SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny przyszly moje literki i jestem bardzo zadowolona jakosc super termin 7 dni cena 10 zl polecam http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5313120799
Sprzedawca
LulajkaHandmade
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a11eb158418d.jpgmamasia, niecierpliwa, lys, 0na88, Cassie, Laura, magda sz, Amberla, małaMyszka, gianna88, kasiuleek, zabka11 lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Dziewczyny przyszly moje literki i jestem bardzo zadowolona jakosc super termin 7 dni cena 10 zl polecam http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5313120799
Sprzedawca
LulajkaHandmade
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a11eb158418d.jpgaaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Paula a o chęci porodu rodzinnego informuje się już przyjeżdżając na porodówkę czy jakoś wcześniej
? sorka, że Cię tak dopytuję, ale nie mam skąd zaczerpnąć info
Za poród na mniejszej sali rodzinnej płaci się "dobrowolną obowiązkową" cegiełkę na rzecz szpitala 150zł, a za poród na większej z wanną, prysznicem, kanapą i wielką przestrzenią 250zł. Za poród w "boksie" jest chyba 100zł.
Jedynka poporodowa nie pamiętam czy kosztuje 80zł czy 100zł za dobę. Na następnych zajęciach dopytam. To jedyne sale gdzie są łazienki w pokojach, w pozostałych nie ma i korzysta się z tej na korytarzu. Po porodzie naturalnym wychodzi się na 3 dobę, po CC na 5. Matka nie myje dziecka w szpitalu, robią to położne wg życzenia matki może być tylko raz a może być codziennie. Po porodzie przychodzi rehabilitantka, jest też położna laktacyjna.mamasia, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Miru wrote:Z ziaja jest krem dla noworodków do buzi. Pachnie dzidziusiem. Nie jest tłusty ale nawilża skórę
Polecam
Ja na pewno Dominisiowi go kupięniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:hehe ten krem z ziajki właśnie mam i się nim smaruję tzn buzie, faktycznie pachnie dzidziusiem
Polecam
Ja na pewno Dominisiowi go kupię
Tez nim smarowalam twarz bo to jedyny krem który łagodzi skórę. Ja jeszcze kupie olejek ze słodkich migdałów używam go do smarowania krocza aby się nie pruc podczas porodu :p ale też brzuch bo swędzi czasem albo suche miejsca i jest rewelacyjny. Miałam malenkie Płytkie rozstepy nabokach i teraz ssą praktycznie niewyczuwalne. Pisze ze ten olejek nadaje się do leczenia chorób skórnych i łagodzi podrażnienia u noworodków na skórze jak schodzi lub połówki.
50 ml 6,50 zł. Nie jest tłusty ale nawilża i nie ma zapachu co dla mnie bardzo ważne.Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Za poród na mniejszej sali rodzinnej płaci się "dobrowolną obowiązkową" cegiełkę na rzecz szpitala 150zł, a za poród na większej z wanną, prysznicem, kanapą i wielką przestrzenią 250zł. Za poród w "boksie" jest chyba 100zł.
Jedynka poporodowa nie pamiętam czy kosztuje 80zł czy 100zł za dobę. Na następnych zajęciach dopytam. To jedyne sale gdzie są łazienki w pokojach, w pozostałych nie ma i korzysta się z tej na korytarzu. Po porodzie naturalnym wychodzi się na 3 dobę, po CC na 5. Matka nie myje dziecka w szpitalu, robią to położne wg życzenia matki może być tylko raz a może być codziennie. Po porodzie przychodzi rehabilitantka, jest też położna laktacyjna.Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Właśnie zamówiłam w C&A i w Smyku resztę ubranek, prześcieradła, kołderkę, dwa kocyki, poduszkę klin, śpiworek, otulaczek, pampersy rozmiar 1 i 2.
Jutro dostawa materacyka. Na początku czerwca będzie gotowe łóżeczko.
Teraz zostaje mi do kupienia wózek, wanienka, termometr bezdotykowy, ochraniacz na łóżeczko, komoda na ciuszki, karuzela i monitor oddechu.
I pewnie jeszcze coś, ale nie wiem co
W każdym bądź razie jestem zadowolona, że jest postęp i może zakończę temat zakupów w przeciągu miesiąca.Cassie, gianna88, Laura, małaMyszka, Neyla, magda sz, mamasia, Aga89 lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Właśnie zamówiłam w C&A i w Smyku resztę ubranek, prześcieradła, kołderkę, dwa kocyki, poduszkę klin, śpiworek, otulaczek, pampersy rozmiar 1 i 2.
Jutro dostawa materacyka. Na początku czerwca będzie gotowe łóżeczko.
Teraz zostaje mi do kupienia wózek, wanienka, termometr bezdotykowy, ochraniacz na łóżeczko, komoda na ciuszki, karuzela i monitor oddechu.
I pewnie jeszcze coś, ale nie wiem co
W każdym bądź razie jestem zadowolona, że jest postęp i może zakończę temat zakupów w przeciągu miesiąca.
przewijak?Dzisiaj robiłam listę czego mi jeszcze brakuje i m.in. przewijaka.
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Amberla wrote:Hej hej. Witam się ze szpitala z oddziału. Jestem od dziś. Chcieli mnie położyć juz wczoraj ale na moja prośbe zgodzili się na rano, bo musiałam mamę i Pawła zorganizować do opieki nad Paula. Szyjka się skrocila jest między 26 a 28 mm wiec zastrzyki na plucka i lęki i rozkurczowe dostaję żeby nie bolał ten kręgosłup.... Książki do czytania wzięłam. Oj mam nadzieje że się nie zanudze na śmierć
Na skracającą szyjkę już sterydy na płucka? Dlaczego tak szybko?
Jakiś pessar albo szew? Trzymajcie się.
Też bym porównała szparagi ewentualnie do fasolki:)
aaaaga- z tą zgagą i włosami też słyszałam. Ja nie mam zgagi prawie wcale(odpukać). Nawet nie wiem czy to co ja uważam za zgagę nią jest;) I śmiejemy się że nasz maluszek będzie łysy po tacie:) Mój mąż nie należy do mężczyzn z bujną czupryną
A literki bardzo fajne:)małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość