X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, skoro o tych mdlosciach... Sorki, ze tak bezposrednio napisze: Domi, czy tylko masz mdlosci, czy wymioty tez Ci sie zdarzaja? Ja zadnych wymiotow, tylko caly prawie czas mam wrazenie, ze mam "zoladek w gardle". Strasznie to meczace i tak sie zastanawiam czy moze lepiej byloby juz zwymiotowac i miec to z glowy? ;) Ale, pewnie prozne moje nadzieje, co?

MMA lubi tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też witam w tym nowym roku :-D

Nasz sylwester był bardzo spokojny :-) ale szampan był (brzoskwiniowe picollo - fuj ) :-P

Zaczynamy nowy roczek, ja jutro do pracy - ludzie jak mi się nie chce :-P

Musze zrobić badania krwi po we wtorek wizyta i musze juz miec wyniki, bo przeciez poniedziałek wolny !! yupii

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Uroiłam sobie właśnie, że coś jest nie tak i zaczęłam się martwić bez sensu. A to, że piersi mniej mnie bolą, a to że w ogóle praktycznie nie mam mdłości. A dziś to jeszcze pierwszy raz od testu ciążowego mam dużo energii. Spać mi się nie chce, chociaż zarwałam przecież noc i nawet byłam dziś w południe na dłuższym spacerze z psem.
    A do tego jeszcze właśnie naszła mnie ochota na sernik, a od początku ciąży miałam dziwny wstręt do słodkiego.
    Pewnie nic się nie dzieje złego, ale tak jakoś meeeega pesymistycznie nastawiona dziś jestem :(

• Moni& Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj jakis pesymistyczny dzien, ja tez sobie wmawiam różne dziwne rzeczy dzisiaj, w piatek do gin ide i boje sie strasznie mam nadzieje ze juz ujrze zarodek... doła mam strasznego dzis:/ bezczec mi sie chce cały dzien

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvinu ja mam to samo!! Od wczoraj sie nakrecam bo piersi mniej bolaly i tak jakby nie byly nabrzmiale :/ naczytalam sie Bog wie jakichglupot o obumarlej ciazy i w ogole swiruje :( zauwazylam ze ten bol piersi pojawia sie i znika np w tej chwili troche bola.. "pocieszam" sie tym ze reszta objawow jak mdlosci nadwrazliwosc na zapachy niechec do slodkiego itp- caly czas sa.. moj maz mowi zebym sie nie martwila, ze to co moge robic dla Malenstwa to robie- dbam o siebie nie pije nie pale a to co juz od Boga zalezy to na to wplywu nie mam.. i chyba ma racje.. we wtorek na szczescie wizyta mam nadzieje ze jakos wytrzymam :)

• MMA Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca ja czuje to samo - żołądek w gardle!!! , normalnie jestem glodna a na nic nie mam ochoty, niedobrze mi ale nie wymiotuje, ogolnie zle sie czuje i chce zeby juz to minelo :(

Macca lubi tę wiadomość

uwo9gov3korvf4ga.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz nie czytam objawow na dany tydzien ciazy bo to bez sensu tylko stres ze moze puste jajo ze serce moze nie bic a moze ze obumarła ciaza wiec nie czytam he... jutro juz ide do gin serduszko posluchac:)

celia, Macca, MILA lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada powodzenia jutro :) na pewno posluchasz serduszka!
    Ja bym najchetniej zasnela i obudzila sie w 20tc jak juz brzuszeo bedzie to bym sie nie denerwowala az tak ;)

kada24 lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kada powodzenia jutro :) na pewno posluchasz serduszka!
    Ja bym najchetniej zasnela i obudzila sie w 20tc jak juz brzuszeo bedzie to bym sie nie denerwowala az tak ;)
    tak jak ja hehe ale mi juz widac brzuszek 2 ciaza szybciej widac

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zazdroszcze :) mi ogolnie brzuszek tez trche widac ale mi sie wydaje ze to predzej przez wzdecia poza tym mam tylozgiecie a slyszalam ze przy takim polozeniu macicy pozniej brzuszek widac ale nie wiem czy to prawda :)

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam tylozgiecie i w 1 ciazy juz w polowie 3 misiaca bylo cos widac

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada to obie jutro maluszki podglądamy.

Ja dziś mam mega doła. Coś dziś w powietrzu dziewczyny wisi, skoro nas tak dużo tu dziś z kiepskim nastrojem. Przeryczałam pól dnia, bardzo bardzo boję się, że jutro nic na tym USG nie będzie. Drugi raz już nie zniosę tekstu lekarza " ciąża nie rozwija się prawidłowo". Muszę wykaraskać jutro z NFZ-tu skierowanie na badania, gin prywatny dał mi już rozpiskę co muszę zrobić, a ten z NFZ-tu czeka nie wiadomo na co.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzymam kciuki <3 na pewno wszystko bedzie dobrze !! Zobaczysz pieknie bijace serduszko !! I nie martw sie na zapas bo nic to nie da.. ja wiem ze to tak latwo pisac komus tym bardziej ze sama sie doluje i wmawiam jakies glupoty :( kurcze musi byc dobrze! Ja codziennie modle sie do Boga o zdrowie dla Malenstwa mam nadzieje ze limit nieszczesc dla mnie sie skonczyl na teraz...

Kada czyli jest nadzieja ze i u mnie bedzie widac w miare wczesnie? :) ja waze 64kg wiec najszczuplejsza nie jestem a na brzuchu mam oponke i tak hehe

• celia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku i niestety dopisuję się 'Pierwszostyczniowego Klubu Doła' :/ Ja na usg idę w pt i jestem przerażona.

U mnie do tej pory każda wizyta kończyła się coraz większym stresem :( A wiem, że ta będzie mocno rozstrzygająca, bo idę do prawdziwego fachowca od usg. Cóż, na to co mam wpływ zrobiłam, reszta w rękach Boga...

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille ja sie wczoraj zdolowalam, bo sie w nic nie mieszcze, a dopiero 7 tydz zaczelam, ogolnie to ja mam calkiem spory brzuszek od czasow starania (balam sie cwiczyc i nie chcialam diet sobie robic) a do tego po clo jeszcze bardziej zebralam, takze moj brzuchol wyglada jakbym byla w conajmniej 4 miesiacu :(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille dzięki. Dam jutro znać wieczorkiem co i jak.

Camille87 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    Camille ja sie wczoraj zdolowalam, bo sie w nic nie mieszcze, a dopiero 7 tydz zaczelam, ogolnie to ja mam calkiem spory brzuszek od czasow starania (balam sie cwiczyc i nie chcialam diet sobie robic) a do tego po clo jeszcze bardziej zebralam, takze moj brzuchol wyglada jakbym byla w conajmniej 4 miesiacu :(

Nie martw sie :) ja mam nadzieje ze z koncem 1 trymestru wszystko sie unormuje - przejda mdlosci wroci apetyt wiec bedziemy mogly jesc zdrowo :) przyjdzie wiosna bedziemy sie wiecej ruszac i na pewno zrzucimy :) dla mnie waga w ogole nie gra roli najwazniejsze jest dzieciatko :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Witam w Nowym Roku i niestety dopisuję się 'Pierwszostyczniowego Klubu Doła' :/ Ja na usg idę w pt i jestem przerażona.

U mnie do tej pory każda wizyta kończyła się coraz większym stresem :( A wiem, że ta będzie mocno rozstrzygająca, bo idę do prawdziwego fachowca od usg. Cóż, na to co mam wpływ zrobiłam, reszta w rękach Boga...

Celia glowa do gory!! :) bedzie dobrze, musisz w to wierzyc a na pewno tak bedzie :) ja zawierzam wszystko Bogu, modle sie i czuje sie silniejsza, sprobuj :)
    Bede trzymac kciuki w piatek <3

celia lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny te nasze stresy nas wykańczają :-P Ja do gina dopiero we wtorek, też już tupię nogami, bo nie mogę się doczekać :-/
    Jutro rano idę na badania zlecone przez gina.

celia lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane jak tak czytałam wasze wpisy to się trochę pocieszyłam, że nie tylko ja mam czasami takie pesymistyczne myśli uffffffff jadę 10 stycznia na kolejna wizytę i mam nadzieje, że już będzie serduszko tak bardzo czekam na ten moment :-)

f2w3dqk3c83qeku9.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ