X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Malutka1983 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Już jestem po babelek ma 1,6cm 165 uderzeń na minutę serduszka według crl dziecka 8 tydz a według @ 7 t 4d więc się wszystko zgadza moge odstawic acard i kwas foliowy i luteine
    gratulacje :) ja mam nadzieję, że niebawem to samo usłyszę :)

34bw3e3kxkbdfw86.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Jus tez tak mysle, ja bym sie bala odstawic..
    Ale lekarza trzeba słuchać

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Ale lekarza trzeba słuchać

Oj nie zawsze... Juz sama zauwazylam, ze nie kazdy lekarz jest az tak dobry, no ale napewno wiedza lepiej niz my :p

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam 4 miesiące kwas foliowy na receptę 15mg większą dawkę niż wasze więc moge odstawić

Jus1985 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Oj nie zawsze... Juz sama zauwazylam, ze nie kazdy lekarz jest az tak dobry, no ale napewno wiedza lepiej niz my :p

Wiem wiem ja wcześniej takiego właśnie miałam. Ale nie ma co Kady straszyć. Jak ufa swojemu lekarzowi to dobrze będzie

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Ja brałam 4 miesiące kwas foliowy na receptę 15mg większą dawkę niż wasze więc moge odstawić
    No i wszystko jasne

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha kada to moze tak powinni byc :)

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca wrote:
    Dziewczyny, skoro o tych mdlosciach... Sorki, ze tak bezposrednio napisze: Domi, czy tylko masz mdlosci, czy wymioty tez Ci sie zdarzaja? Ja zadnych wymiotow, tylko caly prawie czas mam wrazenie, ze mam "zoladek w gardle". Strasznie to meczace i tak sie zastanawiam czy moze lepiej byloby juz zwymiotowac i miec to z glowy? ;) Ale, pewnie prozne moje nadzieje, co?

No u mnie to jest tak ze mdlosci sa o kazdej porze dnia- nie tylko rano! Najgorzej jest jak mam pusty zoladek- wiec staram sie jesc bardzo czesto male porcje. W samochodzie tez wesolo nie jest- na prostej drodze jest ok ale jak jakis zakret lub rondo to tragedia:)
    Zwymiotowalam poki co tylko raz- i szczerze mowiac poczulam sie lepiej. Zaraz potem tylko zjadlam posilek bo trace na wadze przez brak apetytu wiec sie boje zeby fasolka miala wszystkie witaminki. Niestety przyjmowane w tabletkach- wydaje mi sie ze wzmagaja mdlosci u mnie.

Macca lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej juz zostawilam krew do badan :) zaplacilam 183 zl wiec nie tak zle ( podstawowe badania bez grupy krwi i bad moczu bo te juz mam).
    Kada super ze dzidzia sie dobrze rozwija, spory ten Babelek jak na swoj wiek ;)
    Domi mi sie tez wydaje ze witaminy w tabletkach wzmagaja mdlosci i dlatego je tez odstawilam bralam sam folik ale dzis zaryzykowalam i w trakcie sniadania wzielam wit moze sie nie cofna :)
    Ja wymioty mam chba za soba a przynajmniej nauczylam sie powstrzymywac :) tzn mdlosci mam przez caly dzien ale jak czuje ze jestem bliska wymiotow to parze sobie miete i jem chrupki kukurydziane :) jak leze to przechodzi.
    Co do snow ostatnio mi sie snilo ze byl 31 lipca a mi wody odeszly :) ciekawe czy sie sprawdzi hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 11:43

Aggie lubi tę wiadomość

• _Cleo_ Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam dupka do zeszlego tygodnia potem odstawilam lekarz tyle zaslecil po czytaiu was troche sie balam bo niby 12 tydzien itd ale z drugiej strony po co sie faszerowac hormonami?

3jgxdqk3oy3a6qjc.png

9fe67c0f15.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada bardzo się cieszę :-D super bąbelek :-D ale faktycznie też mi się zdaje że z jednej strony trochę za wcześnie na odstawienie może nie tyle kwasu foliowego (bo cewa nerwowa jest już ukształtowana) ale luteiny bnym nie odstawiła :-/ no ale skoro gin kazał ;-) ważne ze wszystko ok :-D super kochana !!

Camille ja jutro bania :-P tez zapłace nie mało, chociaż już częśc miałam zrobionych 2 msc i gin nie kazał powtarzac jak np HIV Hbs Kiła - za te badania juz 100zł do przodu jestem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 11:55

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupek do 12 tyg bo do podtrzymania wczesnej ciąży potrzebny jest progesteron, a po 12 tyg tę funkcję przejmuje łożysko i już dupek nie potrzebny

MILA lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL, męczą mnie takie same mdłości. Czasem wymiotuję i przyznaję, że to przynosi ulgę. Mam niekiedy wszystkiego dość, choć staram się być dzielna i nie narzekać. Wiem, że około 12 tygodnia mdłości cudownie znikną (gdy łożysko zacznie pracować pełną parą), ale jak dotrwać do tego momentu...? ;)

Jus1985, Aggie lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!
    a ja dziś w pracy...mamy inwentaryzację i przez trzy dni czeka mnie praca po minimum 10 godzin.
    Analiza krwi i moczu tez już zrobiona, dziś mąż ma odebrać. Zapłaciłam 202 zł...dowiedziałam się do swojego gina, że jak się chodzi prywatnie, to nie można badań zrobić na nfz, a tego nie wiedziałam.
    Dziewczyny krępujące pytanie- czy trapią Was zaparcia?
    Mnie strasznie, mimo, że staram się jeść dużo błonnika, mailowałam z lekarzem i powiedział, że mogę stosować Jeliton, który dziś ma zakupić mąż. Mam nadzieje, że pomoże.
    Miłego dnia!

MILA lubi tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wieczorem wrzuce zdjecia :)

Jus1985, MILA, Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzucaj zdjęcia Kada czekamy :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    wieczorem wrzuce zdjecia :)

A jak wrzucisz zdjecia to jak je bedzie mozna zobaczyć? Bo jakoś tak nie ogarnęłam jeszcze tego belly i nie bardzo wiem co i jak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 13:12

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki, wszystko w normie poza tym, że mam obniżony hematokryt, czy Wy również macie obniżony ten wskaźnik?
    Czytałam, że obniża on się w ciąży...Do gina mam isc dopiero 23go stycznia i zastanawiam się, czy któraś z Was już widziała swoje wyniki i też miała hematokryt obniżony i co na to lekarz?

relgcwa176gulxrh.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cleo wiesz jak jest z ciążą wszystko ok to nie ma co się martwić, ale jak po USG słyszysz, że " ciąża nie rozwija się prawidłowo" to jak się kobieta ma nie martwić? No ja nie potrafię. Staram się sobie tłumaczyć, że może wczesna ciąża, że w końcu zobaczę zarodek, ale myśli są niestety.
    Ale spróbuję się poprawić, aby pasem nie oberwać :-) :-)

Czas dziś szybko leci, to dobrze, byle do wieczora i będzie wszystko jasne.Musi być zarodek i już!!!! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 13:26

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kada, czekamy na zdjęcie :)

Widocznie wczoraj naprawdę był bardzo pesymistyczny dzień. Oby to był pierwszy i ostatni taki w tym roku :)

Mnie już przeszło, tzn. dziś znów czuję się w ciąży. Postanowiłam wykorzystać ostatni wolny dzień przed pracą i ruszyłam na zakupy. Miałam kupić prezent dla taty, dla mojej chrześnicy, bo mają urodziny za kilka dni, a poza tym dla siebie jakieś buty (bo mam tylko jedne zimowe buty bez bardzo wysokich obcasów, a i to takie na spacery z psem są tylko!) i ostatnio już mi lekarz zwrócił uwagę, że mam trochę zniżyć poziom. Więc zniżam :) No i w sumie nie bardzo mam się w co ubrać. Chociaż to akurat nie wina ciąży, ale tego, że przed ciążą przytyłam. Swoją drogą głupio robić zakupy wiedząc, że i tak niedługo będę musiała większe jeszcze ubrania kupić.
    W każdym razie w połowie zakupów miałam dość i brzuszek dawał o sobie znać, więc przypomniało mi się, że jestem w ciąży i należy wracać do domu i wypocząć trochę :)
    A jutro do pracy. Tak mi się nie chce wracać po tych dwóch tygodniach wolnego! :)

celia lubi tę wiadomość

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ