WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa widzę ze masz tak jak ja- zawsze mnóstwo wątpliwości i lepiej Dopytam 100 razy po wizycie :)

niecierpliwa, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Niecierpliwa widzę ze masz tak jak ja- zawsze mnóstwo wątpliwości i lepiej Dopytam 100 razy po wizycie :)

Sama wiesz jak jest ;) zwlaszcza ze nastawilam sie na usg dopochwowe, a powiedziala, ze robimy przez brzuch. Nie wiesz kiedy pani dr planuje letni urlnp, bo wczoraj zapomnialam zapytac??

Miru jakis znak rozpoznawczy na dzis czy wolisz zostac inkognito ;)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 11:14

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• bosa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ze mnie blondynka ehh oczywiście,ze nie mam 22 mm tylko 45 mm a łożysko jest w odległości 22 mm od ujścia wew szyjki macicy- mam opis badania na szczęście,bo mało brakowało a bym dostała zawalu ;)

niecierpliwa, 0na88, Paula_071, Laura, zabka11, kasiuleek, małaMyszka, Amberla, aaaaga, magda sz, gosia.b lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny normalnie też się zaniepokoiłam tą szyjką, a jej wymiary są wpisane w karcie ciąży?lecę zobaczyć, bo ja nawet nie wiem ile mam,ale zawsze mówi,że szyjka ok. Wizyta dopiero po majówce- 6go.
    A teraz,żeby nie panikować lecę sprzątać i gotować- spaghetti dzisiaj króluje.

bosa, Laura, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Co do szyjki na ostatniej wizycie pytałam ginekologa jak to jest z tymi wymiarami. Powiedział mi, że taką wartością graniczną, poniżej której zaczynamy się martwić jest 35 mm. Mi zawsze najpierw bada ręcznie a później podczas usg p/brzusznego. Myślę, że jak jest podejrzenie, że coś się dzieje niedobrego to wtedy robi się przezpochwowe.

bosa, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie polecić jakiś krem z filtrem do twarzy? Bo nie wiem, czy w ciąży możemy stosować obojętnie jaki byle z filtrem.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Sama wiesz jak jest ;) zwlaszcza ze nastawilam sie na usg dopochwowe, a powiedziala, ze robimy przez brzuch. Nie wiesz kiedy pani dr planuje letni urlnp, bo wczoraj zapomnialam zapytac??

No wiem :)

nie tez zapomniałam ale za tydzień będę u niej na zakładaniu pessar.

Co do szyjki to jak zaczyna się coś dziać lekarz mówi żeby zwiększyć luteine dopochwowa. Ja niestety mam stan zapalny i nie mogłam mieć go założonego od razu. Biorę luteine dopochwowa 3*100 mg. I wczoraj Pani dr powiedziała ze jest lepiej. Ja tez czuje poprawę. Powiedziała ze dla bezpieczeństwa złożymy pessar. Ale tragedii nie było jak myślałam.

Może komuś się przyda. Dzwoniłam właśnie do zusu. Z zapytaniem jak to jest z L4 ciążowy z kodem 2 chyli chodzonym. Ze cały dzień jestem sama i czy ja mogę w ogóle wyjść z domu do sklepu na spacer czy choćby jechać do jakiegoś urzędu.
    Powiedziała ze mogę wykonywać wszystkie te czynności na które zezwolił lekarz. Bo np jeśli podczas kontroli mnie nie będzie i w wyjaśnieniu napisze ze byłam na spacerze lub na zakupach lub cokolwiek innego oni mogą poprosić o pisemną opinie naszego lekarza o to czy to aby nie zaszkodzi na z demu zdrowiu.
    ale zaczęła się śmiać ze żyć możemy normalnie. No bo ciaza to nie choroba. Gdyby była jakaś skomplikowana to byśmy nawet do lekarza nie mogły wyjść . A poza tym bylybysmy pozamykane w szpitalach.

zabka11, Paula_071, Laura, niecierpliwa, Martucha86, małaMyszka, psioszka11, mamasia, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedzi odnosnie badania szyjki.

Czy ktoras sprawdzala moze, czy mozna w ciazy brazujacych balsamow uzywac?????

Aaa i jeszcze pytanie: do dzis mam l4,dzis dostane nastepne i z tego nowego jeszcze 4dni pokrywa pracodawca, a reszte juz zus. To rozumiem ze l4 do pracodawcy daje a kiedy on w takiej sytuacji przekaze je do zusu?????
    I czy juz kolejne zwolnienia mam juz bezposrednio do zusu dostarczac????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 11:24

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wszystkie zwolnienia dostarczam do pracodwacy, w sumie to do biura rachunkowego które prowadzi dokumenty pracodawcy- zanosze tam bo tam mam bliżej.

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak lekarka wczoraj wyrazila zgode bym pojechala nad morze i gdyby zus sie o tym dowiedzial i tlumaczylabym, ze takie bylo zalecenie lekarza to nie mialabym problemow???

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Sanktuarium w Gdańsku Matemblewie to bardzo polecam to miejsce! :)
    Sam kościółek mały, uroczy, skromny, bez złotych zdobień jak to często lubią byc takie z przepychem :)
    I cudowna okolica, jest to w lesie, cisza, spokój, śpiew ptaszków... idealne miejsce na wyciszenie, spacer a przy okazji modlitwę :)
    I figura Matki Bożej z tekstem który brzmi magicznie - zobaczycie same ;)

Osobiście nie jestem z wierzących ale ten kościół i miejsce akurat mnie urzekło. jest tam jeden taki ksiądz w okularach przesympatyczny człowiek - udzielał nam tam w zeszłym roku ślubu :)
    Uwielbiam to miejsce i często tam jeździmy z sentymentu i właśnie dla tego wyciszenia :)

Laura, niecierpliwa, małaMyszka, Amberla, aaaaga, bosa lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia teraz mi sie przypomnialo. Znam dziewczyne ktorej jakos w 7mym miesiacu lekarz wykryl ze ma wewnatrz ujscie lejkowe? Szyjka jej sie otwierala od srodka. Nie miala zakladanego pessaru, miala tylko duzo lezec i urodzila kilka dni po terminie.
    Lekarz musi powiedziec najgorszy scenariusz ale ja wierze ze u Was wszystko bedzie dobrze!

Z ta szyjka mnie zastanowilyscie. Mnie tam czesto cos zaboli, zakluje ale na kazdej wizycie laduje na samolocie i wg lekarza wszystko jest ok. W karcie mialam wpisane caly czas 3/4 cokolwiek to znaczy a teraz 2/3.
    Nie podaje mi lekarz tak dokladnych wymiarow jak Wam. Tylko mowi ze wszystko super i przesiadka na kozetke do USG.

Mowilyscie o rozowym wozku - nawet gdybym spodziewala sie corki nie kupilabym rozowego wozka. Mi sie ogolnie rozowy kolor nie podoba.

Roznice wieku miedzy dziecmi mam 2,5 roku teraz bedzie wieksza przerwa bo 8 i 6 lat. Gdyby nie ten porod z przyssawka (vaccum) to juz dawno wszystkie maluchy biegalyby po domu. Ale mialam psychiczna traume, balam sie i stad taka roznica wieku. Syn byl 2 lata planowany z tego poltora roku prob.

małaMyszka, euforia, bosa lubią tę wiadomość

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    A i pytanie do dziewczyn co z szyjką problemy mają.

Czy was tez w szyjce czasami coś pobolewało?

Wczoraj miałam taki przypadek że po sikaniu i podcieraniu dostałam dziwnego bólu i trzymał mnie tak do 3 minut, myslę że to w szyjce było a nie w pęcherzu.
    Wiem dziwne...
    I czasami też odczuwam jakiś dyskomfort właśnie tam w szyjce....jakiś taki ból przejściowy, nawet pomyslałam czy to nie boli mnie w spojeniu hmmm sama nie wiem??

Ja dopiero w ostatnim tygodniu poczułam dwa razy taki ból kłujący w szyjce ale trwał może 5 sekund i nie wiem czy to było spowodowane skracaniem się, bo akurat leżałam...

Bosa- Gratuluje udanej wizyty:) Córcia ślicznie rośnie.
    A wiesz jaką miałaś szyjkę wcześniej?
    Ważne jest, aby kontrolować czy długość się utrzymuje czy się skraca.
    1.04 miała 31mm i dla mojego lekarza już wydała się za krótka (ogólnie przyjęta norma jest do 30 mm). Kazał więc leżeć i po 2 tyg przyjść sprawdzić i miała 27mm. Po kolejnym tyg leżenia 21mm :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 11:48

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOSA- ciesze sie ze jednak to pomyłka;)

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, szyjka jest ok uff corcia mnie mega wystraszyla bo nie mogl tetna znalezc a ona gdzies sie na kregoslupie oparla. No i zelazo mam zaczac brac bo anemia sie skrada. Mam blogoslawienstwo na lot takze jest dobrze :) nawet pochwalil mnie ze przytylam ksiazkowo i mam jeszcze 12.kg zapasu, no ale ciekawe ile mi po all inclusive wskoczy...zawszw z wakacji wracam plus 3-5

0na88, niecierpliwa, psioszka11, Martucha86, gianna88, małaMyszka, Laura, mamasia, Paula_071, Cassie, kasiuleek, lys, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarka zawsze sprawdza szyjkę na samolocie i mówi, że wszystko w porządku, więc wydaje mi się, że przez usg to dopiero jak się coś wydaje być niepokojące.
    euforia trzymaj się i wierz, że wszystko będzie dobrze, bo tak musi być!!! moja mama miała bardzo problemową ciążę, skróconą operacyjnie szyjkę macicy przez raka, wtedy zakładało się szew na to, krwotok w 12 tyg, wcześniejsze rozwarcie i donosiła ciążę mnogą! i to prawie 30 lat temu, więc przy współczesnej medycynie to tym bardziej nie powinien być najmniejszy problem. tylko musisz się bardzo oszczędzać.
    co do wózków to tematem zajmę się po wizycie we środę, ale widzę, że jesteście w tej kwestii nieocenioną skarbnicą wiedzy :)

niecierpliwa, psioszka11, Martucha86, małaMyszka, Laura, euforia, bosa lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Czyli jak lekarka wczoraj wyrazila zgode bym pojechala nad morze i gdyby zus sie o tym dowiedzial i tlumaczylabym, ze takie bylo zalecenie lekarza to nie mialabym problemow???
    Na to wygląda ze tak :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ac04c4e410d.jpg

wczoraj postanowilismy cyklach juniorowi pierwsze zdjęcie nie telefonem :p

psioszka11, Weridiana, Martucha86, 0na88, Katarka, Maniuś, niecierpliwa, gianna88, Migotkaa, małaMyszka, aaaaga, Laura, mamasia, Cassie, euforia, magda sz, kasiuleek, 5ylwia, lys, Y, bosa, Hermiona, rybka1988, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam sprzątać:) Tak pucowałam,że 2 mopy złamałam- ach ta ciążą- siła mnie rozpiera:)
    Został sosik do spaghetti,ale to zrobię ok 15, jak mąż wróci.
    Nasmarowałam się chusteczkami opalającymi z Ziai o powiem Wam,że dają rade. Człowiek nie wygląda jak córka piekarza:) Śmierdzi ,jak w samoopalaczu,ale wieczorem przed wyjściem z dziewczynami wezmę prysznic i będzie git:)

małaMyszka, mamasia, magda sz, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a jaki kolor wybraliście?
    hehe, bardziej ja wybrałam niż wybraliście :P ten z granatem :)

bzkxskf.png
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: