SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia- no u mnie identyczna sytuacja, od owulacji ból piersi był ogromny ! Potem z czasem zaczął się uspokajać i wtedy zaczęłam mysleć sobie "o co chodzi?". Nie powem ze w ogole nie bolą,bo lekko bola, sutki przedewszystkim są wrażliwe,ale piersi wcale nie są nabrzmiałe ..no moze odrobinke;p
-
nick nieaktualnygagat82 wrote:Cześć dziewczyny, jestem tu "nowa". Kończy się właśnie 7 tydzień mojej ciąży!!! Jupiiii!!! To moja druga ciąża, pierwszą bardzo szybko poroniłam niestety
Ale teraz liczę i wierzę, że będzie inaczej:) Termin porodu 08.08.2015 r. Pierwsza wizyta u lekarza już za mną. Widziałam dzidziusia i słyszałam bicie serduszka - uczucie nie do opisania:) Niestety zrobił mi się jakiś krwiak, z którego sączy się krew wewnątrz macicy i odrazu dostałam L4 i muszę leżeć, dużo odpoczywać i zero stresu. Czy któraś z Was miała kiedyś do czynienia z takim krwiakiem?
gagat ja nie ale kolezanka tak, dostala podwojna dawke duphastonu i krwiak sie wchlonal ale miala nakaz lezenia i zaka robienia czegokolwiek.
-
Cassie - dziękuję za odpowiedź. Dostałam 2x dziennie luteinę 100 i oprócz tego 1x dziennie Siofor, podobno jest też przeciw poronieniom. Trzymam kciuki, że na następnej wizycie będzie już dobrze, albo znacznie lepiej. Leżę, oszczędzam się bardzo, teraz wszystko wszystko, żeby tylko utrzymać fasolkę w sobie
A wiesz, po jakim czasie wchłonął się koleżance?
-
Witam wszystkie Was dziewczyny
i oczywiście nowe sierpnióweczki
Kkarolinaaa ja w pierwszej ciąży odczuwałam mocny ból piersi, teraz też je czuje ale ból jest mniejszy
gagat82 moja koleżanka też miała krwiaka, leżała, odpoczywała i się wchłonąłtrzymam kciuki za Ciebie - uważaj i odpoczywaj
Kitaja, życzę spokojnej podróży
gagat82, Kitaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygagat82 wrote:Cassie - dziękuję za odpowiedź. Dostałam 2x dziennie luteinę 100 i oprócz tego 1x dziennie Siofor, podobno jest też przeciw poronieniom. Trzymam kciuki, że na następnej wizycie będzie już dobrze, albo znacznie lepiej. Leżę, oszczędzam się bardzo, teraz wszystko wszystko, żeby tylko utrzymać fasolkę w sobie
A wiesz, po jakim czasie wchłonął się koleżance?
Dosc szybko bo ok tygodnia ale ma caly czas plamienia mimo ze krwiaka juz nie ma.
-
nick nieaktualny
-
Cassie wrote:Dziewczyny czy Wam tez jest ciagle zimno???
W domu 23*C a pod kocem i w bamboszach siedze... rece jak lodowka.
Tsh mam w normie.
Oj tak.mi tez ciagle zimno.
Angelika, Karolina, Y,gagat82 - witajcie !
Mnietez nieraz zakluje cos w podbrzuszu,a baaaardzo boli jak np.kichne albo kaszle lezac-wtedy uklucie masakrycznie bolesne mam.tez tak macie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 00:55
-
zabka11 wrote:Oj tak.mi tez ciagle zimno.
Angelika, Karolina, Y,gagat82 - witajcie !
Mnietez nieraz zakluje cos w podbrzuszu,a baaaardzo boli jak np.kichne albo kaszle lezac-wtedy uklucie masakrycznie bolesne mam.tez tak macie?
no dokładniejak kicham to jednocześnie jakby ktoś mi coś w brzuch wbijał...
-
Witam się z rana z kawą dla ciężarnych
Gagat, odpoczywaj.
Mnie również boli podbrzusze i krzyż, czasami mam kłucie pod pepkiem. Wczoraj wieczorem wzięłam aż nospe.
A piersi różnie, trochę bolą są nabrzmiale ale bez tragedii. Wydaje mi się ze w pierwszej ciąży bolały bardziej.
Dziewczyny czy mierzycie dalej tempke?
Mi dzis spadla 2 kreski.
-
Zetka wrote:A nospe można brać, prawda?
na ulotce napisane żeby brać z ostrożnością więc jedna na jakiś czas nie powinna chyba zaszkodzić. Czytałam gdzieś że komuś lekarz zapisał brać po 3 tabletki dziennie nawet.
a tempke ja dziś zmierzyłam tak z ciekawości to też troszkę mi spadła ale nadal ponad 37niby nie powinno się już mierzyć żeby się dodatkowo nie stresować
-
Hej dziewczyny
u mnie klucia , czy lekkie skurcza tez sa normalne - wlasnie przy smianiu , kaszleniu itp. Ale wczoraj przy probie wstania dostalam strasznego skurczu jakby w prawym jajniku - nie moglam ani usiasc ani sie wyprostowac tragedia !. Dodatkowo dostalam strasznego napadu zimna w tym zgrzytanie zebami. Pierwsze co zrobilam rano to zobaczylam czy nie mam plamienia. Milego dnia - bezbolesnego
-
A niby się mówi, że ciąża nie boli - a tu i piersi, i brzuch. Eh;)
Czy którejś z Was gin powiedział jak się liczy dzień ciąży/porodu? Ja owulację miałam równe 4 tygodnie temu, zaś okres dostała miałam 6 tygodni i 3 dni temu. Więc na zdrowy rozum powinnam być w 6 tygodniu ciąży? Suwaczek pokazuje coś innego, a ja zwyczajnie nie wiem jak to się liczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 09:13
Cassie lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.