Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aggie, tylko że ja nie mogę jeść tego na co mam ochotę, bo mam ochotę na: kebaba, zupki chińskie, chipsy Dlatego spisałam sobie wszystko pięknie i postaram się odżywiać zdrowo przez tydzień w styczniu/lutym. To niefajnie z tym uczuleniem, wysypką. Dobrze, że udało Ci się wyegzekwować wizytę wcześniej niż w 12 tygodniu :* I oczywiście gratuluję Ci udanego związku, oby Wasza miłość rozkwitała każdego dnia na nowo.
Magda2013, no to super Ja się na tym kompletnie nie znam, ale nie trzeba mieć zatrudnienia na czas nieokreślony, żeby iść na L4 ciążowe?
Madzikovy, życzę Ci, żeby Twój mężczyzna w roku 2014 okazał więcej pozytywnych uczuć do tego maleńkiego szkraba w Twoim brzuchu No i bardzo dobrze, że natrafił na jakiś słup, uderzył się porządnie, to i od razu spostrzegł jaką fajną kobietę ma w domu
kasika8303, pewnie, że dzidzia będzie się rozwijać. Faktycznie, serduszka może jeszcze nie być, bo to wczesna ciąża, ale bardzo mocno trzymam kciuki za śliczny zarodeczek. 2 stycznia powracam na forum i czytam same dobre wiadomości
celia, też pomyślałam, że mężczyźni mogą być tacy zdystansowani przez wcześniejszą stratę, boją się jeszcze cieszyć, pewnie z upływem kolejnych tygodni staną się bardziej zaangażowani. Ja również nie potrafię uwierzyć w to, że jestem w ciąży- tak psychicznie, bo z fizycznych objawów doskonale zdaję sobie z tego sprawęAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
_Cleo_, ach Ci mężczyźni... Z nimi źle, ale bez nich to byłaby tragedia
Niedługo po raz pierwszy zobaczysz swoje dziecko, skup się na takich pozytywnych sprawach.
Jus1985 ma rację. Opowiedz mu o przebiegu wizyty dopiero jak zapyta. Niech się wykaże, ja też tak zrobiłam i poskutkowało.Aniołek (*) 12.03.2013
A teraz kochane zmykam się stroić, jeszcze nie wybrałam sobie kreacji, dużo pracy przede mną.
Jadłospis gotowy, będzie w nowym roku, w tak uroczystym dniu nie będę Was zasypywać moimi nawykami żywieniowymi
Zdrowia, kochane, zdrowia w 2014. Poprawy samopoczucia. Porozumienia ze swoimi mężczyznami. Dużo miłości. Pięknie bijących serduszek wyrośniętych maluszków podczas kolejnego USG. I lekkich porodów
Pełnego brzuszka, białego puszka,
humoru dobrego, sylwestra trzeźwego,
dużo przyjemności, jedynej miłości,
kogoś u Waszego boku, tego Wam życzę w Nowym Roku!
Niech najgorszy dzień w Nowym Roku będzie lepszy od najlepszego ze Starego Roku!Macca lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lanusia, na to uczulenie dostalam fajny krem, i nawet nie musialam placic za recepte :)po powrocie do domu posmarowalam sie i od razu poczulam roznice takze miejmy nadzieje ze zejdzie
A wszystkim zycze, aby nowy 2014 rok obwitowal w same radosci, wiecej chyba nam nie trzeba I udanej zabawyLanusia93, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej:)
Ja także dołączam się do życzeń noworocznych Oby w przyszłym roku wszystkim nam powiększyły się rodzinki
Madzikovy. Właśnie widziałam Kropka i stwierdzam, że dorodny Dzidziuś z niego. Oby dalej się tak ładnie rozwijał
Mój K. jak się dowiedział o ciąży, to miał ogromny zapał, aby dowiedzieć się o niej wszystkiego. Mam w domu książki "W oczekiwaniu na dziecko" i "Ciężarówka dziewięć miesięcy" - dostałam od koleżanek z byłej pracy poradniki w prezencie ślubnym, między innymi były te i teraz się przydają. Wziął od razu tę książkę o ciężarówce i do 9 tygodnia doszedł. I na tym skończył się jego zapał. Jak coś o tym wspomnę, to twierdzi, że nadal jest na bieżąco :)Ale poza tym to interesuje się bardzo i specjalnie tak stawia sobie dzień pracy, aby na badania móc chodzić ze mną.
Aha.. Magda2013 jeszcze do co tego trzeciego miesiąca ciąży. To z tego co ja się orientuję w prawie pracy, to od dnia kiedy zaczniesz być ich pracownikiem, to będzie chroniło Cię prawo i nie będą mogli Cię zwolnić. Ponieważ dostaniesz umowę na 3 miesiące, a już jesteś w drugim miesiącu i umowa siłą rzeczy skończyłaby się po Twoim trzecim miesiącu ciąży, to nawet jeśli nie podpiszą z Tobą kolejnej umowy, to tę obecną będą musieli przedłużyć Ci do dnia porodu, co oczywiście wiąże się z tym, że cały zasiłek macierzyński będziesz miała płacony normalnie przez ZUS. Tylko urlopu macierzyńskiego nie dostaniesz w pracy, bo już pracownikiem nie będziesz.
Natomiast nie wiem jak to jest z momentem, w którym będziesz mogła przejść na L4, ponieważ nie mam pojęcia przez jaki czas muszą być odprowadzane za Ciebie składki.
Ale z tego co pamiętam z postów wcześniejszych, to jedna z dziewczyn na forum pracuje w dziale HR w jakiejś firmie, powinna się na tym znać dobrze, więc może się wypowieLanusia93 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki i ja życzę Wszystkiego Naj Naj Naj w Nowym 2014 roku, oby nasze fasoleczki były grzeczne w brzuszkach i szczęśliwych rozwiązań w sierpniu kochane!!!!
Lanusia93, Macca, Moni&, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane Mamusie i ja dolaczam sie do zyczen
Nic nowego juz nie wymysle dlatego zycze glownie zdrowka dla Was, Waszych Malenstw i rodzin
I oczywiscie zycze Wam jak i sobie abysmy dotrwaly w tym zacnym gronie do sierpnia 2014
Ja co prawda zostaje w domu ale Wam zycze udanej zabawy sylwestrowejMoni&, Lanusia93, MILA lubią tę wiadomość
-
Dzięki Lenusia za te cuuuudowne słowa o słupie ale obawiam sie ze jeden słup to za mało
ElvinuTi dzięki mam nadzieje ze dalej moj jak i Wasze Maleństwa bedą sie tak dobrze rozwijać
MILA cudowny kapelusz, ale mam nadzieje ze w tym kieliszku to jednak truskawkowe Piccolo
MILA lubi tę wiadomość
-
ElvinuTi-tak mi sie tez wydaje ze jest tak jak Ty napisalas o tym zwolnieniu. A skladki chyba musza co najmniej przez 30 dni placic. Jeszcze musze sie dowiedziec.
Lanusia chyba nie trzeba miec...wystarczy na okres probny.
Ja tez wam życze wszystkiego najlepszego w nowym 2014r, mniej mdlosci,mniej stresu i zeby nasze dzieciatka byly zdrowe
Szampanskiej zabawy do bialego rana !!!Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dupeczki;)) ja dalej żadnych objawów prócz cycow które są już większe o rozmiar i zbyt dużej wagi;( wyszłam ponad wykres;( nie wiem co robić nie chce wyglądać jak wieloryb ale ja ciagle jestem głodna;( czekam na ten 12 tydzień może wtedy basen i ćwiczenia pomogą. Już za 3 dni zobaczę mojego fasolka gdy o tym pomyśle to mam taaaaki uśmiech na twarzy;) buziak dla wszystkich w tym nowym 2014 roku;)
Aggie lubi tę wiadomość
-
_Cleo_ wrote:Dzień dobry dupeczki;)) ja dalej żadnych objawów prócz cycow które są już większe o rozmiar i zbyt dużej wagi;( wyszłam ponad wykres;( nie wiem co robić nie chce wyglądać jak wieloryb ale ja ciagle jestem głodna;( czekam na ten 12 tydzień może wtedy basen i ćwiczenia pomogą. Już za 3 dni zobaczę mojego fasolka gdy o tym pomyśle to mam taaaaki uśmiech na twarzy;) buziak dla wszystkich w tym nowym 2014 roku;)
6 tydzien- jeszcze wczesnie- ja mialam tak samo- zadnych objawow procz cyckow. 7 tydzien sie zaczal i bam- mdlosci sa!
ja z koleii stracilam 3kg przez brak apetytu- nie narzekam- pewnie potem nadgonie.
twoja waga wroci pewniedo normy jak mdlosci sie zaczna:~)