SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarka wrote:Możecie polecić jakiś krem z filtrem do twarzy? Bo nie wiem, czy w ciąży możemy stosować obojętnie jaki byle z filtrem.
pamietaj o kilku rzeczach omijaj filtry przenikajace np Etylhexyl Methoxycinnamate, Octylmethoxycinnamate Benzophenone-3 B enzophenone-4 4- Methylbenzylidene Camphor Octyl Dimethyl PABA
sa szkodliwe
wybieraj kremy z filtrami naturalnymi / mineralnymi
polecam firmy Bioderma lub La Roche posay - dostepne w aptekachmałaMyszka, Katarka, bosa lubią tę wiadomość
-
Witam się w 27 tyg.
Czytałam o żelazie , przedawkowanie jest równie groźne co niedobór. Może np. doprowadzić do cukrzycy ciążowej:O
Czytam o wózkach i powiem wam że to chyba jak z kupnem auta, każdy ma inne potrzeby i upodobania, a wybór na rynku ogromny. Dla mnie ważne było zawieszenie, koła, wielkość spacerówki i przekladana rączka i jej wysokość ze względu na męża. Oczywiście tu na wyspie popularne są inne wózki ale oszczędze wam wyliczania bo i tak macie trudny wybórmuszę jednak powiedzieć ze to czego szukałam nie mogłam znaleźć lub cena była za wysoka. W końcu zakupilismy Gesslein M10 (niemiecki - pewnie Cassie nie będzie się podobał haha
ale nie patrzyłam na producenta, po prostu spełnia moje oczekiwania, podobny do emmaljunge i tańszy. Czytałam również ze polscy producenci wózków są doceniani w całej Europie więc na pewno każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie
mamasia, Martucha86, małaMyszka, Maniuś, magda sz, Laura, bosa, Hermiona lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:dziewczyny poleccie jakiś dobry balsam naprawde nawilżający, takie z drogerii nie dają rady, nogi mam jak rybie łuski
Ja mam atopową skórę ,więc przez lata przetestowałam wszystko co było możliwe- i powiem szczerze,że za niewielką cenę używam serii z Ziai do atopowej- super nawilża.Mam z niej wszystko i jestem bardzo zadowolona.
http://ziaja.com/ziaja-med/2936,natluszczajaca-emulsja-do-ciala
Cena około 20zł.małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
psioszka11 wrote:Ja mam atopową skórę ,więc przez lata przetestowałam wszystko co było możliwe- i powiem szczerze,że za niewielką cenę używam serii z Ziai do atopowej- super nawilża.Mam z niej wszystko i jestem bardzo zadowolona.
http://ziaja.com/ziaja-med/2936,natluszczajaca-emulsja-do-ciala
Cena około 20zł.
do kupienia w aptece tylko? dzieki napewno kupiemałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Dziewczyny mam prośbę o wpisanie waszych propozycji gier planszowych. Mamy ludo i monopol. Wiem że już o tym pisalyscie ale nie mogłam odnaleźć. Z góry dziękuje
Polecam carcassonne.
Ja na obiad dzisiaj mam szczawiową z jajkiem, a na drugie pierś z kaczki z żurawiną, ziemniaczki i czerwona kapustka:) Męża nie ma, więc chociaż jedzeniem sobie dogodzęaaaaga, małaMyszka, Weridiana, magda sz, Martucha86, lys, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyWeridiana wrote:Witam się w 27 tyg.
Czytałam o żelazie , przedawkowanie jest równie groźne co niedobór. Może np. doprowadzić do cukrzycy ciążowej:O
Czytam o wózkach i powiem wam że to chyba jak z kupnem auta, każdy ma inne potrzeby i upodobania, a wybór na rynku ogromny. Dla mnie ważne było zawieszenie, koła, wielkość spacerówki i przekladana rączka i jej wysokość ze względu na męża. Oczywiście tu na wyspie popularne są inne wózki ale oszczędze wam wyliczania bo i tak macie trudny wybórmuszę jednak powiedzieć ze to czego szukałam nie mogłam znaleźć lub cena była za wysoka. W końcu zakupilismy Gesslein M10 (niemiecki - pewnie Cassie nie będzie się podobał haha
ale nie patrzyłam na producenta, po prostu spełnia moje oczekiwania, podobny do emmaljunge i tańszy. Czytałam również ze polscy producenci wózków są doceniani w całej Europie więc na pewno każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie
A co to bylo za podsumowanie z odniesieniem do mnie?małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
przypomniało mi sie hasło dnia mojego męza z wczorajszego spaceru: " zasłoń swetrem brzuch bo dziecko zawieje" ale miałam ubaw z niego:D
aaaaga, małaMyszka, Maniuś, psioszka11, Weridiana, Miru, KasiaeN., Amberla, niecierpliwa, magda sz, olinka, Martucha86, mamasia, Laura, zabka11, Katarka, bosa, gosia.b lubią tę wiadomość
-
no to klops...
zamiast pierogów muszę szybko zrobić jakąś zupę. Macie pomysły na coś pożywnego, potrzebuję jakieś papu dla męża! Biedny po wizycie u stomatologa teraz umiera z bólu. Dam mu zupkę jak wróci, końską dawkę ketonalu i do wyrka, może jak prześpi ten ból to jakoś przetrwamy noc i do jutra do 14:30 się przekula...magda sz, lys, bosa lubią tę wiadomość
-
Cassie pamiętam ze pisałaś iż niemieckie wózki ci się nie podobają i dlatego chcesz coś wybrać w Polsce
jeśli to nie ty to przepraszam ale nic złego nie miałam na myśli
Paula dzięki za propozycję gry, skorzystammałaMyszka, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWeridiana wrote:Cassie pamiętam ze pisałaś iż niemieckie wózki ci się nie podobają i dlatego chcesz coś wybrać w Polsce
jeśli to nie ty to przepraszam ale nic złego nie miałam na myśli
Paula dzięki za propozycję gry, skorzystam
Kochana mieszkam w niemczech. Dwa poprzednie wozki mialam niemieckich producentow i teraz kupuje tez niemieckiego producenta Bergsteiger.
Musialas mnie z kims pomylic...Weridiana, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej ho!
My dostaniemy wózek od mojej siostry więc problem mam z głowy co do wyboru.Na szczęście mamy z siostrą podobne gusta i wózek jest koloru czarnego co mnie cieszy, bo odkąd pamiętam chciałam właśnie taki kolor.
Jeśli chodzi o skórę to nawilżam ją codziennie, wsmarowuję tony balsamów w siebie a mimo to okrutnie mnie swędzi.Nogi, ręce, szyja.Masakra, nie wiem od czego to.
Byliśmy z rana na spacerze w lesie. Cudowna pogoda, cisza spokój i tak się zaspacerowaliśmy, ze stwierdziłam, ze zanim ugotuję obiad to padnę z głodu więc wstąpiliśmy na chińczyka.Tak za mną chodził makaron z kurczakiem, ze dziś zaspokoiłam swoje pragnienia
A teraz muszę się wziąć za sprzatanie.Od dwóch dni obiecuję sobie ogarnąć łazienkę i w końcu muszę to zrobić.
Miłego popołudnia Lejdis!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 14:30
niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, Cassie, Laura, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj wybor to Bergsteiger Capri
Kolor czarny z bialym
Widzialam go w niedziele na miescie wlasnie w tej kolorystyce, super sie prezentowal.
Nie moge sie doczekac klikniecia kup terazale to w czerwcu, bede miala prezent urodzinowy.
KasiaeN., małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość