WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Czasem jak sie obudze a maly sie nie rusza to mam glupie mysli ze spalam moze na plecach i dzidzius sie nie dotlenil czy cos :/ Boze ja chce urodzic bo zwariuje :/
    To samo mialam wczoraj!
    Z reguly jak kladlam reke on za chwile odpuknal, a wczoraj cisza tak dlugo, zaczelam miec tak durne mysli.. Od razy stres niesamowity.. Tez budze sie czasami na plecach i martwi mmie to troche :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cos Ty! Ale kolezanka zdziwiona byla jak jej moj maz powiedzial ze dzis to nici z pracy (w koncu niedziela heloł!) Oczy wielkie zrobila :P
    A nie skonczone jeszcze tam :P

My dzis do tesciow jedziemy bo tesc juteo do Niemiec wyjezdza do pracy, mial byc grilla ale pogoda chyba nie bardzo wiec raczej obiad w domu :-)

Ja sie wczoraj pozno polozylam a mimo to wstalam jak codzien po 8 :) reszta moze jeszcze smacznie spi :-)

Fajnie wam, a to gdzies dalej byscie jechali?

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    To samo mialam wczoraj!
    Z reguly jak kladlam reke on za chwile odpuknal, a wczoraj cisza tak dlugo, zaczelam miec tak durne mysli.. Od razy stres niesamowity.. Tez budze sie czasami na plecach i martwi mmie to troche :/

Chyba nic zrobic nie mozna za bardzo jesli na plecy przekrecasz sie mimowolnie przez sen.. w takich momentach mysle sobie ze organizm nie jest taki glupi i raczej nie da tak latwo dzidziusiowi krzywdy zrobic :)

Moja kolezanka z ciaza blizniacza w zaawansowanej ciazy miala wypadek samochodowy (dachowali) i nic sie nie stalo wiec chyba nie tak latwo im krzywde zrobic, trzeba byc dobrej mysli :)

Ruda27, Moni&, celia, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze maz powiedzial! :)
    Ja tez poszlam wczoraj pozniej spac a wstalam tak wczas.. Maz spi jeszcze, zastanawiam sie czy nie zrobic sniadania juz :P
    A bysmy jechali pewnie gdzies tu obok, pogoda nie powala ale nie chce w domu siedziec, wiec go zmusze do wyjscia gdzies ze mna :P
    A co do spania pewnie masz racje.. Nasze maluszki sa twarde :D

Moni&, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bez przesady zeby jeszcze w niedziele harowal :P
    Ja wlasnie juz jem sjiadanie bo glodna jestem jak wilk! :D

Pewnie, jedzcie gdziekolwiek tez nie lubie w domu siedziec ;)

Moni&, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana! wlasnie wstalam i pierwsze co to na belly:D
    Mila super ze tyle ciuszkow dostalas:) ubranka po malych dzieciach nie sa zniszczone wiec zaoszczedzisz troszke kasy na kupnie nowych:)
    Kamila fajnie to napisalas, zabic to zanim zlozy jaja, masakra to cos wyglada strasznie! :P
    z tym wozkiem to u mnie dylemat bo my lubimy chodzic na spacery po polach, lasach, ale chyba wozek kupimy ze skretnymi kolami i z blokada jak cos:) do mojej biedronki to z wozkiem i tak nie bede wchodzic bo tam jest tam wasko i ciezko wejsc z tym malym koszyczkiem a co dopiero sie przepychac miedzy statymi babskami buszujacymi za promocjami bo cos 20 gr taniej to juz szal no to nie na moje nerwy jestem zbyt wybuchowa:P
    Daria Ty to masz dobrze z tymi arbuzami ale faktycznie drogie sa, ale kobiecie w ciazy sie nie zaluje:P
    moj Kacpercio tez mnie rano obudzil kopniaczkami, jeszcze spalam i juz w takim półśnie go czulam:P uwielbiam to:)
    ja mialam dzisiaj jakies dziwne sny juz nawet nie pamietam, pamietam tylko ze snilo mi sie duuzo slodkich ubranek dzieciecych:)
    a moje plany na dzis jak zwykle do konca nieznane, jedziemy do rodzicow na obiad a potem sie zobaczy. pogoda taka sobie, wczoraj bylo cieplutko a dzis juz slonka brak.

Camille87, Ruda27, celia, Dodi, MILA, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila i dobrze ze Twoj mąz odmowil pracy dzisiaj, bez przesady niedziele sie powinno spedzac z rodzina:)
    ja sie w nocy nie obracam na plecy, spie albo na prawym albo na lewym boku i sie budze jak musze sie odwrocic. nie mozemy za bardzo panikowac bo zwariujemy. nawet jak sie zdarzy ze obudzimy sie na plecach to bez paniki, organizm wie co robi i maluszek jest napeeno dobrze chroniony:)

Dodi lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witam Monia :)
    Mi sie zle spi na lewym boku ostatnio, tak mnie w klatce piersiowej uciska :/ ogolnie sie spi do du... :P
    Monia juz rok temu mialam szal arbuzowy :P ale teraz zaczal sie juz wczesniej, moj jak to zawsze mowi na jedzenie sie nie zaluje :P

Moni&, Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Monia,
    Ja tez nie spie na plecach, lepiej mi sie spi na prawym boku bo na lewym tez mnie dusi, tez mam tak ze budze sie na siku i wowczas zmieniam bok ale w glupich myslach wyobrazam sobie ze moze jednak sie pfzekrecam na te plecy...

Monia ten komentarz o panu conchita to nie moje slowa w necie znalazlam i sie malo ie poplakalam :P

Ja juz po sniadanku :D
    Mam nadzieje ze jutro przyjda moje allegrowe zakupy :D

Dodi, Moni&, Ruda27 lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek Mamusie:)

Mila, ale super z tymi ciuszkami :) To juz zaopatrzona :D

Co do eurowizji... co to kuzwa ma byc?? poprawnosc polityczna? ehh :/

Ja dzis budzilam sie na plecach czesto :( to chyba przez to ze tak mnie bola... nie wiem jak dam rade do konca pracy :(

A u nas dzis baaardzo barowo, psa by nie wypuscil z domu, a w planach jest przejsc sie do mamy, a juz mi sie nic nie chce :P

Kamilka ladny ten wozeczek, ja dalej mam dwa typy, juz nawet nic nie chce ogladac :P

Camille87, Moni&, Dodi, MILA, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Agus:) u mnie chyba dzisiaj poleje bo widze teraz jakie chmury idą:/
    tez mam dwa typy bebetto luca i adamex joger alu daje sobie miesiac na zastanowienie bo w czerwcu chcemy zamawiac:)

Aggie lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jemy sniadanie, powiedzialam mezowi kto wygral eurowizje.. I mowi, ze u niego w pracy tez faceci najezdzali na ta babe(faceta) i nie kazdy jest dumny z takiego przedstawiciela :P
    Aggie to masz dzien na odpoczywanie w domku z mezem :)

Aggie, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, ja mam tako extreme i riko nano, riko ma ladniejsza gondole, ale tako wydaje sie bardziej praktyczniejszy biorac pod uwage pogode w uk, i ma ladniejsza spacerowke.

Daria, ja bede odpoczywac, Darek znow bedzie przestawial meble :P kobieta zmienna jest :P i tak pewnie ze 3 razy do porodu :P

U nas leje, wieje, tragedia, a najgorsze ze jedyna "kurtka" w jaka sie dopinam to lekka przeciwdeszczowka ktora juz nie jest taka szczelna :/

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez nie ogladam wozkow :) w gazecie Dziecko jako najlepszy wozek (glosowaly mamy) byl jedo fyn classic ale mi sie nie podoba :/

Daria no pewnie nie wszyscy popieraja takich odmiencow ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 10:10

• Quendi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Ja wczoraj przełączyłam eurowizje bo mnie denerwowała :-)

Dzisiaj obudziłam się rano z mokrymi plamkami na koszulce-chyba siara mi się pojawiła. ..takie kropelki jakby wody jak dotykam-na obu piersiach. A wieczorem tak mnie bolały piersi. ...

Pogoda jakaś dziwna...głowa chyba powoli zaczyna mnie boleć. .

Miłej niedzielki :-*

Dodi, Ruda27, Camille87, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z was pisala ze bedzie kupowac plyn do kapieli z nivea, jak bylam w rossmanie to chcialam go kupic (nivea baby Pjelegnujacy plyn do kapieli) ale zrezygnowalam i dobrze bo w gazecie wlasnie czytam ze moze byc stosowany po 1 miesiacu zycia - zwracajcie uwage na to ;)

Moni&, Magda2013, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej arbuzowe mamuśki. czytam wasze obawy o tym czy z dzieckiem ok, bo się nie rusza, czy śpię w odpowiedniej pozycji itp to czuję ulgę, że jednak nie zwariowałam, że to normalne tak się martwić.
    wczoraj pierwszy raz ktoś mnie gdzieś przepuścił, byliśmy w restauracji i pani w toalecie mówi "niech pani wchodzi, ja mam dwójkę dzieci, wiem co to znaczy". Miło mi się zrobiło, bo ogólnie po mnie nie widać ciąży, tzn jak mam coś ekstra dopasowanego to mi troche ten brzuch sterczy, a odwaliłam się wczoraj w obcisłą kiecke, więc w końcu poczułam się jak pani w ciąży:)

Camille87, Ruda27, Moni&, Magda2013, Aggie, Dodi, MILA, celia, Sylka lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami po długiej przerwie
    Niestety nie miałam czasu sie udzielac ostatnio czasem tylko czytałam i nie jestem juz na bierząco z niczym. Przeprowadziłam sie na stałe do M mam nadzieje że nie będzie u mnie tak jak u Lanusi (szczerze współczuje że tak to wszystko sie ułożyło u Ciebie). Teraz mam remonty i przemeblowania :-) adodatkowo troche problemów doszło :-( I mam mniej czasu na wszystko.
    Przedemną test z glukozą :-) mam nadzieje że podołam :-) bo czytałam że niektóre miały ciężko.
    Mój mały Skarb jak czasem kopnie to aż jedzenie chce wracać ;-)
    A co do eurowizji to nie wiem kto wygrał i nie wiem co z Polska ale chyba nie
    wygrała bo w tv cisza

Camille87, Ruda27, Moni&, Aggie, amela, Dodi, celia, Sylka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi mi tez oatatnio poleciala siara ale tylko z prawej piersi i jendorazowo ;-)
    Agapast to milo ze Cie ktos przepuscil :-) mnie nikt nie przepuszcza mimo zw brzuszek mam widoczny - wrecz wczoraj w pepco babka jak na mnie spojrzala to glowe odwrocila i glupa palila ze niby nie widzi :/ ja tam mam sile stac wiec dla mnie to nie problem ale takie zachowania sa zalosne ..

Jus dobrze ze sie odezwalas bo sie martwilysmy! Fajnie ze sie przeprowadzilas teraz bedziecie wic gniazdko dla dzidzi :-)

Jus1985, Ruda27, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :-)

Ta eurowizja to faktycznie paranoja :-P pfffffffff, tylko powiedzcie mi to była niewydarzona baba z brodą czy facet trans :-P :-P

Mój mały od rana szaleje jek głupi he he :-) faktycznie z tymi ubrankami to wierzcie mi że mam ich już tyle że nic ale to nic nie kupuję :-D sąsiadka dała mi nawet 5 pieluch tetrowych - nowych :-D

A ja się jeszcze pobyczę do wtorku i w środę do pracy :-P kurde zostałabym już w domu :-(
    No ale w czwartek wizytka :-) zobaczę małego :-)

Jus to powodzenia z remontem i oby wszystko było ok :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 10:56

Jus1985, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ