X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agapast ale zgrabniutka jestes! brzuszek masz sliczny, jest mniejszy niz niektorych z nas ale sie ciesz bo za 2miesiace my sie nie bedziemy umialy ruszyc a ty bedziesz smigac jak sarenka!
    co do chemii to jest wszedzie ale czasem jak sie ma ochote na cos to mozna sobie podjesc. ja dzis troche chipsow zjadlam od daaaawien dawna hehe i juz ich mam dosc ble:P
    ja ide zaraz z M na spacer:)

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja z wozkami mam tak samo, mam nadzieje ze mi sie juz nic nie odmieni :P Moze na koniec miesiaca kupimy jak nie zmienie zdania :P i juz zostaly by same pierdulki dla Malej (typu szczotka, gruszka, termometr itd) i moja torba :)

aaaa sie najadlam :P jeszcze truskawki bym wciagnela a tu trza sie ruszac :P

Magda2013, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide sie troche polozyc,za dlugo siedze przed laptopem dzis. Do pozniej :)

Aggie, Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast dziewczyny maja racje, sliczna figurka, a malym brzuszkiem sie nie mart :) jest slodki, ja mam tydzien mlodsza ciaze od Ciebie i ledwo sie ruszam :P

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje kochane!

Ja już zaniemagam i chcę wrócić do mojego drugiego domku w NO... To intensywne życie w PL wykańcza mnie... Teraz leżę, wzięłam no spe bo strasznie zaczął mnie kłuć brzuch w okolicy pępka.. A w sumie tylko trochę pochodziłam po mieście.

Ja mam już praktycznie całą wyprawkę łącznie z lekarstwami dla synka. Strasznie trudne kupić wszystko w 3 tygodnie i chyba zbyt wiele szczęścia naraz.. Ale jak będę się rozpakowywać w Norwegii to będzie druga radość i pewnie niemałe zaskoczenia co ja nakupiłam hehe

Aggie wózek bardzo mi się podoba, Ty pewnie będziesz go używać w mieście więc myślę, że będzie praktyczny :)

Ja pochwalę się moim zakupem http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-roan-marita-2w1-torba-gratisy-i4180678670.html wzór S-174 wersja dokładnie taka jak na obrazku (chromowany stelaż i koła 14"). Mi zależało na tym żeby przednie koła były stałe, bo więcej będę jeździła w terenie. Do tego kupie fotelik Maxi Cosi z bazą Isofix bo Roan wprowadził adaptery do tych fotelików :)

Poza tym strasznie męczą mnie zaparcia :( Rany to jest teraz największa udręka....
    Synek cały czas daje znać o sobie więc chociaż jestem spokojna :)

Ruda27, Magda2013, Moni&, mala_mi, Aggie, Kajoni, celia, Camille87, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze co za duzo to nie zdrowo :) ja ost.w McDonaldzie bylam chyba w grudniu. Bo caly czas mnie mdlilo nawet na widok logo :D najbardziej lubie te lody z tym cieplym sosem czekoladowym :P a cheesburgery albo hamburgery jem baaaardzo rzadko.

Moni&, Camille87 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAaaaaa! Witam serdecznie nową koleżankę Agapast! Masz śliczną figurkę :)

Celia Twój brzusio też cudowny, nie wspominając o figurze :)

Kamilka brzucholek wspaniały :)

W ogóle same laski na tym forum mamy! Co tu dużo mówić :)

Moni&, celia, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka juz niedlugo bedziesz u siebie :) wszedzie dobrze ale w domu najlepiej hehe
    Ten wozek tez mi sie podobal :) ladnie sie prezentuje i ma duzy koszyk. Ale mojemu mezowi nie, bo on chce ze skretnymi kolami przednimi.

Sylka lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAPAST, cudnie się prezentujesz :) Brzusio ani nie za mały, ani nie za duży - w sam raz na potrzeby Twojego maleństwa! więc się nie martw, bo każda z nas rośnie we własnym tempie.
    A po bliższym przyjrzeniu się stwierdzam, że mam identyczne majty :D z h&m prawda? Mam kilka par i co tydzień właśnie w nich robię sobie kontrolną fotkę brzucha ;)

Podobają mi się Wasze wózkowe wybory. Sama nie wiem który pojazd najładniejszy :) Ale osobiście wybrałam X-lander X-run i do tego fotelik maxi cosi. Samochód mam combi, więc się na pewno zmieści, a dla mnie najważniejsze, by był lekki i sprawnie pokonywał każdy teren.

SYLKA, a ja sądziłam, że Ty już wróciłaś do Norwegii :) Do kiedy zostajesz w Pl?

Ruda27, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupno wózka to trudny wybór... Trzeba myśleć racjonalnie i przede wszystkim dopasować go do swojego stylu życia. Ja całe szczęście miałam wybrany typ, po konsultacji z mężem i obejrzeniem go na żywo jednogłośnie zdecydowaliśmy się go kupić :)

mala_mi lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi w sobotę późnym popołudniem wyruszamy do NO. W domku będę w niedzielę późnym wieczorem.. A w poniedziałek do pracy.
    Koniec urlopu ;)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala mi, zgadza się h&m, aleś spostrzegawcza!:)

Kajoni lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA...Ubranka na wypasie :)
    Aggie...wózek super :) ale ja kwiatkowego bym nie kupiła :D wiem, że wybrałaś jakiś inny kolorek, tak ?? :) :) :)
    Agapast-laseczka z Ciebie :D elegancko :D zgrabniusio :D
    Sylka ....uwielbiam kolory beżowe, brązowe, kawa z mlekiem, kakao, czekolada itp :D
    Wózek fajowy-bo taki pod retro :)

Ruda27, Sylka, MILA, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia z tymi wózkami mam tak samo, im dłużej się przyglądam tym coraz to droższe mi się podobają, no bo tylko 200zł droższe... ;)
    Myślę nad camarelo, zresztą sama nie wiem, jeszcze jest czas :)

Agapast boska figurka :O

Mala_mi a to chyba wózek do biegania? Super się prezentuje, ale ja jednak tradycyjnie 4 koła potrzebuję ;)

Sylka Twój oczywiście też mi się podoba ;) Tylko, że celuję w 3w1 czyli jeszcze fotelik do zestawu.

Dziewczyny jeszcze raz zapytam :) Wiecie może czy te ścienne naklejki schodzą potem bez zostawiania plam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 15:37

pekinka82, mala_mi, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia, do biegania, jeżdżenia na rolkach, ale przede wszystkim świetnie prowadzi się w nierównym terenie: po lesie, piasku, śniegu. My sporo czasu spędzamy w plenerze, więc dla nas ten wózek jest idealny. Z wyglądu może nie jest specjalnie piękny, zwłaszcza z gondolą (spacerówka prezentuje się lepiej), ale mi się podoba.

Co do naklejek to podłączam się do pytania, bo również zamierzam takie kupić :) Więc wie ktoś czy łatwo schodzą bez pozostawiania tłustych plam?

celia lubi tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia juz niedlugo odpoczniesz u siebie w domu.. Wiem mnie tez wyjazdy do polski mecza, wracam i jestem zmeczona mimo ze to byl urlop :P
    Fajnie ze juz masz wszystko pokupowane :) kurde lecicie dziewczyny jak strzaly :P
    Tez sie biore za kupowanie nie ma co czekac :)

Ja wrocilam z dworu, posiedzialam na laweczce, poczytalam ksiazke i teraz robie obiad :)
    Z mezem cisza hehe :) na szczescie siedzi w innym pokoju :P

Mala mi fajny ten wozek :) jak wy tacy sportowcy to dla was idealny :)
    Pekinka jak zakupy? Blyszczyk jakis ? :P

Aa co do naklejek to nie wiem, mam naklejone ale juz jakies 3 lata i jeszcze nie sciagalismy, podejrzewam ze slad bedzie napewno zwlaszcza ze biel juz nie jest taka jak przy malowaniu.. Pamietam ze jak siostra sciagala to miala slady do tego kawalek tynku odpadl :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 16:17

Sylka, celia, Camille87, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast piękna figurka ;-)

Celia nie powinny takie naklejki zostawiać śladu, takimi się wydaje :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam z malego spacerku z corka no i nic nie dzieje sie bez przyczyny chyba cork akostke skrecila musze ja obserwowac co i jak jak naarazie kuleje mocno ehhhhhhh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro na glukozę :-P :-) dam rade :-) jakoś tego źle nie wspominam :-)

Kuźwa fajnie macie że jesteście tyle do przodu, ja to ze wszystkim ostatnia jestem :-/

Camille87, pekinka82, amela, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dasz rade mila

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ