SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny ciacho z rabarbarem z przepisu Kingi Paruzel - PYCHOTAAAAAA!!!
polecam!!! robi sie zaledwie pół godzinki i 40min w piekarniku
niecierpliwa - ja przez przeziebienie padam wczesniej spac, ale drzemki w ciagu dnia mi sie nie zdarzają - ja nawet w I trymestrze moze z 4 razy pospałam w ciagu dnia, ogólnie sypiam mało....w ciązy duuużo mniej niż przed nią.
Manius - masz sprawdzony przepis na tą karpatke? podziel sie, ja nigdy nie piekłam, ale w ciazy wyjątkowo ciasta mi sie udają, wiec moze spróbuję ją upiec?
psioszka - ale mi smaka narobiłas tym arbuzem - mhmmmmm jutro odwiozę Julę do szkoły i wstępuję na bazarek po owoce i warzywka
meza wysłałam na wywiadówkę do córki - ja ciagle kaszlę, kicham i chrypię i nie chce sie w takim stanie na zebraniu pokazywac, a druga sprawa czas aby maz sie wdrazał, bo jak Klara sie urodzi, to wywiadówki będą na jego głowie ;-P
niecierpliwa, Maniuś, psioszka11, Laura, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
olinka wrote:
jak możesz podaj mi strone do rożków ??
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=28124&us_id=17454731
Ja wzielam pastelowy zygzak z usztywnieniemWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 17:40
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:Mnie tylko przerazaja odwiedziny w szpitalu. Jak te tłumy wkraczaja na małą sale poporodowa. Tam tylko dwie kobietki z małymi dziećmi i te tłumy odwiedzających
Ja w szpitalu nie bede zyczyla sobie zadnych odwiedzin, poza mezem i ewentualnie rodzicami z 1 razMiru, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zabko ja troszke tak poszlam na latwizne z ta karpatka,bo jak bylismy w Pl ostatnio to kupilam proszek na krem z Delecty
ciasto robie wedlug przepisu na opakowaniu no i krem z tego proszku z mlekiem
Palce lizac
moja mama tez zawsze robila wlasnie ten z Delecty...
I ja rowniez zaliczylam godzinna popoludniowa drzemkeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 17:48
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, co do szpitali we Wrocławiu, to wszystkie mają referencyjność III, czyli są przystosowane do specjalnej opieki nad noworodkiem w razie potrzeby. Trzebnica ma ponoć I, ale jak z ciążą wszystko jest ok, to taki szpital też sobie poradzi (albo w razie potrzeby przewiozą specjalna karetką noworodka do Wrocławia).
Co do dojazdu do szpitala zostałam uświadomiona,że lepiej mieć zorganizowany transport (mąż, brat, taxi, ktokolwiek pod tel.), bo karetka nie zawiezie nas tam gdzie chcemy, tylko do szpitala gdzie jest wolne miejsce (nie mamy nic do gadania).
Jeśli chodzi o odsyłanie do innego szpitala, to trzeba być (starać się być) stanowczym i spytać, czy zagwarantują nam,że po opuszczeniu szpitala nie urodzimy za rogiem. W ogóle bez badania wstępnego przez lekarza nie powinnyśmy się dać odesłać do innego szpitala. Po ostatnich aferach telewizyjnych ponoć mniej wyganiają (bardziej szanują pacjentów) i ewentualnie zawiozą karetką do innego szpitala.
Wrocław jest generalnie przepełniony, dużo kobiet tu rodzi...skąd mamy mieć pewność, że jak nas odeślą do kolejnego szpitala, że tam tez nie będzie przepełnienia?psioszka11, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Psioszka - to ja, to ja pisalam o Borowskiej. Chetnie bym sie z Toba tam wybrala, ale akurat za tydzien w srode mam o tej porze spotkanie z polozna. Moze za dwa tygodnie bysmy sie zmowily
Ewa - moja bratowa 5 lat temu rodzila na Kamienskiego i byla bardzo zadowolona. Ba nawet bhlam przekonana, ze wlasnie tam bede rodzic. Od tego czasu, wiele jej kolezanek tam rodzilo i mowi, ze co raz to gorsze opinie do niej docieraja. Laska miala umowiona cesarke, ustalony termin przyjecia itd., meza nie bylo i moj brat ja odwozil, to dobrze, ze nie odjechal, bo kazali jej wrocic do domu i przhjechac za dwa dni - paranoja. Inne nawet jak juz rodzily byly odsylane do innych szpitali - normalnie jeden cyrk. A jak juz ktoras tam urodzila, to byly po prostu niezadowolone z opieki - porazka.
Za chwile sie odezwe, bo goscie przyjechali do mniepsioszka11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej, byłam dzisiaj u okulisty sprawdzić czy nie ma przeciwskazań do pn... no i nie ma.. wizyta 180 zł..eh.. no cóż.. Aha i dotarł do mnie rożek z Allegro i jest boski
http://allegro.pl/rozek-minky-becik-75x75-dwustronny-z-oslonka-metka-i5303100116.htmlniecierpliwa, mamasia, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Y wrote:hej, byłam dzisiaj u okulisty sprawdzić czy nie ma przeciwskazań do pn... no i nie ma.. wizyta 180 zł..eh.. no cóż.. Aha i dotarł do mnie rożek z Allegro i jest boski
http://allegro.pl/rozek-minky-becik-75x75-dwustronny-z-oslonka-metka-i5303100116.html?
-
Kkarolinaaaa wrote:Dziewczyny, moge prosic o 26 tydzień ? "o Tobie" bo o dziecku wyswietla
Edit:
O łał, zaczęłam 1000 strone
Tydzień 26 - O Tobe
Górna część macicy jest teraz pomiędzy pępkiem a klatką piersiową. Rosnąca macica może nasilać dolegliwości takie jak ból pleców, skurcze łydek czy bóle głowy.
Zapewne odczuwasz już zdecydowane ruchy Twojego maleństwa. Dziecko szaleje teraz do woli, gdyż ma jeszcze sporo miejsca na figle. Jego kopniaczki mogą być już całkiem silne, ale pewnie jeszcze nie bolesne (na późniejszym etapie kopniaki pod żebra mogą stać się bolesne). Jeśli potrzebujesz odpocząć, połóż się na swoim lewym boku.
Twoje ciało może kumulować niewielkie ilości wody (szczególnie w obrębie twarzy).małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Psioszka - to ja, to ja pisalam o Borowskiej. Chetnie bym sie z Toba tam wybrala, ale akurat za tydzien w srode mam o tej porze spotkanie z polozna. Moze za dwa tygodnie bysmy sie zmowily
Ewa - moja bratowa 5 lat temu rodzila na Kamienskiego i byla bardzo zadowolona. Ba nawet bhlam przekonana, ze wlasnie tam bede rodzic. Od tego czasu, wiele jej kolezanek tam rodzilo i mowi, ze co raz to gorsze opinie do niej docieraja. Laska miala umowiona cesarke, ustalony termin przyjecia itd., meza nie bylo i moj brat ja odwozil, to dobrze, ze nie odjechal, bo kazali jej wrocic do domu i przhjechac za dwa dni - paranoja. Inne nawet jak juz rodzily byly odsylane do innych szpitali - normalnie jeden cyrk. A jak juz ktoras tam urodzila, to byly po prostu niezadowolone z opieki - porazka.
Za chwile sie odezwe, bo goscie przyjechali do mnie
Nie ma problemu, dostosuję sięUmówimy się jeszcze przed:)
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Hej dziewczyny. Ale się dzisiaj obkupiłam w ciuszki 62-74. Koleżanka zadzwoniła, że jej znajoma ma do sprzedania ciuszki po córeczce 100zł za jeden wielki wór. No to poszłam pooglądać. Kupiłyśmy jeden wór na połowę, czyli za 50zł mam tyyyyle ubranek pięknych, że głowa mała
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/67d2df8b1c7b.jpg
4 godziny wybierałam te małe ciuszkiI mam też dwa śpiworki, więc nie muszę już kupować.
Wczoraj wreszcie kwiatki w skrzynkach na balkonie posadziłam...od razu jakoś tak piękniej
Cycki też mnie bolą (sutki) i wczoraj miałam strasznie swędzący brzuch...ale dzisiaj już przeszło.
My z mężem mamy łózko 160 i śpimy pod oddzielnymi kołdrami, bo ja uwielbiam się opatulić
W sypialni robi się już spory składzik... stoją kartony z ciuszkami, karton z wyprawką szpitalną i kocykami. Muszę już chyba zamówić słupek który planowałam, bo niedługo zacznę się potykać o te wszystkie pudła.
U mnie też za 10 dni STUDNIÓWKA!!!Y, niecierpliwa, Martucha86, 5ylwia, mamasia, Laura, Paula_071, lys, Maniuś, Cassie, małaMyszka, zabka11, kasiuleek lubią tę wiadomość