X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia - przykro mi, bądz dzielna i nie płacz- zrób to dla maluszka - odpoczywaj duzo i trzeba wierzyc ze wszystko bedzie dobrze! MUSIIII BYĆ DOBRZE!!!!

magda sz - u mnie tez osttanio morfo kiepska, zobaczę dzisiaj jak wyniki - tez mam hemoglobinę i hematokryt niskie i gin powiedziała, ze jak sie nie poprawi, to wdrozymy leczenie. daj znac co lekarz na toxo powiedział, ale jak mialas takie same ostatnio, to na pewno wszystko jest ok.

Małamyszka - no miej oko na tą panienkę ze sklpeu hehehe ;-)

chcebycmamma - mnie wczorja kusiły truskawki z biedronki, ale nie kupiłam, bo tez stwierdziłam ze musi to byc sama chemia...poczekam do czerwca na świeże :-)

cassiie - kiedy masz ten pas dostac?

DZIEWCZYNY CZY LEKARZ NA USG PRZEZ BRZUCH MOZE OCENIC STAN SZYJKI, CZY TYLKO DOPOCHWOWO?

ofka - trzymaj sie kochana, oby do jutra. a czemu maz musi mamie dawac kase, jesli mogę spytac???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 09:46

małaMyszka, bosa, euforia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia nie stresuj się tak. Moja przyjaciółka tak miała w 18 tc. Juz ja straszył i ze wody jej odejdą itd. Biedna stres przez tydzień spać nie mogła. Założyli pessar, a mała urodziła się w 41 tc. Bez leżenia i problemów. Oni czasami tak straszą zebysmy coś zrozumiały. Bo jak powie lekarz ze nie jest jeszcze źle to latamy i robimy wszystko - musimy dbać o siebie i o te małe kluseczki. :)

niecierpliwa, małaMyszka, bosa, euforia lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    No ja rozumiem że to był żart ;p

Mi chodzi o to ze kazdy chłop "na jedno kopyto" :P Ciezko byłoby znalezc faceta który by na różowy wózek powiedział "cuż za cudowny kolor ! " :D

Nie wiem, jak wózek, ale kiedy wybieraliśmy fronty do szafek kuchennych to mój facet wybrał takie w kolorze fuksji czy magenty. To chyba kwestia gustu raczej niż płci.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Ambrela dzięki za odpowiedź jutro na pewno odwiedzę lekarza i nie wyjde z gabinetu dopoki nie zmierzy mi szyjki na USG bo ostatnio mnie tylko na fotelu badał.

Do tej pory sypiałam po 12 godzin (od 22 do 10 ) a dziś całą noc przerwacałam sie z boku na bok a po 6 już oczy jak 5 złotówki... to wszystko przez te nerwy :(

Aga89 - Pisałam to tylko na wszelki wypadek, wiec też nie bierz sobie tego do głowy i się nie stresuj!!! Przecież u Ciebie nie musi być tak jak u mnie! Ja trzymam kciuki, żeby nie było ;) Staraj się wyluzować, wypoczywać, bo inaczej będę mieć wyrzuty sumienia! :)

• Amberla Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Cieakwe jak nasze dzieciaczki podejdą do tematu :) i która z nas szybciej urodzi :P

;) Robię zakłady, że ja wcześniej :P Ale obym się myliła ;)

mamasia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka - gratuluje - dorodny synek rośnie :-)

Kaarolinka - dretwieją mi gdzies od tygodnia-czytałam w necie ze to wynik hormonów i zatrzymywania wody w organizmie....:-/ kurcze oby nie, bo to oznacza ze bedziemy puchły :-(dopytam dzis o to gin.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pas ortopedyczny mam od poniedzialku.
    Tyle ze spac w nim sie nie da wiec chodze od rana do wieczora. Ranonwstaje z mega bolem ale jak go zaloze jestnid razu lepiej.

zabka11, małaMyszka, psioszka11, bosa lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    A i jeszcze tylko powiem o szkole rodzenia :) wczoraj pierwsze zajęcia, było super. Mąż jest zachwycony bo myślał że to będzie podobne do warsztatów BM itp. a to inna bajka. Położna rewelacyjna- Boże ześlij mi ją jak będę rodzić!
    W naszej 20 parowej grupie jest 17 dziewczynek i 3 chłopców :D prawie same Helenki, Jasie i Stasie, niby Maja takie popularne ale byliśmy jedyni.
    Ciekawe jak dalsze zajęcia ale nie wyobrażam sobie przy 1 dziecku nie chodzić na szkołę rodzenia, to jest bezcenna wiedza :)
    no to mam dola bo ja sie nie zapisalam do szkoly rodzenia ani do poloznej...mysle ze mi wszystko Powiecie co???

0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie kumam jak to jest z ta położną, gdzie mam sie zapisac itp.pomóżcie!

do szkoły rodzenia chodzilam w pierwszej ciązy, teraz mi sie nie chce ;-P - zdaję sie na info od was ;-P

ide sobie cos przekąsic i kawkę chyba słaba wypiję - i biorę sie za prasowanie,
    potem trzeba sie ogolić tu i ówdzie, odebrac Julcię ze szkoły przed 14, a na 15:50 wizyta - zapewne sie przeciągnie i będziemy czekać, ale to norma więc jestem na to przygotowana.

małaMyszka, bosa, Laura lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona- no pewnie ze zalezy tez od gustu, bo np.ja mimo ze jestem kobieta nie kupilabym różówego wózka :P ale jednak u mężczyzn rzadziej spotykana jest euforie na punkcie tego koloru niz u kobiet :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    ;) Robię zakłady, że ja wcześniej :P Ale obym się myliła ;)
    ok, przyjmuję zakład :D mój teściu to by chciał, żeby się urodził 8.08, bo wtedy teść ma urodziny :) a jego pierwsza wnuczka urodziła się dzień później, czyli 9.08 mimo starań na termin dziadka :)

małaMyszka, bosa, magda sz lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia trzymajcie się!
    Też uważam, że jest jeszcze duża szansa na donosszenie. Skoro udało założyć się pessar to szyjka jeszcze ma co najmniej 0,5cm. Z rozwarciem też słyszałam, że można donosić. Wiem, że ,,łatwo się mówi'' a sama panikuje;(
    Czeka Was trudny okres, ale wierzę że wszystko się ułoży!
    niecierpliwa wrote:
    Tak po tych waszych przezyciach zastanawiam sie czy lekarz w badaniu recznym jest w stanie wychwycic nieprawidlowosci z szyjka?? Bo mi lekarka na ostatniej wizycie mowila, ze bedzie robic usg dopochwowo, a wczoraj powiedziala, ze robimy przez brzuch bo z szyjka wszystko ok???

U mnie zauważył już w USG przez brzuch, i potem robiąc badanie na fotelu potwierdził. Najpierw ręcznie i potem USG dopochwowo, bo w ten sposób może dokładnie ją zmierzyć co do mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 09:58

niecierpliwa, bosa, małaMyszka, euforia lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka mi sie wydaje, ze lekarz robiac usg przez brzuch nie jest w stanie zbadac szyjki. Mi sie wydaje, ze jak bada "recznie" to czuje czy jest twarda, miekka, krotka, dluga, otwarta, zamknieta i jak cos mu sie nie podoba w tym badaniu to wtedy usg dopochwowo

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Hehe, Małamyszko to miałam tak samo :) wczoraj jeszcze do późna wertowałam info o wóżkach i całą noc o nioch śniłam, a rano się przebudziłam i od razu w głowie mam huskiego :)

czytałaś może tą recenzję?

http://maluszkoweinspiracje.blogspot.com/2015/02/wozek-husky-baby-design-recenzja.html

i w plenerze

http://maluszkoweinspiracje.blogspot.com/2015/02/wozek-husky-baby-design-na-spacerze.html
    a jaki kolor wybraliście?

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    U mnie zauważył już w USG przez brzuch, i potem robiąc badanie na fotelu potwierdził. Najpierw ręcznie i potem USG dopochwowo, bo w ten sposób może dokładnie ją zmierzyć co do mm.

Czyli jak lekarka za kazdym razem bada mnie "recznie" a potem usg przez brzuch i mowi, ze szyjka ladna to nie mam co sie martwic, ze nie zrobila dopochwowo??

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Aga89 - Pisałam to tylko na wszelki wypadek, wiec też nie bierz sobie tego do głowy i się nie stresuj!!! Przecież u Ciebie nie musi być tak jak u mnie! Ja trzymam kciuki, żeby nie było ;) Staraj się wyluzować, wypoczywać, bo inaczej będę mieć wyrzuty sumienia! :)

Broń boże nie miej wyrzutów sumienia :) Ja już stresowałam się przed tym wpisem. Twój wpis tylko i wyłącznie utwierdził mnie że muszę iść jutro to skontrolować.

Mam nadzieję że u wszystkich dziewczyn które mają problem ze skracającą się szyjką lekarze w porę zareagują i że maluchy dotrwają w brzuszkach do sierpnia :)

małaMyszka, Amberla, euforia lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja byłam miesiąc temu w szpitalu to najpierw zrobili USG przez brzuch żeby zobaczyć czy z dzieckiem wszystko w porządku a jak chcieli zbadać szyjkę to zrobili mi USG dopochwowe.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wczoraj wyjątkowo lekarz mnie nie badał od srodka, ale powiedział ze jestw stanie ocenić szyjkę po usg przez brzuch, i faktycznie jezdzil mi bardzo bardzo nisko i nawet dość mocno..

Euforia trzymaj sie, z dzidzią napewno będzie wszystko dobrze:):)

Idę rozwiesić pranie, dziś na obiad kalafiorowa i nie wiem co do tego, wyciagne fileta z kurczaka i pomysle co by z tego zrobic hi:)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na każdej wizycie mam tak:
    1. wywiad jak się czuję, przegląd badań, leki itp.
    2. samolot - zawsze przez wziernik i palec plus badanie brzucha
    3. USG - najpierw dopochwowo - zawsze, potem zaprasza męża i oglądamy małego, ona sobie bada i mierzy, a my za każdym razem płaczemy jak słyszymy <3

psioszka11, kasiuleek, niecierpliwa, zabka11, Maniuś, magda sz, gosia.b lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa wiem! ogarne się i idę do biedronki po kapustke, zrobie z koperkiem i śmietaną :D

małaMyszka, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ