SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Rece mi opadly!! Maz byl zaniesc moje l4 do kadr (pracujemy razem) i kadrowa zagadnela go o termin porodu, mowie do niego oczywiscie w zartach, i co pewnie nie znales terminu porodu, oczywiscie, ze znalem powiedzialem, ze 7 sierpnia. Chyba Wam nie musze mowic, ze termin mam na 13.08, ale to taki drobny szczegol
Może jest prorokiem;)niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Euforia- odpoczywaj i bedzie dobrze:) a jeżeli nawet to jestes juz w 25tygodniu, czytałaś pamiętnik karoli ? o jej Marcelku ? urodził się w 25tc, we wrzesniu i wszytko z nim dobrze
Ale zobaczysz ze ponosisz jeszcze swojego dzieciaczka w brzuszku
A czy to że łozysko jest nisko albo wysoko ma wpływ na skracanie się szyjki? Czy to nic nie ma do tego??
Ja mam od początku łozysko wysoko,na połówkowych we wtorek tez dr mówił ze jest wysoko..usg dopochwowe miałam w 7tc tylko..
Rybka1988 - no koleżanka mi o podobnym incydencie mowiła, ze jej sąsiadka szła z wózkiem jak był duzy wiatr i kobieta nie utrzymała i wózek upadł..
Też jestem zdecydowana na Tako tylko ze model EXTREME.
Wczoraj sie pogłebiłam jeszze bardziej w temat i ludzie bardzo polecają tą firme, ale tylko jeżeli się nie mieszka w bloku bo jest ciezki, a ja nie mieszkam wiec wybór dokonanyKupimy cały szary, zeby był uniwersalny kolorek, podoba mi sie czarny ale koleżanka miala czarny i nie poleca, wiec postawiłam na szary, bedzie do niego pasował różowy kocyk dla naszej królewnny
małaMyszka, zabka11, bosa, euforia lubią tę wiadomość
-
Cześć Kochaniutkie,
Euforia ściskam kciuki, będzie dobrze, ten pessar dużo daje, koleżanka w 32 tyg miała szyjkę skróconą do 6mm i rozwarcie ale dzięki pessarowi donosiła do 39 tyg. w sensie zaczeła rodzić jak zdjęli jej pessar a nie tak nawet sama z siebie. Ja bym tylko mimowolnie położyła się na tydzień dwa na oddział żeby być non stop pod kontrolą.
Wózki no temat rzekaja z tych wszystkich o których piszecie to wybrałam Baby design, opinie są ok, sprzedawców w sklepach różne- ale to akurat mam gdzieś bo chyba przez to że baby desing pokazuje ceny na stronie sklepy nie mogą narzucać większej marży.. Mnie przekonał solidny, zgrabny stelaż, wymiary wózka, gondoli, spacerówki, materiały wykonania, duży kosz z bardzo dobrym dostępem i nie miałam najmniejszych problemów z przepinaniem gondoli, spacerówki w przód i w tył. Chyba w jako jedynym wózku nie miałam problemów jak się bawiłam przekładaniem i to z brzuchem. No i cena jest ok.
Ofka moje wyniki teraz to hemoglobina 10.7 hematokryt 33 limfocyty 15... miesiąc temu hemoglobina 11, hematokryt 35 limfocyty 14, a jeszcze wcześniejsze były lepsze więc ewidentnie spada mi żelazo, widzę nawet że jak leci mi krew z zacięcia na nodze itp. to leci i leci i nie może zakrzepnąć.
Zbieram się na wizytę, modlę się żeby z szyjką było wszystko dobrze i żeby dostać zgodę na wylot. W nocy jakieś koszmary miałam ze stresu, a jeszcze przeczytałam o Euforii to już w ogóle mam stresa z tymi szyjkami..chyba powinni nam je profilaktycznie zabezpieczać tym pessarem... Jutro 4D więc ciekawe co tam u Majeczki.małaMyszka, mamasia, zabka11, Paula_071, bosa, euforia lubią tę wiadomość
-
Ofka pobuntuj się trochę mężowi, w sumie jest 1 raz w takiej sytuacji więc tupnij nogą żeby się ocknął. Jak do niego trafi co się dzieje to na pewno się poprawi, faceci to troszkę ciemna masa, nie domyślą się wielu rzeczy i trzeba tresować jak zwierzę, ja się śmieje że mój po 4,5 roku zaczyna już nawet aportować
hehe
niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, zabka11, bosa lubią tę wiadomość
-
A i jeszcze tylko powiem o szkole rodzenia
wczoraj pierwsze zajęcia, było super. Mąż jest zachwycony bo myślał że to będzie podobne do warsztatów BM itp. a to inna bajka. Położna rewelacyjna- Boże ześlij mi ją jak będę rodzić!
W naszej 20 parowej grupie jest 17 dziewczynek i 3 chłopcówprawie same Helenki, Jasie i Stasie, niby Maja takie popularne ale byliśmy jedyni.
Ciekawe jak dalsze zajęcia ale nie wyobrażam sobie przy 1 dziecku nie chodzić na szkołę rodzenia, to jest bezcenna wiedzaniecierpliwa, małaMyszka, psioszka11, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Niecierpliwa u mnie w szpitalu od razu na oddział kładą. Dziś będę dużo leżała, łazić juz nie będę, przyjmuje luteine i magnez i poczekam do jutra. Bo tak jak pisałam wcześniej żadnych boli i skurczy nie mam tylko mała jest nisko i przez to czuje taki dziwny ucisk na dole. No chyba ze zacznie boleć to na pewno pojadę do szpitala.
Aga, absolutnie nie chcę straszyć, ale ja jak miałam wrażenie w pierwszej ciąży i w tej ponad tydzień temu, że jest nisko ( w pierwszej faktycznie się obniżyła) a w tej cały czas mam wrażenie, że nie idzie bardzo do góry i faktycznie się okazało, że się skraca. Lepiej to sprawdź. Bardziej niepokojące jest, jeśli jeszcze masz bóle. Ja miałam duże... ale ostatnio leżę, lutka dopochwowa, magnez i od wczoraj odpukać nic nie bolimałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
witam sie
odwiozłam Julcię do szkoły, małż jeszcze śpi
zabieram sie za prasowanie, pranie juz nastawione. obiad mam.
dzis o 15:50 wizyta
zapytam jak sie ma moja szyjka, bo tez miewam bóle brzucha i obawiam sie, ze moze cos sie dzieje??? zapytam tez o drętwienie rąk w nocy i ogólnie jak sie ma KlaruniaJulcia obowiązkowo idzie ze mną i będzie nagrywać filmik
piękna pogoda sie zapowiada, nie mogę sie doczekac jak juz kupię krzesełka na balkon i tam bede pić kawkę i was czytac
ide was nadrobicmałaMyszka, mamasia, Laura, bosa lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Dzięki:) Ja poszukam S, bo jak wczoraj przymierzałam szlafrok w Factory Fashion Italian rozmiar S to i tak był na mnie duży:)
Mój mąż to poleciał zrozpaczony, bo w najbliższym czasie w Chicago najwyższa temperatura to ma być 10 stopni. Raczej się tam nie wygrzeje;)
Euforia - trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze:*
Mi i w szpitalu badali szyjkę i lekarz prowadzący też - zarówno "ręcznie", jak i przez USG. Jak trafiłam do szpitala to miałam szyjkę 29mm, po 4 dniach leżenia jak wychodziłam była już 46mm, więc jednak odpoczynek dużo dalej.
Super!!!! Pięknie się poprawiło. To mam nadzieję, że za tydzień będzie to samo u mnieAle pomimo tego się dalej oszczędzasz?
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
witam w słoneczny dzionek:)
Wczoraj wizytowaliśmy z maluszkiem:)
Mały waży 800 g, kawał chłopa juz z niego:) termin z usg pokazuje na 2-4 sierpnia:)
Wszystko rozwija sie prawidłowo, maluch rosnie tak jak trzeba i w koncu pokazał mamie buzke:)
Co do żelaza moj gin powiedział ze do 10 w ciąży jest czymś normalnym, mam suplementować i uzupełniać, dopiero jak spada ponizej 10 daje jakies specjalne w płynie, 20 kapsułek ok 100 zł, mój mąz zaraz chciał mnie wrócić z parkingu zbey mi takie przepisał, ale przetłumaczyłąm mu ze doktor powiedział z epóki co nie ma takiej potrzeby
Spadam pić kawke i poczytać WAs bo mnie po południu raczej tu nie ma:)małaMyszka, Laura, mamasia, gianna88, zabka11, psioszka11, bosa, kasiuleek, lys, futuremama, Martucha86, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:Euforia trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! Leż, odpoczywaj i bądź pozytywnej myśli ! ;*
Kurde co jest z tymi szyjkami, że tak wcześnie się skracająmnie czasem też coś tam zakuje, czasem czuję taki ucisk, ale gin mówi, że jest ok... Za tydzień wizyta i mam nadzieję, że nadal dobrze jest.
Myszka a jaki kolor Riko Nano mieli na stanie w Bobo Wózkach w Gdyni? Szczegół, że dzwoniłam tam w poniedziałek i babka mówiła, że aktualnie nie mają go w sklepie - fajnie, że wiedzą co mają
My dziś ruszamy na podbój Bobo Raju:)
A teraz gadaj gdzie jest Bobo Raj!!!!!! eheheheh
Ja chyba zwariuję przez te wózki. Całą noc mi się śniły...bosa lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:witam sie
odwiozłam Julcię do szkoły, małż jeszcze śpi
zabieram sie za prasowanie, pranie juz nastawione. obiad mam.
dzis o 15:50 wizyta
zapytam jak sie ma moja szyjka, bo tez miewam bóle brzucha i obawiam sie, ze moze cos sie dzieje??? zapytam tez o drętwienie rąk w nocy i ogólnie jak sie ma KlaruniaJulcia obowiązkowo idzie ze mną i będzie nagrywać filmik
piękna pogoda sie zapowiada, nie mogę sie doczekac jak juz kupię krzesełka na balkon i tam bede pić kawkę i was czytac
ide was nadrobic
Drętwieją ci rece w nocy ? Dla mnie tez..dzisiaj juz prawie płakałam..drętwienie połączone z bólemod ok 2 tygodni to mam..
-
Ambrela dzięki za odpowiedź jutro na pewno odwiedzę lekarza i nie wyjde z gabinetu dopoki nie zmierzy mi szyjki na USG bo ostatnio mnie tylko na fotelu badał.
Do tej pory sypiałam po 12 godzin (od 22 do 10 ) a dziś całą noc przerwacałam sie z boku na bok a po 6 już oczy jak 5 złotówki... to wszystko przez te nerwymałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Karolinka ja mieszkam w bloku na 2 pietrze ale mamy wozkownie przy kazdej klatce osobno z osobnym wejsciem. W koncu blok stanal 3 lata temu dla zolnierzy z dziecmi:-)
-
magda sz wrote:...
Wózki no temat rzekaja z tych wszystkich o których piszecie to wybrałam Baby design, opinie są ok, sprzedawców w sklepach różne- ale to akurat mam gdzieś bo chyba przez to że baby desing pokazuje ceny na stronie sklepy nie mogą narzucać większej marży.. Mnie przekonał solidny, zgrabny stelaż, wymiary wózka, gondoli, spacerówki, materiały wykonania, duży kosz z bardzo dobrym dostępem i nie miałam najmniejszych problemów z przepinaniem gondoli, spacerówki w przód i w tył. Chyba w jako jedynym wózku nie miałam problemów jak się bawiłam przekładaniem i to z brzuchem. No i cena jest ok.
...
Muszę Wam powiedzieć, że w nocy śnily mi się wszystkie. Jednak pierwsza myśl jest dobra, więc rano poinformowałam męża, że bierzemy huskiego. Zamówię on line z winter packiem skoro w sklepach go nie ma, a jak już nie znajdę takiego full opcji, to dokupimy pack w październiku albo jak już będą dostępne.
Alternatywą jest nano. Jeśli w 30 tyg. z USG wyjdzie, że synuś będzie długi po tatusiu, to weźmiemy nano ze względu na gondolę, a jak będzie "normalnych rozmiarów" to bierzemy BD i w nosie.
Co prawda jeszcze się zastanawiałam nad X landerem - bo to nasz typ sprzed 5 lat, ale ma strasznie małą spacerówkę.bosa lubi tę wiadomość
-
Magda Sz a który model baby design
? ja chyba też już najbardziej się skłaniam właśnie na BD huskiego i już nie chcę oglądać innych, bo sobie narobię większego misz-maszu w głowie
Magda Wy już jutro lecicie?i jeszcze maleńką podejrzycie na usg, ale super!
A co omawialiście na szkole rodzenia?
-
małaMyszka wrote:a na jaki się zdecydowałaś Dotty???
Muszę Wam powiedzieć, że w nocy śnily mi się wszystkie. Jednak pierwsza myśl jest dobra, więc rano poinformowałam męża, że bierzemy huskiego. Zamówię on line z winter packiem skoro w sklepach go nie ma, a jak już nie znajdę takiego full opcji, to dokupimy pack w październiku albo jak już będą dostępne.
Alternatywą jest nano. Jeśli w 30 tyg. z USG wyjdzie, że synuś będzie długi po tatusiu, to weźmiemy nano ze względu na gondolę, a jak będzie "normalnych rozmiarów" to bierzemy BD i w nosie.
Co prawda jeszcze się zastanawiałam nad X landerem - bo to nasz typ sprzed 5 lat, ale ma strasznie małą spacerówkę.
Hehe, Małamyszko to miałam tak samowczoraj jeszcze do późna wertowałam info o wóżkach i całą noc o nioch śniłam, a rano się przebudziłam i od razu w głowie mam huskiego
czytałaś może tą recenzję?
http://maluszkoweinspiracje.blogspot.com/2015/02/wozek-husky-baby-design-recenzja.html
i w plenerze
http://maluszkoweinspiracje.blogspot.com/2015/02/wozek-husky-baby-design-na-spacerze.html
-
małaMyszka wrote:Riko mieli w kolorze brązowo - biszkoptowym, gdzie jaśniejszy był na dole, ale jest też taki sam tylko ma odwrotność kolorów, czyli brąz na dole a biszkopt u góry. Powiem Ci, że wyglądał bardzo ładnie i gdybym miała się zdecydować na nano to wybrałabym właśnie ten kolor który ma brąz na dole - wydaje się praktyczniejszy, bo my sporo jeździmy po lesie i parku więc się nie zabrudzi tak szybko.
A teraz gadaj gdzie jest Bobo Raj!!!!!! eheheheh
Ja chyba zwariuję przez te wózki. Całą noc mi się śniły...
Dzięki!Aaa teraz do mnie dotarło, że dzowniłam do Akpolu w Gdyni a nie Bobo Wózków
swoją drogą ciekawe czemu zadzowniłam tylko tam... jaaa co się dzieje z moim mózgiem
A Bobo Raj jest w niedaleko Kartuskiej w Gdańsku
Ja już nie ogarniam z tymi wózkami nic a nicmałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość