SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Jak przygotowania do świąt?
Ja dziś rano ogarnęła domek, pojechałam na zakupy, pozmienialam pościel, nastawilam pranie, obgotowalam grzyby i kapustę do farszu na pierogi, usmazylam 2 kg cebuli i padam. ...krzyż mi pęka i musiałam się na chwilę położyć. ...
tez tak macie? Bo ja w poprzedniej nie ciąży nie miałam tak i dlatego dziwi mnie ta moja słabość. ...chciałam jeszcze poodkurzac i kurze powycierac i poprasować ale chyba nie dam rady. ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 17:05
-
Zakupy zrobione, prezenty popakowane, dzisiaj bedziemy ubierać choinke
Sprzatania za wiele nie mam bo jakos nabieżąco to wychodzia z jedzonko mam podzielone miedzy babcią,mamą,teściową i bratową, kazda cos na wigilie przygotowuje, w tym roku wigilia u nas:)
Jutro bede robiła te ciasteczka orzeszki z masą z mleka w proszkumm pycha
-
ja w tym roku dalam sobie siana z gruntownym sprzataniem . Pozostalam przy tradycyjnym co sobotnim sprzataniu - ba ! nawet nie mam zamiaru ubrac z mezem choinki - wstawimy tylko mala gotowa. Wlasciwie cale swieta spedzamy w rozjazdach po rodzinie ale za rok dla dzidzi choinka obowiazkowa
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
ja dzisiaj caly dzien poza domem, przed chwila pakowalam walizki bo we wtorek jedziemy do Polski
gagat82 wrote:Dziewczyny, a jeszcze jedno, od 3 tygodni mam na rękach od wewnętrznej strony krostki, małe, lekko różowe, z których później robią się lekko różowe takie liszaje. Lekarz ginekolog powiedział, że to uczulenie, ale że nic mi na to nie da, na razie luteina i siofor i nic więcej. Rano jest bardzo mało tych krostek, a na wieczór wyskakuje ich więcej i robią się mocno różowe. Czy któraś z Was miała coś takiego?
gagat od czasu jak dowiedzialam sie o ciazy mam caly czas krostki, swedzace krostki na hm jak to nazwac: na zgieciu reki tam gdzie pobieraja krew do badania (wybaczcie slowo ucieklo mi z glowy). Nie wiem od czego to.
U Nas co roku od czasu jak jestesmy malzenstwem stalo duze zywe drzewko ale w tym roku bedzie pierwszy rok bez drzewka. Jedziemy do Polski na Swieta i Sylwestra wiec nie ma sensu drzewka stawiac.
Bedzie mi brakowalo tego zapachu lasu w domu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam,
Ja też mam lekką niedoczynność, po poronieniu dostałam dawkę 25 - TSH zmalało do 1,9. Jak dowiedziałam się o ciąży zrobiłam znowu badania i TSH urosło do 2,8 - dlatego też mam brać dawkę 50. Myślę, że jednak tarczycy nie można lekceważyć - choć mój endokrynolog zapewniał, że to na pewno nie była przyczyna mojej straty...
Ja też dziś ogarniałam gruntownie salon i sypialnie, ale musiałam robić sobie przerwy co chwilkę
Z objawów to myślałam, że mnie to nie będzie dotyczyć, ale co rano wszystko co zjadłam na śniadanie ląduje w toaleciePóźniej wcale nie jest lepiej
Ale co tamwszystko zniosę
popołudniową senność też
brzydal, też bym chciała obudzić się w sierpniu z wieeelkim brzusiem albo z dzidzią obok -
hej dziewczyny, jestem ze stycznia 2015. Ale wpadłam zobaczyć ile was tu jest
No i widzę że piszecie o tarczycy. Ja choruję na hashimoto i mam niedoczynność. Gdy dowiedziałam się o ciąży zrobiłam badania i z wyniku sprzed ciąży który był koło 0 zrobiła się wysoka niedoczynność bo 10,5 i tak walczyłam ze zbiciem do 6 miesiąca ciąży bo nie chciało ładnie spaść. Mój lekarz prowadzący jak i endokrynolog powiedzieli że mam się nie martwić. Najważniejsze że przyjmuję hormony i jestem pod ich opieką. Fakt musiałam znacznie zwiększyć dawki, ale stopniowo, nie można drastycznie. Robiłam badania genetyczne, wszystko jak na razie jest w porządku. A za miesiąc powitam swoje maleństwo na świecie. Trzymam kciuki i nie stresujcie się tarczycą. Najważniejsze że jesteście pod opieką lekarza.
gagat82, 0na88 lubią tę wiadomość
-
Cassie wrote:Skoro mam 5tc i 2 dni to wkoncu jestem w 5 czy 6tc??? Wiem zadawalam juz to pytanie ale odpowiedz umknela w mojej glowie...
Cassie jestes w trakcie 6tygodnia. Czyli 5tydzien skonczylas i jest 2dzien nowego tygodnia. Jak mnie sie ktos pytal to mowilam ze np. 5tydzien skonczylam badz jestem w trakcie 6. Ale Twoja ciaza ma 5tyg bo 6 tydz jeszcze trwa.
Cassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bry bry
Aaale dziś pospałamw końcu. Wy też macie problemy ze spaniem w nocy? Ja często budzę się w środku nocy głodna. Albo mam problemy z zaśnięciem.
Co do tarczycy to mam niedoczynność leczoną od 2007 roku z przerwą 3 letnią. Czułam się dobrze i odstawiłam leki jak miałam wyniki 3,5 co było błędem bo dla kobiet w młodym wieku norma powinna wynosić 0.5-2 . Kiedy w sierpniu robiłam badania miałam 4.2 po 6 tyg brania euthyroxu 25 spadło do 2.8 Od listopada biorę 50 i jutro lecę skontrolować. Przez jakiś czas nie zabezpieczaliśmy się z mężem i dziwiłam się że nie ma tego owocuale lekarz powiedział że przy wyniku 4.2 marne szanse na zajście w ciąże więc jak chce to muszę się leczyć. Koleżanka miała 7 i wpadła więc wszystko może się zdarzyć, grunt to być pod opieką lekarza.
Cassie lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Witam nowe mamusie i gratuluję
martaa14 zostawić Cię na naszej liście?
Nie było mnie tu trochę bo nie miałam dostępu do internetu, ale już wracam. Powpisywałam nowe mamusie na listę i do tabelki - sprawdźcie, czy wszystko się zgadza, pouzupełniajcie swoje dane w tabeli jeśli chcecie
Ja po wizycie, serduszko ładnie bije
Udanej niedzieli :*
zabka11, Cassie, Meggi31, Aska87, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość
Julia07.2015