X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hahhahah lepiej zmieniać biustonosz niż spodnie :P
    choć i ja myślę, żeby jednak znaleźć coś innego do przegryzania, niż słodycze. Może jak nie będę ich kupować, to nie będzie mnie kusić.

a widzisz, bo ja mam same leginsy, dresy i rozciągliwe spodnie :D i może dlatego nie widzę, że mi w tyłek też idzie :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    a widzisz, bo ja mam same leginsy, dresy i rozciągliwe spodnie :D i może dlatego nie widzę, że mi w tyłek też idzie :D

hahahhaah no problem się zaczyna jak dresy nie chcą się rozciągać, tak jak u mnie :P

Pulpecja, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hahahhaah no problem się zaczyna jak dresy nie chcą się rozciągać, tak jak u mnie :P

hehe stawiałabym na zbyt wysoką temp. prania ;)
    mój mąż tylko takie rozwiązanie przyjmuje do wiadomości :D a przytyło mu się ostatnio, że hoho

Wasi mężowie też tyją razem z Wami w ciąży? :D

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    hehe stawiałabym na zbyt wysoką temp. prania ;)
    mój mąż tylko takie rozwiązanie przyjmuje do wiadomości :D a przytyło mu się ostatnio, że hoho

Wasi mężowie też tyją razem z Wami w ciąży? :D

hahahahah prawie mnie przekonałaś, gdyby nie to że ja wszystko w 40 stopniach piorę :D

mój mąż nie tyje ze mną, ale jemu to nie grozi

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    lys co to jest 6kg ;) ja mam 9,5 hehe ktoś mnie przebije? :D

ale wszystko poszło w brzuch i cycki :D

Ja juz na pewno mam z 12 na plusie, a po tym wyjezdzie to juz wole nie myslec, a jeszcze na dodatek jedzonko jest tak dobre i obiady w formie bufetu, ze trudno sobie odmowic. Ja juz oswoilam sie z mysla, ze z 25 przybiore jak nic, mam nadzieje ze z 10 zejdzie po porodzie i 15 trzeba bedzie zgubic, mysle ze przed koncem macierzynskiego sie wyrobie :P

Co do meza mojemu tez brzuszek sie zaokraglil ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 19:26

lys, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bym chciala, zeby po porodzie moj maz byl ze mna miesiac w domu (2 tyg urlnpu tatusiowego plus 2 tyg urlopu wypoczynkowego), a on stwierdzil, ze miesiac w domu to on chyba zwariuje i chce tylko 2 tygodnie po porodzie, a 2 tyg wypoczynkowego w lipcu wiec postawilam mu ultimatum albo bedzie mi pomagal przez pierwszy miesiac albo ja biore pol roku macierzynskiego, a drugie pol roku on. Jego mina bezcenna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 19:40

lys, gianna88, mamasia, małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    a ogólnie ile przytyłaś wtedy?
    ja się boję że do 20 dobiję :/
    Z synem około 25 kg. Tylko pozniej wiekszosc to woda bo jak wychodzilam na 5 dobe ze szpitala to mialam juz 16 kg na minusie

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) mój mężuś raczej będzie ze mną 2 pierwsze miesiące, a potem znów pojedzie do pracy na kilka miesięcy. Jak mu starałam się uświadomić, że może być ciężko na początku, to stwierdził, że on chętnie może karmić dzidzię i nawet w nocy wstawać do niej. No to mu mówię, taaaa super ale brakuje mu jednak czegoś żeby to wyglądało tak pięknie - piersi :P
    Hahhhaha no bo on oczywiście myślał o karmieniu butelką. Poza tym już widzę jak wstaje w nocy, przecież on nawet się nie obudzi, taki ma sen twardy.

gianna88, niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak mój mi powiedział, że bierze dwa tygodnie urlopu po porodzie to się zdziwiłam co on chce tak długo w domu robic hehe
    ale jak się zastanowię to w sumie ciężko pewnie będzie, więc przyda się do pomocy ;)

lys, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wynik masz prawidlowy - nie rozumiem czemu kazali Ci sie skontaktowac z lekarzem...
    zreszta owoce w cukrzycy to ciezki temat... przysluguje Ci np 1/3 banana np do drugiego sniadania z jogurtem naturalnym - szalenstwo ;-)

Edit : oo w ksiazece ta potrawa nazywa sie szumnie " shake bananowy" :D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 19:55

lys, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh ale Wam zazdroszczę, że po porodzie będą mężowie z Wami :) ja na samą myśl to aż się boje jak sobie sama dam rade :/ mąż pracuje u prywaciarza na czarno więc nawet żeby tydzień wolnego dostać to cud by był :(

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    to jak mój mi powiedział, że bierze dwa tygodnie urlopu po porodzie to się zdziwiłam co on chce tak długo w domu robic hehe
    ale jak się zastanowię to w sumie ciężko pewnie będzie, więc przyda się do pomocy ;)

Jasne, ze przyda sie pomoc, zwlaszcza jesli to pierwsze dziecko tak jak w moim przypadku wiec wszystko bedzie nowe i w dwojke zawsze bedzie razniej ;)

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz i jego twardy sen hmm... W poprzedniej ciazy jak mialam skurcze przed zalozeniem szwu to moglam trabic nad uchem i nic! Ale bylam zla. Ale jak syn sie urodzil to on budzil mnie z dzidzia na rekach zebym dala cycusia :-) jedno kwekniecie i juz byl kolo lozeczka :-)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój był ze mną 2 tygodnie + 2 dni z okazji urodzenia. Byłam po cesarce. U mnie nie uważam, żeby był potrzebny dłużej. Jedyne do czego mógł się przydać to gotowanie, czy pomoc w sprzątaniu. A tak to skoro i tak karmiłam ( Pierwsze 14 tyg potem laktator) piersią to wychodziłam za założenia, że po cholerę mają dwie osoby wstawać w nocy? wstawałam, szybko przewijałam, karmiłam i szłam dalej spać. W dzień jak dziecko szło spać to też dosypiałam. Zresztą takie małe to tylko śpi, je i kupkę robi - więc atrakcji nie było. Myślę że teraz to byłaby czysta przyjemność mając doświadczenie - niestety teraz dochodzi drugie dziecko wymagające uwagi ;P Ale dla dziewczyn które doświadczenia nie mają i to będzie pierwsze, to faktycznie pierwsze tygodnie mogą być trudniejsze - bo trzeba się wszystkiego nauczyć i wejść w "kierat", ustalić sobie swój rytm ;) Teraz też P weźmie pewnie ze 2,5 tyg, nie więcej ;)

niecierpliwa, gianna88, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aska mój mąż pracuje za granicą, więc go już od miesiąca nie ma i wraca dopiero w sierpniu. Zostanie ze mną prawdopodobnie 2 miesiące i znów pojedzie do pracy na kilka miesięcy i też będę sama z dzidziolkiem, do tego nie mam tu nikogo kto mógłby w razie "w" zostać z małą, więc będę lekko uziemiona. Mając na uwadze to wszystko i tak się nie martwię na zapas i jestem nastawiona pozytywnie. Tak, więc głowa do góry.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    aska mój mąż pracuje za granicą, więc go już od miesiąca nie ma i wraca dopiero w sierpniu. Zostanie ze mną prawdopodobnie 2 miesiące i znów pojedzie do pracy na kilka miesięcy i też będę sama z dzidziolkiem, do tego nie mam tu nikogo kto mógłby w razie "w" zostać z małą, więc będę lekko uziemiona. Mając na uwadze to wszystko i tak się nie martwię na zapas i jestem nastawiona pozytywnie. Tak, więc głowa do góry.

O kurcze Lys... to będziesz dzielna. Ja dziękuję Bogu, że mam mamę niedaleko, że zawsze może przyjechać, bo godziny pracy ma też takie, ze może dopasować ;) To zawsze jest duże ułatwienie i wytchnienie dla młodej mamy

• lys Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    O kurcze Lys... to będziesz dzielna. Ja dziękuję Bogu, że mam mamę niedaleko, że zawsze może przyjechać, bo godziny pracy ma też takie, ze może dopasować ;) To zawsze jest duże ułatwienie i wytchnienie dla młodej mamy

Wiem, może być ciężko, ale ja tak czy siak nie mam żadnego wyboru, więc po co dodatkowo się dołować ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys- pewnie ze poradzisz sobie ;) moze byc na początku ciężko,ale wpadniesz w rytm :)

Ja mam rodziców 2km od mojego domu,teściów 5km (mogli by byc z 50 :D ), brata z jego zona (brat bedzie chrzestnym) tez ok 2km. Także wszycy w zasięgu ręki :) Najwazniejsze ze moi rodzice są blisko, z mamą żyje jak z przyjaciółka, codziennie sie spotykamy, chodzimy na zakupy,jak sie nie widzimy to pare razy w ciągu dnia dzwonimy do siebie na zasadzie "co tam robisz?" :P
    Także mama bedzie dla mnie ogromną pomocą,bo ani ja ani mąż nie mamy doświadczenia z dziecmi..

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny w skrzynce znalazłam awizo z 27.04 listonosz dopisał ZUS.. Jutro o 7 polecę odebrać ale już się stresuje co to może być :( haha a tak ostatnio pisałam, że ZUSu się nie boję ;-)

Mój mąż idzie ze mną równo ja +4 a on -4 :)

mamasia, małaMyszka, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    lys - jak są inne foteliki do wyboru to ok, w Astrze nie pytałam o foteliki bo wyszłam z założenia, że wezmę fotelik po bratanku, ale jak to kwestia 200zł to może kupię nowy.

Cukrzyca w ciąży jes, gdy glukoza:
    Na czczo 92–125
    60. minuta ≥ 180
    120. minuta 153–199

edit.

Ja w karcie ciąży mam do wpisania glukozę na czczo, po 1h i po 2h. Nie wiem dlaczego Wam nie mierzą po godzinie, takie są zalecenia Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego oraz Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego.

Ja też dzisiaj dostałam przesłkę z tej apteki co lys i też jestem zadowolona:)

Dzisiaj byłam na szkole rodzenie i znowu nam coś dali:) Na pierwszym spotkaniu wkładki laktacyjne, na drugim spotkaniu 4 deserki z kaszki manny które już pochłonęłam, a dzisiaj butelkę i smoczek Lovi. Super :)
    Położna mówiła, że dzieci w ciągu 5-6 dób po porodzie bardzo rzadko chorują, bo złapią infekcję. Zazwyczaj jest to powikłanie po chorobie matki, która się odpowiednio nie doleczyła, zamiast wziąć antybiotyk to 3 tygodnie przechodziła chorobę albo miała infekcję pęcherza lub pochwy, której nie leczyła. Niby dziecko rodzi się zdrowe, a w 2 dobie pojawia się zapalenie płuc. Nie wiem ile w tym prawdy...
    ale super ;-) żałuję, że się nie udało nam załapać na ta szkole rodzenia :-) aaa... Paula mam taką prośbę do Ciebie ;-) jak będziesz wiedziała coś odnośnie wyprawki to daj proszę znać :-) chodzi mi o to czy ubierają dziecko w ich ubranka/beciki z pieluch czy podkłady poporodowe wymagają, itp., bo wiem, że różnie jest w roznych szpitalach :-) choć i tak w razie co zabiorę pełna wyprawkę, ale dobrze wiedzieć, bo może coś szczególnie sobie życzą :-)

bzkxskf.png
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ