X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te premim care w tej wielkiej pace wychodziły 54gr za szt, ale tam było 78 jedynek i 144 dwójek więc już większy zapas :D

Mały chyba mi się rozciąga w brzuchu bo czasami czuje jak mi przywali jednocześnie z samego dołu i pod żebra :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 15:07

niecierpliwa, Neyla, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisalam ze 46gr za sztuke to jest ok, robilam rozeznanie wsrod znajomych mam. No i maja racje, non stop sa promocje na rozne pampersy, trzeba dobrze przeliczyc i poszukac. Ja mam 1-78 szt i 2-148szt. Zobaczymy czy podpasuja malej to zamowie wiecej.

Ja wlasnie po ostatnich korkach u poloznej, wcinam deser lodowy z carte dor: krem brule wymiata. Wiem juz chyba wszystko o karmieniu, oby bylo bez komplikacji bo to wcale nie takie proste. Mierzyla tez tetno, jak nigdy przylozyla DT i odrazu buch buch buch:) milo posluchac.

niecierpliwa, futuremama, Paula_071, mamasia, Martucha86, gianna88, zabka11, Maniuś, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Hej dziewczyny :) u nas taka duchota ze szok,nie ma czym oddychac normalnie...
    Nie dlugo dobijemy do 1000 strony :) a gdzie tam jeszcze do sierpnia :) widac jak zgrana grupe tu mamy,bo tematy ciagle sa :D
    Ja ide robic barszczyk czerwony i KARPATKE :) Tak mnie naszlo :)
    Pozdrawiamy :D

Pewnie jeszcze dzis przekroczymy 1000str ;)
    Karpatke!!!?? Serca nie masz??;)

psioszka11, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Te premim care w tej wielkiej pace wychodziły 54gr za szt, ale tam było 78 jedynek i 144 dwójek więc już większy zapas :D

Już dwukrotnie słyszałam jak położne przestrzegały, by nie kupować w wielopakach żadnych pampersów, chusteczek czy płynów do kąpieli bo może się okazać, że dziecko ma alergię i wtedy zamiast oszczędności jest wyrzucanie w błoto kasy. Albo co, jak urodzę tłuściocha co będzie ważył powyżej 4kg, wtedy się chyba 2 zakłada, nie?

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ się zirytowałam,no! dziś miała do mnie wpaść koleżanka z kolegą z pracy, to już był chyba z trzeci termin, bo ciągle przekładali, ale się zarzekali, że będą na pewno. Wczoraj info od koleżanki, że chora, ale kolega cały czas mówił, że będzie. Ja jak głupia dwa ciasta zrobiłam mimo jeszcze niecałkiem odpuchniętych nóg (dziś już prawie po opuchliźnie nie ma śladu, hurra!) - murzynka z jabłkami i ciasto z rabarbarem - za co mi się zgarnęło od męża, że trochę mi zelżało i już szaleję, a tu dziś o 13 sms, że kolega wraca od lekarza i też chory, grrr... Z ich tempem to pewnie wpadną jak już mały się urodzi, a ja poszłam do teściowej zanieść jej po połowie każdego ciasta - przynajmniej ona się ucieszyła, a w zamian dostałam talerz pierogów :) taka wymiana :)

p.s. swoją drogą to tyle w tym dobrego, że wyszło, że chorzy przed wizytą, bo jakby mi coś przynieśli w darze to chyba byłabym jeszcze bardziej zła

niecierpliwa, Paula_071, Laura, Martucha86, zabka11, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Już dwukrotnie słyszałam jak położne przestrzegały, by nie kupować w wielopakach żadnych pampersów, chusteczek czy płynów do kąpieli bo może się okazać, że dziecko ma alergię i wtedy zamiast oszczędności jest wyrzucanie w błoto kasy. Albo co, jak urodzę tłuściocha co będzie ważył powyżej 4kg, wtedy się chyba 2 zakłada, nie?

własnie o tym samym się dzis zastanawiałam czy nie za wcześnie kupić pampersy bo jak bedzie dużo około 4 kg to dalej 1 czy już w 2 wejść ?

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• futuremama Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 niby są do 5kg, ale to i tak różnie bywa. Wiecie przetestować, spoko opcja tylko co kupię opakowanie kilkanaście sztuk (czy jakie sa najmniejsze) i w szpitalu będę męża gonić żeby mi szukał pampersów w promocji bo jednak pasuje? Na małe opakowania wydam tyle co na ten zapas.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Ależ się zirytowałam,no! dziś miała do mnie wpaść koleżanka z kolegą z pracy, to już był chyba z trzeci termin, bo ciągle przekładali, ale się zarzekali, że będą na pewno. Wczoraj info od koleżanki, że chora, ale kolega cały czas mówił, że będzie. Ja jak głupia dwa ciasta zrobiłam mimo jeszcze niecałkiem odpuchniętych nóg (dziś już prawie po opuchliźnie nie ma śladu, hurra!) - murzynka z jabłkami i ciasto z rabarbarem - za co mi się zgarnęło od męża, że trochę mi zelżało i już szaleję, a tu dziś o 13 sms, że kolega wraca od lekarza i też chory, grrr... Z ich tempem to pewnie wpadną jak już mały się urodzi, a ja poszłam do teściowej zanieść jej po połowie każdego ciasta - przynajmniej ona się ucieszyła, a w zamian dostałam talerz pierogów :) taka wymiana :)

p.s. swoją drogą to tyle w tym dobrego, że wyszło, że chorzy przed wizytą, bo jakby mi coś przynieśli w darze to chyba byłabym jeszcze bardziej zła

Mi możesz podrzucić, nie obrażę się za murzynka z jabłkami:)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... i obiecane fotki już wrzuciłam na fb :) a zapas pieluszek zawsze można komuś oddać czy coś :D choć ja mam tylko jedną pieluszkę z warsztatów MTJ póki co :P

magda sz, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze byc 4kg ale np. 62 cm to ten tluszczyk sie rozklada ale jak np. Bedzie 4kg i 52 cm to mala kulka i 1 moga byc przyciasne

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    1 niby są do 5kg, ale to i tak różnie bywa. Wiecie przetestować, spoko opcja tylko co kupię opakowanie kilkanaście sztuk (czy jakie sa najmniejsze) i w szpitalu będę męża gonić żeby mi szukał pampersów w promocji bo jednak pasuje? Na małe opakowania wydam tyle co na ten zapas.

Na agito ta promocja jest od dawna: http://www.agito.pl/pampers-premium-care-pieluchy-1-newborn-2-mini-222szt-pieluszek-zapas-na-miesiac-pl-1030537-4015400713807/pd/DJDKKMBBM/?utm_medium=Feed&utm_source=Ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=11434372
    wysyłają w 24h więc chyba nie ma co robić zapasów.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Aaaa... i obiecane fotki już wrzuciłam na fb :) a zapas pieluszek zawsze można komuś oddać czy coś :D choć ja mam tylko jedną pieluszkę z warsztatów MTJ póki co :P

Tam są nawet 2 pieluszki:)
    Ja mam ze szkoły rodzenia jeszcze kilka sztuk, i położna w luxmedzie też rozdaje.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zamiar posegregować ciuszki które dostałam od siostry i złożyć dzisiaj zamówienie na allegro :)

Chcę kupić po kilka półśpioszków i kaftaniki do tego bodziaki rozpinane z krótkim i zapewne jakieś pajacyki :)

a i pieluszki tetrowe, śliniaki i pewnie ręczniczki i nie wiem co jeszcze....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do 1000 brakuje 1 stronka :)
    to kto ją rozbije?? :D

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i prawie 2 godziny przespalam w nocy nie moge spac krece sie z boku na bok 3 razy na skiu a w dzien spie jak susel no ale na 2 sniadanie takie pozne bo o 14 wciagnelam talerz wczorajszej zupy i 5 pierogow ruskich :-) wiec zmulilo no i zaraz za obiad sie zabieram dzisiaj skrzydelka ala Kfc maz gdzies tak o 18 bedzie akurat zglodnieje

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zabieram sie za zamowienie na allegro, w koncu pojawily sie rozki we wzorach, na ktore czekalam, a ze boje sie, ze wzor znowu bedzie niedostepny to siadam i robie zakupy bo u nich chce duzo rzeczy zamowic

Laura, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!

Weszłam na forum kwietniowek, majowek... I jestem przerażona! Dziewczyny tam piszą o kąpielach, kolkach, odbijaniu, zasypianiu, noszeniu na rękach i płaczu jak się maluszków nie nosi...

Jezu to już tuż tuż, dla mnie to wszystko będzie takie nooowe. :-)

Do tego boje się, że jak wrócę ze szpitala to wszyscy będą mnie odwiedzać, zasypywac dobrymi radami... a co najgorsze tesciowie. Ja bym chciała, żeby przez pierwsze 2 tygodnie nikt poza moimi rodzicami nie przychodził.

Ehh panika mnie ogarnia.

Na szczęście jest nasze forum i dziewczyny będę Was zasypywac pytaniami! Rodze prawdopodobnie jako jedna z ostatnich wiec będę Was dokładnie śledzić od połowy lipca. A może to ja urodze pierwsza i wtedy będę krzyczeć o pomoc. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 16:43

niecierpliwa, zabka11, Laura, mamasia, Neyla, magda sz, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam powiedzieć,że podziwiam dziewczyny, których mężowie są zagranicą- przepraszam,ale nie pamiętam, która ma męża w USA...,rodziców w innym mieście i została sama. Ja jestem od rana sama z psem i już wariuje. Ani rodziców, ani męża. Kumpeli coś wypadło i nie może się spotkać, druga dopiero jutro popołudniu. Ja się nie nadaje do samotności. Dobrze,że już niedługo będę mieć Leonka i pewnie będę prosić o chwilę dla siebie:)
    A i zjadłam pół arbuza z bazarku- boziuu jaki słodziutki, markety się umywają przy tym:)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • bosa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Powoli Was nadrabiam :) Nie było mnie na forum chyba z tydzień bo córka- prawie 2 latka miała wirusówkę i się odwodniła. Nic nie jadła, nic nie piła ale już jest ok.
    Wczoraj pokazałam jej jak Alicja skacze a ona-" dzidzia nie skacz, idź spać " i najpierw pocałowała a potem przykryła mój brzuch kołdrą ;) ale się uśmieliśmy z m. :D

Któraś pisała o Greysach- ja się tak wkurzyłam na Shondę za Dereka,że potem nie mogłam usnąć z wrażenia.Od 2 tyg zabieram się za ten 2 h odcinek i jakoś się boję,że cały przeryczę no ale dziś już chyba przysiądę i nadrobię zaległości.

U mnie +7kg i 85 cm w pasie a do studniówki,jeszcze 10 dni :)

afba7b2fd6360b01med.jpg

Od piątku do piątku i niedługo będzie sierpień :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 16:50

niecierpliwa, Maniuś, Martucha86, Laura, mamasia, Neyla, magda sz, Paula_071, lys, Cassie, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• olinka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A ja zabieram sie za zamowienie na allegro, w koncu pojawily sie rozki we wzorach, na ktore czekalam, a ze boje sie, ze wzor znowu bedzie niedostepny to siadam i robie zakupy bo u nich chce duzo rzeczy zamowic[/QUOjak]

jak możesz podaj mi strone do rożków ??

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ