WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prośbę o wpisanie waszych propozycji gier planszowych. Mamy ludo i monopol. Wiem że już o tym pisalyscie ale nie mogłam odnaleźć. Z góry dziękuje :-)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem tylko tyle, kalafiorowa z koperkiem to jest to !

małaMyszka, KasiaeN., bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Możecie polecić jakiś krem z filtrem do twarzy? Bo nie wiem, czy w ciąży możemy stosować obojętnie jaki byle z filtrem.

pamietaj o kilku rzeczach omijaj filtry przenikajace np Etylhexyl Methoxycinnamate, Octylmethoxycinnamate Benzophenone-3 B enzophenone-4 4- Methylbenzylidene Camphor Octyl Dimethyl PABA
    sa szkodliwe
    wybieraj kremy z filtrami naturalnymi / mineralnymi

polecam firmy Bioderma lub La Roche posay - dostepne w aptekach

małaMyszka, Katarka, bosa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 27 tyg.:-)
    Czytałam o żelazie , przedawkowanie jest równie groźne co niedobór. Może np. doprowadzić do cukrzycy ciążowej:O

Czytam o wózkach i powiem wam że to chyba jak z kupnem auta, każdy ma inne potrzeby i upodobania, a wybór na rynku ogromny. Dla mnie ważne było zawieszenie, koła, wielkość spacerówki i przekladana rączka i jej wysokość ze względu na męża. Oczywiście tu na wyspie popularne są inne wózki ale oszczędze wam wyliczania bo i tak macie trudny wybór :-) muszę jednak powiedzieć ze to czego szukałam nie mogłam znaleźć lub cena była za wysoka. W końcu zakupilismy Gesslein M10 (niemiecki - pewnie Cassie nie będzie się podobał haha ;-) ale nie patrzyłam na producenta, po prostu spełnia moje oczekiwania, podobny do emmaljunge i tańszy. Czytałam również ze polscy producenci wózków są doceniani w całej Europie więc na pewno każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie :-)

mamasia, Martucha86, małaMyszka, Maniuś, magda sz, Laura, bosa, Hermiona lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poleccie jakiś dobry balsam naprawde nawilżający, takie z drogerii nie dają rady, nogi mam jak rybie łuski

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    dziewczyny poleccie jakiś dobry balsam naprawde nawilżający, takie z drogerii nie dają rady, nogi mam jak rybie łuski

czyste masło shea - wg mnie działa cuda ;)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:

Ja mam atopową skórę ,więc przez lata przetestowałam wszystko co było możliwe- i powiem szczerze,że za niewielką cenę używam serii z Ziai do atopowej- super nawilża.Mam z niej wszystko i jestem bardzo zadowolona.

http://ziaja.com/ziaja-med/2936,natluszczajaca-emulsja-do-ciala

Cena około 20zł.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ja mam atopową skórę ,więc przez lata przetestowałam wszystko co było możliwe- i powiem szczerze,że za niewielką cenę używam serii z Ziai do atopowej- super nawilża.Mam z niej wszystko i jestem bardzo zadowolona.

http://ziaja.com/ziaja-med/2936,natluszczajaca-emulsja-do-ciala

Cena około 20zł.

do kupienia w aptece tylko? dzieki napewno kupie

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    do kupienia w aptece tylko? dzieki napewno kupie

Nie, są sklepy Ziai i stoiska w galeriach handlowych.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Dziewczyny mam prośbę o wpisanie waszych propozycji gier planszowych. Mamy ludo i monopol. Wiem że już o tym pisalyscie ale nie mogłam odnaleźć. Z góry dziękuje :-)

Polecam carcassonne.

Ja na obiad dzisiaj mam szczawiową z jajkiem, a na drugie pierś z kaczki z żurawiną, ziemniaczki i czerwona kapustka:) Męża nie ma, więc chociaż jedzeniem sobie dogodzę;)

aaaaga, małaMyszka, Weridiana, magda sz, Martucha86, lys, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Witam się w 27 tyg.:-)
    Czytałam o żelazie , przedawkowanie jest równie groźne co niedobór. Może np. doprowadzić do cukrzycy ciążowej:O

Czytam o wózkach i powiem wam że to chyba jak z kupnem auta, każdy ma inne potrzeby i upodobania, a wybór na rynku ogromny. Dla mnie ważne było zawieszenie, koła, wielkość spacerówki i przekladana rączka i jej wysokość ze względu na męża. Oczywiście tu na wyspie popularne są inne wózki ale oszczędze wam wyliczania bo i tak macie trudny wybór :-) muszę jednak powiedzieć ze to czego szukałam nie mogłam znaleźć lub cena była za wysoka. W końcu zakupilismy Gesslein M10 (niemiecki - pewnie Cassie nie będzie się podobał haha ;-) ale nie patrzyłam na producenta, po prostu spełnia moje oczekiwania, podobny do emmaljunge i tańszy. Czytałam również ze polscy producenci wózków są doceniani w całej Europie więc na pewno każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie :-)

A co to bylo za podsumowanie z odniesieniem do mnie?

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na obiad robie pulpeciki w sosie pomidorowo koperkowym z ziemniaczkami i do tego mizeria mmmm

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przypomniało mi sie hasło dnia mojego męza z wczorajszego spaceru: " zasłoń swetrem brzuch bo dziecko zawieje" ale miałam ubaw z niego:D

aaaaga, małaMyszka, Maniuś, psioszka11, Weridiana, Miru, KasiaeN., Amberla, niecierpliwa, magda sz, olinka, Martucha86, mamasia, Laura, zabka11, Katarka, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to klops...
    zamiast pierogów muszę szybko zrobić jakąś zupę. Macie pomysły na coś pożywnego, potrzebuję jakieś papu dla męża! Biedny po wizycie u stomatologa teraz umiera z bólu. Dam mu zupkę jak wróci, końską dawkę ketonalu i do wyrka, może jak prześpi ten ból to jakoś przetrwamy noc i do jutra do 14:30 się przekula...

magda sz, lys, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie pamiętam ze pisałaś iż niemieckie wózki ci się nie podobają i dlatego chcesz coś wybrać w Polsce :-) jeśli to nie ty to przepraszam ale nic złego nie miałam na myśli :-)

Paula dzięki za propozycję gry, skorzystam :-)

małaMyszka, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Cassie pamiętam ze pisałaś iż niemieckie wózki ci się nie podobają i dlatego chcesz coś wybrać w Polsce :-) jeśli to nie ty to przepraszam ale nic złego nie miałam na myśli :-)

Paula dzięki za propozycję gry, skorzystam :-)

Kochana mieszkam w niemczech. Dwa poprzednie wozki mialam niemieckich producentow i teraz kupuje tez niemieckiego producenta Bergsteiger.
    Musialas mnie z kims pomylic...

Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hip hip hurra! Okna umyte!!!

Gorsza strona medalu padam na twarz...

KasiaeN., małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie to wobec tego jeszcze raz przepraszam :-) pomyliłam osoby :-)

małaMyszka, Cassie, bosa lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!

My dostaniemy wózek od mojej siostry więc problem mam z głowy co do wyboru.Na szczęście mamy z siostrą podobne gusta i wózek jest koloru czarnego co mnie cieszy, bo odkąd pamiętam chciałam właśnie taki kolor.

Jeśli chodzi o skórę to nawilżam ją codziennie, wsmarowuję tony balsamów w siebie a mimo to okrutnie mnie swędzi.Nogi, ręce, szyja.Masakra, nie wiem od czego to.

Byliśmy z rana na spacerze w lesie. Cudowna pogoda, cisza spokój i tak się zaspacerowaliśmy, ze stwierdziłam, ze zanim ugotuję obiad to padnę z głodu więc wstąpiliśmy na chińczyka.Tak za mną chodził makaron z kurczakiem, ze dziś zaspokoiłam swoje pragnienia ;)

A teraz muszę się wziąć za sprzatanie.Od dwóch dni obiecuję sobie ogarnąć łazienkę i w końcu muszę to zrobić.

Miłego popołudnia Lejdis! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 14:30

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, Cassie, Laura, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wybor to Bergsteiger Capri :)
    Kolor czarny z bialym :)
    Widzialam go w niedziele na miescie wlasnie w tej kolorystyce, super sie prezentowal.

Nie moge sie doczekac klikniecia kup teraz :D ale to w czerwcu, bede miala prezent urodzinowy.

KasiaeN., małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ