X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Przestrzegam was wszystkie przed truskawkami!
    wczoraj na osiedlowym bazarku kupiłam truskawki, tak pachniały, że szok. No i przez te truskawki cala noc nie spałam, bo bolał mnie żołądek... a przed chwila dostałam ostrej biegunki...
    zapewne jest tyle chemii w tych truskawkach, że mój organizm nie wytrzymał.
    Już nigdy nie kupię niesezonowych owoców. :-(

Ja od lutego wcinam truskawki i nie moge sie im oprzec, a wczesniej jadlam tylko sezonowo i to nieszczegolnie chetnie ;) A moze po czyms innym tak Cie przeczyscilo??

No i witam sie w 25tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 06:53

mamasia, małaMyszka, Laura, bosa lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm chyba, że po pastelli z śródziemnomorskiej.

Dodam, że przed chwila ledwo zdążyłam do toalety, bo wymiotowałam.

Ehh, No nic trzeba czasu i przejdzie.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pij duzo i zycze zeby szybko Ci przeszlo!

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Euforia trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze. Wiem ze latwo powiedzieć, ale nie placz bo to pogarsza sytuacje. Musisz myslec pozytywnie, nie dopuszczaj do siebie zlych myśli.
    A ja siedze i czekam na pobranie krwi. O dziwo przyszłam o 7 i jestem piąta. Zazwyczaj juz z 15 siedzi. Glodna jestem :-) no ale jak trzeba to trzeba. Mileho dnia wam życzę.

małaMyszka, bosa, euforia lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Euforia trzymaj sie, dacie rade! Bede mocno trzymala kciuki!!!

chcebycmama mialam identyczne objawy w pon i wtorek, juz chcialam zwalic wine na kebaba ale jadlo go ze mna tzn kazdy swojego 5 innych osob i nikomu nic nie bylo. Widocznie taka reakcja organizmu i przy okazji oczyszczenie po zaparciach.

Malamyszka czyli Twoja babska intuicja dziala ;)
    Odnosnie zakupow znam to bardzo dobrze. Jakis czas temu poszlam po chleb i wrocilam z truskawkami ;)

Ja jeszcze pospie. Syna wyprowadzilam do szkoly, mlodszy spi a ja bez tego pasa ortopedycznego chodzic nie umiem wiec zamkne oczy na godzinke.

Milego dnia

małaMyszka, zabka11, bosa, lys, euforia lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Po dłuższej nieobecności postanowiłam napisac, u mnie sytuacja nie za ciekawa, nie chce pisac tragiczna :(
    W poniedziałek byłam założyc pessar ( 3 tyg temu szyjka 3 cm, lekarz jak zrobił mi usg dopochwowe to aż zbladł...pogłaskał mnie i powiedział, że sytuacja jest dramatyczna bo mam już rozwarcie wewnętrzne i tak naprawdę w każdej chwili mogą mi odejsc wody. Założył mi pessar ( jak dla mnie zupełnie bezbolesnie) Pytał czy chce leżec w szpitalu czy domu powiedziałam, że chce jak najlepiej dla dziecka. Po chwili zastanowienia zdecydował, że mam jeszcze tydzień w domu leżec ( jeżeli wody mi nie odejdą). Po tyg prawdopodobnie do szpitala...od 3 dni płaczę, nie wyobrażam sobie że moglabym stracic mojego synka. Staram się byc silna ale na prawdę mi ciężko.

Euforia, staraj się choć przez chwilę nie stresować, bo to jeszcze gorzej wpływa na dzidzię. Kiedyś pisałam Wam o moich chrześniakach- urodzone w 29tc- i dziewczynka zdrowa ,jak ryba. Leżała też z nią dziewczyna,która urodziła w 26tc i dziecko żyje. Także jeśli trzeba leżeć w szpitalu, to połóż się kochana i daj szansę małemu ,aby przeczekał jeszcze choć te 2msce.
    Ściskam mocno!
    A my dziś mamy zaganiany dzień.
    Gotowanie, sprzątanie,pranie. Wieczorem do męża przychodzi kumpel na x boxa, a ja wybywam z kumpelą na miasto. Oczywiście w naszym stanie, to podbój miasta sprowadza się do herbaty w knajpie i powrotu do domu:)
    Zdrowego i spokojnego czwartku!

małaMyszka, zabka11, bosa, lys, euforia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem mega przerażona jeżeli chodzi o tą szyjkę a lekarz dopiero jutro przyjmuje. Cała noc nie mogłam spać. Mam nadzieje ze intuicja mnie myli i z moja szyjka jest ok. Córunia cały czas jest bardzo nisko. W

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Ja jestem mega przerażona jeżeli chodzi o tą szyjkę a lekarz dopiero jutro przyjmuje. Cała noc nie mogłam spać. Mam nadzieje ze intuicja mnie myli i z moja szyjka jest ok. Córunia cały czas jest bardzo nisko. W

To moze podjedz do szpitala niech to sprawdza?

Aga89, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa u mnie w szpitalu od razu na oddział kładą. Dziś będę dużo leżała, łazić juz nie będę, przyjmuje luteine i magnez i poczekam do jutra. Bo tak jak pisałam wcześniej żadnych boli i skurczy nie mam tylko mała jest nisko i przez to czuje taki dziwny ucisk na dole. No chyba ze zacznie boleć to na pewno pojadę do szpitala.

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Po dłuższej nieobecności postanowiłam napisac, u mnie sytuacja nie za ciekawa, nie chce pisac tragiczna :(
    W poniedziałek byłam założyc pessar ( 3 tyg temu szyjka 3 cm, lekarz jak zrobił mi usg dopochwowe to aż zbladł...pogłaskał mnie i powiedział, że sytuacja jest dramatyczna bo mam już rozwarcie wewnętrzne i tak naprawdę w każdej chwili mogą mi odejsc wody. Założył mi pessar ( jak dla mnie zupełnie bezbolesnie) Pytał czy chce leżec w szpitalu czy domu powiedziałam, że chce jak najlepiej dla dziecka. Po chwili zastanowienia zdecydował, że mam jeszcze tydzień w domu leżec ( jeżeli wody mi nie odejdą). Po tyg prawdopodobnie do szpitala...od 3 dni płaczę, nie wyobrażam sobie że moglabym stracic mojego synka. Staram się byc silna ale na prawdę mi ciężko.

Euforia, jesteśmy z Tobą! będzie dobrze :) musi być, głowa do góry :)

bzkxskf.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! Leż, odpoczywaj i bądź pozytywnej myśli ! ;*

Kurde co jest z tymi szyjkami, że tak wcześnie się skracają :/ mnie czasem też coś tam zakuje, czasem czuję taki ucisk, ale gin mówi, że jest ok... Za tydzień wizyta i mam nadzieję, że nadal dobrze jest.

Myszka a jaki kolor Riko Nano mieli na stanie w Bobo Wózkach w Gdyni? Szczegół, że dzwoniłam tam w poniedziałek i babka mówiła, że aktualnie nie mają go w sklepie - fajnie, że wiedzą co mają :/

My dziś ruszamy na podbój Bobo Raju:)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tak po tych waszych przezyciach zastanawiam sie czy lekarz w badaniu recznym jest w stanie wychwycic nieprawidlowosci z szyjka?? Bo mi lekarka na ostatniej wizycie mowila, ze bedzie robic usg dopochwowo, a wczoraj powiedziala, ze robimy przez brzuch bo z szyjka wszystko ok???
    Kurcze... ja też się tak właśnie zastanawiam, bo ja nigdy jej nie miałam badanej aparaturowo tylko lekarz sprawdza ręcznie

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Paula
    Też myślałam, że będzie fioletowa, ale teraz stwierdzam że ta różowa całkiem mi się podoba, po prostu lepiej mi w jaśniejszych kolorach :)
    Co do szlafroka nie było rozmiaru S, więc wzięłam M myśląc, że chyba dużej różnicy nie będzie i fakt faktem szlafrok jest trochę za duży, bo słusznie zauważyłaś jestem raczej niewielkich rozmiarów 163 wzrostu i teraz waga 55,7 kg, przed ciążą było 50 kg.
    A co najśmieszniejsze teraz zauważyłam, że szlafrok tez dostałam inny :D zamawiałam Muzzy, a dostałam IF Nimfa ;) ale nie szkodzi, różnią się chyba tylko kieszeniami - muzzy nie ma, nimfa ma.

muzzy: http://allegro.pl/show_item.php?item=5100854699
    nimfa: http://allegro.pl/bawelna-delikatny-szlafrok-nimfa-do-koszuli-r-m-i4873196585.html?source=mlt

Doskonale Cię rozumiem, że nie lubisz być sama, ja też nie lubię, ale mężowie nasi to sobie pozwiedzają USA ;) Mój mi dziś wysłał zdjęcia z upalnego Meksyku.

Dzięki:) Ja poszukam S, bo jak wczoraj przymierzałam szlafrok w Factory Fashion Italian rozmiar S to i tak był na mnie duży:)
    Mój mąż to poleciał zrozpaczony, bo w najbliższym czasie w Chicago najwyższa temperatura to ma być 10 stopni. Raczej się tam nie wygrzeje;)

Euforia - trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze:*

Mi i w szpitalu badali szyjkę i lekarz prowadzący też - zarówno "ręcznie", jak i przez USG. Jak trafiłam do szpitala to miałam szyjkę 29mm, po 4 dniach leżenia jak wychodziłam była już 46mm, więc jednak odpoczynek dużo dalej.

małaMyszka, bosa, lys, euforia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) witamy sie w 23 tygodniu :) leci oj leci :)
    Euforia trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze &&&
    A szyjki to chyba od zbyt duzego wysilku bo ja sama mialam z tym problem,ale jak dalam sobie na wstrzymanie to troche sie wydluzyla...tak ze w miare mozliwosci oszczedzajmy sie kochane :D
    Co do wozkow ja mam coletto marcello na bialym stelarzu,mysle ze to nie bedzie problem z jego utrzymaniem...gondolka duza 85 cm i spacerowka rowniez nie wydaje sie byc mala...fotelik wzielismy cybex bo choc jest moim zdaniem ciezszy od maxi cosi to ma byc bezpieczniejszy...a z racji tego ze jezdzimy duzo tak wiec bezpieczenstwo dziecka na pierwszym miejscu...
    Jak ja sie ciesze ze te wieksze zakupy mamy juz za soba :P
    Pozdrawiam sierpnioweczki ;) <3 ;)

psioszka11, małaMyszka, Laura, zabka11, bosa, Martucha86, euforia, gosia.b lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam studniówkę :) jeśli dzidziol zechce przyjść o czasie to za 100 dni rodzę :P o rajuśku :)

niecierpliwa, psioszka11, magda sz, małaMyszka, Laura, zabka11, 0na88, Katarka, bosa, chcebycmama, Martucha86, Maniuś, 5ylwia, gosia.b lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja juz po obchodzie, zostaje do jutra...a liczylam ze wyjde dzisiaj. tak mnie maz wczoraj oslabil ze sie poryczalam. moj maz ma sklep motoryzacyjny Otwiera o 9. Oprocz tego codziennie rano wstaje o 4, jezdzi busem do 7,potem na h spac. Wraca o 18, o 20.30 wychodzi jezdzic o wraca 23. Jest wiec w domu tylko popoludniu 2 h, z czego zazwyczaj h spi. Ustalilismy ze jezdzi tak do konca lutego bo te pieniadze z jezdzenia oddaje mamie. Potem ze do marca. Teraz ugadal sie z szefem ze tylko do jutra bo juz ma nowego kierowce Ale on ma zone w szpitalu i zacznie prace jak ona wyjdzie. I wczoraj mi oswiadczyl ze chuj, kierowca nowy nie przyjdzie bo musi sie zona opiekowac. A on ma jezdzic dalej. Kurwa poryczalam sie. Ja tez jestem w szpitalu. Tez go potrzebuje. Wiem ze on nie moze szefowi odmowic bo to jego wujek. Juz nie chodzi o kase, daje rade. Ale jakby jego siostra dala polowe tego co on daje matce to by nie musial jezdzic.

małaMyszka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rece mi opadly!! Maz byl zaniesc moje l4 do kadr (pracujemy razem) i kadrowa zagadnela go o termin porodu, mowie do niego oczywiscie w zartach, i co pewnie nie znales terminu porodu, oczywiscie, ze znalem powiedzialem, ze 7 sierpnia. Chyba Wam nie musze mowic, ze termin mam na 13.08, ale to taki drobny szczegol ;)

mamasia, Aga89, małaMyszka, Laura, zabka11, bosa, olinka lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poraz kolejny ciesze sie ze kupilam tako jumper. Jest cieżki a to co ostatnio widzialam zjezylo mi wlosy na karku. jak tak wialo okropnie sasiadka wyszla z 4 miesieczna niunia na dwor i ona ma taki super exTra lekki na 3 kolach i wiatr przewrocil wozek z dzieckiem w srodku! Malutka wypadla placz ogromny tragedia. Na szczescie nic sie malej nie stalo ale przezycie okropne. Euforia trzymam kciuki, lepiej w szpitalu lezec. Tam nie ma tylu powodow i bodzcow do chodzenia jak w domu.

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Rece mi opadly!! Maz byl zaniesc moje l4 do kadr (pracujemy razem) i kadrowa zagadnela go o termin porodu, mowie do niego oczywiscie w zartach, i co pewnie nie znales terminu porodu, oczywiscie, ze znalem powiedzialem, ze 7 sierpnia. Chyba Wam nie musze mowic, ze termin mam na 13.08, ale to taki drobny szczegol ;)
    to i tak dobrze, że nie powiedział, że na wrzesień :P

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Hej. Ja juz po obchodzie, zostaje do jutra...a liczylam ze wyjde dzisiaj. tak mnie maz wczoraj oslabil ze sie poryczalam. moj maz ma sklep motoryzacyjny Otwiera o 9. Oprocz tego codziennie rano wstaje o 4, jezdzi busem do 7,potem na h spac. Wraca o 18, o 20.30 wychodzi jezdzic o wraca 23. Jest wiec w domu tylko popoludniu 2 h, z czego zazwyczaj h spi. Ustalilismy ze jezdzi tak do konca lutego bo te pieniadze z jezdzenia oddaje mamie. Potem ze do marca. Teraz ugadal sie z szefem ze tylko do jutra bo juz ma nowego kierowce Ale on ma zone w szpitalu i zacznie prace jak ona wyjdzie. I wczoraj mi oswiadczyl ze chuj, kierowca nowy nie przyjdzie bo musi sie zona opiekowac. A on ma jezdzic dalej. Kurwa poryczalam sie. Ja tez jestem w szpitalu. Tez go potrzebuje. Wiem ze on nie moze szefowi odmowic bo to jego wujek. Juz nie chodzi o kase, daje rade. Ale jakby jego siostra dala polowe tego co on daje matce to by nie musial jezdzic.

jej... a będzie ten wujek w międzyczasie szukał jeszcze innego kierowcy? bo co, gdy się okaże, że żona tamtego będzie miała dłuższy szpitalny pobyt, Ty już też niedługo rodzisz i będziesz potrzebowała jeszcze bardziej (wiem, że teraz też bardzo potrzebujesz) obecności, wsparcia i pomocy męża

bzkxskf.png
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ