X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, skoro o tych mdlosciach... Sorki, ze tak bezposrednio napisze: Domi, czy tylko masz mdlosci, czy wymioty tez Ci sie zdarzaja? Ja zadnych wymiotow, tylko caly prawie czas mam wrazenie, ze mam "zoladek w gardle". Strasznie to meczace i tak sie zastanawiam czy moze lepiej byloby juz zwymiotowac i miec to z glowy? ;) Ale, pewnie prozne moje nadzieje, co?

MMA lubi tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też witam w tym nowym roku :-D

Nasz sylwester był bardzo spokojny :-) ale szampan był (brzoskwiniowe picollo - fuj ) :-P

Zaczynamy nowy roczek, ja jutro do pracy - ludzie jak mi się nie chce :-P

Musze zrobić badania krwi po we wtorek wizyta i musze juz miec wyniki, bo przeciez poniedziałek wolny !! yupii

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Uroiłam sobie właśnie, że coś jest nie tak i zaczęłam się martwić bez sensu. A to, że piersi mniej mnie bolą, a to że w ogóle praktycznie nie mam mdłości. A dziś to jeszcze pierwszy raz od testu ciążowego mam dużo energii. Spać mi się nie chce, chociaż zarwałam przecież noc i nawet byłam dziś w południe na dłuższym spacerze z psem.
    A do tego jeszcze właśnie naszła mnie ochota na sernik, a od początku ciąży miałam dziwny wstręt do słodkiego.
    Pewnie nic się nie dzieje złego, ale tak jakoś meeeega pesymistycznie nastawiona dziś jestem :(

• Moni& Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj jakis pesymistyczny dzien, ja tez sobie wmawiam różne dziwne rzeczy dzisiaj, w piatek do gin ide i boje sie strasznie mam nadzieje ze juz ujrze zarodek... doła mam strasznego dzis:/ bezczec mi sie chce cały dzien

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvinu ja mam to samo!! Od wczoraj sie nakrecam bo piersi mniej bolaly i tak jakby nie byly nabrzmiale :/ naczytalam sie Bog wie jakichglupot o obumarlej ciazy i w ogole swiruje :( zauwazylam ze ten bol piersi pojawia sie i znika np w tej chwili troche bola.. "pocieszam" sie tym ze reszta objawow jak mdlosci nadwrazliwosc na zapachy niechec do slodkiego itp- caly czas sa.. moj maz mowi zebym sie nie martwila, ze to co moge robic dla Malenstwa to robie- dbam o siebie nie pije nie pale a to co juz od Boga zalezy to na to wplywu nie mam.. i chyba ma racje.. we wtorek na szczescie wizyta mam nadzieje ze jakos wytrzymam :)

• MMA Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca ja czuje to samo - żołądek w gardle!!! , normalnie jestem glodna a na nic nie mam ochoty, niedobrze mi ale nie wymiotuje, ogolnie zle sie czuje i chce zeby juz to minelo :(

Macca lubi tę wiadomość

uwo9gov3korvf4ga.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz nie czytam objawow na dany tydzien ciazy bo to bez sensu tylko stres ze moze puste jajo ze serce moze nie bic a moze ze obumarła ciaza wiec nie czytam he... jutro juz ide do gin serduszko posluchac:)

celia, Macca, MILA lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada powodzenia jutro :) na pewno posluchasz serduszka!
    Ja bym najchetniej zasnela i obudzila sie w 20tc jak juz brzuszeo bedzie to bym sie nie denerwowala az tak ;)

kada24 lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kada powodzenia jutro :) na pewno posluchasz serduszka!
    Ja bym najchetniej zasnela i obudzila sie w 20tc jak juz brzuszeo bedzie to bym sie nie denerwowala az tak ;)
    tak jak ja hehe ale mi juz widac brzuszek 2 ciaza szybciej widac

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zazdroszcze :) mi ogolnie brzuszek tez trche widac ale mi sie wydaje ze to predzej przez wzdecia poza tym mam tylozgiecie a slyszalam ze przy takim polozeniu macicy pozniej brzuszek widac ale nie wiem czy to prawda :)

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam tylozgiecie i w 1 ciazy juz w polowie 3 misiaca bylo cos widac

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada to obie jutro maluszki podglądamy.

Ja dziś mam mega doła. Coś dziś w powietrzu dziewczyny wisi, skoro nas tak dużo tu dziś z kiepskim nastrojem. Przeryczałam pól dnia, bardzo bardzo boję się, że jutro nic na tym USG nie będzie. Drugi raz już nie zniosę tekstu lekarza " ciąża nie rozwija się prawidłowo". Muszę wykaraskać jutro z NFZ-tu skierowanie na badania, gin prywatny dał mi już rozpiskę co muszę zrobić, a ten z NFZ-tu czeka nie wiadomo na co.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzymam kciuki <3 na pewno wszystko bedzie dobrze !! Zobaczysz pieknie bijace serduszko !! I nie martw sie na zapas bo nic to nie da.. ja wiem ze to tak latwo pisac komus tym bardziej ze sama sie doluje i wmawiam jakies glupoty :( kurcze musi byc dobrze! Ja codziennie modle sie do Boga o zdrowie dla Malenstwa mam nadzieje ze limit nieszczesc dla mnie sie skonczyl na teraz...

Kada czyli jest nadzieja ze i u mnie bedzie widac w miare wczesnie? :) ja waze 64kg wiec najszczuplejsza nie jestem a na brzuchu mam oponke i tak hehe

• celia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku i niestety dopisuję się 'Pierwszostyczniowego Klubu Doła' :/ Ja na usg idę w pt i jestem przerażona.

U mnie do tej pory każda wizyta kończyła się coraz większym stresem :( A wiem, że ta będzie mocno rozstrzygająca, bo idę do prawdziwego fachowca od usg. Cóż, na to co mam wpływ zrobiłam, reszta w rękach Boga...

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille ja sie wczoraj zdolowalam, bo sie w nic nie mieszcze, a dopiero 7 tydz zaczelam, ogolnie to ja mam calkiem spory brzuszek od czasow starania (balam sie cwiczyc i nie chcialam diet sobie robic) a do tego po clo jeszcze bardziej zebralam, takze moj brzuchol wyglada jakbym byla w conajmniej 4 miesiacu :(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille dzięki. Dam jutro znać wieczorkiem co i jak.

Camille87 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    Camille ja sie wczoraj zdolowalam, bo sie w nic nie mieszcze, a dopiero 7 tydz zaczelam, ogolnie to ja mam calkiem spory brzuszek od czasow starania (balam sie cwiczyc i nie chcialam diet sobie robic) a do tego po clo jeszcze bardziej zebralam, takze moj brzuchol wyglada jakbym byla w conajmniej 4 miesiacu :(

Nie martw sie :) ja mam nadzieje ze z koncem 1 trymestru wszystko sie unormuje - przejda mdlosci wroci apetyt wiec bedziemy mogly jesc zdrowo :) przyjdzie wiosna bedziemy sie wiecej ruszac i na pewno zrzucimy :) dla mnie waga w ogole nie gra roli najwazniejsze jest dzieciatko :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Witam w Nowym Roku i niestety dopisuję się 'Pierwszostyczniowego Klubu Doła' :/ Ja na usg idę w pt i jestem przerażona.

U mnie do tej pory każda wizyta kończyła się coraz większym stresem :( A wiem, że ta będzie mocno rozstrzygająca, bo idę do prawdziwego fachowca od usg. Cóż, na to co mam wpływ zrobiłam, reszta w rękach Boga...

Celia glowa do gory!! :) bedzie dobrze, musisz w to wierzyc a na pewno tak bedzie :) ja zawierzam wszystko Bogu, modle sie i czuje sie silniejsza, sprobuj :)
    Bede trzymac kciuki w piatek <3

celia lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny te nasze stresy nas wykańczają :-P Ja do gina dopiero we wtorek, też już tupię nogami, bo nie mogę się doczekać :-/
    Jutro rano idę na badania zlecone przez gina.

celia lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane jak tak czytałam wasze wpisy to się trochę pocieszyłam, że nie tylko ja mam czasami takie pesymistyczne myśli uffffffff jadę 10 stycznia na kolejna wizytę i mam nadzieje, że już będzie serduszko tak bardzo czekam na ten moment :-)

f2w3dqk3c83qeku9.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ