X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uwielbiam placki ziemniaczane i dziś je robie! Tylko tak myślę może by tak jakoś inaczej je zrobić?
    Po węgiersku juz robiłam, z sosem pieczarki wym tez, na słodko tez.

Może macie jakieś regionalne potrawy z plackami ziemniaczanymi?
    coś bym odmienila. :-)

Jak nic nie doradzicie to zrobię z sosem czosnkowym i zielonym ogórkiem. :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i mam zgage, ale placków nie odpuszczę. :-)

Syn, roczek.
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co na szczęście nie mam problemów z opuchlizną, za to bardzo mi drętwieją dłonie. Któraś z Was pisała, że czuje ruchy malucha przy żebrach. Serio już tak wysoko? Moje dziecię rezyduję ciagle w dole brzucha, gdzieś pod pępkiem..

Ewa123
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A tak wyglądamy w 7mscu :)

e84648d899c40251m.jpg
    super brzuszek i fajna BLUZKA! Taka w paski, aktualnie poszukiwana przeze mnie. :-)

Syn, roczek.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Ja póki co na szczęście nie mam problemów z opuchlizną, za to bardzo mi drętwieją dłonie. Któraś z Was pisała, że czuje ruchy malucha przy żebrach. Serio już tak wysoko? Moje dziecię rezyduję ciagle w dole brzucha, gdzieś pod pępkiem..
    A moje nad linią majtek... :-)

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu sie nie denerwowac?? Jedziemy sobie autostrada, czytam ksiazke i nagle huk. Kamien trafil w szybe z mojej strony i szyba uszkodzona :/ A ja malo zawalu nie dostalam

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    super brzuszek i fajna BLUZKA! Taka w paski, aktualnie poszukiwana przeze mnie. :-)

To właśnie jedna z koszulek od siostry z UK. Też takich szukałam,żeby były marszczone na brzuchu, bawełniane i długie. Dostałam pasiaki,czarną i miętową:)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    A moje nad linią majtek... :-)

u mnie różnie, raz na dole całkiem, czasem z boku a czasem całkiem wysoko, chyba maluch ma jeszcze dużo miejsca i fika:)

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby niespotykane, a jednak się zdarza. W szczególności, że nie było to pewne. Ale zdałam sobie sprawę jak bardzo mi to obojętne!
    Zastanawiam się nad wózkiem. Czy któraś z Was kupuje osobno głęboki i spacerowy? Bo ciągle czytam, że te spacerowe z kompletów ciężkie a nie chce kupować najdroższe go. I zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, bo i taniej i jak i tak mam zmieniać to chyba praktycznie. Jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 13:42

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że mój brat z bratową dostali po 2 tys. z ubezpieczenia grupowego i całośc (4 tys.) wydali na szczepienia. Moja ciocia jest zakaźnikiem i chyba by mi nie wybaczyła, gdybym nie zaszczepiła na podstawowe choroby. A jeśli chodzi o szczepionki 6w1 to podchodzi do nich sceptycznie, uważa, że cokolwiek by nie mówić, bezpieczne są te szczepionki, które są na rynku od dawna.

bosa, Pulpecja, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • bosa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

My już po połówkowym :)
    Alicja jest dziewczynką na 100 % ku mojej ogromnej radości :D
    Najważniejsze,że Alicja jest zdrowa!!! :) waży 520 g, wszystkie wymiary w normie, serce bije 140 u/m :) Zdjęcia żadnego ładnego nie mam bo wg lekarza leżała w najgorszej z możliwych pozycji i zasłaniała cały czas twarz- wstydnisia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 23:04

lys, psioszka11, niecierpliwa, Pulpecja, 0na88, gianna88, Cassie, Paula_071, czarnaruda, małaMyszka, KasiaeN., aaaaga, Maniuś, mamasia, Martucha86, kasiuleek, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Niby niespotykane, a jednak się zdarza. W szczególności, że nie było to pewne. Ale zdałam sobie sprawę jak bardzo mi to obojętne!
    Zastanawiam się nad wózkiem. Czy któraś z Was kupuje osobno głęboki i spacerowy? Bo ciągle czytam, że te spacerowe z kompletów ciężkie a nie chce kupować najdroższe go. I zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, bo i taniej i jak i tak mam zmieniać to chyba praktycznie. Jak myślicie?
    Ja szukalam glebokiego, ale szczerze to nic mi ciekawego w oko nie wpadlo ( musi byc w miarę lekki, ale zeby kola w zimie po sniegu daly rade). Tak byloby bajbardziej praktycznie - nawet uzywany gleboki, a potem jakas super spacerowka. Nic jednak nie znalazłam , wiec chyba kupie 2w1.

witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa najwazniejsze, ze dziecko zdrowe i kochane :-) u nas nawet imie zostalo skrytykowane, ze jakies takie starodawne, ale przecież nie będę się tym przejmować :-) mozecie dla jaj wymyslic jakies odjechane i mowic ze wlasnie tak dacie, niech sobie pogada :-)

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja mój mąż miał ten sam pomysł co Ty np. Florentyna- tak ma na imię córka znajomego ( wołają na nią Florka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 23:04

Pulpecja, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja octu w ciazy nie polecam, chocby nie wiem jak cudowne wlasciwosci mial. Ja po lyzeczce octu na tzw. galercie mam przez 3 dni taka zgage ze nic doslownie nic mi nie pomaga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie tesciow i otoczenia i ich komentarzy na imie dla ssyna/corki.
    Nikogo sie nie zadowoli bo kazdy ma swoje widzimisie.
    Mnie zdanie innych nie interesuje, wazne ze imie podoba sie Nam a dziecko bedzie umialo je w szkole napisac i wypowiedziec.

U Nas byla plec krytykowana ze znowu chlopiec, ja przez to wpadlam w depresje ktora dopiero minela wchodzac do smyka i kupujac wyprawke ;)
    Nikomu nie pozwole zniszczyc mojego/Naszego szczescia! Za dlugo o nie walczylismy.

lys, bosa, KasiaeN., małaMyszka, Maniuś, niecierpliwa, Weridiana, kasiuleek, zabka11 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Pulpecja mój mąż miał ten sam pomysł co Ty np. Florentyna- tak ma na imię córka znajomego ( wołają na nią Florka :) , teściowa padnie na zawal jak usłyszy, bo dla niej Wiktoria to jest dziwne imię ;)

albo Dżesika :P

bosa, Pulpecja, gianna88, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys wygrałaś :)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja nie mam zaufania do tych nowoczesnych szczepionek. U Nas obowiazkowa jest ta 5w1 i kilka innych 'cudow' o ktorych pierwszy raz w zyciu slyszalam i nawet nazwy nie pamietam.
    Jak tutaj przyjechalismy to dzieciaki co 3 miesiace jezdzily na nowe szczepienia.
    Nawet na ospe jest u Nas obowiazkowe.

I tak sie czasem zastanawiam, po co to wszystko, po co te wszystkie szczepienia skoro one nie chronia w 100% wystarczy ze dziecko przyjedzie z rodzicami z innego kraju gdzie danego szczepienia nie ma i zachoruje i nagle bums epidemia.
    Tak jak bylo pod koniec w zeszlego roku - epidemia Odry w Berlinie. Przeciez na Odre w 99% krajow jest to szczepienie obowiazkowe.
    W miejscowosci obok w ktorej mieszkalam w PL byla rowniez epidemia gruzlicy - przeciez to tez szczepienie obowiazkowe.... no rece opadaja.
    Teraz znowu ten rumien zakazny - na niego nie ma szczepienia.
    Ogolnie od czasu jak dzieci poszly do przedszkola slysze nazwy chorob ktorych w zyciu nie znalam.
    XXI wiek, tyle srodkow higieny itp a ciagle cos nowego wynajduja. Za moich czasow slyszalo sie tylko o ospie i swince....

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z imieniem byl taki problem, ze z mężem nie mogliśmy nic wspólnego wymyślić :-) a z jego zdaniem sie jednak liczę. Jak juz wymyslilismy, to ktos mi będzie nosem kręcił. A spadać. Mogla sobie siódemke urodzić i nazywac po swojemu, a nie mi sie teraz wtrącać.

chcebycmama, bosa, małaMyszka, Maniuś, niecierpliwa lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ