X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ciacho z rabarbarem z przepisu Kingi Paruzel - PYCHOTAAAAAA!!!
    polecam!!! robi sie zaledwie pół godzinki i 40min w piekarniku :-)

niecierpliwa - ja przez przeziebienie padam wczesniej spac, ale drzemki w ciagu dnia mi sie nie zdarzają - ja nawet w I trymestrze moze z 4 razy pospałam w ciagu dnia, ogólnie sypiam mało....w ciązy duuużo mniej niż przed nią.

Manius - masz sprawdzony przepis na tą karpatke? podziel sie, ja nigdy nie piekłam, ale w ciazy wyjątkowo ciasta mi sie udają, wiec moze spróbuję ją upiec?:-)

psioszka - ale mi smaka narobiłas tym arbuzem - mhmmmmm jutro odwiozę Julę do szkoły i wstępuję na bazarek po owoce i warzywka :-)

meza wysłałam na wywiadówkę do córki - ja ciagle kaszlę, kicham i chrypię i nie chce sie w takim stanie na zebraniu pokazywac, a druga sprawa czas aby maz sie wdrazał, bo jak Klara sie urodzi, to wywiadówki będą na jego głowie ;-P

niecierpliwa, Maniuś, psioszka11, Laura, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:

jak możesz podaj mi strone do rożków ??

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=28124&us_id=17454731

Ja wzielam pastelowy zygzak z usztywnieniem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 17:40

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda nim się obejrzymy to będziemy śledzić która na porodowce wyląduje ;)

Laura, Neyla, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko przerazaja odwiedziny w szpitalu. Jak te tłumy wkraczaja na małą sale poporodowa. Tam tylko dwie kobietki z małymi dziećmi i te tłumy odwiedzających ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Mnie tylko przerazaja odwiedziny w szpitalu. Jak te tłumy wkraczaja na małą sale poporodowa. Tam tylko dwie kobietki z małymi dziećmi i te tłumy odwiedzających ;)

Ja w szpitalu nie bede zyczyla sobie zadnych odwiedzin, poza mezem i ewentualnie rodzicami z 1 raz

Miru, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko ja troszke tak poszlam na latwizne z ta karpatka,bo jak bylismy w Pl ostatnio to kupilam proszek na krem z Delecty :) ciasto robie wedlug przepisu na opakowaniu no i krem z tego proszku z mlekiem :) Palce lizac :D :D :D moja mama tez zawsze robila wlasnie ten z Delecty...
    I ja rowniez zaliczylam godzinna popoludniowa drzemke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 17:48

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie, biała czekolada kupiona :D

Y, mamasia, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, co do szpitali we Wrocławiu, to wszystkie mają referencyjność III, czyli są przystosowane do specjalnej opieki nad noworodkiem w razie potrzeby. Trzebnica ma ponoć I, ale jak z ciążą wszystko jest ok, to taki szpital też sobie poradzi (albo w razie potrzeby przewiozą specjalna karetką noworodka do Wrocławia).

Co do dojazdu do szpitala zostałam uświadomiona,że lepiej mieć zorganizowany transport (mąż, brat, taxi, ktokolwiek pod tel.), bo karetka nie zawiezie nas tam gdzie chcemy, tylko do szpitala gdzie jest wolne miejsce (nie mamy nic do gadania).

Jeśli chodzi o odsyłanie do innego szpitala, to trzeba być (starać się być) stanowczym i spytać, czy zagwarantują nam,że po opuszczeniu szpitala nie urodzimy za rogiem. W ogóle bez badania wstępnego przez lekarza nie powinnyśmy się dać odesłać do innego szpitala. Po ostatnich aferach telewizyjnych ponoć mniej wyganiają (bardziej szanują pacjentów) i ewentualnie zawiozą karetką do innego szpitala.
    Wrocław jest generalnie przepełniony, dużo kobiet tu rodzi...skąd mamy mieć pewność, że jak nas odeślą do kolejnego szpitala, że tam tez nie będzie przepełnienia?

psioszka11, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde..przeczytałam pamietnik karoli, okazało sie ze Marcel byl zle prowadzony :/ ja pierdziele :/ niedouczone barany.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka - to ja, to ja pisalam o Borowskiej. Chetnie bym sie z Toba tam wybrala, ale akurat za tydzien w srode mam o tej porze spotkanie z polozna. Moze za dwa tygodnie bysmy sie zmowily ;)
    Ewa - moja bratowa 5 lat temu rodzila na Kamienskiego i byla bardzo zadowolona. Ba nawet bhlam przekonana, ze wlasnie tam bede rodzic. Od tego czasu, wiele jej kolezanek tam rodzilo i mowi, ze co raz to gorsze opinie do niej docieraja. Laska miala umowiona cesarke, ustalony termin przyjecia itd., meza nie bylo i moj brat ja odwozil, to dobrze, ze nie odjechal, bo kazali jej wrocic do domu i przhjechac za dwa dni - paranoja. Inne nawet jak juz rodzily byly odsylane do innych szpitali - normalnie jeden cyrk. A jak juz ktoras tam urodzila, to byly po prostu niezadowolone z opieki - porazka.
    Za chwile sie odezwe, bo goscie przyjechali do mnie ;)

psioszka11 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, byłam dzisiaj u okulisty sprawdzić czy nie ma przeciwskazań do pn... no i nie ma.. wizyta 180 zł..eh.. no cóż.. Aha i dotarł do mnie rożek z Allegro i jest boski :-)
    http://allegro.pl/rozek-minky-becik-75x75-dwustronny-z-oslonka-metka-i5303100116.html

niecierpliwa, mamasia, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Juz po wizycie, biała czekolada kupiona :D
    Słuchałas tetna ;-)?

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moge prosic o 26 tydzień ? "o Tobie" bo o dziecku wyswietla :)

Edit:
    O łał, zaczęłam 1000 strone :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 18:36

mamasia, Y, Paula_071, Maniuś, Cassie, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Słuchałas tetna ;-)?

Pewnie :) Puf puf puf puf puf ... :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Pewnie :) Puf puf puf puf puf ... :)
    Fajowo :-)

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y wrote:
    hej, byłam dzisiaj u okulisty sprawdzić czy nie ma przeciwskazań do pn... no i nie ma.. wizyta 180 zł..eh.. no cóż.. Aha i dotarł do mnie rożek z Allegro i jest boski :-)
    http://allegro.pl/rozek-minky-becik-75x75-dwustronny-z-oslonka-metka-i5303100116.html
    Jaki wzór wybrałaś :-)?

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny, moge prosic o 26 tydzień ? "o Tobie" bo o dziecku wyswietla :)

Edit:
    O łał, zaczęłam 1000 strone :D

Tydzień 26 - O Tobe

Górna część macicy jest teraz pomiędzy pępkiem a klatką piersiową. Rosnąca macica może nasilać dolegliwości takie jak ból pleców, skurcze łydek czy bóle głowy.
    Zapewne odczuwasz już zdecydowane ruchy Twojego maleństwa. Dziecko szaleje teraz do woli, gdyż ma jeszcze sporo miejsca na figle. Jego kopniaczki mogą być już całkiem silne, ale pewnie jeszcze nie bolesne (na późniejszym etapie kopniaki pod żebra mogą stać się bolesne). Jeśli potrzebujesz odpocząć, połóż się na swoim lewym boku.
    Twoje ciało może kumulować niewielkie ilości wody (szczególnie w obrębie twarzy).

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Psioszka - to ja, to ja pisalam o Borowskiej. Chetnie bym sie z Toba tam wybrala, ale akurat za tydzien w srode mam o tej porze spotkanie z polozna. Moze za dwa tygodnie bysmy sie zmowily ;)
    Ewa - moja bratowa 5 lat temu rodzila na Kamienskiego i byla bardzo zadowolona. Ba nawet bhlam przekonana, ze wlasnie tam bede rodzic. Od tego czasu, wiele jej kolezanek tam rodzilo i mowi, ze co raz to gorsze opinie do niej docieraja. Laska miala umowiona cesarke, ustalony termin przyjecia itd., meza nie bylo i moj brat ja odwozil, to dobrze, ze nie odjechal, bo kazali jej wrocic do domu i przhjechac za dwa dni - paranoja. Inne nawet jak juz rodzily byly odsylane do innych szpitali - normalnie jeden cyrk. A jak juz ktoras tam urodzila, to byly po prostu niezadowolone z opieki - porazka.
    Za chwile sie odezwe, bo goscie przyjechali do mnie ;)

Nie ma problemu, dostosuję się:) Umówimy się jeszcze przed:)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia- dziekuje pięknie :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ale się dzisiaj obkupiłam w ciuszki 62-74. Koleżanka zadzwoniła, że jej znajoma ma do sprzedania ciuszki po córeczce 100zł za jeden wielki wór. No to poszłam pooglądać. Kupiłyśmy jeden wór na połowę, czyli za 50zł mam tyyyyle ubranek pięknych, że głowa mała :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/67d2df8b1c7b.jpg

4 godziny wybierałam te małe ciuszki :D I mam też dwa śpiworki, więc nie muszę już kupować.

Wczoraj wreszcie kwiatki w skrzynkach na balkonie posadziłam...od razu jakoś tak piękniej :)

Cycki też mnie bolą (sutki) i wczoraj miałam strasznie swędzący brzuch...ale dzisiaj już przeszło.

My z mężem mamy łózko 160 i śpimy pod oddzielnymi kołdrami, bo ja uwielbiam się opatulić :D

W sypialni robi się już spory składzik... stoją kartony z ciuszkami, karton z wyprawką szpitalną i kocykami. Muszę już chyba zamówić słupek który planowałam, bo niedługo zacznę się potykać o te wszystkie pudła.

U mnie też za 10 dni STUDNIÓWKA!!!

Y, niecierpliwa, Martucha86, 5ylwia, mamasia, Laura, Paula_071, lys, Maniuś, Cassie, małaMyszka, zabka11, kasiuleek lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ