Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
kada24 wrote:Już jestem po babelek ma 1,6cm 165 uderzeń na minutę serduszka według crl dziecka 8 tydz a według @ 7 t 4d więc się wszystko zgadza moge odstawic acard i kwas foliowy i luteine
-
nick nieaktualny
-
Ruda27 wrote:Oj nie zawsze... Juz sama zauwazylam, ze nie kazdy lekarz jest az tak dobry, no ale napewno wiedza lepiej niz my :p
Wiem wiem ja wcześniej takiego właśnie miałam. Ale nie ma co Kady straszyć. Jak ufa swojemu lekarzowi to dobrze będzie -
nick nieaktualny
-
Macca wrote:Dziewczyny, skoro o tych mdlosciach... Sorki, ze tak bezposrednio napisze: Domi, czy tylko masz mdlosci, czy wymioty tez Ci sie zdarzaja? Ja zadnych wymiotow, tylko caly prawie czas mam wrazenie, ze mam "zoladek w gardle". Strasznie to meczace i tak sie zastanawiam czy moze lepiej byloby juz zwymiotowac i miec to z glowy? Ale, pewnie prozne moje nadzieje, co?
No u mnie to jest tak ze mdlosci sa o kazdej porze dnia- nie tylko rano! Najgorzej jest jak mam pusty zoladek- wiec staram sie jesc bardzo czesto male porcje. W samochodzie tez wesolo nie jest- na prostej drodze jest ok ale jak jakis zakret lub rondo to tragedia:)
Zwymiotowalam poki co tylko raz- i szczerze mowiac poczulam sie lepiej. Zaraz potem tylko zjadlam posilek bo trace na wadze przez brak apetytu wiec sie boje zeby fasolka miala wszystkie witaminki. Niestety przyjmowane w tabletkach- wydaje mi sie ze wzmagaja mdlosci u mnie.
Macca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej juz zostawilam krew do badan zaplacilam 183 zl wiec nie tak zle ( podstawowe badania bez grupy krwi i bad moczu bo te juz mam).
Kada super ze dzidzia sie dobrze rozwija, spory ten Babelek jak na swoj wiek
Domi mi sie tez wydaje ze witaminy w tabletkach wzmagaja mdlosci i dlatego je tez odstawilam bralam sam folik ale dzis zaryzykowalam i w trakcie sniadania wzielam wit moze sie nie cofna
Ja wymioty mam chba za soba a przynajmniej nauczylam sie powstrzymywac tzn mdlosci mam przez caly dzien ale jak czuje ze jestem bliska wymiotow to parze sobie miete i jem chrupki kukurydziane jak leze to przechodzi.
Co do snow ostatnio mi sie snilo ze byl 31 lipca a mi wody odeszly ciekawe czy sie sprawdzi heheWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 11:43
Aggie lubi tę wiadomość
-
Kada bardzo się cieszę super bąbelek ale faktycznie też mi się zdaje że z jednej strony trochę za wcześnie na odstawienie może nie tyle kwasu foliowego (bo cewa nerwowa jest już ukształtowana) ale luteiny bnym nie odstawiła no ale skoro gin kazał ważne ze wszystko ok super kochana !!
Camille ja jutro bania tez zapłace nie mało, chociaż już częśc miałam zrobionych 2 msc i gin nie kazał powtarzac jak np HIV Hbs Kiła - za te badania juz 100zł do przodu jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 11:55
Camille87 lubi tę wiadomość
-
Domi IRL, męczą mnie takie same mdłości. Czasem wymiotuję i przyznaję, że to przynosi ulgę. Mam niekiedy wszystkiego dość, choć staram się być dzielna i nie narzekać. Wiem, że około 12 tygodnia mdłości cudownie znikną (gdy łożysko zacznie pracować pełną parą), ale jak dotrwać do tego momentu...?
Jus1985, Aggie lubią tę wiadomość
-
hej dziewczynki!
a ja dziś w pracy...mamy inwentaryzację i przez trzy dni czeka mnie praca po minimum 10 godzin.
Analiza krwi i moczu tez już zrobiona, dziś mąż ma odebrać. Zapłaciłam 202 zł...dowiedziałam się do swojego gina, że jak się chodzi prywatnie, to nie można badań zrobić na nfz, a tego nie wiedziałam.
Dziewczyny krępujące pytanie- czy trapią Was zaparcia?
Mnie strasznie, mimo, że staram się jeść dużo błonnika, mailowałam z lekarzem i powiedział, że mogę stosować Jeliton, który dziś ma zakupić mąż. Mam nadzieje, że pomoże.
Miłego dnia!MILA lubi tę wiadomość
-
Mam wyniki, wszystko w normie poza tym, że mam obniżony hematokryt, czy Wy również macie obniżony ten wskaźnik?
Czytałam, że obniża on się w ciąży...Do gina mam isc dopiero 23go stycznia i zastanawiam się, czy któraś z Was już widziała swoje wyniki i też miała hematokryt obniżony i co na to lekarz? -
Cleo wiesz jak jest z ciążą wszystko ok to nie ma co się martwić, ale jak po USG słyszysz, że " ciąża nie rozwija się prawidłowo" to jak się kobieta ma nie martwić? No ja nie potrafię. Staram się sobie tłumaczyć, że może wczesna ciąża, że w końcu zobaczę zarodek, ale myśli są niestety.
Ale spróbuję się poprawić, aby pasem nie oberwać
Czas dziś szybko leci, to dobrze, byle do wieczora i będzie wszystko jasne.Musi być zarodek i już!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 13:26
-
nick nieaktualnyGratulacje Kada, czekamy na zdjęcie
Widocznie wczoraj naprawdę był bardzo pesymistyczny dzień. Oby to był pierwszy i ostatni taki w tym roku
Mnie już przeszło, tzn. dziś znów czuję się w ciąży. Postanowiłam wykorzystać ostatni wolny dzień przed pracą i ruszyłam na zakupy. Miałam kupić prezent dla taty, dla mojej chrześnicy, bo mają urodziny za kilka dni, a poza tym dla siebie jakieś buty (bo mam tylko jedne zimowe buty bez bardzo wysokich obcasów, a i to takie na spacery z psem są tylko!) i ostatnio już mi lekarz zwrócił uwagę, że mam trochę zniżyć poziom. Więc zniżam No i w sumie nie bardzo mam się w co ubrać. Chociaż to akurat nie wina ciąży, ale tego, że przed ciążą przytyłam. Swoją drogą głupio robić zakupy wiedząc, że i tak niedługo będę musiała większe jeszcze ubrania kupić.
W każdym razie w połowie zakupów miałam dość i brzuszek dawał o sobie znać, więc przypomniało mi się, że jestem w ciąży i należy wracać do domu i wypocząć trochę
A jutro do pracy. Tak mi się nie chce wracać po tych dwóch tygodniach wolnego!celia lubi tę wiadomość