Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamilka po tacie mam śniada karnacje
Mnie tez naleciało na słodkie i zjadlam dwa ciacha, ale chyba mam jeszcze ochotę na bułkę z nutella
Wiec chyba teoria z kreska jest sprawa indywidualna niezależna od płci dziecka.Camille87, Dodi, Magda2013, Moni& lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyMoja siostra miała kreskę i przy synu i przy córce
Co do zdjęcia usg ja ostatnio żadnego nie dostałammam zawsze filmiki 3d ale zdjęcia ostatnio nie i zawsze synuś tak jakby patrzył na nas, nie tak jak wy macie - profil..
może we wtorek inaczej się ułoży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 18:29
-
nick nieaktualnyKasienka sliczna malutka
Amelka kurde noo!! Wygladasz tak bosko! Ten brzuszek sliczny, ta karnacja, ta figura... Cudnie po prostu!
Ja tez mam kreske na brzuszku, juz dosc mocnaa mam synka
Aggie wspolczuje ze dostalas jakigos nieroba.. Niepowimmi tak robic, ze Tobie ciezarnej daja kogos kto sie tak obija..
Ja sie drzemnelam, teraz zjem jakies owoce
Ale zjadlabym jakies ciasto dobreAggie, Camille87, Dodi, amela, Moni& lubią tę wiadomość
-
Daria, co zrobic, takie zycie, ale nie dam sobie na glowe wejsc
Dziewczyny, ktore maja latwy kontakt z poloznymi, lekarzami itd. mialabym prosbeczy ktoras moglaby podpytac o cos na lepsza laktacje (w rodzinie raczej kiepsko z tym bylo), cos na pepuszek i na higiene intymna po porodzie. Tutaj z takimi informacjami ciezko
i nawet pewnie nic nie ma na laktacje
a bardzo chcialabym moc karmic piersia. Z gory dziekuje :*
-
nick nieaktualnyAggie z domowych sposobow to bawarka
pijesz moze? W anglii popularna
Oraz kawa zbozowa z mlekiem, itd dosc duzo mleczka najlepiejmoja mama ciagle mi to wpaja..
Ale pewnie dziewcyzny tez podpytaja lekarzy. Ja mam za 1,5 tygodnia wizyte dopiero.. Na papuszek chce ocyanisept, ale to tez mowia zawsze w szpitalu o tym.. A mysle ze plynem do higieny jest dobry lactacyd, albo zwykly bialy jelen slyszalamMILA, Camille87, Aggie, Moni& lubią tę wiadomość
-
Aggie tak jak Daria pisze na laktację kawa zbożowa i mówili że piwo ciemne Karmi, ale u nas też można kupić herbatki na laktację
Na pępuszek są chusteczki nasączane spirytusem. Spirol wysusza i na tym też polega pielęgnacja tego pępuszka że to co zostało z niego na zewnątrz ma się ususzyć i odpaśc
Jeżeli chodzi o pięlęgnację po porodzie to pamiętam że kupiłam Tantum rosa - która służy do przemywania pochwy po porodzie i np rany po szyciu itd ale nie było dane mi użyć bo miałam CC
co do krechy na brzuchu to mam mocnąWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 19:06
Ruda27, Camille87, Aggie, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa u siebie w sklepie zielarskim znalazłam herbatkę na laktację ale to chyba po porodzie się pije? A tą bawarkę to teraz mamy pić?
Szukam wózkasiostra zachwycała się roan marita - mówiła że niezniszczalny wózek, po 6 latach sprzedała go za połowę ceny
ale koła nieskrętne, a te po przemyśleniu wyeliminowałam...
Jak możecie to rzućcie kilka typów, ja wiem że nie raz pisałyście ale ja nie za bardzo zwracałam uwagę, a teraz tak na poważnie się rozglądam
podoba mi się riko nano, któraś z was ma zamiar kupićAggie, celia, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
co do wózków... mi bardzo spodobał się bebetto flavio
taki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6538d70124ee.jpg
lub tako extreme
taki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4263e9e5630.png
są bardzo podobne ... różnią się ceną...
a jeżeli chodzi o nano znalazłam fajną recenzję...
https://www.youtube.com/watch?v=eZVQBCll0ls
Camille87, Aggie, MILA, celia, Dodi, Moni&, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
i chciałam jeszcze napisać że...
amela masz super brzusio...
kasieńka duża ta twoja córcia... czy ty ją karmisz?? (pytam by zgapić)
co do fridy do noska POLECAM POLECAM i jeszcze raz POLECAM
Mila wyniki masz idealne...
co do wypychającego pępka... nie jest to standardem... w pierwszej ciąży mi nie wyszedł i teraz też się nie zapowiada...
lini też nie mam...
myślę że zależy to głównie od karnacji... chyba...
co do pielęgnacji pępka odradzam te chusteczki gotowe ze spirytusem... rozmawiałam ze znajomą położną i ona mówi że widziała już wiele brzuszków dziecięcych podrażnionych po ich używaniu... nie da się nimi precyzyjnie wymazać pępuszek i zawsze maźnie się skórkę...
lepiej kupić zwykły spirytus i pałeczką do ucha namoczoną posmarować sam pępuszek, ja używałam fioletu na spirytusie i też go polecam...
co do octaniseptu to sama już go mam ale czytałam na necie że wydłuża czas odpadnięcia pępuszka... więc będę go używała np rano a wieczorem po kąpieli fiolet/spirytus...
i do krocza polecam tantum rosa na prawdę przyspiesza gojenie... wiem bo używałam...
aggni a co do twojego połączenia z nierobem... powinni bardziej zważać co robią...mam nadzieję że nie będziesz za nią nadrabiać...Ruda27, MILA, amela, Aggie, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
kamila bo tako extreme to nowość
jest np w dino
http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-wielofunkcyjny-tako-extreme-ekoskora-2014-spacerowka-gondola-kurier-gratis-p-18382.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 19:52
Camille87 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzieki za rady
chodzi o to ze przez apteke internetowa moge zamawiac polskie produkty
bawarki nienawidze
bleee, kawa zbozowa mi nie wchodzi, przynajmniej na razie, a to lepiej przed porodem zaczac pic?? Mila na pepuszek to nic nie daja oO
Kamila, ja i Dodi przymierzamy sie do Riko Nano, ale ja jeszcze zastanawiam sie nad Tako Extreme, przy riko bardziej podoba mi sie gondola, a przy tako spacerowka + ma swietne rozwiazanie z tym na nozki (a tu u nas potrafi niezle wiac), no i doopa bo tez juz nie wiem co wybrac, bierz pod uwage ze riko ma bardzo dobre recenzjeCamille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
ja oglądałam roany ... i podobają mi się ... wszystko zależy od tego czy podobają ci się wózki klasyczne...
niepodważalnym atutem roana czy Tako DALGI (bardzo podobny model) jest duża gondola...Camille87 lubi tę wiadomość