SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
euforia - przykro mi, bądz dzielna i nie płacz- zrób to dla maluszka - odpoczywaj duzo i trzeba wierzyc ze wszystko bedzie dobrze! MUSIIII BYĆ DOBRZE!!!!
magda sz - u mnie tez osttanio morfo kiepska, zobaczę dzisiaj jak wyniki - tez mam hemoglobinę i hematokryt niskie i gin powiedziała, ze jak sie nie poprawi, to wdrozymy leczenie. daj znac co lekarz na toxo powiedział, ale jak mialas takie same ostatnio, to na pewno wszystko jest ok.
Małamyszka - no miej oko na tą panienkę ze sklpeu hehehe
chcebycmamma - mnie wczorja kusiły truskawki z biedronki, ale nie kupiłam, bo tez stwierdziłam ze musi to byc sama chemia...poczekam do czerwca na świeże
cassiie - kiedy masz ten pas dostac?
DZIEWCZYNY CZY LEKARZ NA USG PRZEZ BRZUCH MOZE OCENIC STAN SZYJKI, CZY TYLKO DOPOCHWOWO?
ofka - trzymaj sie kochana, oby do jutra. a czemu maz musi mamie dawac kase, jesli mogę spytac???Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 09:46
małaMyszka, bosa, euforia lubią tę wiadomość
-
Euforia nie stresuj się tak. Moja przyjaciółka tak miała w 18 tc. Juz ja straszył i ze wody jej odejdą itd. Biedna stres przez tydzień spać nie mogła. Założyli pessar, a mała urodziła się w 41 tc. Bez leżenia i problemów. Oni czasami tak straszą zebysmy coś zrozumiały. Bo jak powie lekarz ze nie jest jeszcze źle to latamy i robimy wszystko - musimy dbać o siebie i o te małe kluseczki.
niecierpliwa, małaMyszka, bosa, euforia lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:No ja rozumiem że to był żart ;p
Mi chodzi o to ze kazdy chłop "na jedno kopyto"
Ciezko byłoby znalezc faceta który by na różowy wózek powiedział "cuż za cudowny kolor ! " 
Nie wiem, jak wózek, ale kiedy wybieraliśmy fronty do szafek kuchennych to mój facet wybrał takie w kolorze fuksji czy magenty. To chyba kwestia gustu raczej niż płci.
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Ambrela dzięki za odpowiedź jutro na pewno odwiedzę lekarza i nie wyjde z gabinetu dopoki nie zmierzy mi szyjki na USG bo ostatnio mnie tylko na fotelu badał.
Do tej pory sypiałam po 12 godzin (od 22 do 10 ) a dziś całą noc przerwacałam sie z boku na bok a po 6 już oczy jak 5 złotówki... to wszystko przez te nerwy
Aga89 - Pisałam to tylko na wszelki wypadek, wiec też nie bierz sobie tego do głowy i się nie stresuj!!! Przecież u Ciebie nie musi być tak jak u mnie! Ja trzymam kciuki, żeby nie było
Staraj się wyluzować, wypoczywać, bo inaczej będę mieć wyrzuty sumienia!
-
Migotka - gratuluje - dorodny synek rośnie

Kaarolinka - dretwieją mi gdzies od tygodnia-czytałam w necie ze to wynik hormonów i zatrzymywania wody w organizmie....
kurcze oby nie, bo to oznacza ze bedziemy puchły :-(dopytam dzis o to gin.
-
nick nieaktualny
-
no to mam dola bo ja sie nie zapisalam do szkoly rodzenia ani do poloznej...mysle ze mi wszystko Powiecie co???magda sz wrote:A i jeszcze tylko powiem o szkole rodzenia
wczoraj pierwsze zajęcia, było super. Mąż jest zachwycony bo myślał że to będzie podobne do warsztatów BM itp. a to inna bajka. Położna rewelacyjna- Boże ześlij mi ją jak będę rodzić!
W naszej 20 parowej grupie jest 17 dziewczynek i 3 chłopców
prawie same Helenki, Jasie i Stasie, niby Maja takie popularne ale byliśmy jedyni.
Ciekawe jak dalsze zajęcia ale nie wyobrażam sobie przy 1 dziecku nie chodzić na szkołę rodzenia, to jest bezcenna wiedza
0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

-
ja tez nie kumam jak to jest z ta położną, gdzie mam sie zapisac itp.pomóżcie!
do szkoły rodzenia chodzilam w pierwszej ciązy, teraz mi sie nie chce ;-P - zdaję sie na info od was ;-P
ide sobie cos przekąsic i kawkę chyba słaba wypiję - i biorę sie za prasowanie,
potem trzeba sie ogolić tu i ówdzie, odebrac Julcię ze szkoły przed 14, a na 15:50 wizyta - zapewne sie przeciągnie i będziemy czekać, ale to norma więc jestem na to przygotowana.
małaMyszka, bosa, Laura lubią tę wiadomość
-
ok, przyjmuję zakładAmberla wrote:
Robię zakłady, że ja wcześniej
Ale obym się myliła 
mój teściu to by chciał, żeby się urodził 8.08, bo wtedy teść ma urodziny
a jego pierwsza wnuczka urodziła się dzień później, czyli 9.08 mimo starań na termin dziadka
małaMyszka, bosa, magda sz lubią tę wiadomość
-
Euforia trzymajcie się!
Też uważam, że jest jeszcze duża szansa na donosszenie. Skoro udało założyć się pessar to szyjka jeszcze ma co najmniej 0,5cm. Z rozwarciem też słyszałam, że można donosić. Wiem, że ,,łatwo się mówi'' a sama panikuje;(
Czeka Was trudny okres, ale wierzę że wszystko się ułoży!
niecierpliwa wrote:Tak po tych waszych przezyciach zastanawiam sie czy lekarz w badaniu recznym jest w stanie wychwycic nieprawidlowosci z szyjka?? Bo mi lekarka na ostatniej wizycie mowila, ze bedzie robic usg dopochwowo, a wczoraj powiedziala, ze robimy przez brzuch bo z szyjka wszystko ok???
U mnie zauważył już w USG przez brzuch, i potem robiąc badanie na fotelu potwierdził. Najpierw ręcznie i potem USG dopochwowo, bo w ten sposób może dokładnie ją zmierzyć co do mm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 09:58
niecierpliwa, bosa, małaMyszka, euforia lubią tę wiadomość
-
Zabka mi sie wydaje, ze lekarz robiac usg przez brzuch nie jest w stanie zbadac szyjki. Mi sie wydaje, ze jak bada "recznie" to czuje czy jest twarda, miekka, krotka, dluga, otwarta, zamknieta i jak cos mu sie nie podoba w tym badaniu to wtedy usg dopochwowo
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
a jaki kolor wybraliście?mamasia wrote:Hehe, Małamyszko to miałam tak samo
wczoraj jeszcze do późna wertowałam info o wóżkach i całą noc o nioch śniłam, a rano się przebudziłam i od razu w głowie mam huskiego 
czytałaś może tą recenzję?
http://maluszkoweinspiracje.blogspot.com/2015/02/wozek-husky-baby-design-recenzja.html
i w plenerze
http://maluszkoweinspiracje.blogspot.com/2015/02/wozek-husky-baby-design-na-spacerze.html
bosa lubi tę wiadomość
-
kasiuleek wrote:U mnie zauważył już w USG przez brzuch, i potem robiąc badanie na fotelu potwierdził. Najpierw ręcznie i potem USG dopochwowo, bo w ten sposób może dokładnie ją zmierzyć co do mm.
Czyli jak lekarka za kazdym razem bada mnie "recznie" a potem usg przez brzuch i mowi, ze szyjka ladna to nie mam co sie martwic, ze nie zrobila dopochwowo??
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla wrote:Aga89 - Pisałam to tylko na wszelki wypadek, wiec też nie bierz sobie tego do głowy i się nie stresuj!!! Przecież u Ciebie nie musi być tak jak u mnie! Ja trzymam kciuki, żeby nie było
Staraj się wyluzować, wypoczywać, bo inaczej będę mieć wyrzuty sumienia! 
Broń boże nie miej wyrzutów sumienia
Ja już stresowałam się przed tym wpisem. Twój wpis tylko i wyłącznie utwierdził mnie że muszę iść jutro to skontrolować.
Mam nadzieję że u wszystkich dziewczyn które mają problem ze skracającą się szyjką lekarze w porę zareagują i że maluchy dotrwają w brzuszkach do sierpnia
małaMyszka, Amberla, euforia lubią tę wiadomość
-
Zabka ja byłam miesiąc temu w szpitalu to najpierw zrobili USG przez brzuch żeby zobaczyć czy z dzieckiem wszystko w porządku a jak chcieli zbadać szyjkę to zrobili mi USG dopochwowe.
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
u mnie wczoraj wyjątkowo lekarz mnie nie badał od srodka, ale powiedział ze jestw stanie ocenić szyjkę po usg przez brzuch, i faktycznie jezdzil mi bardzo bardzo nisko i nawet dość mocno..
Euforia trzymaj sie, z dzidzią napewno będzie wszystko dobrze:)
Idę rozwiesić pranie, dziś na obiad kalafiorowa i nie wiem co do tego, wyciagne fileta z kurczaka i pomysle co by z tego zrobic hi:)
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ja na każdej wizycie mam tak:
1. wywiad jak się czuję, przegląd badań, leki itp.
2. samolot - zawsze przez wziernik i palec plus badanie brzucha
3. USG - najpierw dopochwowo - zawsze, potem zaprasza męża i oglądamy małego, ona sobie bada i mierzy, a my za każdym razem płaczemy jak słyszymy
psioszka11, kasiuleek, niecierpliwa, zabka11, Maniuś, magda sz, gosia.b lubią tę wiadomość