X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu suwaczek mi sie nie aktualizuje ? :/

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Jak przygotowania do świąt?
    Ja dziś rano ogarnęła domek, pojechałam na zakupy, pozmienialam pościel, nastawilam pranie, obgotowalam grzyby i kapustę do farszu na pierogi, usmazylam 2 kg cebuli i padam. ...krzyż mi pęka i musiałam się na chwilę położyć. ...
    tez tak macie? Bo ja w poprzedniej nie ciąży nie miałam tak i dlatego dziwi mnie ta moja słabość. ...chciałam jeszcze poodkurzac i kurze powycierac i poprasować ale chyba nie dam rady. .... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 17:05

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy zrobione, prezenty popakowane, dzisiaj bedziemy ubierać choinke :)

Sprzatania za wiele nie mam bo jakos nabieżąco to wychodzi :) a z jedzonko mam podzielone miedzy babcią,mamą,teściową i bratową, kazda cos na wigilie przygotowuje, w tym roku wigilia u nas:)

Jutro bede robiła te ciasteczka orzeszki z masą z mleka w proszku :) mm pycha :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam. Całe szczęście tydzień temu wysprzątaliśmy z mężem na błysk mieszanie, także dzisiaj tylko małe odświeżenie. Ale tydzień temu też mnie wszystko bolało bo takim wysiłku.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszczędzaj sie ! Tym razem nie mozesz za mocno angażować sie w sprzatanie :)!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym roku dalam sobie siana z gruntownym sprzataniem . Pozostalam przy tradycyjnym co sobotnim sprzataniu - ba ! nawet nie mam zamiaru ubrac z mezem choinki - wstawimy tylko mala gotowa. Wlasciwie cale swieta spedzamy w rozjazdach po rodzinie ale za rok dla dzidzi choinka obowiazkowa :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) ja dzisiaj caly dzien poza domem, przed chwila pakowalam walizki bo we wtorek jedziemy do Polski :)

gagat82 wrote:
    Dziewczyny, a jeszcze jedno, od 3 tygodni mam na rękach od wewnętrznej strony krostki, małe, lekko różowe, z których później robią się lekko różowe takie liszaje. Lekarz ginekolog powiedział, że to uczulenie, ale że nic mi na to nie da, na razie luteina i siofor i nic więcej. Rano jest bardzo mało tych krostek, a na wieczór wyskakuje ich więcej i robią się mocno różowe. Czy któraś z Was miała coś takiego?

gagat od czasu jak dowiedzialam sie o ciazy mam caly czas krostki, swedzace krostki na hm jak to nazwac: na zgieciu reki tam gdzie pobieraja krew do badania (wybaczcie slowo ucieklo mi z glowy). Nie wiem od czego to.

U Nas co roku od czasu jak jestesmy malzenstwem stalo duze zywe drzewko ale w tym roku bedzie pierwszy rok bez drzewka. Jedziemy do Polski na Swieta i Sylwestra wiec nie ma sensu drzewka stawiac.
    Bedzie mi brakowalo tego zapachu lasu w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mam 5tc i 2 dni to wkoncu jestem w 5 czy 6tc??? Wiem zadawalam juz to pytanie ale odpowiedz umknela w mojej glowie...

• Zetka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, wg mnie w 6 :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie jestes w 6 tygodniu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedz :) no tez tak myslalam ale nie bylam pewna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka a Ty nie mierz juz temp, niepotrzebnie sie stresujesz :*

magda sz lubi tę wiadomość

• gosia.b Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ja też mam lekką niedoczynność, po poronieniu dostałam dawkę 25 - TSH zmalało do 1,9. Jak dowiedziałam się o ciąży zrobiłam znowu badania i TSH urosło do 2,8 - dlatego też mam brać dawkę 50. Myślę, że jednak tarczycy nie można lekceważyć - choć mój endokrynolog zapewniał, że to na pewno nie była przyczyna mojej straty...

Ja też dziś ogarniałam gruntownie salon i sypialnie, ale musiałam robić sobie przerwy co chwilkę :)

Z objawów to myślałam, że mnie to nie będzie dotyczyć, ale co rano wszystko co zjadłam na śniadanie ląduje w toalecie :P Później wcale nie jest lepiej :P
    Ale co tam :) wszystko zniosę :) popołudniową senność też :)

brzydal, też bym chciała obudzić się w sierpniu z wieeelkim brzusiem albo z dzidzią obok :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Chanela Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, jestem ze stycznia 2015. Ale wpadłam zobaczyć ile was tu jest :) No i widzę że piszecie o tarczycy. Ja choruję na hashimoto i mam niedoczynność. Gdy dowiedziałam się o ciąży zrobiłam badania i z wyniku sprzed ciąży który był koło 0 zrobiła się wysoka niedoczynność bo 10,5 i tak walczyłam ze zbiciem do 6 miesiąca ciąży bo nie chciało ładnie spaść. Mój lekarz prowadzący jak i endokrynolog powiedzieli że mam się nie martwić. Najważniejsze że przyjmuję hormony i jestem pod ich opieką. Fakt musiałam znacznie zwiększyć dawki, ale stopniowo, nie można drastycznie. Robiłam badania genetyczne, wszystko jak na razie jest w porządku. A za miesiąc powitam swoje maleństwo na świecie. Trzymam kciuki i nie stresujcie się tarczycą. Najważniejsze że jesteście pod opieką lekarza.

gagat82, 0na88 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Skoro mam 5tc i 2 dni to wkoncu jestem w 5 czy 6tc??? Wiem zadawalam juz to pytanie ale odpowiedz umknela w mojej glowie...

Cassie jestes w trakcie 6tygodnia. Czyli 5tydzien skonczylas i jest 2dzien nowego tygodnia. Jak mnie sie ktos pytal to mowilam ze np. 5tydzien skonczylam badz jestem w trakcie 6. Ale Twoja ciaza ma 5tyg bo 6 tydz jeszcze trwa.

Cassie lubi tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :*

• Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj cały dzień taka zmęczona się czułam, że nic nie wyszło z świątecznych porządków:( Może jutro coś porobię. U mnie póki co wymiotów brak, ale mdli mnie i ogólnie źle się czuję. Mam nadzieję, że to wkrótce przejdzie.

iv09gu1r9swezozr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) milego dnia!!!

magda sz, gagat82 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry bry :)

Aaale dziś pospałam :) w końcu. Wy też macie problemy ze spaniem w nocy? Ja często budzę się w środku nocy głodna. Albo mam problemy z zaśnięciem.

Co do tarczycy to mam niedoczynność leczoną od 2007 roku z przerwą 3 letnią. Czułam się dobrze i odstawiłam leki jak miałam wyniki 3,5 co było błędem bo dla kobiet w młodym wieku norma powinna wynosić 0.5-2 . Kiedy w sierpniu robiłam badania miałam 4.2 po 6 tyg brania euthyroxu 25 spadło do 2.8 Od listopada biorę 50 i jutro lecę skontrolować. Przez jakiś czas nie zabezpieczaliśmy się z mężem i dziwiłam się że nie ma tego owocu :) ale lekarz powiedział że przy wyniku 4.2 marne szanse na zajście w ciąże więc jak chce to muszę się leczyć. Koleżanka miała 7 i wpadła więc wszystko może się zdarzyć, grunt to być pod opieką lekarza.

Cassie lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam nowe mamusie i gratuluję :)

martaa14 zostawić Cię na naszej liście? :)

Nie było mnie tu trochę bo nie miałam dostępu do internetu, ale już wracam. Powpisywałam nowe mamusie na listę i do tabelki - sprawdźcie, czy wszystko się zgadza, pouzupełniajcie swoje dane w tabeli jeśli chcecie :)

Ja po wizycie, serduszko ładnie bije :)

Udanej niedzieli :*

zabka11, Cassie, Meggi31, Aska87, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ