X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Kobiety, tantum verde aerozol na gardło możemy?

Możemy spokojnie:)

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewcyzny :)

Widzę, że gorąca dyskusja się wywiązała! Nie ma co sie denerwowac, wiadomo przecież, że każdy ma swój rozum i podejmuje własne decyzje. Jedna woli wydać kasę na meble, inna na fotelik, a jeszcze kolejna na markowe ubranka. I nic innym do tego :) Ja np. nie będę wymieniać mebli w pokoju przeznaczonym dla dziecka. Mam szafę i biurko, które są w dobrym stanie i szkoda mi ich wywalić tylko po to żeby sobie wstawić dziecięcą komódkę i przewijak. Przecież za parę lat to biurko i tak bedzie potrzebne i co, znowu będę kupować? Myślę, że dla Maluszka nie będzie miało większego znaczenia czy będzie miało nowe wózki i najmodniejsze gadżety. Połowa z tych rzeczy i tak jest dla matek, ich wygody i troche też po to, żeby mogły sie pochwalić przed innymi matkami, co to one nie mają :P Dlatego ja mam luzackie podejście. Maluszek potrzebuję mleka, mamy i miłości najbardziej, cała reszta to tylko dodatek :)

Maniuś, Cassie, niecierpliwa, Pulpecja, zabka11, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) witamy w 24 tygodniu <3 mamusiu jak teraz leci :D Olo kopie bardzo ladnie,wczoraj skopal znowu tatusia :P
    Witaminkab ale jaja :) z chlopca zrobila sie dziewczynka :) ???to bardzo rzadkie teraz,bo ponoc predzej z dziewczynki jeszcze zrobi sie chlopak ale na odwrot :) ja bym chyba zemdlala po takiej wiadomosci :) wazne ze zdrowe...
    Dziewczynki milego dnia Wam zyczymy :D

Cassie, Martucha86, niecierpliwa, Ewa123, małaMyszka, chcebycmama, witaminkab, gianna88, kasiuleek lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj leci coraz szybciej, ale to akurat świetnie. Mi pierwsza połowa ciąży okropnie się dłużyła. A i teraz najchętniej teleportowałabym sie w czasie do tego "bezpiecznego" okresu po 32 tygodniu przynajmniej :)

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EWa, dokładnie, większośc to chyba dla naszych zachcianek:)

Witaminka, a to Ci nowina, troche niespotykane ale jak widać zdarza sie:)

U mnie szafa wysprzatana w przedpokoju, hoho ile miejsca jak poukładałam wszystko

Murzynek się upiekł i to jaki wysoki:)

Spadam robić obiad, dziś kotlecik drobiowy, miezeria i ziemniaczki:)

niecierpliwa, Ewa123, małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny. Pol dnia was nadrabialam :-) u nas tez szykuje sie remont, ale łazienki i to w lipcu.... mam tylko nadzieję, że się nie przedłuży. Poza tym dzieciątko teraz będzie z nami w salonie, bo starszym dxieciom oddalismy pokoj i naszą sypialnię. Potem na pewno dziewczyny będą mialy pokoj wspolny, więc wtedy tam czekają nas drobne przerobki i kupno mebli. Doszlam tez do wniosku ze nawet jak syn wyjedzie na studia, to u niego zrobimy sobie sypialnię. Troche takiego zdrowego egoizmu :-)

niecierpliwa, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Podziel też ile na dzień wyjda kosmetyki,wózek,pampersy,jedenie itd. to jest chyba złe porównanie.

Moim zdaniem każdy kupuje to na co go stać i nie mozna mówić "oszczędza na bezpieczeństwie dziecka".

Ja juz zdecydowałam się na cybex,albo maxi cosi,ale jednak najpierw popytam znajomych czy nie mają używanego, skoro mona zaoszczędzic to dlaczego nie ...?

Kupujemy wózek tako extreme-ok 2100zł; malujemy pokój, robimy w nim szafe wnękowa, kupujemy meble-ok 4000 (sama szafa kosztuje 3000 i też mam ją podzielić np na 15 lat ? ) a gdzie reszta ?

Każdy decyduje o sobie i nie mozna o nic oskarżac..

Wiesz co Karolina, ja właśnie o tym mówię, chcesz zaoszczędzić, a kupujesz szafę za 3000? Wózek tako, dużo droższy od innych? A na fotelik Ci szkoda? Bo inaczej tego nie rozumiem. Ja napisałam, że jak chce się oszczędzać to moim zdaniem na innych rzeczach nie na bezpieczeństwie, a Wy mi tu piszecie że szafę trzeba kupić. Litości. Poza tym to oczywiste, że dziecko kosztuje. Chyba każdy jest na tyle dojrzały emocjonalnie, że to wie.
    Jak rzeczywiście, ktoś ma użyć tego fotelika raz do przewiezienia dziecka za szpitala i potem może drugi raz, a tak to będzie latał autobusem to ok.
    Róbcie co chcecie, ale jestem przerażona tym co czytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 12:38

małaMyszka, niecierpliwa, KasiaeN., gianna88 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Możemy spokojnie:)

W składzie jest etanol 96%, o mamo. A stosowałaś może go w ciąży osobiście?

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, gin mi zalecił na początku ciąży jak byłam chora.

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Katarka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka dzięki, to idę się psiknąć :P

lb17w98.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ofka to mnie teraz wbilo w fotel lekko tyle kasy na szczepienia????? I te wszystkie szczepienia w jakim czasie sie odbywaja??
    oj nie wiem wlsdnie kochana, moja siostra tak mi ostatnio powiedziala ja myslalam ze z tysiac... moge ja zapytac.Naeet z nia nie duskutuje ona jedt lekarzem i powiedziala ze zaplaci malemu za to a ja nie mam zdania zeby sie upierac, bo nie mam wiedzy, jestem prawnikiem, daleko mi do tego. Ufam jej, gdyby sie chciala rozwiesc tez bym sie upierala przy pozwie...:) wiem ze temat jest kontrowersyjny. Ja mam tylko taka opinie: szczepie na wszystko.

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys nie denerwuj się. Każda niech robi co uważa. Nie ma co się wściekać...

Ja na przykład pisałam, że fotelik kupujemy używany i do tego dwie bazy. Następny będzie nowy i taki, który rośnie z dzieckiem. Fotelikami zajmuje się mój mąż. Czyta fora, sprawdza jakość i testu euro ncap. Fotelikami w ogóle się nie zajmuję, bo po prostu się na tym nie znam.

Co do pokoju dla małego, to mamy 43 m2 i póki co nie będziemy urządzać na nowo sypialni, bo dopiero od stycznia ją mamy. Wczesniej była graciarnia dosłownie.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam wczoraj suwaczki. Pokazałam je mężowi i biedny wpadł w panikę. Na wizycie jak dr uświadamiała nas, że jest bliżej niż dalej, to nie zareagował, ale po suwaczkach normalnie spanikował!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 12:56

Pulpecja, gianna88, bosa, czarnaruda, Magd, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, niestety ale się zdenerwowałam. Nie wiem czemu, taki dzień. Po pierwsze źle zostałam zrozumiana, bo mój wpis był o tym, że "jasne wszystko kosztuje, ale zróbmy to z głową" czyli są rzeczy, które powinny być dobre, nowe, z atestem i takie które można dostać bądź kupić używane. Jestem realistką i tak patrzę na świat. Wszystko kosztuje, ale życie jest bezcenne i to życie trzeba chronić, jak się tylko da i nie przekonują mnie argumenty, że pieluchy trzeba, że kosmetyki, że coś tam. Przecież wszystko to jest oczywiste.

Cassie, Ewa123, małaMyszka, KasiaeN., gianna88, Aga89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuj! To tantum verde mi całe spłynęło po gardle chyba prosto do żołądka :/

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wyglądamy w 7mscu :)

e84648d899c40251m.jpg

Cassie, małaMyszka, chcebycmama, KasiaeN., niecierpliwa, Pulpecja, gianna88, bosa, czarnaruda, aaaaga, Maniuś, Katarka, mamasia, Y, Martucha86, kasiuleek, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys doskonale Cie rozumiem. Nie ma sensu sie denerwowac.
    To jest forum i czlowiek nie widzi wyrazu twarzy drugiej osoby wiec o sprzeczki i nieporozumienia latwo. A my babki w ciazy na wszysto reagujemy wiadomo ;)

Z ciekawostki: mam dzieci 6 i 8 lat i do dzisiaj nie maja swojej szafy ;) mam w sypialni miejsce a oni maja na bielizne swoja komode w pokoju. Tak sie sklada ze mam obsesje na punkcie majtek i skarpetek wiec cala komoda jest tym zajeta ;)

U mnie zaczynaja sie problemy wychowacze. W domu moj 8latek to kochane, grzeczne dziecko a poza domem to juz inna bajka. Dzisiaj mialam tel ze szkoly, czeka Nas z synem dluuuuuuuuuuga rozmowa jak wroci do domu...
    Kiedys wydawalo mi sie ze wyprawka i wybor wozka to temat niedo przeszkoczenia, od czasu gdy syn poszedl do szkoly tamte problemy wydaja mi sie tak glupie i sie z tego smieje :/

Ewa123, małaMyszka, KasiaeN., Pulpecja, bosa, czarnaruda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide cos ugotowac. Milego popoludnia

małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka, brzuszek sporyyy juz:):)

dziewczyny czy ktoras piła ocet jabłkowy? wyczytałam ze pomaga w walce z opuchlizną, jeden raz dziennie łyzeczka do szklanki wody, co myslicie?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę spakować nas na weekend.

Myślę też o zmianie pościeli i praniu.

Znacie jakiś domowy sposób na wyczyszczenie plam krwi? Z materaca?!

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ