X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia - przykro mi, bądz dzielna i nie płacz- zrób to dla maluszka - odpoczywaj duzo i trzeba wierzyc ze wszystko bedzie dobrze! MUSIIII BYĆ DOBRZE!!!!

magda sz - u mnie tez osttanio morfo kiepska, zobaczę dzisiaj jak wyniki - tez mam hemoglobinę i hematokryt niskie i gin powiedziała, ze jak sie nie poprawi, to wdrozymy leczenie. daj znac co lekarz na toxo powiedział, ale jak mialas takie same ostatnio, to na pewno wszystko jest ok.

Małamyszka - no miej oko na tą panienkę ze sklpeu hehehe ;-)

chcebycmamma - mnie wczorja kusiły truskawki z biedronki, ale nie kupiłam, bo tez stwierdziłam ze musi to byc sama chemia...poczekam do czerwca na świeże :-)

cassiie - kiedy masz ten pas dostac?

DZIEWCZYNY CZY LEKARZ NA USG PRZEZ BRZUCH MOZE OCENIC STAN SZYJKI, CZY TYLKO DOPOCHWOWO?

ofka - trzymaj sie kochana, oby do jutra. a czemu maz musi mamie dawac kase, jesli mogę spytac???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 09:46

małaMyszka, bosa, euforia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia nie stresuj się tak. Moja przyjaciółka tak miała w 18 tc. Juz ja straszył i ze wody jej odejdą itd. Biedna stres przez tydzień spać nie mogła. Założyli pessar, a mała urodziła się w 41 tc. Bez leżenia i problemów. Oni czasami tak straszą zebysmy coś zrozumiały. Bo jak powie lekarz ze nie jest jeszcze źle to latamy i robimy wszystko - musimy dbać o siebie i o te małe kluseczki. :)

niecierpliwa, małaMyszka, bosa, euforia lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    No ja rozumiem że to był żart ;p

Mi chodzi o to ze kazdy chłop "na jedno kopyto" :P Ciezko byłoby znalezc faceta który by na różowy wózek powiedział "cuż za cudowny kolor ! " :D

Nie wiem, jak wózek, ale kiedy wybieraliśmy fronty do szafek kuchennych to mój facet wybrał takie w kolorze fuksji czy magenty. To chyba kwestia gustu raczej niż płci.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Ambrela dzięki za odpowiedź jutro na pewno odwiedzę lekarza i nie wyjde z gabinetu dopoki nie zmierzy mi szyjki na USG bo ostatnio mnie tylko na fotelu badał.

Do tej pory sypiałam po 12 godzin (od 22 do 10 ) a dziś całą noc przerwacałam sie z boku na bok a po 6 już oczy jak 5 złotówki... to wszystko przez te nerwy :(

Aga89 - Pisałam to tylko na wszelki wypadek, wiec też nie bierz sobie tego do głowy i się nie stresuj!!! Przecież u Ciebie nie musi być tak jak u mnie! Ja trzymam kciuki, żeby nie było ;) Staraj się wyluzować, wypoczywać, bo inaczej będę mieć wyrzuty sumienia! :)

• Amberla Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Cieakwe jak nasze dzieciaczki podejdą do tematu :) i która z nas szybciej urodzi :P

;) Robię zakłady, że ja wcześniej :P Ale obym się myliła ;)

mamasia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka - gratuluje - dorodny synek rośnie :-)

Kaarolinka - dretwieją mi gdzies od tygodnia-czytałam w necie ze to wynik hormonów i zatrzymywania wody w organizmie....:-/ kurcze oby nie, bo to oznacza ze bedziemy puchły :-(dopytam dzis o to gin.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pas ortopedyczny mam od poniedzialku.
    Tyle ze spac w nim sie nie da wiec chodze od rana do wieczora. Ranonwstaje z mega bolem ale jak go zaloze jestnid razu lepiej.

zabka11, małaMyszka, psioszka11, bosa lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    A i jeszcze tylko powiem o szkole rodzenia :) wczoraj pierwsze zajęcia, było super. Mąż jest zachwycony bo myślał że to będzie podobne do warsztatów BM itp. a to inna bajka. Położna rewelacyjna- Boże ześlij mi ją jak będę rodzić!
    W naszej 20 parowej grupie jest 17 dziewczynek i 3 chłopców :D prawie same Helenki, Jasie i Stasie, niby Maja takie popularne ale byliśmy jedyni.
    Ciekawe jak dalsze zajęcia ale nie wyobrażam sobie przy 1 dziecku nie chodzić na szkołę rodzenia, to jest bezcenna wiedza :)
    no to mam dola bo ja sie nie zapisalam do szkoly rodzenia ani do poloznej...mysle ze mi wszystko Powiecie co???

0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie kumam jak to jest z ta położną, gdzie mam sie zapisac itp.pomóżcie!

do szkoły rodzenia chodzilam w pierwszej ciązy, teraz mi sie nie chce ;-P - zdaję sie na info od was ;-P

ide sobie cos przekąsic i kawkę chyba słaba wypiję - i biorę sie za prasowanie,
    potem trzeba sie ogolić tu i ówdzie, odebrac Julcię ze szkoły przed 14, a na 15:50 wizyta - zapewne sie przeciągnie i będziemy czekać, ale to norma więc jestem na to przygotowana.

małaMyszka, bosa, Laura lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona- no pewnie ze zalezy tez od gustu, bo np.ja mimo ze jestem kobieta nie kupilabym różówego wózka :P ale jednak u mężczyzn rzadziej spotykana jest euforie na punkcie tego koloru niz u kobiet :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    ;) Robię zakłady, że ja wcześniej :P Ale obym się myliła ;)
    ok, przyjmuję zakład :D mój teściu to by chciał, żeby się urodził 8.08, bo wtedy teść ma urodziny :) a jego pierwsza wnuczka urodziła się dzień później, czyli 9.08 mimo starań na termin dziadka :)

małaMyszka, bosa, magda sz lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia trzymajcie się!
    Też uważam, że jest jeszcze duża szansa na donosszenie. Skoro udało założyć się pessar to szyjka jeszcze ma co najmniej 0,5cm. Z rozwarciem też słyszałam, że można donosić. Wiem, że ,,łatwo się mówi'' a sama panikuje;(
    Czeka Was trudny okres, ale wierzę że wszystko się ułoży!
    niecierpliwa wrote:
    Tak po tych waszych przezyciach zastanawiam sie czy lekarz w badaniu recznym jest w stanie wychwycic nieprawidlowosci z szyjka?? Bo mi lekarka na ostatniej wizycie mowila, ze bedzie robic usg dopochwowo, a wczoraj powiedziala, ze robimy przez brzuch bo z szyjka wszystko ok???

U mnie zauważył już w USG przez brzuch, i potem robiąc badanie na fotelu potwierdził. Najpierw ręcznie i potem USG dopochwowo, bo w ten sposób może dokładnie ją zmierzyć co do mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 09:58

niecierpliwa, bosa, małaMyszka, euforia lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka mi sie wydaje, ze lekarz robiac usg przez brzuch nie jest w stanie zbadac szyjki. Mi sie wydaje, ze jak bada "recznie" to czuje czy jest twarda, miekka, krotka, dluga, otwarta, zamknieta i jak cos mu sie nie podoba w tym badaniu to wtedy usg dopochwowo

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Hehe, Małamyszko to miałam tak samo :) wczoraj jeszcze do późna wertowałam info o wóżkach i całą noc o nioch śniłam, a rano się przebudziłam i od razu w głowie mam huskiego :)

czytałaś może tą recenzję?

http://maluszkoweinspiracje.blogspot.com/2015/02/wozek-husky-baby-design-recenzja.html

i w plenerze

http://maluszkoweinspiracje.blogspot.com/2015/02/wozek-husky-baby-design-na-spacerze.html
    a jaki kolor wybraliście?

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    U mnie zauważył już w USG przez brzuch, i potem robiąc badanie na fotelu potwierdził. Najpierw ręcznie i potem USG dopochwowo, bo w ten sposób może dokładnie ją zmierzyć co do mm.

Czyli jak lekarka za kazdym razem bada mnie "recznie" a potem usg przez brzuch i mowi, ze szyjka ladna to nie mam co sie martwic, ze nie zrobila dopochwowo??

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Aga89 - Pisałam to tylko na wszelki wypadek, wiec też nie bierz sobie tego do głowy i się nie stresuj!!! Przecież u Ciebie nie musi być tak jak u mnie! Ja trzymam kciuki, żeby nie było ;) Staraj się wyluzować, wypoczywać, bo inaczej będę mieć wyrzuty sumienia! :)

Broń boże nie miej wyrzutów sumienia :) Ja już stresowałam się przed tym wpisem. Twój wpis tylko i wyłącznie utwierdził mnie że muszę iść jutro to skontrolować.

Mam nadzieję że u wszystkich dziewczyn które mają problem ze skracającą się szyjką lekarze w porę zareagują i że maluchy dotrwają w brzuszkach do sierpnia :)

małaMyszka, Amberla, euforia lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja byłam miesiąc temu w szpitalu to najpierw zrobili USG przez brzuch żeby zobaczyć czy z dzieckiem wszystko w porządku a jak chcieli zbadać szyjkę to zrobili mi USG dopochwowe.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wczoraj wyjątkowo lekarz mnie nie badał od srodka, ale powiedział ze jestw stanie ocenić szyjkę po usg przez brzuch, i faktycznie jezdzil mi bardzo bardzo nisko i nawet dość mocno..

Euforia trzymaj sie, z dzidzią napewno będzie wszystko dobrze:):)

Idę rozwiesić pranie, dziś na obiad kalafiorowa i nie wiem co do tego, wyciagne fileta z kurczaka i pomysle co by z tego zrobic hi:)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na każdej wizycie mam tak:
    1. wywiad jak się czuję, przegląd badań, leki itp.
    2. samolot - zawsze przez wziernik i palec plus badanie brzucha
    3. USG - najpierw dopochwowo - zawsze, potem zaprasza męża i oglądamy małego, ona sobie bada i mierzy, a my za każdym razem płaczemy jak słyszymy <3

psioszka11, kasiuleek, niecierpliwa, zabka11, Maniuś, magda sz, gosia.b lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa wiem! ogarne się i idę do biedronki po kapustke, zrobie z koperkiem i śmietaną :D

małaMyszka, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ