SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewcyzny
Widzę, że gorąca dyskusja się wywiązała! Nie ma co sie denerwowac, wiadomo przecież, że każdy ma swój rozum i podejmuje własne decyzje. Jedna woli wydać kasę na meble, inna na fotelik, a jeszcze kolejna na markowe ubranka. I nic innym do tegoJa np. nie będę wymieniać mebli w pokoju przeznaczonym dla dziecka. Mam szafę i biurko, które są w dobrym stanie i szkoda mi ich wywalić tylko po to żeby sobie wstawić dziecięcą komódkę i przewijak. Przecież za parę lat to biurko i tak bedzie potrzebne i co, znowu będę kupować? Myślę, że dla Maluszka nie będzie miało większego znaczenia czy będzie miało nowe wózki i najmodniejsze gadżety. Połowa z tych rzeczy i tak jest dla matek, ich wygody i troche też po to, żeby mogły sie pochwalić przed innymi matkami, co to one nie mają
Dlatego ja mam luzackie podejście. Maluszek potrzebuję mleka, mamy i miłości najbardziej, cała reszta to tylko dodatek
Maniuś, Cassie, niecierpliwa, Pulpecja, zabka11, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Hej kochane
witamy w 24 tygodniu
mamusiu jak teraz leci
Olo kopie bardzo ladnie,wczoraj skopal znowu tatusia
Witaminkab ale jajaz chlopca zrobila sie dziewczynka
???to bardzo rzadkie teraz,bo ponoc predzej z dziewczynki jeszcze zrobi sie chlopak ale na odwrot
ja bym chyba zemdlala po takiej wiadomosci
wazne ze zdrowe...
Dziewczynki milego dnia Wam zyczymyCassie, Martucha86, niecierpliwa, Ewa123, małaMyszka, chcebycmama, witaminkab, gianna88, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Oj leci coraz szybciej, ale to akurat świetnie. Mi pierwsza połowa ciąży okropnie się dłużyła. A i teraz najchętniej teleportowałabym sie w czasie do tego "bezpiecznego" okresu po 32 tygodniu przynajmniej
małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
Ewa123 -
EWa, dokładnie, większośc to chyba dla naszych zachcianek:)
Witaminka, a to Ci nowina, troche niespotykane ale jak widać zdarza sie:)
U mnie szafa wysprzatana w przedpokoju, hoho ile miejsca jak poukładałam wszystko
Murzynek się upiekł i to jaki wysoki:)
Spadam robić obiad, dziś kotlecik drobiowy, miezeria i ziemniaczki:)niecierpliwa, Ewa123, małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczyny. Pol dnia was nadrabialam
u nas tez szykuje sie remont, ale łazienki i to w lipcu.... mam tylko nadzieję, że się nie przedłuży. Poza tym dzieciątko teraz będzie z nami w salonie, bo starszym dxieciom oddalismy pokoj i naszą sypialnię. Potem na pewno dziewczyny będą mialy pokoj wspolny, więc wtedy tam czekają nas drobne przerobki i kupno mebli. Doszlam tez do wniosku ze nawet jak syn wyjedzie na studia, to u niego zrobimy sobie sypialnię. Troche takiego zdrowego egoizmu
niecierpliwa, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Podziel też ile na dzień wyjda kosmetyki,wózek,pampersy,jedenie itd. to jest chyba złe porównanie.
Moim zdaniem każdy kupuje to na co go stać i nie mozna mówić "oszczędza na bezpieczeństwie dziecka".
Ja juz zdecydowałam się na cybex,albo maxi cosi,ale jednak najpierw popytam znajomych czy nie mają używanego, skoro mona zaoszczędzic to dlaczego nie ...?
Kupujemy wózek tako extreme-ok 2100zł; malujemy pokój, robimy w nim szafe wnękowa, kupujemy meble-ok 4000 (sama szafa kosztuje 3000 i też mam ją podzielić np na 15 lat ? ) a gdzie reszta ?
Każdy decyduje o sobie i nie mozna o nic oskarżac..
Wiesz co Karolina, ja właśnie o tym mówię, chcesz zaoszczędzić, a kupujesz szafę za 3000? Wózek tako, dużo droższy od innych? A na fotelik Ci szkoda? Bo inaczej tego nie rozumiem. Ja napisałam, że jak chce się oszczędzać to moim zdaniem na innych rzeczach nie na bezpieczeństwie, a Wy mi tu piszecie że szafę trzeba kupić. Litości. Poza tym to oczywiste, że dziecko kosztuje. Chyba każdy jest na tyle dojrzały emocjonalnie, że to wie.
Jak rzeczywiście, ktoś ma użyć tego fotelika raz do przewiezienia dziecka za szpitala i potem może drugi raz, a tak to będzie latał autobusem to ok.
Róbcie co chcecie, ale jestem przerażona tym co czytam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 12:38
małaMyszka, niecierpliwa, KasiaeN., gianna88 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ofka to mnie teraz wbilo w fotel lekko tyle kasy na szczepienia????? I te wszystkie szczepienia w jakim czasie sie odbywaja??
wiem ze temat jest kontrowersyjny. Ja mam tylko taka opinie: szczepie na wszystko.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Lys nie denerwuj się. Każda niech robi co uważa. Nie ma co się wściekać...
Ja na przykład pisałam, że fotelik kupujemy używany i do tego dwie bazy. Następny będzie nowy i taki, który rośnie z dzieckiem. Fotelikami zajmuje się mój mąż. Czyta fora, sprawdza jakość i testu euro ncap. Fotelikami w ogóle się nie zajmuję, bo po prostu się na tym nie znam.
Co do pokoju dla małego, to mamy 43 m2 i póki co nie będziemy urządzać na nowo sypialni, bo dopiero od stycznia ją mamy. Wczesniej była graciarnia dosłownie.
-
Zmieniłam wczoraj suwaczki. Pokazałam je mężowi i biedny wpadł w panikę. Na wizycie jak dr uświadamiała nas, że jest bliżej niż dalej, to nie zareagował, ale po suwaczkach normalnie spanikował!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 12:56
Pulpecja, gianna88, bosa, czarnaruda, Magd, Maniuś lubią tę wiadomość
-
No, niestety ale się zdenerwowałam. Nie wiem czemu, taki dzień. Po pierwsze źle zostałam zrozumiana, bo mój wpis był o tym, że "jasne wszystko kosztuje, ale zróbmy to z głową" czyli są rzeczy, które powinny być dobre, nowe, z atestem i takie które można dostać bądź kupić używane. Jestem realistką i tak patrzę na świat. Wszystko kosztuje, ale życie jest bezcenne i to życie trzeba chronić, jak się tylko da i nie przekonują mnie argumenty, że pieluchy trzeba, że kosmetyki, że coś tam. Przecież wszystko to jest oczywiste.
Cassie, Ewa123, małaMyszka, KasiaeN., gianna88, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Cassie, małaMyszka, chcebycmama, KasiaeN., niecierpliwa, Pulpecja, gianna88, bosa, czarnaruda, aaaaga, Maniuś, Katarka, mamasia, Y, Martucha86, kasiuleek, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
nick nieaktualnylys doskonale Cie rozumiem. Nie ma sensu sie denerwowac.
To jest forum i czlowiek nie widzi wyrazu twarzy drugiej osoby wiec o sprzeczki i nieporozumienia latwo. A my babki w ciazy na wszysto reagujemy wiadomo
Z ciekawostki: mam dzieci 6 i 8 lat i do dzisiaj nie maja swojej szafymam w sypialni miejsce a oni maja na bielizne swoja komode w pokoju. Tak sie sklada ze mam obsesje na punkcie majtek i skarpetek wiec cala komoda jest tym zajeta
U mnie zaczynaja sie problemy wychowacze. W domu moj 8latek to kochane, grzeczne dziecko a poza domem to juz inna bajka. Dzisiaj mialam tel ze szkoly, czeka Nas z synem dluuuuuuuuuuga rozmowa jak wroci do domu...
Kiedys wydawalo mi sie ze wyprawka i wybor wozka to temat niedo przeszkoczenia, od czasu gdy syn poszedl do szkoly tamte problemy wydaja mi sie tak glupie i sie z tego smiejeEwa123, małaMyszka, KasiaeN., Pulpecja, bosa, czarnaruda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny