X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu suwaczek mi sie nie aktualizuje ? :/

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Jak przygotowania do świąt?
    Ja dziś rano ogarnęła domek, pojechałam na zakupy, pozmienialam pościel, nastawilam pranie, obgotowalam grzyby i kapustę do farszu na pierogi, usmazylam 2 kg cebuli i padam. ...krzyż mi pęka i musiałam się na chwilę położyć. ...
    tez tak macie? Bo ja w poprzedniej nie ciąży nie miałam tak i dlatego dziwi mnie ta moja słabość. ...chciałam jeszcze poodkurzac i kurze powycierac i poprasować ale chyba nie dam rady. .... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 17:05

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy zrobione, prezenty popakowane, dzisiaj bedziemy ubierać choinke :)

Sprzatania za wiele nie mam bo jakos nabieżąco to wychodzi :) a z jedzonko mam podzielone miedzy babcią,mamą,teściową i bratową, kazda cos na wigilie przygotowuje, w tym roku wigilia u nas:)

Jutro bede robiła te ciasteczka orzeszki z masą z mleka w proszku :) mm pycha :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam. Całe szczęście tydzień temu wysprzątaliśmy z mężem na błysk mieszanie, także dzisiaj tylko małe odświeżenie. Ale tydzień temu też mnie wszystko bolało bo takim wysiłku.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszczędzaj sie ! Tym razem nie mozesz za mocno angażować sie w sprzatanie :)!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym roku dalam sobie siana z gruntownym sprzataniem . Pozostalam przy tradycyjnym co sobotnim sprzataniu - ba ! nawet nie mam zamiaru ubrac z mezem choinki - wstawimy tylko mala gotowa. Wlasciwie cale swieta spedzamy w rozjazdach po rodzinie ale za rok dla dzidzi choinka obowiazkowa :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) ja dzisiaj caly dzien poza domem, przed chwila pakowalam walizki bo we wtorek jedziemy do Polski :)

gagat82 wrote:
    Dziewczyny, a jeszcze jedno, od 3 tygodni mam na rękach od wewnętrznej strony krostki, małe, lekko różowe, z których później robią się lekko różowe takie liszaje. Lekarz ginekolog powiedział, że to uczulenie, ale że nic mi na to nie da, na razie luteina i siofor i nic więcej. Rano jest bardzo mało tych krostek, a na wieczór wyskakuje ich więcej i robią się mocno różowe. Czy któraś z Was miała coś takiego?

gagat od czasu jak dowiedzialam sie o ciazy mam caly czas krostki, swedzace krostki na hm jak to nazwac: na zgieciu reki tam gdzie pobieraja krew do badania (wybaczcie slowo ucieklo mi z glowy). Nie wiem od czego to.

U Nas co roku od czasu jak jestesmy malzenstwem stalo duze zywe drzewko ale w tym roku bedzie pierwszy rok bez drzewka. Jedziemy do Polski na Swieta i Sylwestra wiec nie ma sensu drzewka stawiac.
    Bedzie mi brakowalo tego zapachu lasu w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mam 5tc i 2 dni to wkoncu jestem w 5 czy 6tc??? Wiem zadawalam juz to pytanie ale odpowiedz umknela w mojej glowie...

• Zetka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, wg mnie w 6 :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie jestes w 6 tygodniu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedz :) no tez tak myslalam ale nie bylam pewna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka a Ty nie mierz juz temp, niepotrzebnie sie stresujesz :*

magda sz lubi tę wiadomość

• gosia.b Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ja też mam lekką niedoczynność, po poronieniu dostałam dawkę 25 - TSH zmalało do 1,9. Jak dowiedziałam się o ciąży zrobiłam znowu badania i TSH urosło do 2,8 - dlatego też mam brać dawkę 50. Myślę, że jednak tarczycy nie można lekceważyć - choć mój endokrynolog zapewniał, że to na pewno nie była przyczyna mojej straty...

Ja też dziś ogarniałam gruntownie salon i sypialnie, ale musiałam robić sobie przerwy co chwilkę :)

Z objawów to myślałam, że mnie to nie będzie dotyczyć, ale co rano wszystko co zjadłam na śniadanie ląduje w toalecie :P Później wcale nie jest lepiej :P
    Ale co tam :) wszystko zniosę :) popołudniową senność też :)

brzydal, też bym chciała obudzić się w sierpniu z wieeelkim brzusiem albo z dzidzią obok :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Chanela Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, jestem ze stycznia 2015. Ale wpadłam zobaczyć ile was tu jest :) No i widzę że piszecie o tarczycy. Ja choruję na hashimoto i mam niedoczynność. Gdy dowiedziałam się o ciąży zrobiłam badania i z wyniku sprzed ciąży który był koło 0 zrobiła się wysoka niedoczynność bo 10,5 i tak walczyłam ze zbiciem do 6 miesiąca ciąży bo nie chciało ładnie spaść. Mój lekarz prowadzący jak i endokrynolog powiedzieli że mam się nie martwić. Najważniejsze że przyjmuję hormony i jestem pod ich opieką. Fakt musiałam znacznie zwiększyć dawki, ale stopniowo, nie można drastycznie. Robiłam badania genetyczne, wszystko jak na razie jest w porządku. A za miesiąc powitam swoje maleństwo na świecie. Trzymam kciuki i nie stresujcie się tarczycą. Najważniejsze że jesteście pod opieką lekarza.

gagat82, 0na88 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Skoro mam 5tc i 2 dni to wkoncu jestem w 5 czy 6tc??? Wiem zadawalam juz to pytanie ale odpowiedz umknela w mojej glowie...

Cassie jestes w trakcie 6tygodnia. Czyli 5tydzien skonczylas i jest 2dzien nowego tygodnia. Jak mnie sie ktos pytal to mowilam ze np. 5tydzien skonczylam badz jestem w trakcie 6. Ale Twoja ciaza ma 5tyg bo 6 tydz jeszcze trwa.

Cassie lubi tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :*

• Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj cały dzień taka zmęczona się czułam, że nic nie wyszło z świątecznych porządków:( Może jutro coś porobię. U mnie póki co wymiotów brak, ale mdli mnie i ogólnie źle się czuję. Mam nadzieję, że to wkrótce przejdzie.

iv09gu1r9swezozr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) milego dnia!!!

magda sz, gagat82 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry bry :)

Aaale dziś pospałam :) w końcu. Wy też macie problemy ze spaniem w nocy? Ja często budzę się w środku nocy głodna. Albo mam problemy z zaśnięciem.

Co do tarczycy to mam niedoczynność leczoną od 2007 roku z przerwą 3 letnią. Czułam się dobrze i odstawiłam leki jak miałam wyniki 3,5 co było błędem bo dla kobiet w młodym wieku norma powinna wynosić 0.5-2 . Kiedy w sierpniu robiłam badania miałam 4.2 po 6 tyg brania euthyroxu 25 spadło do 2.8 Od listopada biorę 50 i jutro lecę skontrolować. Przez jakiś czas nie zabezpieczaliśmy się z mężem i dziwiłam się że nie ma tego owocu :) ale lekarz powiedział że przy wyniku 4.2 marne szanse na zajście w ciąże więc jak chce to muszę się leczyć. Koleżanka miała 7 i wpadła więc wszystko może się zdarzyć, grunt to być pod opieką lekarza.

Cassie lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam nowe mamusie i gratuluję :)

martaa14 zostawić Cię na naszej liście? :)

Nie było mnie tu trochę bo nie miałam dostępu do internetu, ale już wracam. Powpisywałam nowe mamusie na listę i do tabelki - sprawdźcie, czy wszystko się zgadza, pouzupełniajcie swoje dane w tabeli jeśli chcecie :)

Ja po wizycie, serduszko ładnie bije :)

Udanej niedzieli :*

zabka11, Cassie, Meggi31, Aska87, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ