SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
euforia - przykro mi, bądz dzielna i nie płacz- zrób to dla maluszka - odpoczywaj duzo i trzeba wierzyc ze wszystko bedzie dobrze! MUSIIII BYĆ DOBRZE!!!!
magda sz - u mnie tez osttanio morfo kiepska, zobaczę dzisiaj jak wyniki - tez mam hemoglobinę i hematokryt niskie i gin powiedziała, ze jak sie nie poprawi, to wdrozymy leczenie. daj znac co lekarz na toxo powiedział, ale jak mialas takie same ostatnio, to na pewno wszystko jest ok.
Małamyszka - no miej oko na tą panienkę ze sklpeu hehehe
chcebycmamma - mnie wczorja kusiły truskawki z biedronki, ale nie kupiłam, bo tez stwierdziłam ze musi to byc sama chemia...poczekam do czerwca na świeże
cassiie - kiedy masz ten pas dostac?
DZIEWCZYNY CZY LEKARZ NA USG PRZEZ BRZUCH MOZE OCENIC STAN SZYJKI, CZY TYLKO DOPOCHWOWO?
ofka - trzymaj sie kochana, oby do jutra. a czemu maz musi mamie dawac kase, jesli mogę spytac???Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 09:46
małaMyszka, bosa, euforia lubią tę wiadomość
-
Euforia nie stresuj się tak. Moja przyjaciółka tak miała w 18 tc. Juz ja straszył i ze wody jej odejdą itd. Biedna stres przez tydzień spać nie mogła. Założyli pessar, a mała urodziła się w 41 tc. Bez leżenia i problemów. Oni czasami tak straszą zebysmy coś zrozumiały. Bo jak powie lekarz ze nie jest jeszcze źle to latamy i robimy wszystko - musimy dbać o siebie i o te małe kluseczki.
niecierpliwa, małaMyszka, bosa, euforia lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:No ja rozumiem że to był żart ;p
Mi chodzi o to ze kazdy chłop "na jedno kopyto"Ciezko byłoby znalezc faceta który by na różowy wózek powiedział "cuż za cudowny kolor ! "
Nie wiem, jak wózek, ale kiedy wybieraliśmy fronty do szafek kuchennych to mój facet wybrał takie w kolorze fuksji czy magenty. To chyba kwestia gustu raczej niż płci.małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Ambrela dzięki za odpowiedź jutro na pewno odwiedzę lekarza i nie wyjde z gabinetu dopoki nie zmierzy mi szyjki na USG bo ostatnio mnie tylko na fotelu badał.
Do tej pory sypiałam po 12 godzin (od 22 do 10 ) a dziś całą noc przerwacałam sie z boku na bok a po 6 już oczy jak 5 złotówki... to wszystko przez te nerwy
Aga89 - Pisałam to tylko na wszelki wypadek, wiec też nie bierz sobie tego do głowy i się nie stresuj!!! Przecież u Ciebie nie musi być tak jak u mnie! Ja trzymam kciuki, żeby nie byłoStaraj się wyluzować, wypoczywać, bo inaczej będę mieć wyrzuty sumienia!
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Migotka - gratuluje - dorodny synek rośnie
Kaarolinka - dretwieją mi gdzies od tygodnia-czytałam w necie ze to wynik hormonów i zatrzymywania wody w organizmie....kurcze oby nie, bo to oznacza ze bedziemy puchły :-(dopytam dzis o to gin.
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
magda sz wrote:A i jeszcze tylko powiem o szkole rodzenia
wczoraj pierwsze zajęcia, było super. Mąż jest zachwycony bo myślał że to będzie podobne do warsztatów BM itp. a to inna bajka. Położna rewelacyjna- Boże ześlij mi ją jak będę rodzić!
W naszej 20 parowej grupie jest 17 dziewczynek i 3 chłopcówprawie same Helenki, Jasie i Stasie, niby Maja takie popularne ale byliśmy jedyni.
Ciekawe jak dalsze zajęcia ale nie wyobrażam sobie przy 1 dziecku nie chodzić na szkołę rodzenia, to jest bezcenna wiedza
0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
ja tez nie kumam jak to jest z ta położną, gdzie mam sie zapisac itp.pomóżcie!
do szkoły rodzenia chodzilam w pierwszej ciązy, teraz mi sie nie chce ;-P - zdaję sie na info od was ;-P
ide sobie cos przekąsic i kawkę chyba słaba wypiję - i biorę sie za prasowanie,
potem trzeba sie ogolić tu i ówdzie, odebrac Julcię ze szkoły przed 14, a na 15:50 wizyta - zapewne sie przeciągnie i będziemy czekać, ale to norma więc jestem na to przygotowana.małaMyszka, bosa, Laura lubią tę wiadomość
-
Amberla wrote:
Robię zakłady, że ja wcześniej
Ale obym się myliła
mój teściu to by chciał, żeby się urodził 8.08, bo wtedy teść ma urodziny
a jego pierwsza wnuczka urodziła się dzień później, czyli 9.08 mimo starań na termin dziadka
małaMyszka, bosa, magda sz lubią tę wiadomość
-
Euforia trzymajcie się!
Też uważam, że jest jeszcze duża szansa na donosszenie. Skoro udało założyć się pessar to szyjka jeszcze ma co najmniej 0,5cm. Z rozwarciem też słyszałam, że można donosić. Wiem, że ,,łatwo się mówi'' a sama panikuje;(
Czeka Was trudny okres, ale wierzę że wszystko się ułoży!
niecierpliwa wrote:Tak po tych waszych przezyciach zastanawiam sie czy lekarz w badaniu recznym jest w stanie wychwycic nieprawidlowosci z szyjka?? Bo mi lekarka na ostatniej wizycie mowila, ze bedzie robic usg dopochwowo, a wczoraj powiedziala, ze robimy przez brzuch bo z szyjka wszystko ok???
U mnie zauważył już w USG przez brzuch, i potem robiąc badanie na fotelu potwierdził. Najpierw ręcznie i potem USG dopochwowo, bo w ten sposób może dokładnie ją zmierzyć co do mm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 09:58
niecierpliwa, bosa, małaMyszka, euforia lubią tę wiadomość
-
Zabka mi sie wydaje, ze lekarz robiac usg przez brzuch nie jest w stanie zbadac szyjki. Mi sie wydaje, ze jak bada "recznie" to czuje czy jest twarda, miekka, krotka, dluga, otwarta, zamknieta i jak cos mu sie nie podoba w tym badaniu to wtedy usg dopochwowo
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Hehe, Małamyszko to miałam tak samo
wczoraj jeszcze do późna wertowałam info o wóżkach i całą noc o nioch śniłam, a rano się przebudziłam i od razu w głowie mam huskiego
czytałaś może tą recenzję?
http://maluszkoweinspiracje.blogspot.com/2015/02/wozek-husky-baby-design-recenzja.html
i w plenerze
http://maluszkoweinspiracje.blogspot.com/2015/02/wozek-husky-baby-design-na-spacerze.htmlbosa lubi tę wiadomość
-
kasiuleek wrote:U mnie zauważył już w USG przez brzuch, i potem robiąc badanie na fotelu potwierdził. Najpierw ręcznie i potem USG dopochwowo, bo w ten sposób może dokładnie ją zmierzyć co do mm.
Czyli jak lekarka za kazdym razem bada mnie "recznie" a potem usg przez brzuch i mowi, ze szyjka ladna to nie mam co sie martwic, ze nie zrobila dopochwowo??bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla wrote:Aga89 - Pisałam to tylko na wszelki wypadek, wiec też nie bierz sobie tego do głowy i się nie stresuj!!! Przecież u Ciebie nie musi być tak jak u mnie! Ja trzymam kciuki, żeby nie było
Staraj się wyluzować, wypoczywać, bo inaczej będę mieć wyrzuty sumienia!
Broń boże nie miej wyrzutów sumieniaJa już stresowałam się przed tym wpisem. Twój wpis tylko i wyłącznie utwierdził mnie że muszę iść jutro to skontrolować.
Mam nadzieję że u wszystkich dziewczyn które mają problem ze skracającą się szyjką lekarze w porę zareagują i że maluchy dotrwają w brzuszkach do sierpniamałaMyszka, Amberla, euforia lubią tę wiadomość
-
Zabka ja byłam miesiąc temu w szpitalu to najpierw zrobili USG przez brzuch żeby zobaczyć czy z dzieckiem wszystko w porządku a jak chcieli zbadać szyjkę to zrobili mi USG dopochwowe.
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
u mnie wczoraj wyjątkowo lekarz mnie nie badał od srodka, ale powiedział ze jestw stanie ocenić szyjkę po usg przez brzuch, i faktycznie jezdzil mi bardzo bardzo nisko i nawet dość mocno..
Euforia trzymaj sie, z dzidzią napewno będzie wszystko dobrze:)
Idę rozwiesić pranie, dziś na obiad kalafiorowa i nie wiem co do tego, wyciagne fileta z kurczaka i pomysle co by z tego zrobic hi:)małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ja na każdej wizycie mam tak:
1. wywiad jak się czuję, przegląd badań, leki itp.
2. samolot - zawsze przez wziernik i palec plus badanie brzucha
3. USG - najpierw dopochwowo - zawsze, potem zaprasza męża i oglądamy małego, ona sobie bada i mierzy, a my za każdym razem płaczemy jak słyszymypsioszka11, kasiuleek, niecierpliwa, zabka11, Maniuś, magda sz, gosia.b lubią tę wiadomość