SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez wszystko od razu wywalam, nigdy nie szyję skarpet. Poza tym u mnie szyje mąż bo ja naprawdę nie umiem.
a dziewczyny na wszystkie zajęcia ze szkoły rodzenia zabieracie mężów? Bo ja chyba nie będę go ciągnąć na np zajęcia o karmieniu piersią. Nie wiem jak myślicie?małaMyszka, bosa, Hermiona lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja powoli dochodzę do siebie po zatruciu pokarmowym.
Martwię się, ze dziś zjadłam tylko 3 sucharki no i staram się uzupełniać płyny.
Zazwyczaj jem 5 posiłków i coś z owoców jeszcze dodam.
Czy któraś z Was też takie coś przechodziła w ciazy?
Dodam, że nasza lazienka jest nadal w remoncie i gdy zrobiło mi się niedobrze to niezdazylabym do toalety na parter do rodziców, wiec wykorzystałam słoik litrowy stojący na parapecie, który służy nam do odpowietrzania grzejnika.
Wiem, masakra. Na szczęście dochodzę do siebie, ale nie mam pojęcia czym się zatrulam, czy to truskawki, czy pastella śródziemnomorska.Neyla, małaMyszka, lys, bosa lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
No zobaczymy
w sumie już niedługo :p
Witaminkab pewnie nie bo znając życie zawsze coś wyskoczy. A to jego praca a to siłownia. Chociaż raz niech idzie zobaczy co i jak. Ogólnie bardzo angażuje się w przygotowaniach do porodu. No i dobrze :p
a któraś z was zaczyna albo będzie stosować olejek migdalowy do smarowania krocza?
Ja chyba po założeniu krążka go kupie i powoli zaczynam co by się nie popruc jak te naszych chłopów skarpetki :pmagda sz, małaMyszka, bosa, witaminkab lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:Dziewczyny ja powoli dochodzę do siebie po zatruciu pokarmowym.
Dodam, że nasza lazienka jest nadal w remoncie i gdy zrobiło mi się niedobrze to niezdazylabym do toalety na parter do rodziców, wiec wykorzystałam słoik litrowy stojący na parapecie, który służy nam do odpowietrzania grzejnika.
Wiem, masakra. Na szczęście dochodzę do siebie, ale nie mam pojęcia czym się zatrulam, czy to truskawki, czy pastella śródziemnomorska.
ja niestety po truskawkach tez reaguje biegunka po tych sztucznych. Ogólnie od 1,5 m codziennie raz lub dwa mnie przeczysci ale to tylko tyle. Przez to teraz mam gorsze wyniki. Pani dr powiedziała ze jak do następnej wizyty nic się nie zmieni to coś mi przepisze na to.
ale jeśli masz tak cały dzień to może być zatrucie ciążowe. Jeśli do jutra nic Ci nie przejdzie albo w nocy nadal będzie męczyć pojedz na IP podłącza Ci kroplowke. Bo zatrucie ciążowe jest bardzo groźbę każda biegunka powoduje skurcze macicy.
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Haha inkubator
no mi tez gondola w tako city move sie nie podoba.. z tako to tylko extreme mi sie podoba, ze wzgledu na kształty ale i za tą estetyke-pokrowiec na nóżki na zamki,moskitiera na zamki..
No i ponawiam pytanie, czy położenie łozyska (nisko,wysoko) ma wpływ na skracanie sie szyjki ?
Ja mam łożysko całkowicie przodujące i zasłania całkowicie ujście macicy a z szyjką mam póki co wszystko ok.małaMyszka, niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:ja niestety po truskawkach tez reaguje biegunka po tych sztucznych. Ogólnie od 1,5 m codziennie raz lub dwa mnie przeczysci ale to tylko tyle. Przez to teraz mam gorsze wyniki. Pani dr powiedziała ze jak do następnej wizyty nic się nie zmieni to coś mi przepisze na to.
ale jeśli masz tak cały dzień to może być zatrucie ciążowe. Jeśli do jutra nic Ci nie przejdzie albo w nocy nadal będzie męczyć pojedz na IP podłącza Ci kroplowke. Bo zatrucie ciążowe jest bardzo groźbę każda biegunka powoduje skurcze macicy.małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Bo właśnie zastawia mnie to bo nigdy nie miałam sprawdzanej szyjki
no tylko w 7tc usg dopochwowo zeby zobaczyc zarodek..
Łozysko mam wysoko wiec myslałam ze to dlatego, ale skoro nie to nie rozumiem czemu mi tego nie kontrolujemałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:No właśnie juz jest ok. Przynajmniej tak myślę. Już od 4 godzin nie wymiotuje i mnie nie czyści. Franek ładnie się rusza, wiec się nie martwię zbytnio. Jeżeli tylko wróci biegunka lub wymioty to jadę na IP. Dzięki.
Pewnie nie ma co panikować. Ale gdyby wróciło to miej na uwadzeOby poszla w sina dal
-
chcebycmama wrote:Dziewczyny ja powoli dochodzę do siebie po zatruciu pokarmowym.
Wiem, masakra. Na szczęście dochodzę do siebie, ale nie mam pojęcia czym się zatrulam, czy to truskawki, czy pastella śródziemnomorska.
Ja ostatnio o 4 rano sikałam do butelki po napoju... nie miałam pojemniczka na siku do badań (mąż nie kupił dzień wcześniej), a lać się chciało niemiłosiernie. Potem o 6 rano pojechał do apteki dyżurnej i przelewałam suśki w samochodzie, żeby przed 7 zdążyć na badanie. Może i stąd mam złe wyniki moczu...butla nie była wyparzona
Co do skarpet, to też dziurawce wywalam, kto by się tam bawił w cerowanie. Mąż ma też kilka takich koszulek "domowych"...takie szmaty, że nawet do podłogi się nie nadają. Latem nawet wstyd mi je wieszać na balkonie jak schnąAle mąż nie pozwala wyrzucić ...
Patrzę dzisiaj na moje belly, a tam już 6 m-c!!małaMyszka, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez nie szyjke skarpet ani mezowi ani sobie ani dzieciakom.
Dziurka - kierunek kosz. Za to moja tesciowa jak to kiedys widziala to wpadla w dziki szal, ze jestem niepowazna, ze powinnam szyc, wywalam pienadze za okno, jestem leniwa itp. itd... to jej kiedys dalam stos skarpet, majtek i czego tam jeszcze do zszycia to buzie przymknela
Konczylam turystyke nie krawiectwo, koniec tematu.Neyla, KasiaeN., magda sz, 0na88, małaMyszka, bosa, zabka11, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
kkarolina a na samolocie Cie recznie nie bada ? bo mi dopochwowo dopiero na zeszłej wizycie sprawdzała w sensie poprzez USG ze zrobiła pomiar ile szyjka ma itd. - na poprzednich wizytach tylko recznie mnie sprawdzala.
-
Mąż wrócił, wypił rosołek, dostał ketonal i zasnął na fotelu. A ja idę do łóżka. Coś się kiepsko czuję. Jestem opuchnięta i ciągle bym żarła!
Zdrzemnę się, to będzie czas na kolacyjkę
Aż trudno uwierzyć, że dzień obraca się wokół jedzenia, a jak pracowałam, to miałam problem, żeby kawę ciepłą wypić i zjeść pół suchej bułki...bosa, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość
-
małaMyszka - tak samo jak u mnie tylko myśle co by tu zjeść
a ja dziś poleguje na lóżku brzuch twardy boli moze nie boli tylko tak dziwnie go czuje jak by mi ciagnol w dół. mały szaleje to najważniejszeMalagosia, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Uf 2 godziny czytania ale udało się nadrobić
Karolina, ja badanie na samolocie miałam tylko na poczatku ciąży i od tamtego czasu teraz mnie badała na poprzedniej wizycie..
Uważajcie na truskawki dzisiaj były takie piękne w lidlu już miałam brać i zazauważyłam, że w jednym z pudełek na truskawce była pleśń.. Normalnie byla cala biała fuj.. A jak już mowa o lidlu były dzisiaj fajne bluzkikupiłam sobie 3 sztuki i jestem bardzo zadowolona
bosa, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam się po wizycie. Moja córunia rośnie jak na drożdżach, teraz waży 595g i jest ułożona główkowo, ale to się jeszcze milion razy może zmienić.
Szyjka ładna 44 mm.
Badana jestem zawsze na fotelu i wtedy gin mówi, że szyjka zamknięta itd, potem mierzy długość usg waginalnym i na końcu mam usg przez powłoki brzuszne.
Jeśli chodzi o kolkę nerkową, to usłyszałam, że jest to bardzo powszechne w ciąży bo prawa nerka jest narażona na ucisk przez macicę i dlatego robi się wodonercze, zastój itd. Na samą kolkę nerkową nie da się nic zrobić, trzeba stosować no-spę, żuravit i pić dużo płynów. Jednak należy to kontrolować, czy nie rozwija się infekcja, bo to jest niebezpieczne dla płodu i czy kolka nie wywołuje czynności skurczowej macicy, bo to może prowadzić do przedwczesnego porodu.
Na usg nerki nadal widać mały zastój, ale wyniki badań moczu i funkcji nerek są ok, więc tylko monitorujemy sytuację. Jednak dopóki wszystko nie wróci do normy to wizyty co 2 tygodnie.Cassie, aaaaga, Paula_071, Martucha86, magda sz, kasiuleek, bosa, KasiaeN., gianna88, Maniuś, Laura, małaMyszka, mamasia, psioszka11, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość
-
5ylwia wrote:A jak już mowa o lidlu były dzisiaj fajne bluzki
kupiłam sobie 3 sztuki i jestem bardzo zadowolona
Ja tez kupiłam, ale przyjechałam do domu, przymierzyłam i stwierdziłam, że wyglądam w nich jak w koszuli nocnej, więc oddałam:)
Cassie- pewnie lekarze mają swoje doświadczenia i teorie, ale ja przede wszystkim ufam Polskiemu Towarzystwu Ginekologicznemu i stosuję suplementację tak jak podają (+ kwasy omega, które zalecił mi gin, bo w ogóle nie jem ryb tak mnie odrzuciło). Polecam lekturę: http://polskietowarzystwoginekologiczne.com.pl/opieka-prekoncepcyjna/
Mój mąż ma większą szafę niż ja;) Ma dużo garniturów (btw. aktualnie w Chicago odwiedza sklep Suitsupply - polecam mają najlepsze garnitury:)), koszul i butów. Ma nawet dwie szuflady specjalnie przygotowane pod krawaty. Oto jedna z nich (brakuje kilku, bo zabrał ze sobą na wyjazd):
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa7e683d249a.jpg
Mój kochany elegancik:*lys, bosa, małaMyszka, mamasia, Hermiona, psioszka11, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Kkarolinaaaa wrote:Lys- super
Ide na spacer z koleżanką
Poldzik kopie ile ma sił w nóżkach!
Co ja założe na komunie..
Karolina teraz robią sukienki w takich luźnych krojach, w sensie nie taliowane i taka kiecka spokojnie pasuje na brzuszek. Wybrać model bardziej elegancki w takim kroju i gotowe.
Ja mam dwie takie i pomimo ciąży wyglądam ładnie.
Coś w tym stylu:
- na przykładzie reserved:
http://s2.reserved.com/media/catalog/product/cache/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/L/R/LR643-01X-101_1.jpg
-mohito:
http://s2.mohito.com/media/catalog/product/cache/800/a4e40ebdc3e371adff845072e1c73f37/L/K/LK023-55X-001.jpg
http://s3.mohito.com/media/catalog/product/cache/800/a4e40ebdc3e371adff845072e1c73f37/L/M/LM653-99X-001_2.jpg
http://s2.mohito.com/media/catalog/product/cache/800/a4e40ebdc3e371adff845072e1c73f37/L/V/LV967-42X-001.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 18:16
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość