" i w nim jest 0,4mg kwasu foliowego, ale pisałyscie wczoraj, że niektóre jeszzce biorą dodatkowo kwas, inne nie...stwierdział ze ja jeszcze sobie dokupie, tym bardziej ze nadmiar kwasu jest wydalany z organizmu.
we wtorek jeszcze dopytam lekarza ile powinnam brac.
to daj znac co Ci powie, bo ja też właśnie te biore i troche mnie zdziwili ze sam kwas ma 8 a w tych witaminach jest tylko 4, w sumie mam jeszcze sam kwas to sobie moze łykne dodatkowo.
olusia niskie masz to ciśnienie, a glowa Cie boli? w ciazy podobno normalne, że skacze albo w góre albo w dół. moze kawe pierdyknij? ps heheh widzisz na różowej był luz bluz , a jak się przejdzie na fioletową to się zaczyna korbolewo i zamartwianie :)ehhh życie -
Hej Kochane, nie nadrobię Was
Ledwo funkcjonuję... Non stop mnie mdli, apetytu brak, na samą myśl o niektórych produktach spożywczych mnie rzuca.. Niech to minie.
Wyrywkowo coś nie coś przeczytałam. Gratuluję NOWYM BRZUCHATKOM i TAK SIĘ CIESZĘ Z WASZYCH DOBRYCH BADAŃ i SERDUSZEK
Ja też mam wizytę 29.12 więc tłumnie będziemy dzielić się mam nadzieję dobrymi wieściami.
Z tego wszystkiego dziś zapomniałam, że miałam stawić się rano na pobranie krwi... Zorientowałam się dopiero w drodze do pracy. Gratulacje dla mnie. -
ainer85 wrote:to daj znac co Ci powie, bo ja też właśnie te biore i troche mnie zdziwili ze sam kwas ma 8 a w tych witaminach jest tylko 4, w sumie mam jeszcze sam kwas to sobie moze łykne dodatkowo.
olusia niskie masz to ciśnienie, a glowa Cie boli? w ciazy podobno normalne, że skacze albo w góre albo w dół. moze kawe pierdyknij? ps heheh widzisz na różowej był luz bluz , a jak się przejdzie na fioletową to się zaczyna korbolewo i zamartwianie :)ehhh życie
mój kwas ma 0,4mg....hmmm..
wszystkim walczącym z nudnosciami życzę, aby sie poelpszyło!
ale mi sie nie chce pracowac.........bleeee....
jutro robię farsze do pierogów (ruskie, z kapustą i grzybami, z kaszą i sliwką) i gołąbki wigilijne (kasza+ grzyby),a w niedziele lepienie pierogów :-0
we wtorek po pracy mam gina i w nocy wyjeżdzamy na święta do mojej rodziny (4 godz.jazdy autem).
ogólnie 29 i 30.12 pracuję prawdopodobnie, potem do końca tyg.wolne, ale podobno 5.01 też pracuję ;-///// musze to wybić szefowi z głowyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 13:48
-
Mi też nie chce się pracować, zasypiam... Choć dziś u nas w biurze pracowy śledzik
Zastanawiam się jak będzie mi szło ogólne świąteczne kucharzenie skoro część zapachów, już nie wspomnę o smakach, mnie zwyczajnie odrzuca.. Będzie tyle pyszności na stole a tu człowiek taki wybredny jak piesek francuski..futuremama, Cassie, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Ja kocham barszcz z uszkami i na samą mysl chcę go baaardzo
Pytanie jak wyjdzie w praktyce
Perfum miałam kilka mocniejszych które lubiłam i niestety stoją, bo sporadycznie używam jednych takich delikatnych.
Ja dziś też spię na szczęście niedługo dom
Ale jutro muszę rano i tak do pracy na godzinkę przyjechać -
nick nieaktualnyZrobilam przed chwilka test clearblue
tydzien temu pokazywal ciaza 2-3 dzisiaj maxymalna skale 3+ ciesze sie jak dziecko bo to znaczy ze malenstwo rosnie
Chcialam pospac po obiedzie ale przyszedl kolega syna. Na dworze wstretnie wiec bawia sie w domu u gory. A ja usypiam na siedzaco....
W swieta ide na gotowe. Wigilie szykuja tescie a pierwsze swieto moi rodzicecos tam podziabie ze stolu. Mam nadzieje ze nie zwroce...
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Ja ledwo w pracy siedzę, bardziej markuję robotę niż pracuję, myślami już jestem na urlopie, a w dodatku tak mi się spać chce, że ledwo kojarzę.
Niestety mamy jeszcze dzisiaj w pracy zebranie podsumowujące półrocze, a potem kolację wigilijną w restauracji. W zasadzie dobrze, że jestem przeziębiona, powiem kolegom że jestem na antybiotyku, żeby mi alkoholu nie nalewali. I tak pewnie będą podejrzewać, że jestem w ciąży, ale nie zamierzam im jeszcze niczego potwierdzać.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Mam wyniki
w środę 32dc beta 274.3
w piątek 34dc beta 727.9
progesteron 23.69 normy mam takie:
0.2 - 1.5 faza folikularna
0.8 - 3 faza owulacyjna
1.7 - 27 faza lutealna
0.1 - 0.8 po menopauzie
Chyba jest dobrzeCassie, zabka11, Meggi31 lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Mam wyniki
w środę 32dc beta 274.3
w piątek 34dc beta 727.9
progesteron 23.69 normy mam takie:
0.2 - 1.5 faza folikularna
0.8 - 3 faza owulacyjna
1.7 - 27 faza lutealna
0.1 - 0.8 po menopauzie
Chyba jest dobrze
super beta, a tam na progesteronie nie ma norm dla ciężarnych?
U mnie jest napisane:
faza folikularna: 0,2 - 1,5
faza owulacyjna: 0,8 - 3,0
faza lutealna: 1,7 - 27,0
okres pomenopauzalny: 0,1 - 0,8
Kobiety ciezarne:
I trymestr: 16,4 - 49
II trymestr: 19,7 - 52
III trymestr: 25,3 - 93
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 16:49
Zetka lubi tę wiadomość
-
Nie, nie ma, ale znalazłam w necie:
1-28 ng/ml - po owulacji
9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciąży
CZytałam że progesteron w terminie @ ma około 20 i wzrasta do około 40 na koniec pierwszego trymestru. Czyli chyba mam ok i żadna luteina póki co nie potrzebna?
Wizytę mam dopiero 8 stycznia.
-
Zetka wrote:Nie, nie ma, ale znalazłam w necie:
1-28 ng/ml - po owulacji
9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciąży
CZytałam że progesteron w terminie @ ma około 20 i wzrasta do około 40 na koniec pierwszego trymestru. Czyli chyba mam ok i żadna luteina póki co nie potrzebna?
Wizytę mam dopiero 8 stycznia.
U mnie na wyniku jest napisane:
Kobiety ciezarne:
I trymestr: 16,4 - 49
II trymestr: 19,7 - 52
III trymestr: 25,3 - 93