X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prośbę o wpisanie waszych propozycji gier planszowych. Mamy ludo i monopol. Wiem że już o tym pisalyscie ale nie mogłam odnaleźć. Z góry dziękuje :-)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem tylko tyle, kalafiorowa z koperkiem to jest to !

małaMyszka, KasiaeN., bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Możecie polecić jakiś krem z filtrem do twarzy? Bo nie wiem, czy w ciąży możemy stosować obojętnie jaki byle z filtrem.

pamietaj o kilku rzeczach omijaj filtry przenikajace np Etylhexyl Methoxycinnamate, Octylmethoxycinnamate Benzophenone-3 B enzophenone-4 4- Methylbenzylidene Camphor Octyl Dimethyl PABA
    sa szkodliwe
    wybieraj kremy z filtrami naturalnymi / mineralnymi

polecam firmy Bioderma lub La Roche posay - dostepne w aptekach

małaMyszka, Katarka, bosa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 27 tyg.:-)
    Czytałam o żelazie , przedawkowanie jest równie groźne co niedobór. Może np. doprowadzić do cukrzycy ciążowej:O

Czytam o wózkach i powiem wam że to chyba jak z kupnem auta, każdy ma inne potrzeby i upodobania, a wybór na rynku ogromny. Dla mnie ważne było zawieszenie, koła, wielkość spacerówki i przekladana rączka i jej wysokość ze względu na męża. Oczywiście tu na wyspie popularne są inne wózki ale oszczędze wam wyliczania bo i tak macie trudny wybór :-) muszę jednak powiedzieć ze to czego szukałam nie mogłam znaleźć lub cena była za wysoka. W końcu zakupilismy Gesslein M10 (niemiecki - pewnie Cassie nie będzie się podobał haha ;-) ale nie patrzyłam na producenta, po prostu spełnia moje oczekiwania, podobny do emmaljunge i tańszy. Czytałam również ze polscy producenci wózków są doceniani w całej Europie więc na pewno każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie :-)

mamasia, Martucha86, małaMyszka, Maniuś, magda sz, Laura, bosa, Hermiona lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poleccie jakiś dobry balsam naprawde nawilżający, takie z drogerii nie dają rady, nogi mam jak rybie łuski

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    dziewczyny poleccie jakiś dobry balsam naprawde nawilżający, takie z drogerii nie dają rady, nogi mam jak rybie łuski

czyste masło shea - wg mnie działa cuda ;)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:

Ja mam atopową skórę ,więc przez lata przetestowałam wszystko co było możliwe- i powiem szczerze,że za niewielką cenę używam serii z Ziai do atopowej- super nawilża.Mam z niej wszystko i jestem bardzo zadowolona.

http://ziaja.com/ziaja-med/2936,natluszczajaca-emulsja-do-ciala

Cena około 20zł.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ja mam atopową skórę ,więc przez lata przetestowałam wszystko co było możliwe- i powiem szczerze,że za niewielką cenę używam serii z Ziai do atopowej- super nawilża.Mam z niej wszystko i jestem bardzo zadowolona.

http://ziaja.com/ziaja-med/2936,natluszczajaca-emulsja-do-ciala

Cena około 20zł.

do kupienia w aptece tylko? dzieki napewno kupie

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    do kupienia w aptece tylko? dzieki napewno kupie

Nie, są sklepy Ziai i stoiska w galeriach handlowych.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Dziewczyny mam prośbę o wpisanie waszych propozycji gier planszowych. Mamy ludo i monopol. Wiem że już o tym pisalyscie ale nie mogłam odnaleźć. Z góry dziękuje :-)

Polecam carcassonne.

Ja na obiad dzisiaj mam szczawiową z jajkiem, a na drugie pierś z kaczki z żurawiną, ziemniaczki i czerwona kapustka:) Męża nie ma, więc chociaż jedzeniem sobie dogodzę;)

aaaaga, małaMyszka, Weridiana, magda sz, Martucha86, lys, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Witam się w 27 tyg.:-)
    Czytałam o żelazie , przedawkowanie jest równie groźne co niedobór. Może np. doprowadzić do cukrzycy ciążowej:O

Czytam o wózkach i powiem wam że to chyba jak z kupnem auta, każdy ma inne potrzeby i upodobania, a wybór na rynku ogromny. Dla mnie ważne było zawieszenie, koła, wielkość spacerówki i przekladana rączka i jej wysokość ze względu na męża. Oczywiście tu na wyspie popularne są inne wózki ale oszczędze wam wyliczania bo i tak macie trudny wybór :-) muszę jednak powiedzieć ze to czego szukałam nie mogłam znaleźć lub cena była za wysoka. W końcu zakupilismy Gesslein M10 (niemiecki - pewnie Cassie nie będzie się podobał haha ;-) ale nie patrzyłam na producenta, po prostu spełnia moje oczekiwania, podobny do emmaljunge i tańszy. Czytałam również ze polscy producenci wózków są doceniani w całej Europie więc na pewno każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie :-)

A co to bylo za podsumowanie z odniesieniem do mnie?

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na obiad robie pulpeciki w sosie pomidorowo koperkowym z ziemniaczkami i do tego mizeria mmmm

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przypomniało mi sie hasło dnia mojego męza z wczorajszego spaceru: " zasłoń swetrem brzuch bo dziecko zawieje" ale miałam ubaw z niego:D

aaaaga, małaMyszka, Maniuś, psioszka11, Weridiana, Miru, KasiaeN., Amberla, niecierpliwa, magda sz, olinka, Martucha86, mamasia, Laura, zabka11, Katarka, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to klops...
    zamiast pierogów muszę szybko zrobić jakąś zupę. Macie pomysły na coś pożywnego, potrzebuję jakieś papu dla męża! Biedny po wizycie u stomatologa teraz umiera z bólu. Dam mu zupkę jak wróci, końską dawkę ketonalu i do wyrka, może jak prześpi ten ból to jakoś przetrwamy noc i do jutra do 14:30 się przekula...

magda sz, lys, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie pamiętam ze pisałaś iż niemieckie wózki ci się nie podobają i dlatego chcesz coś wybrać w Polsce :-) jeśli to nie ty to przepraszam ale nic złego nie miałam na myśli :-)

Paula dzięki za propozycję gry, skorzystam :-)

małaMyszka, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Cassie pamiętam ze pisałaś iż niemieckie wózki ci się nie podobają i dlatego chcesz coś wybrać w Polsce :-) jeśli to nie ty to przepraszam ale nic złego nie miałam na myśli :-)

Paula dzięki za propozycję gry, skorzystam :-)

Kochana mieszkam w niemczech. Dwa poprzednie wozki mialam niemieckich producentow i teraz kupuje tez niemieckiego producenta Bergsteiger.
    Musialas mnie z kims pomylic...

Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hip hip hurra! Okna umyte!!!

Gorsza strona medalu padam na twarz...

KasiaeN., małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie to wobec tego jeszcze raz przepraszam :-) pomyliłam osoby :-)

małaMyszka, Cassie, bosa lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!

My dostaniemy wózek od mojej siostry więc problem mam z głowy co do wyboru.Na szczęście mamy z siostrą podobne gusta i wózek jest koloru czarnego co mnie cieszy, bo odkąd pamiętam chciałam właśnie taki kolor.

Jeśli chodzi o skórę to nawilżam ją codziennie, wsmarowuję tony balsamów w siebie a mimo to okrutnie mnie swędzi.Nogi, ręce, szyja.Masakra, nie wiem od czego to.

Byliśmy z rana na spacerze w lesie. Cudowna pogoda, cisza spokój i tak się zaspacerowaliśmy, ze stwierdziłam, ze zanim ugotuję obiad to padnę z głodu więc wstąpiliśmy na chińczyka.Tak za mną chodził makaron z kurczakiem, ze dziś zaspokoiłam swoje pragnienia ;)

A teraz muszę się wziąć za sprzatanie.Od dwóch dni obiecuję sobie ogarnąć łazienkę i w końcu muszę to zrobić.

Miłego popołudnia Lejdis! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 14:30

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, Cassie, Laura, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wybor to Bergsteiger Capri :)
    Kolor czarny z bialym :)
    Widzialam go w niedziele na miescie wlasnie w tej kolorystyce, super sie prezentowal.

Nie moge sie doczekac klikniecia kup teraz :D ale to w czerwcu, bede miala prezent urodzinowy.

KasiaeN., małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ