X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzien prawie za nami. Dzisiaj mam strasznego dola, prawie caly czas plakalam. Nie wiem co mialo wiekszy na to wplyw porańny obchod ( dr powiedziala o to dopiero 26 tc - bez szans) czy po prostu dlatego ze wszystkie pacjentki biegaly po korytarzach z rodzinami a ja przykuta do lozka. Do tego moj maz ktory siedzi u mnie codziennie po 7 godzin i wyglada k strasznie zmeczony, choc oczywiscie twierdzi ze nie jest. Moze jutro samopoczucie bedzie lepsze...

małaMyszka, Weridiana, psioszka11 lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia wiem, ze latwo sie mowi, ale stres nie dziala w Twojej sytuacji na dobre. Co to za lekarka, a raczej pie*dolnieta baba w kitlu udajaca lekarke!!!! Bo to co pierdzieli to sie nawet w moim lbie nie miesci!! Ile na tym forum jest wczesniakow urodzonych w 25tc i teraz maja sie dobrze??! Nic tylko kopa w dupe takiej krowie tak zeby sie nogami nakryla! Kochana bedzie dobrze, kazdy dzien jest na wage zlota.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 20:52

euforia, lys, 0na88, małaMyszka, Weridiana, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia jak to bez szans?? ta doktor za przeproszeniem jakaś walnięta jest! Pytanie tylko czy szpital ma całe wyposażenie dla wcześniaków wymagających zaawansowanej intensywnej opieki?

0na88, niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny maja racje , jak czytam o takich lekarzach bez empatii to az sie noz w kieszeni otwiera - niech z miesem pracuja a nie z ludzmi.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja też mam do Simply 500m, dobrze że można tam na ławce odpocząć bo bym nie dała rady na raz pójść, zrobić zakupy i wrócić. No i mają tam grilowane oscypki z żurawiną więc większa motywacja na zakupy właśnie tam haha :D

A słuchajcie jakiego miałam stresa, dzwoni do mnie we wtorek nr nieznany, myśle kuzwa ciekawe czy to zus. Wpisuje nr w neta i nic.. napisałam do przyjaciółki na face żeby zadzwoniła i wybadała co do za nr. No i się okazało że to położna dzwoniła żeby wziąć buty sportowe na szkołę rodzenia bo będą ćwiczenia :D haha a ja już szykowałam gadkę że jestem na urlopie a nie zwolnieniu więc co oni chcą.

Ale się najadłam tuńczyka, uwielbiam te ich sałatki z tuńczykiem, grecką itp. owoce i warzywa mają w dechę! pyszne i takie soczyste ze smakiem. Aż dziwie się że grecy są tacy grubi, nie dość że Kreta to same góry i wszędzie pod górkę to jeszcze w diecie 70% warzyw. I dziwne dla mnie na maxa że chodzą ubrani na czarno, czasem nawet w kozakach. Jakby w żałobie. Ja się rozpływam w bikini a oni na czarno, obcisłe jeansy, bluza..słonce praży..No dziwny naród ogólnie :)
    Mamy też 5kg pomarańczy prosto z drzewka :)

lys, małaMyszka, kasiuleek, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    euforia jak to bez szans?? ta doktor za przeproszeniem jakaś walnięta jest! Pytanie tylko czy szpital ma całe wyposażenie dla wcześniaków wymagających zaawansowanej intensywnej opieki?

Nawet jesli nie ma w tym szpitalu oiomu dla noworodkow to i tak musza w takiej sytuacji transportowac do szpitala, ktory ma. Nawet polozna nam to mowila w sr. Euforia, a w jakim szpitalu Ty lezysz??

małaMyszka lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale to zawsze lepiej jak się jest na miejscu w szpitalu co ma taki oddział intensywnej opieki neonatologicznej, zaoszczędzony czas.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia co za barany... rodzą się dzieci po 360 gram i dochodzą do siebie. Jak można tak straszyć przyszłą mamę! Twój synek waży już prawie 1kg więc jest nie jest taki drobny klusek. O jakiej referencyjności to szpital? W Twoim przypadku najlepszy będzie z III stopniem retencyjności. W takich mają dobre oddziały opieki nad wcześniakami. Jak oni twierdzą że mogą sobie nie poradzić to może niech was przewiozą do odpowiedniej placówki. Najważniejsze żebyś czuła się bezpiecznie w rękach lekarzy

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Tak, ale to zawsze lepiej jak się jest na miejscu w szpitalu co ma taki oddział intensywnej opieki neonatologicznej, zaoszczędzony czas.

Jasne, ze tak to juz Euforia musi sama przemyslec czy nie zmienic szpitala, ale skoro nawet do toalety isc nie moze to na transport tez sie raczej nie zgodza

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia nie przejmuj się głupim babskiem i myśl pozytywnie. To nieprawda, że nie ma szans. Nawet gdyby się maluch pospieszyl i przyszedł na świat już teraz ma ogromne szanse na przeżycie, dostałaś sterydy na rozwój płuc przecież.. Nie zamartwiaj się, przecież nic się złego nie dzieje, sytuacja opanowana jak na razie. Będzie dobrze i jeszcze urodzisz w 40 tyg!

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://nocoty.pl/gid,17504495,kat,1013619,page,6,title,Ksiezna-Kate-pokazala-coreczke,galeria.html

No nie moge jebaniutka jak wygląda po porodzie :) aż trudno uwierzyć że kilka godzin wcześniej rodziła. Ciekawe czy mała będzie od niej podobna, oby bo póki co to jak Królowa Elżbieta.. jakoś te ich geny są mega silne. Przydałaby im się mała piękność w rodzinie oprócz mamy :)

aaaaga, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksieznej fryzjera sciageli specjalnie , makijazyste pewnie tez - zaloze sie ze czuje sie jak kupa , umordowana jest a tu wypada zapozowac , pousmiechac sie... podziwiam ze wybrala takie zycie - zero glosu , umieralabym od sroda chyba w takim zyciu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 21:16

magda sz, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jasne, ze tak to juz Euforia musi sama przemyslec czy nie zmienic szpitala, ale skoro nawet do toalety isc nie moze to na transport tez sie raczej nie zgodza

No wiadomo, ale jeśli nie są odpowiednio przygotowani to sami powinni euforię przetransportować do właściwego szpitala karetką.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Kolejny dzien prawie za nami. Dzisiaj mam strasznego dola, prawie caly czas plakalam. Nie wiem co mialo wiekszy na to wplyw porańny obchod ( dr powiedziala o to dopiero 26 tc - bez szans) czy po prostu dlatego ze wszystkie pacjentki biegaly po korytarzach z rodzinami a ja przykuta do lozka. Do tego moj maz ktory siedzi u mnie codziennie po 7 godzin i wyglada k strasznie zmeczony, choc oczywiscie twierdzi ze nie jest. Moze jutro samopoczucie bedzie lepsze...

trzymaj się będzie dobrze na pewno, a lekarkę olej i nie słuchaj takich bzdur! się naczytałam właśnie ostatnio na forum pamiętników dziewczyn co urodziły w 25 tyg i teraz mają zdrowe dzieciaczki :)
    a w szpitalu razem ze mną dziewczyny leżały co nawet po dwa miesiące miały podtrzymywaną ciąże

jak ja leżałam w szpitalu to to samo przyszedł lekarz i z racji mojej cukrzycy powiedział że urodze mutanta albo dziecko umrze jeszcze w brzuchu, a skoro nie czuje ruchów to pewnie już nie żyje :/ tak mnie zatkało że słowa nie powiedziałam :/ a później słyszałam jak przyjmował dziewczyne na oddział w 10 tyg, nawet nie zbadał jej a już kazał schować zdjecia z USG do archiwum :/ ja się modle żebym przy porodzie na niego nie trafiła :/ bo myśle że wtedy łacina już poleci...

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska w takim przypadku łacina to za mało na takiego ... nawet ciężko znalezc mi określenie bo na lekarza to się nie nadaje..

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slow mi brakuje i najgorsze jest to, ze na takiego nie ma sposobu, wie ze jest bezkarny, a ile osob przy tym zrani to juz nikogo nie interesuje :/

W nagrode, ze maz super dzis spisal z malowaniem to mu zrobilam drinka i tak po kazdym skonczonym przymilal sie do brzucha i mowil, ze Julcia z mama maja mu zrobic kolejnego i tak mu zrobilam pare i teraz patrze, a on juz ladnie zadrzumiony, sama meza upoilam :P

małaMyszka, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

• perelka1846 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie! :) Po pierwsze serdecznie gratuluję i wszystkim Wam i Waszym maleństwom życzę dużo zdrowia.

Przepraszam, że spamuję, ale we wrześniu na świat przyjdzie moje maleństwo, wzięłam udział w konkursie, głosować można do jutra (3.05) do godziny 20:00. Bardzo proszę Was o pomoc i głosy na historię nr 2. Dziękuję za zaangażowanie :)

http://mama-w-trampkach.blog.pl/wygraj-laktator-canpol-babies/

• euforia Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybralam ten szpital tylko i wylacznie dlatego ze maja ponoc najlepszy oddzial neonatologii w Gdansku...ale po tych komentarzach ( dzisiejszy niejest pierwszy) zaczynam watpic.
    Moj gin mnie tu wyslal chociaz tu nie pracuje .

małaMyszka, lys, Cassie, magda sz lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Euforia, sama nie mam pojecia co bym zrobila na Twoim miejscu, bo wazne zebys miala zaufanie do lekarzy tam pracujacych, a tamci Ci tego nie daja i niepotrzebnie Cie stresuja. A moze powinnas wyslac meza na rozmowe z ordynatorem?

małaMyszka, euforia, Neyla lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia co za pseudo lekarka?! Zapamiętaj sobie jej nazwisko...
    Nie płacz Kochana! Mały też się przez to denerwuje, a to niczemu nie służy...
    Trzymam kciuki. Będzie dobrze zobaczysz...

niecierpliwa, euforia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ