Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Ja też mam problemy ze snem. Ogólnie śpię niespokojnie, wybudzam się... a rano budzę się meeeeega głodna! ;)
    Dziś bez mdłości jak na razie :)
    Właśnie zjadłam z córką śniadanie i popijam herbatkę oglądając "dd tvn".
    Jeszcze dwa dni do lekarza i będę mogła powiedzieć córeczce :) i rodzicom - dla nich mam mini torebeczki z mini skarpetkami w środku :)
    Oby tylko na wizycie lekarskiej były same dobre nowiny i abym mogła zobaczyć okruszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 10:29

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana gratulacje serduszka ♡
    Ja się nie dopinam w spodnie. Musze chodzić w dresach a wieczorem brzuszek odstaje ze aż śmiesznie wygląda.
    Spać w nocy nie mogęw ddzień się chce ale nie potrafię usnac.
    Póki co z mdłościami poradziłam sobie ze skubne coś co 2 -3 h i udało mi się ich pozbyć :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorami nie wiem kiedy zasne a normalnie krecilam sie z boku na bok i zanim zasypialam mijala czasen nawet godzina. W nocy czesto sie przebudzam i co sie przebudze ide siku. Ok 5 jestem juz wyspana ale staram sie nie wychodzic z lozka.

Sana gratuluje <3 piekny widok :)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, gratulacje, pięknie :)

Ja też w nocy jak się obudziłam to problem z zaśnięciem. A mdłości znośne.
    Miłego dnia :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na ja też się budzę po kilka razy w nocy ale z reguły z powodu bólu brzucha :/ i później problem z zaśnięciem :/

a mam pytanie do Was :) w którym tygodniu już można zobaczyć serduszko? myślicie że 5 tyg i 6 dni to już może być widać? bo w tedy mam mieć wizytę i nie wiem czy nie przełożyć na 6 tydz i 4 dz ? ( mam nadzieję że gin sobie nie przedłuży przerwy sylwestrowej:) )

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 6t0d było już widoczne, a owu miałam najprawdopodobniej 16dc. więc szansa jest.

Aska87 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5t4d nie było jeszcze serduszka, z tego co widziałam w galerii na belly w tym czasie na dwoje babka wróżyła ;-) u jednych jest serduszko u innych nie

Aska87 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje :) to jak nic się nie będzie działo to pójdę 2 stycznia :) mam nadzieję że już coś będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 13:51

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Avensis Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym Was powitać ponownie. Może, niektóre z Was pamiętają, jeszcze niedawno się żegnałam bo wg wyników badań spadła mi beta ze 181 na 53, więc odstawiłam duphaston i czekałam na poronienie. Na następny dzień dostałam plamień, więc już byłam pewna, że po wszystkim. Po 4 dniach nadal plamiłam i to wydało mi się dziwne bo powinna była przyjść @... zrobiłam test ciążowy a tam dwie ciemne krechy! Powtórzyłam betę, która ,,urosła" do 279 jednostek, od razu zaczęłam brać duphaston i inne leki, ale zaczął mnie boleć lewy jajnik, więc pojechałam na pogotowie a tam gin mi mówi, że podejrzewa ciążę pozamaciczną bo na USG nic nie widać, boli mnie lewy jajnik i mam krwawienia a więc wszystko jasne. Kazał powtórzyć betę na następny dzień - powtórzyłam i urosła do 365 (tylko o 30% od poprzedniej) a więc byłam już na 90% pewna, że to ciąża pozamaciczna. Pojechałam dzisiaj do gina na USG mając tylko nadzieję, że znajdzie umiejscowienie tej ciąży pozamacicznej a tu się okazało, że ciąża jest tam gdzie trzeba i ma 8 mm, pokazał mi gdzie się złuszcza macica (ja to spowodowałam odstawiając duphaston) i że wszystko wygląda dobrze i że wg niego wyniki bety z tego konkretnego laboratorium są niewiarygodne, bo gdyby były to już dawno nie byłabym w ciąży. W tej chwili mam nauczkę, że wszystkie badania najpierw należy powtórzyć i to najlepiej w innym laboratorium zanim się (tak jak ja) odstawi leki w oparciu o same wyniki.

UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Moja ciąża okazała się ciążą pozamaciczną! Lekarz na USG zobaczył pseudopęcherzyk, ciąża była umiejscowiona w prawym jajowodzie. Pamietajcie, że zawsze takie wahania beta HCG oznaczają ciążę pozamaciczną, ja prawie straciłam życie, trafiłam do szpitala z pękniętym jajowodem i zapaleniem otrzewnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 19:46

nick nieaktualny, Aska87, Amberla, lys, Paula_071, zabka11, 0na88, gagat82, kehlana_miyu, magda sz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avensis az sie poplakalam <3 cieszesie ogromnie ze wszystko dobrze :*

Avensis lubi tę wiadomość

• Avensis Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, ja też się poryczałam jak wyszłam od gina, to chyba mój najpiekniejszy prezent na święta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie stresuj sie juz od tej pory :) fasoleczka jest i bedzie z Toba :)
    Dbajcie o siebie :)

Ja dzisiaj w doskonu pomiedzy gotowaniem obiadu na nowinkami na necie ;)

Takiej energii dawno juz nie mialam. Pelna depilacja, farbowanie wlosow, maseczka! I ciagle sie usmiecham ;) oby tak codziennie bylo :)

gosia.b lubi tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja serduszko miałam w 5 tyg i 5 dniu. Dokładniednie 22 dni ood owulacji.

Piękny prezent. Ale to prawda że laboratoryjne badania
    A raczej wyniki są mylne. Ja w czerwcu po pozytywnym teście zrobiłam beta hcg i wyszła 2.0 skąd pozytywny test? Pielęgniarka powiedziała ze może był felerny.
    Po tyg dostałam plamienia a na usg było widav szczątki zarodka. Po wielkiej awanturę okazało się z e wynik z czerwca był dodatni a to co mi dali to wynik ze stycznia po poronieniu. Paranoja.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,

Sana gratulacje!

Avensis - jednak cuda się zdarzają :) Piękna niespodzianka - rośnijcie zdrowo <3

Miłej niedzieli :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• gosia.b Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:

Takiej energii dawno juz nie mialam. Pelna depilacja, farbowanie wlosow, maseczka! I ciagle sie usmiecham ;) oby tak codziennie bylo :)

Cassie, a farbujesz farbą bez amoniaku? Ja waśnie się waham czy nie przeczekać I trymestru z farbowaniem :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avensis <3

Czy któraś z Was ma problem z pecherzem? Ja od kilku godzin czuje dyskomfort nie jest to ból ale częściej chodzę do WC i nie jest tak jak powinno być. Półtora mca temu miałam zapalenie, mocny ból i antybiotyk i boję się powtórki. Biorę zurawine i dużo pije. W mojej przychodni do świąt juz miejsca pozajmowane :(

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka- bierz jeszcze witamine C :)

No wlasnie, a jak jest u was z oddawaniem moczu ? bo zawsze wszedzie bylo ze na początku ciążu jest częstomocz, a ja nie widze zadnej różnicy ? Jedyne objawy jakie mam to bardzo obolałe piersi (ból nasilał sie z dnia na dzien), ogromna sennsc, czuje sie taka słaba.. biały kremowy sluz i jestem wyczulona na zapachy.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avensis, gratulacje!!! Niewiarygodna historia. Morał taki, że nigdy nie należny tracić nadziei:)

Ja wczoraj farbowałam włosy Castingiem (on chyba właśnie nie ma amoniaku).

Dzisiaj pierwszy raz zasłabłam. Ledwo doszłam do domu, wpadłam w przedpokoju w bombki bo nie byłam się w stanie utrzymać na nogach. Zaczęłam się zastanawiać, czy nie przestać prowadzić samochodu...

I odebrałam wyniki wczorajszego badania - Toksoplazmoza IgG wyszła mi z przeciwciałami reaktywnymi, IgM z niereaktywnymi. Któraś z Was już tak miała? Powinnam się martwić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 16:03

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzisiaj czuje się jak po ostrej imprezie..a jeszcze mam klientke na paznokcie! Zwariuje..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.b wrote:
    Cassie, a farbujesz farbą bez amoniaku? Ja waśnie się waham czy nie przeczekać I trymestru z farbowaniem :)

Wiesz ja cale zycie farbuje wlosy. Teraz tez farba za amoniakiem.

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ