X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Ja też mam problemy ze snem. Ogólnie śpię niespokojnie, wybudzam się... a rano budzę się meeeeega głodna! ;)
    Dziś bez mdłości jak na razie :)
    Właśnie zjadłam z córką śniadanie i popijam herbatkę oglądając "dd tvn".
    Jeszcze dwa dni do lekarza i będę mogła powiedzieć córeczce :) i rodzicom - dla nich mam mini torebeczki z mini skarpetkami w środku :)
    Oby tylko na wizycie lekarskiej były same dobre nowiny i abym mogła zobaczyć okruszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 10:29

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana gratulacje serduszka ♡
    Ja się nie dopinam w spodnie. Musze chodzić w dresach a wieczorem brzuszek odstaje ze aż śmiesznie wygląda.
    Spać w nocy nie mogęw ddzień się chce ale nie potrafię usnac.
    Póki co z mdłościami poradziłam sobie ze skubne coś co 2 -3 h i udało mi się ich pozbyć :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorami nie wiem kiedy zasne a normalnie krecilam sie z boku na bok i zanim zasypialam mijala czasen nawet godzina. W nocy czesto sie przebudzam i co sie przebudze ide siku. Ok 5 jestem juz wyspana ale staram sie nie wychodzic z lozka.

Sana gratuluje <3 piekny widok :)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, gratulacje, pięknie :)

Ja też w nocy jak się obudziłam to problem z zaśnięciem. A mdłości znośne.
    Miłego dnia :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na ja też się budzę po kilka razy w nocy ale z reguły z powodu bólu brzucha :/ i później problem z zaśnięciem :/

a mam pytanie do Was :) w którym tygodniu już można zobaczyć serduszko? myślicie że 5 tyg i 6 dni to już może być widać? bo w tedy mam mieć wizytę i nie wiem czy nie przełożyć na 6 tydz i 4 dz ? ( mam nadzieję że gin sobie nie przedłuży przerwy sylwestrowej:) )

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 6t0d było już widoczne, a owu miałam najprawdopodobniej 16dc. więc szansa jest.

Aska87 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5t4d nie było jeszcze serduszka, z tego co widziałam w galerii na belly w tym czasie na dwoje babka wróżyła ;-) u jednych jest serduszko u innych nie

Aska87 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje :) to jak nic się nie będzie działo to pójdę 2 stycznia :) mam nadzieję że już coś będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 13:51

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Avensis Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym Was powitać ponownie. Może, niektóre z Was pamiętają, jeszcze niedawno się żegnałam bo wg wyników badań spadła mi beta ze 181 na 53, więc odstawiłam duphaston i czekałam na poronienie. Na następny dzień dostałam plamień, więc już byłam pewna, że po wszystkim. Po 4 dniach nadal plamiłam i to wydało mi się dziwne bo powinna była przyjść @... zrobiłam test ciążowy a tam dwie ciemne krechy! Powtórzyłam betę, która ,,urosła" do 279 jednostek, od razu zaczęłam brać duphaston i inne leki, ale zaczął mnie boleć lewy jajnik, więc pojechałam na pogotowie a tam gin mi mówi, że podejrzewa ciążę pozamaciczną bo na USG nic nie widać, boli mnie lewy jajnik i mam krwawienia a więc wszystko jasne. Kazał powtórzyć betę na następny dzień - powtórzyłam i urosła do 365 (tylko o 30% od poprzedniej) a więc byłam już na 90% pewna, że to ciąża pozamaciczna. Pojechałam dzisiaj do gina na USG mając tylko nadzieję, że znajdzie umiejscowienie tej ciąży pozamacicznej a tu się okazało, że ciąża jest tam gdzie trzeba i ma 8 mm, pokazał mi gdzie się złuszcza macica (ja to spowodowałam odstawiając duphaston) i że wszystko wygląda dobrze i że wg niego wyniki bety z tego konkretnego laboratorium są niewiarygodne, bo gdyby były to już dawno nie byłabym w ciąży. W tej chwili mam nauczkę, że wszystkie badania najpierw należy powtórzyć i to najlepiej w innym laboratorium zanim się (tak jak ja) odstawi leki w oparciu o same wyniki.

UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Moja ciąża okazała się ciążą pozamaciczną! Lekarz na USG zobaczył pseudopęcherzyk, ciąża była umiejscowiona w prawym jajowodzie. Pamietajcie, że zawsze takie wahania beta HCG oznaczają ciążę pozamaciczną, ja prawie straciłam życie, trafiłam do szpitala z pękniętym jajowodem i zapaleniem otrzewnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 19:46

Cassie, Aska87, Amberla, lys, Paula_071, zabka11, 0na88, gagat82, kehlana_miyu, magda sz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avensis az sie poplakalam <3 cieszesie ogromnie ze wszystko dobrze :*

Avensis lubi tę wiadomość

• Avensis Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, ja też się poryczałam jak wyszłam od gina, to chyba mój najpiekniejszy prezent na święta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie stresuj sie juz od tej pory :) fasoleczka jest i bedzie z Toba :)
    Dbajcie o siebie :)

Ja dzisiaj w doskonu pomiedzy gotowaniem obiadu na nowinkami na necie ;)

Takiej energii dawno juz nie mialam. Pelna depilacja, farbowanie wlosow, maseczka! I ciagle sie usmiecham ;) oby tak codziennie bylo :)

gosia.b lubi tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja serduszko miałam w 5 tyg i 5 dniu. Dokładniednie 22 dni ood owulacji.

Piękny prezent. Ale to prawda że laboratoryjne badania
    A raczej wyniki są mylne. Ja w czerwcu po pozytywnym teście zrobiłam beta hcg i wyszła 2.0 skąd pozytywny test? Pielęgniarka powiedziała ze może był felerny.
    Po tyg dostałam plamienia a na usg było widav szczątki zarodka. Po wielkiej awanturę okazało się z e wynik z czerwca był dodatni a to co mi dali to wynik ze stycznia po poronieniu. Paranoja.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,

Sana gratulacje!

Avensis - jednak cuda się zdarzają :) Piękna niespodzianka - rośnijcie zdrowo <3

Miłej niedzieli :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• gosia.b Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:

Takiej energii dawno juz nie mialam. Pelna depilacja, farbowanie wlosow, maseczka! I ciagle sie usmiecham ;) oby tak codziennie bylo :)

Cassie, a farbujesz farbą bez amoniaku? Ja waśnie się waham czy nie przeczekać I trymestru z farbowaniem :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avensis <3

Czy któraś z Was ma problem z pecherzem? Ja od kilku godzin czuje dyskomfort nie jest to ból ale częściej chodzę do WC i nie jest tak jak powinno być. Półtora mca temu miałam zapalenie, mocny ból i antybiotyk i boję się powtórki. Biorę zurawine i dużo pije. W mojej przychodni do świąt juz miejsca pozajmowane :(

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka- bierz jeszcze witamine C :)

No wlasnie, a jak jest u was z oddawaniem moczu ? bo zawsze wszedzie bylo ze na początku ciążu jest częstomocz, a ja nie widze zadnej różnicy ? Jedyne objawy jakie mam to bardzo obolałe piersi (ból nasilał sie z dnia na dzien), ogromna sennsc, czuje sie taka słaba.. biały kremowy sluz i jestem wyczulona na zapachy.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avensis, gratulacje!!! Niewiarygodna historia. Morał taki, że nigdy nie należny tracić nadziei:)

Ja wczoraj farbowałam włosy Castingiem (on chyba właśnie nie ma amoniaku).

Dzisiaj pierwszy raz zasłabłam. Ledwo doszłam do domu, wpadłam w przedpokoju w bombki bo nie byłam się w stanie utrzymać na nogach. Zaczęłam się zastanawiać, czy nie przestać prowadzić samochodu...

I odebrałam wyniki wczorajszego badania - Toksoplazmoza IgG wyszła mi z przeciwciałami reaktywnymi, IgM z niereaktywnymi. Któraś z Was już tak miała? Powinnam się martwić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 16:03

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzisiaj czuje się jak po ostrej imprezie..a jeszcze mam klientke na paznokcie! Zwariuje..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.b wrote:
    Cassie, a farbujesz farbą bez amoniaku? Ja waśnie się waham czy nie przeczekać I trymestru z farbowaniem :)

Wiesz ja cale zycie farbuje wlosy. Teraz tez farba za amoniakiem.

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ