SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My też mamy dziś 100-dniówkę
przydałaby się jakaś impreza
Sylwia popłakałam się ze śmiechu z propozycji Twojej teściowej hhaha.
Jakby moja zaproponowała takie coś to bym chyba pękła ze śmiechu
Chociaż z jednej strony to wolałabym ją niż moją mamę na poród, bo moja mama to mega panikara, jakbym piszczała z bólu to by tych lekarzy pozabijała. Jak ja płacze to ona zawsze ze mną, jak mnie coś boli to by mnie zagłaskała na śmierć. Mama traktowała mnie jak królewnę, a tata że nie miał wzoru bo się wychował bez ojca to traktował mnie jak syna- od małego ganiał mnie do pomocy w garażu, na działce, typu wożenie taczek z piaskiem, podaj klucz 17, 20 itp..
Dzięki temu nie wyrosłam na taką totalną królewnę
Wbrew wszystkiemu, położna mówiła na szkole rodzenia że odbierała porody z teściowymi i to była bardzo dobra opcja jak np. mąż nie był w stanie, bo nie była tak wyczulona że to jej dziecko cierpi a kobieta kobiecie wiedziała jak pomóc.
Kochane dziś pływałyśmy w morzuodważyłam się ostatniego dnia, woda ma ok 20 stopni więc chłodnawa ale Mai się chyba podobało. Ja już spakowana, płakać mi się chce, najchętniej bym odesłała teściów i jeszcze ze 3 dni została tu z mężem
Jutro o 12 lot.
Co do wyjazdów ze znajomymi to może nie mam jak porównać bo moi są bardzo nie zdecydowani czasem wyjście na imprezę to problem bo każdy poszedłby gdzie indziej więc dlatego takie wspólne wyjazdy za dobrze mi się nie kojarzą. Jak byłam młodsza to na kolonie paczką 10 osób jeździliśmy i było super bo wszystko zorganizowanemoże dlatego
Euforia co tam u Was?Cassie, kasiuleek, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ja nie liczę bo za wcześnie na to i można się na stresować
ale około 30 tc zacznę. Położna mówiła że po 32-33 zaczyna się liczyć
co liczyć ?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda znam to
ja jestem jedynaczka i tez tacie caly czas towarzyszylam w garazu, ogrodzie, cieciu drewna itp. ale mi sie to bardzo bardzo bardzo podobalo
No i teraz bede miala 3 synow wiec zostane w temacie
A z krolewny to ja tez cos mam w sobiemagda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:kasiuleek - piękne to łóżeczko! Tylko jakoś dużo pościeli, dziecko nie zginie w tej kołdrze? Kurcze, czuję, że będę matka panikarą.
Dziękuję
Zdaje się na siostrę. Tez urodziła w zeszłym roku w sierpniu i tak po pół roku zaczęła małego przykrywac składając kołdrę na pół. Wcześniej śpiworek
-
Hej dziewczyny
A ja dziś dostałam paczkę ubrań od teściowej i cały dzień przekladam, oglądam, liczę wszystko
Ale mam radoche!póki co ja też mam ubranka juz skompletowane, aż w nadmiarze, musze jedynie dokupić kocyki, prześcieradła, pieluszki flanelowe, zamówić na wymiar materac do kołyski no i kosmetyki i środki higieniczne, ale z tym się jakoś szczególnie nie spieszę, bo to tak naprawdę kwestia jednego popołudnia. U mnie też 100 dni
kasiuleek, małaMyszka, Maniuś, Paula_071 lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Cassie wrote:Tak dlugo szukalam tej poscieli na ebay az wkoncu znalazlam
Piekna jest.
Tylko czy do chlopca pasuje szary + fiolet? Hmmm
Ja jeszcze lozeczka nie mam ale mam wybrane - Guliver Ikea. Po kolejnej wyplacie pojedziemy je kupic w tym miesiacu niestety wydatki i oplaty na to nie powalajaja.
A mi się wydaje ze jak najbardziej pasuje tym bardziej ze zmieniać koloru ścian na pewno nie będziemy na niebieski czy zielony bo "bardziej chłopiecy".
Tak jak mi tu któraś z dziewczyn doradziła (przepraszam ze nie pamiętam która) dodamy na ścianę motyw np z samochodem i na razie wystarczy
małaMyszka, Cassie, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Olinka chodzi o liczenie ruchów dzidzi - jak jest pora aktywności to zapisuje się ilość uderzeń w danym okresie czasu
Tu to fajnie opisane.
http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/ciaza/zdrowie/2011/jak-liczyc-ruchy-dziecka.aspx
Nie wiem jak u Was ale u mnie nie zawsze jest regularnie co do godziny, zdarzają się dni że zmienia się pora aktywności itp. jeszcze trochę miejsca mają te nasze maluchu i nie zawsze czuć je wszędzie. Ale myślę że za kilka tyg będzie czuć każdy najmniejszy ruchwtedy będziemy same wiedziały o co chodzi.
-
Ja jeszcze nie liczę. Jednego dnia czuje ruchu cały dzień obojętnie czy siedzę, stoje czy leże a innego nie.
Jak chce się uspokoić to kładę się na plecach i zazwyczaj czuje wtedy jak się wierci i to mi wystarcza:)
niecierpliwa, Y, magda sz, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Zapewne slyszalyscie, ze ksiezna Kate dzis urodzila, swoja droga mega szybko jej to poszlo
I wlasnie w faktach byla relacja na ten temat i spekulowali, ze zaraz Kate wyjdzie do dziennikarzy bo jej fryzjerka przyjechala do szpitala i wtedy moj maz powiedzial, ze nim ja pokaze sie swiatu po porodzie tez przywiezie moja fryzjerke hahaha
A tak z innej beczki dzis pani w kasie pierwszenstwa mnie przepuscila, jak fajnie paradowac z brzuszkiem, ktory juz widacSwoja droga 3 godzinne zakupy i jestem detka, juz dawno nie bylam na tak wielkich zakupach.
Polecacie proszek Jelp?? Bo dzis w auchanie wpadl mi w oko i mysle czy go nie kupic...lys, magda sz, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hahhaha niecierpliwa 3 godzinne zakupy? Podziwiam i zazdroszczę, ja ledwo doszłam do Simply, a mam jakieś 500m, kupiłam kilka produktów i chyba z pół godziny się toczyłam z powrotem, i nawet zakupów nie rozpakowałam bo tak mnie plecy i kręgosłup nawala.
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ja mialam dzis jakiegos powera , caly dom posprzatalam , 4 prania zrobilam , posciel wyprasowalam , przebralam a teraz leze i dysze - przesadzilam , ale rzadko kiedy mi sie tak chce , wiec wykorzystalam okazje . Dziewczyny a ta apteka internetowa przez ktora zamawiacie to jak sie nazywa ? moge prosic o linka ? i czy faktycznie ma konkurencyjne ceny ?
-
apteka sie nawzywa gemini, nie wiem czy ceny są konkurencyjne, bo nie patrzyłam pod tym kątem, dziewczyny polecały tą aptekę, to tam zrobiłam zakupy
http://www.aptekagemini.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 19:48
0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej kochane. My dzis spacer po polu golfowym, maz troche postrzelal i wizyta u zubrow. Tam maz mnie przegonil 4 km. Myslalam ze sie zesram. Nie wiedzielismy ze to z parkingu tak daleko. Po powrocie boje sie stanac na wadze chyba juz 95 bedzie, rano grzanki z dzemem, obiad, na kolacje pizza, teraz czekam na kebaba...i mam cholera zaarcie, nie wzielam oleju, tylek mnie boli, jak to hemoroid to chyba zdechne, to mija po porodzie co?!
-
aaaaga wrote:Kasiulek gdzie kupilas pościel fajny ochraniacz nie taki mega poduchowy na pol lozeczka
Teraz podczytuje z telefonu. Będę w domu to podeślę
Tam możesz sobie zaprojektować jak chcesz i co chcesz także polecam :paaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość