X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    Widze ze temat tesciowa na tapecie od rana.
    Ciesze sie ze moja jest 1000km ode mnie ;) Strasznie mi dziala na nerwy zwlaszcza jesli chodzi o wtracanie sie do wychowywania dzieci.

Wakacje tylko z mezem i dziecmi ;) ale wieksze wypady gdzies typu aquapark, zoo, 'karuzele' tylko wieksza ekipa.

Za oknem pieknie sloneczko swieci ale siedze sobie w domciu. Moj mezus pracuje w przyszlym pokoju chlopcow, dzieciaki ukladaja lego, obiad mam gotowy (grill od wczoraj + ziemniaczki z pieczarkami) i moge sie polenic na kanapie ;) LUBIE TO

Milego dnia!

Euforia jak sie czujecie?

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja tez mam super Teściową to moja 2 a 1 miałam nie do wytrzymania wiec was całkiem rozumie ;)
    Rośnijcie i odpoczywajcie kochane

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia- no to tylko pozazdroscic :)

Ide sie ogarniac i lecimy na 14 na grilla :)

Piekna pogoda :)

Milego dnia "grubaski" :)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 7 miesiacu.

Ja z tesciowa nie mam problemu bo moj Ł nie utrzymuje z nia kontaktu jak i reszta jego bliskiej rodziny z nia nie gada. Moja mama jest ok ale na krotkk - wszech wiedzaca. Ja szybko sie usamodzielnilam bo w wieku 17 lat i na szczescie bo teraz pewnie by bylo ile to jej zawdzieczam.

Cassie, kasiuleek, niecierpliwa, małaMyszka, bosa, Maniuś lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda na szczęście z nią nie mieszkamy bo bym nie dała rady na dłuższą metę!!! :-P

Co do tego jej przyjazdu to mój kochany A. ja o to poprosił bez konsultacji ze mną. Usłyszał kiedyś jak mówiłam ze szkoda ze mojej mamy nie będzie w pobliżu (mieszka 250 km od nas i nie może wziąć urlopu) w takich kryzysowych sytuacjach. Ja to nawet bym nie chciała żeby moja mama była z nami 24h/dobę. Kiedyś delikatnie zasugerował am mu ze nie podoba mi się pomysł żeby jego mama nam pomagała przy dziecku to chodził parę dni naburmuszony. A jestem pewna że będzie się w tracąc do spraw związanych z dzieckiem bo ani nic nie ugotuje bo nie umie obsługiwać płyty indukcyjnej, ani nie posprząta, zakupów tez nie zrobi to tylko przy dziecku się będzie wtrącać.

małaMyszka, bosa, magda sz lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ciesz się ze teściowie Wam do pokoju dla małej się dokładają :-)
    Moi rodzice stwierdzili ze kupią wózek, wanienka i inne pierdoly, mama moja co chwile dzwoni i mówi że jakieś ciuszki dla małej kupiła :-) a teściowa oznajmiła mi wczoraj ze widziała ładny kocyk ale kupi nam go dopiero w sierpniu a nie teraz żeby później z pustymi rękoma do nas nie jechać. Także nie spodziewam się zbyt dużego gestu z jej strony.

małaMyszka, bosa, niecierpliwa lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny to znowu ja, mam tym razem ubranka także dla dziewczynki, same oryginalne i słodkie, rozmiar od 50,jesli bylaby ktoras zainteresowana prosze napisac do mnie lub polubic post :)

małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nawet nie wiecie jak się cieszę, że dzisiaj robimy dzień narzekania. Nie będę tu zaśmiecać wątku, więc wyżalę się w pamiętniku.

Co do teściowej to poza akcja w smyku i ciągłym namawianiem i porównywaniem wózka typu klasyk/retro to nie powiem - złota kobieta.

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wykończona. Raz że stress mnie zżera z powodu egzaminu końcowego na studiach (już za kilka dni) i oprócz tego często nie mogę zasnąć bo mam jakieś dziwne myśli, jak sobie poradzę z małym dzieciątkiem. Dwa prawy bok pleców/nerka boli w nocy i się budzę od kilku do kilkunastu razy, muszę wstać poczekać aż minie i znów się położyć. I strasznie mi brakuje męża, normalnie jak wyjeżdżał to byliśmy w podobnej strefie czasowej i codziennie się widzieliśmy na skypie i codziennie godzinami rozmawialiśmy, a teraz w ogóle, totalnie się mijamy, wymieniamy tylko maile i tak jeszcze ponad 3 miesiące! To jest mega dobijające.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamyszka zaakceptuj zaproszenie bo nie moge Ci nic wyslac ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to łóżeczko synka:P
    I pościel o której pisałam wczoraj.
    Jeszcze falbankę chce białą na dół dać.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/acce6bba324a.jpg

Oczywiście nie będzie stało tak przy grzejniku;p

rybka1988, Cassie, lys, Martucha86, małaMyszka, bosa, mamasia, Aga89, magda sz, niecierpliwa, Y, Maniuś, psioszka11, chcebycmama, zabka11 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wszystko do czlowieka dochodzi. Juz zaczynamy wstawiac zdjecia łóżeczek :-) zaraz dodam swoje!

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a308451d3969.jpg

Cassie, lys, kasiuleek, Martucha86, Aska87, bosa, małaMyszka, mamasia, Aga89, magda sz, Y, Maniuś, psioszka11, Andzia 34, zabka11 lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obraca mi zapodaj wszystkie zdjecia i mam nerwa

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek - piękne to łóżeczko! Tylko jakoś dużo pościeli, dziecko nie zginie w tej kołdrze? Kurcze, czuję, że będę matka panikarą.

bosa, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • bosa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Muszę się pochwalić,że mamy już wszystko dla Alicji :) Większość po pierwszej córce, ale paczka z apteki przyszła, ubranka poprane i poprasowane, pieluchy, chusteczki , kosmetyki kupione :) Tylko pozostało malowanie pokoiku i sypialni, może się m. wyrobi do sierpnia ;)

Na szczęście m. sam zgłosił się na ochotnika by towarzyszyć mi przy pierwszym porodzie.
    Po wszystkim powiedział,że tyle krwi to on widział tylko na filmach wojennych- to miało być śmieszne ;) i był dumny,że dał radę "bo to może przeżyć tylko prawdziwy mężczyzna" ;) Życie seksualne nam się poprawiło :D a m. przy drugim porodzie też chce mi towarzyszyć. W życiu nie zgodziłabym się,żeby teściowa lub mama były zamiast jego.

Cassie, małaMyszka, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    A to łóżeczko synka:P
    I pościel o której pisałam wczoraj.
    Jeszcze falbankę chce białą na dół dać.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/acce6bba324a.jpg

Oczywiście nie będzie stało tak przy grzejniku;p

Tak dlugo szukalam tej poscieli na ebay az wkoncu znalazlam :)
    Piekna jest.
    Tylko czy do chlopca pasuje szary + fiolet? Hmmm

Ja jeszcze lozeczka nie mam ale mam wybrane - Guliver Ikea. Po kolejnej wyplacie pojedziemy je kupic w tym miesiacu niestety wydatki i oplaty na to nie powalajaja.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pospałam....

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka, idziemy łeb w łeb, ja też dziś mam studniówkę :)

Witam dziewczyny :) Do południa byliśmy na spacerze, potem szybki obiad i padłam jak mucha.Dopiero niedawno się obudziłam. Mama ma zaraz przyjechać, bo upiekła nam chleb i ciasto z rabarbarem :)

My oprócz ubranek jeszcze nic nie mamy :| Kurde a czas leci i jak czytam, że Wy macie już większość to się zastanawiam czy zdążymy ze wszystkim. Muszę zamówić trochę rzeczy z apteki ale jakoś się zebrać nie mogę.Musimy kupić szafę i komodę do sypialni bo rzeczy Marty się nie pomieszczą.W czerwcu znajomy ma przywieźć z UK łóżeczko i wózek od mojej siostry więc będziemy musieli pomalować łóżeczko.Mam nadzieję, ze Marcie nie będzie się spieszyło i zdążymy ze wszystkim.

A czy liczycie już ruchy?

Miłego wieczoru :)

magda sz, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) mu już dziś wróciliśmy bo mój M dziś idzie do pracy. Na noc, wiec nockę spędza sam..
    wypoczeliśmy nawdychaliśmy się świeżego powietrza
    a i wiecie co przyszła pościel zamawianan an allegro dla maaluszka i jestem taka zadowolona jest identyczna jak na zdięciu super sliczna dwustronna mięciutka a wkład do poszewek jest taki pusztysty, ochraniacze mięciutkie taka jestem zadowolona :):)

KasiaeN- co masz na myśli czy licyzmy ruchu ??

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ