X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hahhahah lepiej zmieniać biustonosz niż spodnie :P
    choć i ja myślę, żeby jednak znaleźć coś innego do przegryzania, niż słodycze. Może jak nie będę ich kupować, to nie będzie mnie kusić.

a widzisz, bo ja mam same leginsy, dresy i rozciągliwe spodnie :D i może dlatego nie widzę, że mi w tyłek też idzie :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    a widzisz, bo ja mam same leginsy, dresy i rozciągliwe spodnie :D i może dlatego nie widzę, że mi w tyłek też idzie :D

hahahhaah no problem się zaczyna jak dresy nie chcą się rozciągać, tak jak u mnie :P

Pulpecja, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hahahhaah no problem się zaczyna jak dresy nie chcą się rozciągać, tak jak u mnie :P

hehe stawiałabym na zbyt wysoką temp. prania ;)
    mój mąż tylko takie rozwiązanie przyjmuje do wiadomości :D a przytyło mu się ostatnio, że hoho

Wasi mężowie też tyją razem z Wami w ciąży? :D

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    hehe stawiałabym na zbyt wysoką temp. prania ;)
    mój mąż tylko takie rozwiązanie przyjmuje do wiadomości :D a przytyło mu się ostatnio, że hoho

Wasi mężowie też tyją razem z Wami w ciąży? :D

hahahahah prawie mnie przekonałaś, gdyby nie to że ja wszystko w 40 stopniach piorę :D

mój mąż nie tyje ze mną, ale jemu to nie grozi

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    lys co to jest 6kg ;) ja mam 9,5 hehe ktoś mnie przebije? :D

ale wszystko poszło w brzuch i cycki :D

Ja juz na pewno mam z 12 na plusie, a po tym wyjezdzie to juz wole nie myslec, a jeszcze na dodatek jedzonko jest tak dobre i obiady w formie bufetu, ze trudno sobie odmowic. Ja juz oswoilam sie z mysla, ze z 25 przybiore jak nic, mam nadzieje ze z 10 zejdzie po porodzie i 15 trzeba bedzie zgubic, mysle ze przed koncem macierzynskiego sie wyrobie :P

Co do meza mojemu tez brzuszek sie zaokraglil ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 19:26

lys, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bym chciala, zeby po porodzie moj maz byl ze mna miesiac w domu (2 tyg urlnpu tatusiowego plus 2 tyg urlopu wypoczynkowego), a on stwierdzil, ze miesiac w domu to on chyba zwariuje i chce tylko 2 tygodnie po porodzie, a 2 tyg wypoczynkowego w lipcu wiec postawilam mu ultimatum albo bedzie mi pomagal przez pierwszy miesiac albo ja biore pol roku macierzynskiego, a drugie pol roku on. Jego mina bezcenna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 19:40

lys, gianna88, mamasia, małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    a ogólnie ile przytyłaś wtedy?
    ja się boję że do 20 dobiję :/
    Z synem około 25 kg. Tylko pozniej wiekszosc to woda bo jak wychodzilam na 5 dobe ze szpitala to mialam juz 16 kg na minusie

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) mój mężuś raczej będzie ze mną 2 pierwsze miesiące, a potem znów pojedzie do pracy na kilka miesięcy. Jak mu starałam się uświadomić, że może być ciężko na początku, to stwierdził, że on chętnie może karmić dzidzię i nawet w nocy wstawać do niej. No to mu mówię, taaaa super ale brakuje mu jednak czegoś żeby to wyglądało tak pięknie - piersi :P
    Hahhhaha no bo on oczywiście myślał o karmieniu butelką. Poza tym już widzę jak wstaje w nocy, przecież on nawet się nie obudzi, taki ma sen twardy.

gianna88, niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak mój mi powiedział, że bierze dwa tygodnie urlopu po porodzie to się zdziwiłam co on chce tak długo w domu robic hehe
    ale jak się zastanowię to w sumie ciężko pewnie będzie, więc przyda się do pomocy ;)

lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wynik masz prawidlowy - nie rozumiem czemu kazali Ci sie skontaktowac z lekarzem...
    zreszta owoce w cukrzycy to ciezki temat... przysluguje Ci np 1/3 banana np do drugiego sniadania z jogurtem naturalnym - szalenstwo ;-)

Edit : oo w ksiazece ta potrawa nazywa sie szumnie " shake bananowy" :D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 19:55

lys, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh ale Wam zazdroszczę, że po porodzie będą mężowie z Wami :) ja na samą myśl to aż się boje jak sobie sama dam rade :/ mąż pracuje u prywaciarza na czarno więc nawet żeby tydzień wolnego dostać to cud by był :(

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    to jak mój mi powiedział, że bierze dwa tygodnie urlopu po porodzie to się zdziwiłam co on chce tak długo w domu robic hehe
    ale jak się zastanowię to w sumie ciężko pewnie będzie, więc przyda się do pomocy ;)

Jasne, ze przyda sie pomoc, zwlaszcza jesli to pierwsze dziecko tak jak w moim przypadku wiec wszystko bedzie nowe i w dwojke zawsze bedzie razniej ;)

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz i jego twardy sen hmm... W poprzedniej ciazy jak mialam skurcze przed zalozeniem szwu to moglam trabic nad uchem i nic! Ale bylam zla. Ale jak syn sie urodzil to on budzil mnie z dzidzia na rekach zebym dala cycusia :-) jedno kwekniecie i juz byl kolo lozeczka :-)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój był ze mną 2 tygodnie + 2 dni z okazji urodzenia. Byłam po cesarce. U mnie nie uważam, żeby był potrzebny dłużej. Jedyne do czego mógł się przydać to gotowanie, czy pomoc w sprzątaniu. A tak to skoro i tak karmiłam ( Pierwsze 14 tyg potem laktator) piersią to wychodziłam za założenia, że po cholerę mają dwie osoby wstawać w nocy? wstawałam, szybko przewijałam, karmiłam i szłam dalej spać. W dzień jak dziecko szło spać to też dosypiałam. Zresztą takie małe to tylko śpi, je i kupkę robi - więc atrakcji nie było. Myślę że teraz to byłaby czysta przyjemność mając doświadczenie - niestety teraz dochodzi drugie dziecko wymagające uwagi ;P Ale dla dziewczyn które doświadczenia nie mają i to będzie pierwsze, to faktycznie pierwsze tygodnie mogą być trudniejsze - bo trzeba się wszystkiego nauczyć i wejść w "kierat", ustalić sobie swój rytm ;) Teraz też P weźmie pewnie ze 2,5 tyg, nie więcej ;)

niecierpliwa, gianna88, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aska mój mąż pracuje za granicą, więc go już od miesiąca nie ma i wraca dopiero w sierpniu. Zostanie ze mną prawdopodobnie 2 miesiące i znów pojedzie do pracy na kilka miesięcy i też będę sama z dzidziolkiem, do tego nie mam tu nikogo kto mógłby w razie "w" zostać z małą, więc będę lekko uziemiona. Mając na uwadze to wszystko i tak się nie martwię na zapas i jestem nastawiona pozytywnie. Tak, więc głowa do góry.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    aska mój mąż pracuje za granicą, więc go już od miesiąca nie ma i wraca dopiero w sierpniu. Zostanie ze mną prawdopodobnie 2 miesiące i znów pojedzie do pracy na kilka miesięcy i też będę sama z dzidziolkiem, do tego nie mam tu nikogo kto mógłby w razie "w" zostać z małą, więc będę lekko uziemiona. Mając na uwadze to wszystko i tak się nie martwię na zapas i jestem nastawiona pozytywnie. Tak, więc głowa do góry.

O kurcze Lys... to będziesz dzielna. Ja dziękuję Bogu, że mam mamę niedaleko, że zawsze może przyjechać, bo godziny pracy ma też takie, ze może dopasować ;) To zawsze jest duże ułatwienie i wytchnienie dla młodej mamy

• lys Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    O kurcze Lys... to będziesz dzielna. Ja dziękuję Bogu, że mam mamę niedaleko, że zawsze może przyjechać, bo godziny pracy ma też takie, ze może dopasować ;) To zawsze jest duże ułatwienie i wytchnienie dla młodej mamy

Wiem, może być ciężko, ale ja tak czy siak nie mam żadnego wyboru, więc po co dodatkowo się dołować ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys- pewnie ze poradzisz sobie ;) moze byc na początku ciężko,ale wpadniesz w rytm :)

Ja mam rodziców 2km od mojego domu,teściów 5km (mogli by byc z 50 :D ), brata z jego zona (brat bedzie chrzestnym) tez ok 2km. Także wszycy w zasięgu ręki :) Najwazniejsze ze moi rodzice są blisko, z mamą żyje jak z przyjaciółka, codziennie sie spotykamy, chodzimy na zakupy,jak sie nie widzimy to pare razy w ciągu dnia dzwonimy do siebie na zasadzie "co tam robisz?" :P
    Także mama bedzie dla mnie ogromną pomocą,bo ani ja ani mąż nie mamy doświadczenia z dziecmi..

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny w skrzynce znalazłam awizo z 27.04 listonosz dopisał ZUS.. Jutro o 7 polecę odebrać ale już się stresuje co to może być :( haha a tak ostatnio pisałam, że ZUSu się nie boję ;-)

Mój mąż idzie ze mną równo ja +4 a on -4 :)

mamasia, małaMyszka, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    lys - jak są inne foteliki do wyboru to ok, w Astrze nie pytałam o foteliki bo wyszłam z założenia, że wezmę fotelik po bratanku, ale jak to kwestia 200zł to może kupię nowy.

Cukrzyca w ciąży jes, gdy glukoza:
    Na czczo 92–125
    60. minuta ≥ 180
    120. minuta 153–199

edit.

Ja w karcie ciąży mam do wpisania glukozę na czczo, po 1h i po 2h. Nie wiem dlaczego Wam nie mierzą po godzinie, takie są zalecenia Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego oraz Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego.

Ja też dzisiaj dostałam przesłkę z tej apteki co lys i też jestem zadowolona:)

Dzisiaj byłam na szkole rodzenie i znowu nam coś dali:) Na pierwszym spotkaniu wkładki laktacyjne, na drugim spotkaniu 4 deserki z kaszki manny które już pochłonęłam, a dzisiaj butelkę i smoczek Lovi. Super :)
    Położna mówiła, że dzieci w ciągu 5-6 dób po porodzie bardzo rzadko chorują, bo złapią infekcję. Zazwyczaj jest to powikłanie po chorobie matki, która się odpowiednio nie doleczyła, zamiast wziąć antybiotyk to 3 tygodnie przechodziła chorobę albo miała infekcję pęcherza lub pochwy, której nie leczyła. Niby dziecko rodzi się zdrowe, a w 2 dobie pojawia się zapalenie płuc. Nie wiem ile w tym prawdy...
    ale super ;-) żałuję, że się nie udało nam załapać na ta szkole rodzenia :-) aaa... Paula mam taką prośbę do Ciebie ;-) jak będziesz wiedziała coś odnośnie wyprawki to daj proszę znać :-) chodzi mi o to czy ubierają dziecko w ich ubranka/beciki z pieluch czy podkłady poporodowe wymagają, itp., bo wiem, że różnie jest w roznych szpitalach :-) choć i tak w razie co zabiorę pełna wyprawkę, ale dobrze wiedzieć, bo może coś szczególnie sobie życzą :-)

bzkxskf.png
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ